Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, enero 26

Mala maror fora, tranquil•litat dintre.

El procés de la querella del soci contra Rosell ha viscut un canvi aquestes últimes hores, el soci ha decidit retirar-la, perquè segons ell el que volia aconseguir ja ho ha aconseguit. El soci volia fer fora a Rosell, o més ben dit, la mà a l’ombra que ha volgut que desaparegui Rosell i que s’ha fet servir com a testaferro.
És el que té fer servir les mateixes males arts contra els teus enemics i aprofitar l’arribada al Barça per a fer pagar rancúnies personals amb altres persones en lloc de dedicar-t’hi a fer de president. La presidència de Rosell ha estat viciada des del primer moment, en quant va decidir aprofitar el càrrec per a intentar fer-les passar negres a l’anterior junta directiva. Si hagués entrat al càrrec i no hagués anat a per l’entorn desfavorable, aquests no haguessin tingut cap argument per anar contra ell, però els ha donat motius i han fet servir el mateix sistema emprat per Rosell, un testaferro que denunciés al club. Perquè si realment aquest senyor hagués estat preocupat per la manipulació econòmica i l’apropiació indeguda, no hagués retirat la querella, perquè el contracte segueix sent el mateix i es suposa que les responsabilitats també.
Sota el meu punt de vista, si només ha marxat pel tema Neymar és un covard. Si en canvi ha marxat per un tema familiar, em sembla perfecte el que ha fet, res està per sobre de la seguretat de la teva família i si com es diu ha rebut amenaces i fins i tots trets a la casa, és totalment lògic que ho hagi fet. Però clar que ho hagués fet abans, no després de l’acceptació per part del jutge de la querella. En el cas dels trets i de les amenaces, els mitjans potser haurien de fer un anàlisi seriós del poder que arriben a tenir i dels perills que poden crear, entre altres coses perquè porten temps que cada cop que es reuneix algú amb Rosell a casa seva, hi ha gent esperant per a captar la foto, exposant públicament on viu. Haurien de fer una reflexió dels perills que comporta treure segons quines fotos privades d’algú, però clar com que no els denuncien i no els passa res, se’ls en fot. Jo cada cop que veig la façana de casa Rosell ho he pensat, que fàcil seria per algú de la zona localitzar on viu. Després passen coses com que et vinguin i et peguin trets a la porta. Lamentable.
Ara s’obre una nova etapa dintre de la mateixa junta, per a mi és un error, perquè s’haurien de convocar eleccions novament, ja que no és el president que la gent va votar. El més lògic era votar a final de temporada, no seguir fins al final del mandat. Però clar, s’han de deixar ben amarradet el tema referèndum i els contractes amb segons quines empreses i quins patrocinadors, en cas de sortir el vot afirmatiu. Bartomeu és una persona tranquil·la, alegre i pel que diuen molt responsable, no parla malament davant els mitjans, com va demostrar l’altre dia, però comença viciat també per desgràcia.
Perquè comença viciat, perquè segueix amb les mateixes mentides que s’han contat anteriorment. Avui l’he sentit parlar que Messi està molt trist, quant tots sabem que no és precisament el president ideal per a molts jugadors, quant pràcticament ningú internament està content amb ell i amb les maneres de la directiva actual. Que no digui res, no passa res, però que no surtin a enganyar al personal perquè llavors és quan ofenen a la gent i al soci.
Parlo principalment del tema del fitxatge de Neymar. Resulta que treuen els comptes, els alcen la confidencialitat del contracte i amb els números a la mà i amb power points segueixen enganyant a la gent, és insultant la veritat. Segueixen dient que el preu del traspàs ha estat de 57,1 milions. Inclús després de treure els números que demostren tot el contrari. Perquè per molt que venguin la moto, els diners per màrqueting, els diners per buscar noves promeses, els salaris externs i comissions, els drets sobre jugadors del Santos, la fundació, etc. per molt que no siguin despeses pròpies de traspàs de pagar per fitxar-lo, són diners que surten de les arques del Barça per anar a diferents llocs. Que són 29,1 milions més!! Això sense comptar que si arriba al pòdium de la pilota d’or són 2 milions més de bonus. Estem parlant, en condicions normals, de 88.2 milions d’euros, sense comptar el salari, 44 milions, perquè si comptem el salari tota l’operació puja 132.2 milions d’euros. Veient la roda de premsa i com explicaven les mentides típiques dels encarregats de la màgia dels economistes com si els 29.1 milions apart del traspàs no s’haguessin de pagar, cada cop em tocava més els collons. No hi ha res pitjor en aquest tipus de càrrecs, que la mentida. En aquest cas la junta va començar molt malament, perquè va tractar al soci i aficionat del Barça com si fossin retardats mentals.
Molt fosc la veritat, però si alguna cosa bona faran almenys, pel que s’està dient, és la sortida del personatge Freixa com a portaveu de la junta, posant a Manel Arroyo. No cal ser molt bo per a ser millor que Freixa, almenys ens traiem un personatge de damunt.
Per sort, com era d’esperar amb aquest equip de futbol, amb el qual es pot confiar cegament, es preveia que no afectaria al joc de l’equip. Són suficientment professionals com per a sortir a jugar a futbol i fer-ho com ho han fet avui, a un nivell molt alt i d’estar més encertats hagués pogut ser una golejada d’escàndol.
El Màlaga no ha vingut a tancar-s’hi en excés, fins i tot hagués pogut marcar algun gol aquesta tarda, cosa que és d’agrair per a veure un bon partit de futbol. Han sortit a pressionar a dalt i han deixat molts espais per a que l’equip jugués amb molta comoditat. Avui en línies generals han estat tots a un molt bon nivell, amb una mancança d’efectivitat, però fent bones jugades col·lectives i estant molt encertats en la pressió a dalt i la recuperació ràpida de la pilota en camp contrari.
El jugador més destacat, Messi. El jugador sense fer cap gol, ha estat el millor del partit, ha trencat com a volgut l’entramat defensiu del Màlaga en tot moment i s’ha mogut de forma molt intel·ligent pel camp, obrint espais als seus companys, alguns cops fins i tot posant-se a banda per atraure a 2-3 jugadors i proporcionar comoditat en la combinació a la gent de mig camp. Ha participat en dos dels tres gols de forma decisiva, generant ell la jugada, marxant d’alguns contraris i deixant pràcticament sols als seus companys, que han aprofitat per a fer gol.
Avui tot el mig camp ha rutllat acceptablement bé, no tampoc com per a llençar coets com quan estan Iniesta i Cesc, però ha estat un partit on no es pot recriminat res a cap dels tres jugadors del mig. També ha ajudat bastant que hi hagués tant d’espai, realment ha estat un partit molt fàcil i es veia que era qüestió de temps que el Barça pogués marcar.
Cesc s’ha combinat molt bé amb Messi per a cedir-li la posició d’assistent i entrar ell de segona línia, la posició que està adoptant ara Messi no es nova a can Barça, el que si és nou és que ho faci durant tanta estona, s’està reculant una mica més el seu joc i veurem si en  un futur és bo o dolent, perquè ja se sap que tot és mira amb lupa i justament és la posició on hi ha més trànsit de jugadors. Veurem com evoluciona, però de moment està pintant força bé per als que entren de segona línia, però clar, veurem el que tarden els equips a tapar els dos extrems quan l’argentí baixi a rebre.
Ara de moment els principals beneficiats els extrems, que estan entrant des del darrera en carrera, o els laterals o Cesc, que és molt difícil de marcar si es combina bé incorporació de segona línia i passada a l’espai, perquè trenca tot fora de joc possible. Avui tant Alexis com Pedro han fet un molt bon treball en la pressió, a l’hora d’obrir el camp i s’han emportat tots dos premi. Els segueix mancant potser una mica de desequilibri en banda en parat, però amb espais al darrera de la defensa s’estan mostrant imparables fins al moment, dotze gols cadascú, impensable l’any passat. I això que no està Neymar.
La defensa ha ratllat a un gran nivell també, encara que ha patit 2-3 ocasions clares de gol que en una eliminatòria podrien costar cares, però sembla que tant Piqué com Mascherano han recuperat el to físic, que era el que preocupava, ja que la bona entesa no l’havien perdut mai. Però aquest punt de velocitat per anticipar, com s’ha vist avui, no la tenien.
Valdés ha fet dues parades decisives, sobretot la del corner, que es troba a sobre, però que al cap i a la fi l’ha parada. Bé amb els peus i ho ha aturat tot, el mínim que es pot demanar al porter del Barça.
En general la cosa pinta bé al camp, l’equip està bé i amb ganes. Espero que el Tata dimecres jugui amb un onze plagat de suplents i que la lesió de Neymar li hagi servit com avís i que no jugui Messi la tornada de copa. De fet amb el resultat de l’anada haurien de jugar fins i tot 4 del filial. M’agradaria veure a Denis Suarez amb el primer equip, a Sergi Samper i Adama, entre altres. El Tata faria bé en mirar el calendari i veure que el pròxim partit és al Sanchez Pizjuan, un dels camps més difícils de la lliga i la cosa no està com per anar arriscant massa en quant a jugadors. Bona notícia per cert la tornada als camps de futbol d’Afellay. A veure si dona minuts de descans als titulars durant el que queda de temporada, es necessita a tothom.
Institucionalment la cosa pinta ben malament, alguns membres de la oposició ja s’estan postulant i ja comencen a treure el cap. No m’agrada gens la veritat, però tots sabem que la cadira del president del Barça és un caramel molt apetitós.

No hay comentarios:

Publicar un comentario