Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



viernes, marzo 29

Que torni el futbol.


Per sort ja s’ha acabat el periple seleccions que ens ha deixat els darrers dies sense futbol. Bé, sense futbol tampoc, perquè n’han fet bastant de seleccions, però el pitjor de tot és, que com que no tenen temes per a parlar, els diaris van plens de notícies interessades, entrevistes interessades, rumors i animalades varies. De fet sempre en porten, perquè el periodisme esportiu està a nivells per sota terra, però almenys quan hi ha futbol estan obligats a parlar sobre ell.
Així, la cosa va començar amb el tema Neymar. Cada cop van sortint més detalls i cada cop em sembla més penós tot plegat. Primer que res el tema aquest del contracte civil. Poc han tardat a buscar experts en dret per a que llepin el cul als que manen al Barça, de cara a pintar-ho com una gran gestió estratègica del fitxatge de Neymar pel Barça i pintant com que al ser legal és tot fantàstic. Per a començar de fantàstic res, perquè han obert un precedent bastant perillós (si no estaven assabentats ja els clubs que es podia fer), perquè estan actuant al marge de la llei Fifa i el que han fet ells ara, ens ho pot fer qualsevol club en un futur i quedar-s’hi amb un pam de nassos. Però clar, llavors sortirà el “periolisto” de torn, seguint uns interessos editorials  a maleir als que li facin al Barça. També és prou penós que portin criticant al Madrid els darrers anys per posar-s’hi d’acord amb els jugadors abans que amb el club per a que pressionin al club d’origen i així aconseguir vendre’ls. No li veig massa diferències, apart del club que ho fa. Però clar, els del Madrid són dimonis i els del Barça són els millors gestors i els més intel·ligents. Que segur que la caverna faria el mateix a l’inrevés, però jo no em fixo amb els altres, no perquè uns ho facin ho ha de fer la premsa catalana o barcelonista. Aquest fitxatge cada cop té coses menys clares i té una pudor a mafiós que, tant que criticaven els fitxatges del Barça de jugadors de l’empresa Traffic, no està molt lluny d’aquells temps aquest fitxatge.
Una altra cosa que em sembla patètica de tota aquesta gestió Neymar, és que pintin com que Rosell i els seus treballadors, hagin fet una gran gestió en aquest fitxatge. Pot ser es pensen que per dir moltes vegades una mentida quedi com una veritat, però a mi personalment em comença a insultar a la meva intel·ligència, no perquè em pensi que soc molt viu, al contrari, sinó perquè penso que es pensen que som retardats mentals.
Estan dient que un jugador que al 2012 acabava el seu contracte, que és una gran gestió assegurar-li o bé al jugador o bé al seu club, que cobrarien 45 milions per fitxar-lo (bé 35, perquè 10 ja els han pagat) MÉS COMISSIONS, que aquestes no sortiran clar, les de Traffic van sortir totes. Perquè resulta que estan assegurats aquests diners, si ve l’any vinent, el Barça pagarà aquests diners al club i si ve al 2014 el Barça li donarà 35 milions al jugador. Com no ha de voler venir al Barça!!
Resulta que per un jugador que al 2011, o bé esperar al 2012 que acabava contracte, et podia sortir per quatre euros, t’has gastat 45 milions com a mínim per a portar-lo. Segons ells és una meravellosa gestió perquè s’asseguren la vinguda del jugador, que és una gran estratègia per a no entrar en subhastes amb els clubs més forts econòmicament. Clar que t’assegures que vingui, però et costa un ull de la cara.
Estan pintant com una gran operació gastar-te 45 milions en un jugador, que no saps el rendiment que tindrà a Europa, quan el podies tenir fa tres anys per molt menys i quan ara ja estaria adaptat i de sobres al futbol del Barça, quan pel seu baix cost i per no ser encara un boom mediàtic i un ídol al seu país, hagués tingut molta menys pressió a sobre a l’hora d’adaptar-s’hi. On està la meravellosa operació Neymar?? Perquè jo no la veig per cap lloc. Si se’ls omple la boca amb els jugadors que si volen venir al Barça i bla bla bla, perquè no apliquen el mateix amb Neymar?? No voldrà vindre tant quan li han de donar 30 milions de prima de fitxatge.
S’està pintant com una meravellosa operació, la d’un noi molt jove, que no ha xafat Europa, quan s’ha titllat com a ruïnosa o dolenta, la operació d’Alexis, que va costar molt menys i que va ser designat el millor jugador del Calcio, s’ha titllat com molt dolenta la de Cesc, quan se’l rifava mitja Europa i era el millor mig de la premiar, es va titllar de ruïnosa i molt dolenta la operació Ibrahimovic quan era considerat el millor davanter centre del món i que allà on ha estat ha donat un gran rendiment i ha generat títols. Excepte Ibra que va costar 20 milions més (vint de moment, ja veurem aquests 45 de Neymar quan li sumem les comissions) els altres dos han costat més barats i sent contrastats, perdonant diners per a venir. Tot i així, no són molt estimats precisament i es té molta menys paciència en part pel que van costar. Però clar, la operació Neymar és fabulosa.
Això sense comptar que  de moment només ha destacat a Brasil, on ara estan destacant per exemple Seedorf i Ronaldinho, per posar un exemple. Jo he mirat els partits de Brasil amb interès els darrers temps, perquè la majoria es juguen a Europa contra seleccions europees, ja que no necessiten jugar la classificació. Els he mirat especialment per veure com es mou amb “marcadors europeus”. Tots els partits que ha jugat han estat molt decebedors, inclús ha fallat alguns gols, que si els falla Alexis demanen la seva extradició. Però clar els “analistes” de la premsa ho estan tapant bastant per a no descobrir la sorpresa. La sorpresa, que no em vull equivocar, però que penso que aquest jugador haurà de millorar moltíssim per a ser titular al Barça. Però clar és el fitxatge de Rosell, venut com la nova meravella i la seva gran adquisició, després de trobar-s’ho tot fet esportivament parlant.
Després em fa gràcia, en la seva meravellosa gestió econòmica (com s’ha venut també mediàticament els darrers dies), com veig que li paguen un vol privat a Masche i Messi per a que puguin tornar més aviat. El que tant criticaven de Laporta, com també em vist que al Barça li costarà cara la broma dels boixos i les bengales al camp. Voldria saber quantes nits al Luz de Gas de es paguen amb la tonteria que li costarà al Barça la grada d’animació. Com voldria saber qui està pagant tots els vols, per a sortir a la foto, a Nova York de diferents membres del club, com voldria saber qui pagarà el viatge a tota la directiva en ple que anirà al camp del PSG a “acompanyar” l’equip. Els dinars de directives que no van precisament a un restaurant de menús. Però totes aquestes coses no surten clar.
Esportivament, ara s’està parlant de que volen fitxar a Hummels, tant de bo sigui així si no han de confiar en Bartra, perquè és el millor central ara mateix que es pot fitxar. Però es parla de que 30 milions és una barbaritat. Si n’acaben de pagar 45 per Neymar!!! És surrealista.
Després està el tema Puyol. Quina vergonya aliena veure com diversos elements de l’entorn blaugrana s’han encebat miserablement amb el millor capità que ha tingut el Barça en tota la seva història. Un jugador que s’ha partit la cara, literalment i realment al camp, que ha fet un esforç increïble al bernabeu i ha sortit en llitera, jugant de lateral esquerre i després d’estar tres mesos parat, per a que el Barça guanyés una lliga de campions. Un jugador que ha aixecat la moral de l’equip sempre, que ha donat un exemple als que han vingut de fora i han pujat de baix de les inferiors, sent el primer en anar a entrenar i l’últim en marxar. Un jugador que ha sacrificat les seves vacances d’estiu en varies ocasions per a operar-se de lesions i estar a tope per a la pretemporada. Que aprofita la parada de seleccions per a operar-s’hi i perdre el menys temps possible. Em sembla fastigós tot el que he escoltat i llegit els darrers dies, per operar-s’hi quan portava tota la temporada amb molèsties i ha decidit fer-ho ara per a estar al tram final amb l’equip. Fastigós, vomitiu, el qualificatiu que li vulgueu posar. Aquest és l’agraïment al gran capità del Barça que li dispensen molts. Però clar, no fa entrevistes cada dos per tres com fa un altre que jo em se, no dona titulars morbosos per a contribuir al “joc salsa rosa” de uns mitjans diuen una cosa i els altres contesten, no és un jugador de vendre la seva vida privada, de fer favors als amiguets de la premsa. No control l’entorn com un altre que jo em se.
Un altre que vessa egoisme, que imposa jugar sempre mentre està totalment bé físicament, frenant la progressió del futur del Barça, que és tan egoista que estant lesionat a Mestalla s’ho calla i juga tot el partit lesionat sense dir res i privant de que jugui un jugador que està millor que ell. Un jugador que ja fa temps que juga a la carta i que arrisca per als seus propis interessos personals, com aquesta última setmana. Que se’n va a la selecció trencat, es recupera i decideix tornar a arriscar i es torna a trencar. Que mostra el màxim compromís amb una selecció que no para de llençar-li merda a sobre mentre es lesiona i es perd partits amb el club que li paga i pel qual se suposa que estima tant. Però clar, mou molt bé l’entorn i en el seu cas tot són flors i violes. Puyol és un dimoni, Xavi és un salvador i és molt lloable el seu sacrifici.
Per acabar amb el futbol, el tema Valdés. Que si el volen convèncer, que si tal o qual oferta. Ja està bé la broma home. Els culers volem jugadors que vulguin estar al Barça, si ell vol marxar, doncs moltes gràcies i bona sort, ja està bé de llepar-li el cul home. Que se’n vagi, que la vida continua i el Barça està per sobre de tots els membres del club. Si vol fer el mercenari que se’n vagi a Rússia o allà on vulgui, ja està bé aquest ball amb Valdés. El Barça ha de buscar un porter, decidir-se per un, fitxar-lo i punt.
Per acabar lamentar la lesió de Pete Mickael, tant personalment per a ell com esportivament per al club i l’afició. Una llàstima perquè el Barça acaba de perdre un esglaó en quant a qualitat i tres esglaons en quant a competitivitat. Si no es volen quedar en blanc aquesta temporada de les dues grans copes, ja poden fitxar algú, per a la xampions ja no es pot fer res, però per a la lliga no es pot competir amb Ingles de tres. Ja poden anar buscant també de cara a la temporada vinent, perquè Pete acaba contracte aquest any i amb 35 anys comença a ser hora de buscar un recanvi, entre altres coses perquè no està gens clar que pugui tornar a jugar al màxim nivell. Una llàstima.
Acabo de veure que Abidal torna a una llista de convocats, gran notícia!!! Ara només falta Tito.

No hay comentarios:

Publicar un comentario