Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, enero 19

Fatal gestió.

Suposo que després del resultat del Calderón, els mitjans demà encara seran més benvolents del que estan sent avui amb el Tata, optaran pel gol mig ple de dir que el Barça segueix líder de la lliga, que queda molt i que al final potser sigui un bon resultat. Taparan les misèries tàctiques i les barbaritats que ha fet el Tata avui i que han pogut costar caríssimes i tot seguirà sent una bassa d’oli.
Una cosa molt semblant a la de la setmana passada després del partit del Calderón. Però la realitat de tot plegat és que el Barça va tenir a l’equip matalasser contra les cordes i de fer una bona alineació el Tata i els canvis més encertadament segurament estaríem parlant d’una diferència de +3 la setmana passada i d’un cop damunt la taula. Aquesta setmana serien 5 punts més i tindríem a 5 al dos equips de la capital. Ara la trista realitat és que s’ha perdut tot el matalàs de punts que es tenia i el principal beneficiat ha estat clarament el Madrid, un equip que estava pràcticament al límit de no poder fallar en cap partit i que ara li han donat tot l’aire que havia perdut.
A l’equip avui no se li pot recriminar res en l’aspecte de concentració, d’esforç i d’anar a pel partit, però si que se li ha d’exigir que les ocasions clares en un partit d’aquest tipus es marquin, sobretot la que ha fallat la vaca sagrada que a porta buida li ha tirat damunt del defensa quant tenia tota la porteria per a marcar i remata de l’àrea petita.
Han sortit els dos equips com s’esperava, no és cap sorpresa que el Llevant a casa es tanqui amb onze tios sobre la línia de l’àrea i tanqui tots els espais possibles, ja porten anys fent la mateixa tàctica contra el Barça, sigui qui sigui l’entrenador. S’esperava també que el Barça sortís com ha sortit, a atacar des del minut 1 de partit i amb tot l’equip en camp contrari. El gol encaixat en un corner, per molt que es vulgui matar a l’equip era pràcticament imparable, corner molt ben executat i que ha rematat molt bé Vintra. És el que té la pilota aturada, quan coincideix un corner molt ben sacat i una bona rematada és imparable. El que passa és que ven més vendre la moto que el Barça defensa tant malament, que si no estan concentrats i que s’ha de millorar. Estarem d’acord que el Llevant és un equip que defensa molt bé, amb gent alta i que entrenen molt aquestes jugades. Doncs resulta que el Barça, que mai centra a l’àrea i juga sempre amb curt, avui ha coincidit un corner ben sacat i una bona rematada de Piqué i gol. L’Atlètic de Madrid avui un cop més ha marcat en un corner, a la copa contra el València va fer 3 gols de corner i el partit contra el Barça no va poder marcar cap gol d’aquesta forma. Si tant malament defensa el Barça perquè no van fer cap gol un equip especialista com l’Atlètic?? Són ganes de buscar tres peus al gat.
A mi personalment em preocupa més que durant la primera part l’equip pràcticament no hagi generat perill, que el gol ha estat al minut 10 i hi havia temps de sobres per a remuntar el partit. De fet als cinc minuts aproximadament s’ha pogut empatar el partit amb el gol de Piqué i les coses han tornat a la normalitat. Però clar, si tens un jugador que sembla Bakero que sempre la tira enrere o bé obre a banda al lateral que s’incorpora poc perill es pot generar davant d’una defensa tancada com la del Llevant. La primera part ha estat bastant dolenta en quant a joc però la segona part ha començat molt diferent.
La segona part ha començat amb un equip que anava a per totes i amb jugadors que arriscaven les passades i que buscaven jugar amb més velocitat. Avui es necessitaven més que mai els extrems ben oberts i els laterals entrant a l’espai, d’una banda s’ha aconseguit, de l’altra no tant.
És el primer error que li he vist al Tata Martino. Entenc que Alves pugui tornar d’una lesió i no pugui jugar dos partits sencers seguits, però el que no entenc és que tingui Adriano disponible i jugui Montoya. Montoya sempre compleix, avui de fet ho ha tornat a fer, ha defensat molt bé la seva zona i s’ha incorporat amb perill. Amb Montoya es podria jugar el 70% dels partits i no es notaria, però un partit al camp del Llevant, que s’esperava que seria així, no hi ha color ofensivament avui en dia entre Adriano i Montoya. Ha estat bastant desesperant veure com arribava una i altra vegada i la seva passada era dolenta o li faltava xut. Primer greu error del Tata.
El segon greu error ha estat la gestió dels canvis. La segona part la majoria d’ocasions s’han produït per combinacions Alba, Pedro i Cesc. Hi ha hagut tres parets i passades a l’espai que per mala sort no han acabat amb gol, sense comptar la combinació de Cesc amb Messi que el deixa tot sol davant del porter i que acaba amb la gran cagada de Xavi a porta buida. Inclús un xut de fora de l’àrea que ha respost molt bé Keylor Navas. On estava el Tata quan s’han produït totes aquestes jugades?? Protestant com un hooligan al linier com ha estat fent tot el partit?? Més mirar el que passa el camp i menys protestes arbitrals home, perquè després fa canvis ridículs com el primer que fa, Cesc per Sergi Roberto. Primer canvi surrealista, ja que el d’Arenys era el que estava més endollat dels del mig camp, el que té més precisió amb la última passada i el que estava jugant millor dels dos interiors, però clar es veu que la vaca sagrada no pot sortir tant aviat, només faltant 5 minuts per Dongou, quan ja feia mitja hora que s’arrastrava pel camp i es limitava a donar-la darrera per a que Busquets es busqués la vida o donar-la a banda a Montoya o Alexis. Si vols treure a Sergi Roberto perquè té més arribada doncs el traus, però no a canvi de sacrificar al jugador que estava generant més jugades al mig camp, que li ha tocat baixar a Messi a fer la feina de Xavi estant ell al camp. Ha estat ridícul. Entenc perfectament que Cesc li pegui una hòstia a la banqueta perquè que hagi sortit del partit no ho entén ningú, s’ha de sentir una impotència en veure que estàs sent molt millor i que surts perquè l’altre ha de jugar per decret.
Després resulta que avui si s’havia de treure a un dels dos extrems, era evident que el que estava pitjor era Alexis, avui ha tingut un mal dia i no li ha sortit res. Però el Tata, que es veu que estava a un altre món avui, va i treu a Pedro. Els dos jugadors que havien generat més perill associant-s’hi amb Alba, que el Llevant no podia parar de cap manera, resulta que el Tata els ha fet el favor de treure’ls a tots dos.
Però ja el màxim ha estat quan ha tret a Dongou per la vaca sagrada i ha deixat a l’equip totalment en cuirs, que perquè el Llevant no té excessiva qualitat a dalt i jugaven amb dos laterals de mitjos per la banda, que sinó el partit acaba amb derrota del Barça, perquè cada pèrdua de pilota era ocasió de gol per al rival. No havia vist mai que la solució hagi estat treure davanters al camp i llevar mitjos i deixar el mig camp buit. Si vols arriscar treu un lateral, no un interior, hagués pogut costar molt cara la brometa.
De l’equip es pot criticar poc del que han fet al camp, perquè ha estat un partit per a guanyar-lo fàcil d’estar encertats cara a porta. Mascherano i Piqué han estat molt bé, encara que jo avui m’esperava que jugués Bartra, no entenc perquè no ho ha fet la veritat, encara que Mascherano hagi estat el millor. Però dona la sensació que des de que han aconseguit que renovi, que està jugant bastant menys del que jugava.
Busquets ha fet un molt bon partit com sempre, ha fallat algunes passades, però almenys ha arriscat, no com altres que van a lo fàcil, a obrir a la banda al lateral que puja, sense cap rival entre la pilota i el jugador. Així també faria jo un 90% d’encert a les passades, donant-li al que està a dos metres que ve de cara o al de la banda que està sol.
Cesc ha fet una primera part discreta, com tot l’equip i una segona part bastant bona fins que l’entrenador ha decidit cagar-la. Potser el que ha estat més fluixet avui ha estat Alexis, encara que no se li pot recriminar el treball, cara a porta ha estat bastant fluixet. Messi ho ha intentat tot però no ha pogut ser i Pedro ha fet molt bones jugades també, amb Alba i Cesc.
L’arbitratge ha estat bastant dolent, però tampoc ha tingut cap errada que influeixi en el marcador, hi ha hagut un possible penal a Alexis per part d’Ivantsich, que els de la realització “estil plus” no els ha passat pels collons tornar a repetir, però en línies generals les errades de l’àrbitre han estat disciplinàries. Sobretot les entrades a Messi per darrera sense opcions de tocar la pilota que han anat a caçar-lo, que l’àrbitre no ha estat prou valent per a treure la vermella, com s’ha vist per exemple quan ha expulsat al jugador del Sevilla al Calderón, per una entrada molt menys dura que tres de les que ha rebut Messi. Falta valentia arbitral per a tallar aquestes caçades quan fa els seus habituals eslàloms, però clar com que no es queixa ni fa gestos ni va plorant després per les teles, els àrbitres se’n foten.

Avui vull acabar amb una molt bona notícia per al món del bàsquet, la tornada de Pete Mickael. Aquell jugador que es van treure de la mànega una infermetat per a fotre’l fora, com van fer amb Abidal, que avui ha tornat a jugar. Un Pete que ha dit públicament el que tots sabem, el baix nivell com a persona que té el president del Barça i la seva asquerosa falsedat, ja ho vàrem veure amb Abidal, que per cert segueix jugant i el Barça segueix buscant un central, doncs ha passat el mateix amb Pete. Una llàstima perquè segur que ens el trobarem a la eurolliga quan un dels equips vegin que ha tornat i vagin a fitxar-lo, un dels millors tresos d’Europa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario