Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, octubre 22

El simplisme de sempre.

Aquest cap de setmana hem viscut un cop més el simplisme a l’hora d’analitzar un partit segons el resultat produït. Comença a donar fàstic, veure com sempre les culpes van per als mateixos i a la mateixa línia de l’equip. Com que no tenen res per atacar a Tito, han d’agafar dades numèriques per a dir que l’equip juga més vertical o que defensivament és pitjor que l’altre. Tots els que volen que l’equip vagi malament o simplement que l’alumne no superi al seu mestre, estan fent uns anàlisis lamentables per a poder criticar alguna cosa respecte a un equip que va perfectament.
Suposo que també els amiguets de la premsa de Xavi Hernández, a més d’un li van deure pujar unes dècimes la temperatura veient el partit que va fer Cesc a la posició del seu estimat Xavi. És el que passa quan poses a un jugador al seu lloc ideal després de any i mig al club i que ha hagut de jugar en totes les posicions possibles per a no asseure a Xavi, el futur Raúl del barcelonisme.
Però comencem per les tonteries de que l’equip està malament defensivament. Fins a la jornada aquesta que ha encaixat 4 gols, el Barça era l’equip menys golejat de la categoria, per davant d’equips que segons alguns estan tant ben organitzats defensivament. Això jugant gairebé sempre amb defenses per a mi molt vàlids però que l’ status de titular el tenen altres. Però clar, com s’han encaixat alguns gols en camps difícils o ahir 4 gols, ja podem dir que el Barça té problemes defensius i les barbaritats que s’estan dient. Molt bé, que els aprofitin les seves crítiques interessades però haurien de saber que fan el ridícul.
Es parla de mala defensa dissabte quan el Deportivo va arribar ben poquet a porta, que es van fer quatre gols, doncs si, però això no significa que l’equip va jugar malament o que va defensar malament. Per a començar el primer gol. El primer gol ve sobre el minut 30 en la primera aproximació del Deportivo en un contraatac després d’un corner sacat pel Barça. Es produeix una successió d’errors. Primer la perd Messi al mig camp per intentar regatejar, però clar sempre és més fàcil culpar a la defensa que dir que el gol ver per culpa de Messi per driblar sent pràcticament l’últim home en un corner ofensiu.
A l’error de Messi es suma que segueix el contraatac i Riki simula una falta que l’àrbitre, boig per la música per ajudar al Depor, després de tot el que li va passar l’any passat que el van matar des de la caverna i el partit de Pamplona lamentable, va xiular un penal absurd d’una falta que no era. Sort encara que no va expulsar a Mascherano amb una segona groga, però el seu remordiment va provocar que no l’expulses. Per tant, al primer gol no se quina culpa té la defensa de que el davanter perdi una pilota i que l’àrbitre xiuli un penal que no és.
El segon gol resulta que ve d’un corner que ni tan sols ve d’una jugada ofensiva, una pilota sense perill Mascherano fa un mal control i la pilota va a corner. Un mal control que se li ha vist moltes vegades tant a Piqué, com a Puyol, Abidal o Alves. És una errada individual que no es pot dir quina mala defensa per un mal control, el pot fer qualsevol. Després es saca el corner, la defensa refusa la pilota i li cau a un del Depor que xuta i se la menja Valdés. On està l’error defensiu per a culpar tant a la defensa?? És un error individual de Valdés. Perquè culpar a la resta d’un error del porter?
El tercer gol igual, una falta que no és i que l’àrbitre regala d’una forma lamentable. Una falta que suposadament fa Busquets. Quina culpa té la defensa?? Després el xut de la falta és molt bo, encara que jo penso que també és error de Valdés, ja que fa la passa i li fan gol pel seu pal. Alguns diuen que no l’hagués aturat tampoc, però jo penso que si no fa la passa de més cap a l’altre pal no li fa el gol, perquè tot i això la toca i li dobla la mà. Però la defensa no té cap culpa. Després ve l’expulsió que només veu l’assistent, en una simulació un cop més de Riki, un jugador que si que és simulador professional, però clar en aquest cas es parla de que Riki està molt hàbil. El doble raser de sempre a l’hora d’analitzar les jugades, els del Barça són teatreros mentre que Riki i Ozil són hàbils i tenen la picardia. Hipocresia pura i dura.
I l’últim gol que és a pròpia porta. És una jugada bastant inexplicable perquè no se sap que buscava Alba, jo penso que buscava tocar-la i que Riki de la inèrcia li hagués rebotat i hagués anat a corner. Però això només ho sap ell. En tot cas, és un error puntual d’Alba, no és una errada defensiva de tota la línia.
De tots els gols marcats, cap és per una mala sortida de la línia defensiva, per una mala combinació entre centrals, per un error en la pressió o una descol·locació de jugadors. Ni tan sols una errada en una pilota aturada per ser massa baixets. Però clar, et fan quatre gols i és el recurs fàcil, dir que el Barça defensa pitjor i que s’ha de fitxar un central. Si torna Abidal al mercat d’hivern llavors que fem amb el central, se’l mengen en patates amb 5-6 centrals?? És molt ridícul.
Però el que més greu em sap veure i llegir aquestes coses perquè paguen justos per pecadors. Resulta que la típica frase que es diu, Song no és central ni pot jugar de central. Song no va tenir cap problema defensiu en tot el partit, va donar sortida a la pilota i va ajudar en les pilotes per dalt, ningú el va superar generant perill. Però clar és el recurs fàcil. Igual que Montoya que va fer un partidas i que surt assenyalat o els altres dos de la línia. Mascherano no va fer un mal partit, simplement li tenien jurada de Pamplona, on el van expulsar un cop acabat el partit. Alba va fer un gol i va tenir la mala sort del gol a pròpia porta, però per la seva banda no va arribar massa perill que diguem, potser va tenir un parell de pèrdues al final després de marcar a pròpia que estava una mica nerviós per tot plegat, però no va fer ni molt menys un mal partit.
El Depor, apart de les ocasions que va marcar, gairebé totes a pilota aturada i dos d’elles regalades, no va generar pràcticament perill, però el més fàcil és agafar el marcador i segons el resultat fer l’anàlisi. El dia contra el Granada per exemple, es va defensar pitjor, o el dia contra l’Spartak a casa. Però llavors no es va dir res clar.
Després està el tema Cesc. Jo ja vaig dir fa dies que el problema que té Cesc és que no pot jugar amb Xavi tots dos d’interiors perquè es xafen els espais. És el primer partit on Cesc ha pogut jugar al seu lloc per excel·lència, de forma que pot anar cap a dalt i combinar i cap enrere amb capacitat per a recuperar pilotes o pressionar al mig camp. Suposo que a Xavi i als seus amics de la premsa no els va agradar massa el partit que va fer Cesc, que va demostrar que es pot combinar arribada i combinació al mig camp sense pèrdues i va demostrar una bona sintonia amb Iniesta. La diferència principal és que Cesc quan veu la passada la fa, mentre que Xavi cada vegada té més tendència a aguantar la pilota i no precipitar res. No estic dient que el Barça hagi de renunciar al seu estil de joc, però quantes vegades estàs veient un partit del Barça, la porta Xavi i veus que es desmarca algú amb perill i no li passa mai, sempre prefereix pegar la volteta i obrir a banda o fer 2-3 tocs més per assegurar la passada. No arrisca res.
El partit amb Cesc al camp i amb un home menys, el Barça va tenir dos ocasions més de gol, va ser sortir Xavi a fer “futbol control” i ja no es va arribar a porta. Sempre aguantant la pilota sense arriscar, tocant fins que el Depor tornava a estar organitzat. Sort que tenim al millor jugador de la història i es va treure una jugada individual de la mànega per a sentenciar el partit, perquè no es va crear cap ocasió més de perill per part del Barça des de l’expulsió. Cesc dissabte va donar tres gols, dos assistències més que Pedro i Villa (un Villa que progressa adequadament) no van aprofitar i un treball al mig camp i a la pressió que no fa Xavi ni de conya. Però bé, tots sabem que al pròxim partit tornarà a jugar i haurem de tornar a sofrir les seves voltetes i retencions de pilota trencant qualsevol contraatac o transició ofensiva, perquè llavors si arrisca, falla passades i els seus palmers no poden sortir a defensar-lo amb les dades de si el Barça té més control o que falla menys passades. Per desgràcia és el que hi ha. Perquè el Depor va seguir aproximant-se a l’àrea de Valdés, el que passa és que no van marcar, això de que va amagar la pilota i que no va patir el Barça és una pantomima de la premsa perquè el control de la pilota s’hagués pogut mantenir perfectament sense ell, però alguna cosa han de vendre. A mi aquest canvi no em va agradar, però es va acabar guanyant, per tant a Tito no se li pot recriminar, però jo no l’hagués fet.
Ens haurem d’aguantar perquè encara el volen renovar ridículament, quan ja comença a fallar bastant, a l’hora de pressionar, d’arribar a pilotes dividides, etc. Que és llei de vida, a mesura que passen els anys es perden facultats, només demano que els partits importants si potser els juguin els altres, perquè se li noten mancances ja. Però sobretot, per favor, que algú li digui que deixi de xutar faltes, perquè són ocasions de perill perdudes perquè sempre la fot per dalt del travesser.
El que m’ha fet més gràcia de tot, és veure com la caverna aquesta jornada ha justificat l’horrible partit del Madrid per les baixes en defensa. Un partit contra el Celta a casa, jugant amb Alonso, Modric, Ozil, Kakà, Higuaín i Cristiano al davant!!! Estaria bé que miressin les baixes que està tenint el Barça a l’hora de matxucar la imatge del Barça i fer el ridícul dient que està tan malament i que no juga com amb Pep Guardiola. Clar clar...quant de mal estan fent els vuit puntets i la futura pilota d’or per a Messi...

No hay comentarios:

Publicar un comentario