Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, febrero 17

Era d’esperar.


Era d’esperar, quan es va veure al partit que Messi recriminava una jugada a Tello, que seria el tema estrella de la caverna a partit d’acabar-s’hi el partit. Donava igual el partit que va fer el Barça, donava igual que Messi va passar dels 300 gols, la qüestió era aprofitar per a llençar merda sobre el Barça. Inclús circula per la xarxa una foto que agafa la imatge de dos de seguretat apartant de sobre a un nen de Messi, per a fer campanya negativa sobre el jugador i per a enganyar a la gent. És el clar exemple de com es pot manipular una imatge per a defensar una campanya lamentable, perquè ja fa dies que qualsevol cosa, l’aprofiten per a llençar merda sobre el crack argentí. Però clar, així no cal parlar de l’ambició d’aquest jugador sigui el partit que sigui, la seva regularitat insultant, la seva influència en el joc, etc.
Clar, com que tampoc podien ni parlar de l’àrbitre perquè va ser tan lamentable com ells, doncs només quedava rajar del porter i encendre el ventilador de llençar merda sobre Messi. Ja tenen per a tota la setmana, per acusar-lo de mal company, d’egoista, d’acosa canterans, petit dictador i bla bla bla. Tot per no parlar del partit i del joc del Barça, a un camp, on fa dues setmanes el seu estimat Madrid va fer el ridícul, xutant a porta per primer cop al minut 70 de partit i donant una imatge lamentable. Com ja no es pot ni comparar, com sempre han de fer programes de salsa rosa en lloc de parlar de futbol, perquè per a parlar de futbol han d’aplaudir el joc del Barça, sense Iniesta al camp, del gran partit de Messi, que d’estar encertat ells i els seus companys podia acabar el partit amb tres gols i tres assistències, o parlar de l’ambició i de la competitivitat d’aquest equip, que va a jugar a Granada, amb dotze punts respecte el segon i amb l’anada de xampions en molts pocs dies, es planta al camp amb rotacions i fa un partit molt bo i de golejada d’estar encertats. Però clar, per a que fer un programa de futbol, podent fer un programa de llençar merda sobre el crack argentí i podent treure tot el mèrit a l’equip i matar al porter rival, que va salvar al seu equip en almenys quatre ocasions de mà a mà amb els davanters blaugrana, però que poc més que demanen la seva expulsió de l’equip, per dos errades. Quan Cristiano marca un gol de 50 metres pel centre la porteria, és que el jugador és molt bo i que si xuta tant fort i fa estranys la pilota, però quan marca Messi és culpa del porter clar. En aquest cas és cert, però la doble vara de mesurar i analitzar les jugades és lamentable. Que hi farem, que rebien tot el que vulguin que els culers estem molt contents d’aquest equip i de com va la temporada.
Perquè el Barça, un cop més va jugar un molt bon partit de futbol, un partit que degut a la incertesa del resultat i l’emoció del partit, molts culers ahir i avui han parlat del partit d’una forma per a mi equivocada, amb la memòria recent de les errades de cara a porta i que es va sofrir més del compte pel marcador, però si es mira el partit fredament, el Barça va tenir ocasions per a guanyar amb un resultat escandalós i el Granada va xutar dos cops a porta, un d’ells en posició il·legal i que acaba en gol, apart del domini blaugrana gairebé tot el partit. Partit que hagués estat molt més plàcid d’haver marcat abans però que ja va bé de tant en tant una victòria treballada com aquesta els darrers minuts finals, perquè així serveix de cara als partits més transcendents.
El Barça va fer un partit per a guanyar molt més sobrats, però són els típics dies que les coses no surten com es voldria, quan molts dels jugadors estan poc encertats de cara a porta. Ja se que tots els cules oportunistes al respecte que són anti Alexis, aprofitaran el partit d’ahir per a matar-lo, per a demanar que el venguin a final d’any i per a dir que és un paquet. Seran els mateixos que s’oblidaran que Messi en falla tres de cantades, Tello dos, Pedro dos també i el propi Iniesta una altra, però clar sempre se les emporta totes Alexis.
És igual que amb els seus moviments es generi les ocasions de gol, perquè és molt fàcil acusar-lo de fallar-les, però si mirem el partit, quan jugava a l’esquerra va generar tot el perill i quan va passar a la dreta llavors el perill va anar també per la seva banda. No és casualitat diria jo no?? Perquè les ocasions les té Alexis i Pedro no?? Està clar que Pedro té moviments cap a l’interior per a deixar l’espai per a Alves, però també ho fa Alexis amb Alba o Adriano. Amb això no estic dient res malament de Pedro, és una manera de reflectir el treball sense pilota d’Alexis, que després no es té tant en compte i es recorda només els errors cara a porta.
Com tampoc es té en compte el treball sense pilota de Thiago, per part dels “analistes” pro Xavi que ja fa dies que estan buscant tres peus al gat d’aquest jugador o de Cesc per a seguir fent campanya a favor del que els dona joc davant els micros i del que els fa entrevistetes cada x temps quan necessiten omplir pàgines del diari. A Thiago se li recriminava, quan va pujar al primer equip, que era massa fantasiós de cara a la galeria però que no treballava cap enrere a l’hora de defensar. Una cosa que ha anat polint cada dia més i ara és un jugador molt més complert. Té la capacitat de jugar ofensivament i la màgia que tenia abans, com l’assistència que li dona a Messi amb l’exterior que ningú s’esperava i té recuperació de pilota, moltes pilotes recuperades un partit més.
Un altre jugador a destacar és Messi, ja no pels dos gols que va fer quan ningú podia marcar, sinó per la seva demostració de competitivitat i de regularitat. Un partit on el més fàcil era dosificar els esforços pensant amb el partit de xampions i la diferència en lliga, Messi va demostrar que ell vol guanyar sempre, tant li fa el rival, jugar a futbol i ser millor que l’altre i guanyar. Quina sort té el Barça d’haver aconseguit aquest gran jugador a cost zero i amb una edat per a “inculcar-li” l’ADN Barça. Un jugador que amb les seves ganes arrastra a tots a seguir cap a la victòria. A més cada cop més s’està destapant com assistent de gol, cosa de la qual es beneficien tots els seus companys quan tenen el dia i la claven. Ahir a la primera part ja portava tres assistències, llàstima que no van acabar amb gol.
Després està el tema Tello. Jo veig totalment normal que li recrimini la jugada a Tello perquè necessita aquest tipus de recriminacions per a millorar, com el propi Deulofeu. Són jugadors que per a jugar d’extrems són massa “xupons”. Un extrem ha de fer gols, però la seva principal virtut ha de ser desequilibrar i donar el gol fet al company i aquests dos pertanyen al grup de intento jo fer gol i com a últim recurs la passo. Tello si vol seguir al Barça faria bé de començar a polir aquest defecte, no per la tonteria que diuen que mana Messi, sinó perquè els tècnics les veuen aquestes coses i ja està a totes les travesses de futurs moviments de cara a fer caixa. Jo no tinc res a dir per exemple de la que xuta per sobre del travesser, els seus companys estaven en fora de joc, el que no veig bé és la primera, que és la que li recrimina Messi, perquè no té opció de fer gol i perd una jugada que és molt clara.
També hagués estat molt més plàcid el partit si no fos per l’àrbitre un cop més. Ja fa temps que fan mala olor les designacions, però és que ho fan sense el més mínim mirament. Cada dos per tres ha de xiular al Barça un àrbitre del col·legi madrileny, mentre que al Madrid gairebé mai els xiula un català, quan n’hi ha dos de cada comunitat. Massa mala olor.
Sobretot quan veus arbitratges com el d’ahir. Perquè en aquest cas, excepte alguna jugada no se’l va veure amb un criteri molt diferent, només el típic doble raser a l’hora de mostrar targetes, com per exemple vàries de les trepitjades de jugadors del Granada, que van ser més bé aïllades, el Granada va tenir un comportament molt digne per a mi, tret de 4-5 entrades tot el partit la resta va ser dintre dels límits sempre. Però el que no pots fer és, que una trepitjada a Thiago al turmell al llindar de l’àrea, sigui només falta i que després una traveta de Thiago si que sigui targeta. O la falta que li xiula a Siqueira sobre Pedro. Per a mi no és falta, igual que la que no xiula immediatament abans d’Adriano a l’altra àrea, però si xiula falta és vermella directa. He escoltat a diferents llocs que és groga perquè el jugador no té controlada la pilota. Llavors, perquè va expulsar Lahoz a Adriano a l’anada de supercopa?? És exactament la mateixa jugada, un rival corrent sense la pilota i agafada. La típica doble lectura de les jugades.
Però els errors més greus van ser dels liniers. No diria res si hagués vist els mateixos errors a les dues porteries, perquè van ser jugades molt similars. Però el que no pot fer el linier és en cas de dubte segons l’equip aixecar o no la banderola, perquè si després resulta que a sobre ets del col·legi madrileny, doncs se’t veu massa el llautó. El gol del Granada el jugador està més avançat que Alves, per molt poc però ho està i la pilota està més al darrere del davanter del Granada. Pot equivocar-s’hi un linier en aquesta jugada, perquè és molt ràpida i molt justa. El que no pot ser és que després amb Pedro no faci el mateix, i sobretot en la jugada que Messi li donava el gol pastat a Cesc, que Messi està més d’un metre en posició legal, o la jugada d’Alexis a la primera part que també feia ja passada de la mort que és molt però que molt justa. El que no pot ser és que per a uns aixequi i per a l’altre no. Però bé, ja portem massa anys veient aquest tipus de coses com per a que ens agafi de sobte. El que no potser és haver d’aguantar després les barbaritats com que el Barça juga amb xarxa, villaratos i animalades per l’estil.
Per acabar el tema avals. Jo ha vaig donar la meva opinió l’anterior entrada, per tant no comentaré res sobre aquest tema. El que volia dir és que em sembla molt lamentable el circ mediàtic que s’està produint i que fa molt de mal a la imatge del Barça, sobretot veient també el llautó de cada mitjà i els interessos d’uns i altres. Porten dies uns explicant unes dades i altres unes altres, altres defensant-s’hi a les ràdios i teles, altres acusant a la resta. Tot un seguit de tonteries que no beneficien a ningú. Tot per una venjança lamentable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario