Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, enero 12

Mig ple o mig buit.

És la típica expressió que es pot aplicar als anàlisis del partit d’ahir per part d’entorn i mitjans.
Mig ple, els aplaudidors i els de la caverna blaugrana, que han de pintar com a molt positiu aquest empat. Parlen que el Barça segueix primer, que ha empatat a camp d’un equip molt complicat, que la lliga és molt llarga i que l’equip ha d’estar content i ha de sortir reforçat d’aquest partit. Reforçat perquè van contenir molt bé a l’equip matalasser, pràcticament no els van generar perill i perquè surten del Calderón amb la sensació d’haver competit molt bé i d’haver donat la imatge d’un equip sòlid.
Mig buit, els que no són conformistes i són capaços d’allunyar-se de fanatismes i d’interessos corporatius i que van veure que ahir el Barça pràcticament no va xutar a porta, que no va generar massa perill i que va ser un partit jugar amb massa por. Un partit que era l’oportunitat de donar un cop damunt la taula i demostrar als mitjans nacionals i enviar un recadet al City que aquest Barça pot començar a fer por. Un equip que surt igual que com va arribar, perquè l’equip defensivament ja fa partits que està bastant segur, que ahir era el partit per a demostrar que van cap amunt i que ofensivament era real el que s’estava veient els darrers partits contra equips més inferiors en quant a qualitat dels jugadors. Un partit que no suposarà que les coses siguin iguals, perquè, a no ser que hi hagi un milacre, el Madrid juga amb el seu filial, que a sobre té la baixa de dos jugadors bàsics per a l’espanyol i molt em temo que avui retallarà dos punts.
Jo personalment estic més proper als del got mig buit que als del got mig ple la veritat. A mi ahir em va decepcionar molt el Tata i la seva covardia, per molt que avui venguin la moto dels seus números i de que si va ser valent i va posar als que estaven millor. Com?? Els que estaven millor?? Un lateral que fa un mes que no juga respecte a un altre que fa un mes que està jugant tots els partits? Un mig centre que juga mig partit i en descansa un altre per molèsties al soli?? El Tata ahir es va cagar i va preferir un partit d’empat a zero en lloc d’anar a pel partit, va optar pel mal menor i per posar a les vaques sagrades en lloc de posar als que estan més en forma a la seva posició, va encaixonar a Cesc entre 8 defenses per a que jugui la vaqueta sagrada al mig camp, que va suposar que la circulació fos espessa i poc fluïda, amb els seus “tocs de seguretat” (dos tres tocs inútils alentint la jugada) per a no fallar cap passada i que es incapaç de jugar amb velocitat en un partit on és el que més es demana, que va posar en problemes en moltes ocasions a Busquets i a la defensa traient-se de sobre la pilota quan li estaven a punt de prendre per ser una tortuga. Que el 80% de contraatacs que va fer l’atlètic van ser per pèrdues seves al mig camp quan li van robar per no tenir la velocitat suficient i es va deixar robar la cartera, amb l’equip matalasser intentant-ho sempre per la banda on Alves no podia per físic i Xavi no arribava a cap pressió ni tant sols a posar-se davant per a frenar una mica les pujades. Un jugador que no va arriscar ni una passada cap endavant i que cada cop que la rebia de cara només feia que donar-li al del costat. Un jugador mediocre que no aporta res ara mateix al seu equip. Però clar, els mitjans que ho tapen tot, com ahir els de RAC1, que Busquets perd una pilota al primer minut de partit, que ell mateix recupera i el locutor va estar tot el primer temps parlant d’aquesta pèrdua, que no va suposar cap perill per a l’equip, ja que ell mateix va arreglar el problema. En canvi dos minuts després, la perd ridículament Xavi i suposa la acció més perillosa que fa Arda Turan que dribla a Alba per la banda. Però clar, llavors els que l’anomenen el director de l’orquestra deien que “el Barça” havia perdut una pilota molt perillosa i al descans seguien recordant la pèrdua de Busquets. Així li va a la vaca sagrada, tapadets tots els seus errors per la caverna blaugrana, més pendent d’aconseguir entrevistetes de les seves, que fer autocrítica real del que passa al partit. Faria bé, la vaca sagrada, tant que diu que és culer i que estima al Barça, d’acceptar la oferta dels Red Bull i anar-se’n a jugar a la MLS, el cementiri d’elefants del futbol, a una retirada daurada, ja que tindrà el que vol, jugarà amb la seva estimada selecció espanyola el mundial, que deixi pas per als joves d’una punyetera vegada.
L’equip en general va estar a un bon nivell. Excepte la tortuga i un desafortunat Alves, la resta van ratllar a un gran nivell, amb el que ells s’espera clar, perquè no pots demanar a uns jugadors que t’ofereixen unes coses que en facin d’altres. No pots demanar que Cesc jugant de davanter centre se’n vagi de tres i faci un eslàlom com pot fer Messi, va ajudar al control de pilota, es va associar bé i va pressionar bé, en conjunt, amb la majoria de jugadors. Alexis i Pedro el mateix, van fer el que solen fer a un camp de futbol, però són jugadors que necessiten més espais per a brillar i sentir-se còmodes i si tenen cada vegada al lateral, a l’interior i alguns cops fins i tot a l’extrem, no poden fer miracles. La primera part d’Iniesta va ser molt bona, mentre va estar bé abans de que el cosissin a patades amb el permís del pitjor àrbitre de la categoria, que es pensa que està per sobre de la llei i del reglament i que utilitza un reglament propi, lamentable. Fins que no el van fer fora del partit va ser el jugador més desequilibrant del Barça, el que millor es va associar amb Cesc i Alba i per on va passar tot el perill blaugrana. Busquets va fer un partit novament fantàstic, va controlar tot el mig camp sense l’ajuda de ningú i va donar molt bones ajudes als centrals per a tapar els forats, que deixava la tortuga i els laterals quan pujaven, a més va donar una fluïdesa a la circulació com acostuma, llàstima que les passades a un toc i trencant línies després les va llençar a la brossa, el que les rebia, conduint la pilota i permetent que el rival pogués tornar a armar-se defensivament. La parella de centrals va estar molt sòlida també, per a mi el millor partit que han fet aquesta temporada tant Mascherano com Piqué, un partit molt sòlid, on van tapar molt bé a Diego Costa, no van cometre errades i van defensar molt bé el joc aeri i tapant-s’hi els forats que deixaven un i l’altre. A més van estar molt bé en l’anticipació defensiva i a l’hora de bascular per a tapar els forats que deixaven els laterals quan pujaven a l’atac, anticipant-s’hi molt bé a les jugades matalasseres i combinant-se molt bé amb Busquets. Molt bon partit defensiu de l’equip. Sota el meu punt de vista, l’únic que va desentonar va ser Alves, però no va ser per manca d’atenció, ni per no posar ganes o intensitat, simplement feia un mes que no jugava i va passar una grip inoportuna que deia el cos una mica baldat, se li va notar molt la inactivitat sobretot quan havia de córrer cap enrere o quan havia de tocar ràpidament, se’l va veure una mica lent. En aquest aspecte va ser molt similar al que li passava a la tortuga, la diferència és que un no pot fer-hi més i l’altre era per un tema d’inactivitat i mancança de ritme competitiu.
Molt destacable també el joc aeri. Una defensa d’aquest aspecte del joc, que quan l’equip no li fan gols, mai la destaca ningú, només serveix per a fotre merda sobre l’equip i criticar per criticar, quan encaixen un gol en un corner o falta lateral, però clar quan fan una defensa molt bona, contra un dels equips que més rèdit en treu de la lliga, llavors tots calladets, incapaços de destacar-ho. Durant la retransmissió, cada jugada de pilota aturada els escoltaves i ja semblava que havien de marcar, però no ho van dir abans d’acabar el partit que molt bona defensa en aquest apartat.
El partit quan va sortir Messi va accelerar-se una mica i el Barça va tenir poques ocasions però almenys en va tenir unes quantes de clares i va encaixonar encara més a l’equip madrileny, jugant a casa seva i amb l’autobús muntat. Em fa gràcia quan els sento parlar d’estils, de que el partit va ser molt intens i que va faltar futbol. Home, la culpa del Barça precisament no va ser, perquè si algú va anar a pel partit, sense arriscar això si, va ser el Barça. Em fa molt de fàstic quan alaben la mediocritat d’aquests tipus d’equips només perquè són madrilenys i perquè estan aconseguint seguir l’estela del club blaugrana, aquests equips només els queden els números, per a defensar-ho, perquè si no ja no els queda res, però bé resulta que al acabar el partit estaven molt contents. Molt contents de veure al seu equip jugant a casa amb onze tios davant l’àrea i pegant pilotades a seguir. Així li va al futbol, alabant a equips com aquest.
El Barça no se li pot recriminar res en quant a esforç i en quant a estar posat al partit, intentar-ho. No es pot culpar als jugadors de que el seu entrenador ahir fos un covard i anés a empatar el partit i no a guanyar-lo. A mi que em diguin que Messi, no podia jugar d’inici perquè ha d’entrar progressivament, en sembla fins i tot lògic, però que digui que Neymar no podia jugar per la gastroenteritis que va tenir el dimecres, quan el dijous ja entrenava amb els companys, no s’ho creu ni ell. Molt penós també escoltar-lo que sortia satisfet del partit, malgrat que no va ser bo, o que si la circulació no va ser molt fluida. No va ser molt fluïda per culpa teva i no va ser molt bo perquè vas anar a empatar, no venguis la moto després en roda de premsa home.
Però bé passem al tema institucional. Aquesta setmana s’han vist dues coses bastant lamentables per part de la junta. El primer el comunicat que van fer públic l’altre dia opinant sobre el tema judicial del contracte de Neymar. Un comunicat lamentable de llençar-se flors que va ser molt ridícul. Et poses a llegir-lo i sembla que l’hagi escrit un marrec, només li falta posar “chincha rabiña”. Ja fa temps que el servei de comunicació dona pena, estigui qui estigui, aquest comunicat és per a fer fora a qui ho hagi escrit, només els falta dir que els han de besar el cul per la seva gran operació amb el fitxatge. Que té a veure el tema judicial per aprofitar-ho i llençar-se flors a sobre?? Patètic.
Com patètica és la persecució que porten fent amb Guardiola i de desprestigi constant. Ahir vaig llegir un article, que deien que la decisió de posar a Messi de fals nou va sortir d’una conversa entre Tito i Reixach i que després Tito li va fer entrar al cap a Pep quan ell no estava molt convençut. Han vist com juga el Bayern senyors llepaculs de Rosell?? Quines ganes de fer el ridícul i de demostrar que són uns titelles corporatius els mitjans del Barça, no poden ser més patètics.
M’ha fet gràcia també, veure al senyor Nuñez, dient que Messi ha de cobrar el que faci falta ja que és el millor del món. Fa gràcia veure aquest tipus de personatges com parlen quan deixen la poltrona i no tenen cap responsabilitat. Hagués pogut pensar el mateix, senyor Nuñez, quan per “quatre chavos” va permetre que el millor Ronaldo Nazario marxés al Inter de Milà. Sembla el senyor Pujol parlant d’independència i de rebel·lia quant va ser un llepaculs del govern central durant anys i anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario