Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, febrero 5

Normal.

Després del partit del Barça a Mestalla, on per a mi va fer el pitjor partit de la temporada ofensivament parlant, sembla que els gurus del futbol han acordat que el Barça ja està malament, que els equips els coneixen, que han perdut la seva forma de jugar, que Messi està malament, que li passa alguna cosa, etc.
Estan també els que ho haguessin solucionat amb les típiques rotacions i que pensen que va ser un error jugar amb aquest onze. Jo estaria més per aquesta corrent que per l’altra extremista i victimista, de memòria de peix, que no recorden la temporada que està fent el Barça.
Dic que estic més per aquesta corrent però tampoc no del tot d’acord. Estic d’acord amb que s’havien de fer rotacions, però no en aquest partit, sinó en partits a priori molt més senzills. Ja fa dies que demano que Tito faci rotacions i que no es jugui amb aquesta fórmula d’Iniesta escorat a l’esquerra i que aposti per un extrem i vagi rotant als del mig. Però pel motiu que sigui, no s’ha fet i els jugadors estan una mica socarrimats. També s’ha de tenir en compte que el Barça fa les càrregues de treball i la previsió física, que sempre en aquestes dates sembla que estiguin cansats o més pesats. Hi ha que diuen cargues de treball, d’altres que parlen de cicles físics, corbes de rendiment, etc. Cadascú que es quedi amb la que vulgui.
Jo personalment penso que apart de tot això Tito ha exprimit massa aquest onze de cara a guanyar-s’hi el respecte de tot l’entorn mitjançant resultats i la confiança del vestidor. Amb la intenció d’aconseguir un molt bon coixí per a després anar dosificant com està fent ara. El que passa és que amb aquest sistema, partits que potser haurien jugat altres jugadors, no els van jugar i s’ha “sobreescalfat el motor”. Tampoc ajuda aquest sistema absurd de costar tant a fer els canvis que no entendré mai.
Després està el tema Xavi. Ja fa dies que demano descans per a ell, per tant no em pot ningú posar d’oportunista ara que s’ha lesionat, però el poder que té al vestidor i amb la premsa, sumat a l’egoisme de dir que sempre està bé, suposa que al final es trenqui. No és normal que jugui absolutament tots els partits, ja no parlo del que aporta al camp, que tothom sap el que penso al respecte, sinó que no rota gairebé mai i era qüestió de temps que això que ha passat s’hagués produït. Però com que no demana mai el canvi i sempre té l’egoisme de jugar, al final es trenca. Probablement s’hagués pogut evitar amb un canvi més aviat, o una rotació en algun partit. Però clar, sap que quan ell no estigui, la gent s’adonarà que el Barça gira al voltant d’altres jugadors i que són el futur d’aquest Barça, per això intenta jugar sempre, per a que no es vegi.
El partit, jo deia que estic d’acord amb les rotacions, però abans. En aquest cas no estic massa d’acord. Potser si fer alguna petita modificació que no afecti al rendiment global, com per exemple posar a Adriano, treure a un extrem i donar descans a un dels mitjos, o fins i tot canviar un mig per un altre. Però el Barça per a mi estava obligat a treure un onze que fos molt competitiu. Es jugava molt a Mestalla per molt que digui la gent que si el Madrid havia perdut a Granada, etc. El Barça les tres sortides més complicades que li quedaven fins a final de temporada eren la de Mestalla, al bernabeu i al calderón. Si havia d’arriscar als jugadors era en aquest partit, en una parada de seleccions pel mig i amb la tornada de copa d’aquí un mes i la xampions d’aquí dues setmanes. Diferent hagués estat de jugar la tornada de copa aquest dimecres (el més lògic si això fos un país normal), que llavors si que hagués hagut de treure a tots els suplents, però amb tant de temps entre partits jo ho vaig trobar molt lògic.
Una altra cosa és que el València va sortir molt fort, amb una actitud adequada per a jugar a futbol a l’hora de competir i aprofitant que l’àrbitre casualment no va treure tantes targetes com una setmana abans al bernabeu als jugadors del Getafe, que els va cosir a targetes. Els que designen els àrbitres, almenys podrien tenir una mica de cara i ulls i no posar a xiular al Barça a un àrbitre que la setmana anterior hagi xiulat al Madrid. Perquè veus el nivell de contactes i de targetes que va xiular al Getafe al bernabeu i després veus l’arbitratge de perdonavides a Mestalla i se’ls veu massa el llautó. És massa descarat.
El Barça ja fa massa partits que per a igualar els partits permeten als rivals agafar als jugadors sense pilota de per mig, tombar-los, fer tres faltes en una, etc. sense xiular res o tapant-les amb una llei de l’avantatge miserable. Es va veure per exemple en una jugada de Messi, que se’n va de dos, porta al jugador que acaba de driblar penjat a la gepa i deixa seguir la jugada, Messi xuta i talla un defensa i en lloc de xiular la falta i amonestar al jugador deixa seguir la jugada quan és immediata a l’agafada. Després diuen que Messi o Iniesta estan més lents, que no han fet un gran partit o que han baixat el nivell. Com no han de tenir més problemes si els cusen a patades, agafades sense pilota, tallant les parets de qualsevol manera, etc. És molt patètic el tracte que tenen els jugadors que intenten jugar a futbol. Després veus els números de faltes i targetes i són escandalosos. Que poc s’ho pensen amb el Barça!!!
I això que el València no va fer un partit excessivament dur, excepte l’estúpid de Soldado que ja fa anys que ha confós al seu enemic. Jo si fos jugador sortit d’una pedrera, que m’han “maltractat i menyspreat”, quan estaria més motivat seria contra ells, no contra el màxim rival. Passa el mateix amb Negredo, són coses que no entenc, com poden comportar-s’hi amb la duresa i la mala fe que juguen amb el Barça i que després amb el Madrid semblen corderets degollats, fallant ocasions claríssimes i sense mossegar en cap moment. Patètic. Perquè en el cas de Soldado, a més, no se quin problema té amb Busquets, però cada cop que juga amb el Barça li ha de pegar una patada, una clavada de tacs o una jugada barroera de vermella directa contra ell. No ho entenc la veritat.
Perquè el València va fer un molt bon partit, a diferència que contra el Madrid, com sempre. Però no va ser un partit excessivament dur, va haver-hi entrades de targeta, agafades de samarreta, etc. però no amb mala fe, excepte Soldado. Una altra cosa es que es tragués targeta o no. Com també va perjudicar al València l’àrbitre amb el, per a mi, clar penal de Xavi quan la toca amb el braça a la tanca. Jo penso que es voluntària, ell veu la trajectòria i encara que arrupeix el braç, ho fa intencionadament, per tant penal.
Però tornant amb el València, la diferència quan juga contra el Barça és que es deixa la crispació als vestidors i surt a pressionar al Barça i a jugar de tu a tu, però concentrats tots els jugadors. A diferència de quan juguen amb el Madrid que surten més pendents de l’àrbitre i de les patades que de jugar a futbol.
Van pressionar molt bé i van aprofitar que Xavi és incapaç de desmarcar-s’hi de ningú avui en dia, fins al minut 60 o així quan baixen físicament. El de Terrassa novament va fer un partit horrible, però clar, després veus la premsa i escoltes als entesos i ha fet un partit meravellós. Normal que la gent no vegi aquestes coses. Qualsevol que un dia, es fixi una mica més amb el seu treball sense pilota i les pèrdues que costen jugades de perill, llavors obrirà els ulls. Però clar, molta gent està concentrada en la zona on està la pilota, fa un parell de passades bones, un parell de moviments decents quan els rivals ja estan amb la llengua fora i la premsa ja s’encarrega d’acabar de convèncer al personal.
Però clar, no veuen que llavors Cesc, Iniesta i Messi han de baixar massa al mig camp per a donar sortida a Busquets, que tant Iniesta com Cesc han de fer molt més treball defensiu del que els toca perquè l’altre va a un ritme constant i és incapaç de fer una carrera cap enrere i tallar una pilota. Després els falta frescor a dalt, com és normal.
Si això li sumem que el Barça ara està en un cicle de forma baix, amb un Messi una mica més pesat del normal (que malgrat això va donar dos gols cantats i va participar de totes les jugades ofensives del Barça), que Iniesta també està carregat de partits i que jugaven amb un rival que fa els partits molt intensos, doncs en això es resumeix el partit. Partit on tots dos equips van pressionar molt a dalt i van tenir poca paciència en la construcció de joc i es va convertir en un partit de molt mig campisme i molt poques ocasions clares de gol. Sort del penal clar, perquè el Barça no tenia molta pinta de marcar, malgrat que a la segona part en va tenir dues de molt clares per part de Cesc i Villa. Un penal per cert molt ben llençat i que ja fa dos penals que els xuta així Messi. M’agrada la nova manera que els està llençant, ja que se’n pot anar algun als núvols, però que si van dintre són imparables.
Per acabar dues noticies fora del futbol. Primer el comiat de Masip del Barça. A mi no m’ha agradat massa la seva gestió, sobretot el tema Nagy de l’any passat, però em sembla que no es mereixia aquest circ mediàtic com a comiat i la manera de marxar. La directiva actual fa una mica de fàstic amb tot el que té un passat Laportista i li han dispensat un tracte lamentable. Farien bé d’aclarir aquest tema perquè han quedat com el cul.
Després el viatget de Rosell a Qatar, a la reunió de la ECA i tal. Estaria bé, ja que està allà, que demani una cita amb Del Bosque i li canti una mica les quaranta de l’absurda convocatòria de deu jugadors del Barça. A més de començar a posar les bases a l’ECA per a posar-s’hi una mica més seriosos amb els temes amistosos, perquè se’n foten a la cara de la gent. No és normal una data fifa entre setmana i entre dues jornades, amb tot el que es juguen ara els clubs. També estaria bé que a Del Bosque li comenci a llevar del cap el tema confederacions, perquè aquest, tant sols per a penjar-se la medalleta davant la caverna, s’endurà a mig Barça en un torneig de la galeta, cosa que complicarà la pretemporada del Barça.
Però clar, que il·lús que soc, Rosell només es posa seriós amb tot el que fa olor a Laporta, amb la resta fa pena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario