Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, febrero 23

Així no.

La veritat és que després de lo d’ahir poques coses es poden destacar del Barça, poques coses es poden dir per animar a la culerada, perquè ahir va sortir tot rematadament malament. Però com diu la frase popular “Cadascú té el que es mereix” és més certa que mai.
Primer que res per la poca autocrítica i la penosa forma d’analitzar els partits per part de l’entorn blaugrana, per ser tan hipòcrites. Perquè hipòcrites? Molt senzill, perquè des de l’època de Pep que tots van treure pit del joc de l’equip, de la forma de guanyar i de les victòries jugant a segons quin estil de joc, cosa que va fer que el Barça fos l’equip amb més força mundial i amb més seguiment internacionalment. Aquest que treien pit i que es passaven els dies criticant el resultadisme de l’etern rival i del conformisme amb només les victòries sense mira com arribar a elles, parlaven d’estil contra cartera, de futbol contra resultats i tot un compendi de tonteries. Ara ja porten any i mig que són més resultadistes que ells i fan autocrítica zero, excepte quan es va perdre amb el Bayern que ho volien cremar tot. Ni tant ni tant poc. És el que ha passat aquestes darreres setmanes, que els “periodistes” s’han escorregut amb el joc del Barça i amb les seves “gestes”, analitzant erròniament amb el resultat a la mà. Jo la setmana passada ja vaig dir que no em va agradar el joc a la tornada de copa davant la Reial Societat, un joc totalment pla i que va resoldre Messi amb un xut a porta en 45 minuts, però clar, l’entorn va dir que va ser un partidàs i que poc més que havia tornat el Barça de Pep. Quina barbaritat!! Inclús vaig anar en contra de tots els meus companys del programa de ràdio que deien que aquell partit s’havia de jugar així.
Amb el City va passar el mateix, el Barça va fer un partit molt dolent, fins al gol, sense xutar a porta, controlant la pilota sense cap profunditat i sense evitar ocasions de gol, perquè el City va tenir dos oportunitats clares per cap del Barça. Amb la jugada de l’expulsió el City es va descol·locar una mica i el Barça va tenir tres ocasions en cinc minuts per a marcar, però no ho van fer i el City, es va refer i amb un home menys va tancar al Barça i li’n va poder clavar un parell de gols que va salvar la defensa en una ocasió i Valdés l’altra. Però va venir el gol d’Alves al final del partit i es va guanyar 0-2. El partit del Barça va ser molt dolent, però l’entorn va començar a llençar petards i a fer el prepotent, inclús l’entrenador va donar tres dies de descans a l’equip, com si el partit d’ahir fos contra el Valladolid (per posar un dels que està per baix). El partit va ser dolent del Barça, sense pràcticament generar perill i patint fins al final amb un més al camp, però clar, com va guanyar 0-2, tots els “analistes” amb el resultat a la mà ho van trobar fantàstic. Ara avui els molt hipòcrites treuen foc pels queixals i ho engegarien tot a la merda. És el que té el resultadisme que tant criticaven i que ara fan el mateix, que quan el resultat és bo, et tapa totes les misèries, però quan el resultat és dolent, no tens res on agafar-te.
El Barça ahir va fer un dels pitjors partits dels últims anys, un partit horrible on tots tenen la seva part de culpa. Primer que res l’entrenador, un entrenador que li ve gran aquest equip i aquest entorn, un entrenador que no sap on està i no té el més mínim coneixement de la lliga i que ni és capaç de fixar-se. I no ho dic només per ahir, tothom que em coneix sap que no m’agrada des de fa temps, tothom que llegeixi aquest blog ho sap. Un entrenador que fa una alineació tan covarda com ahir, no mereix ser entrenador del Barça, ja el que em faltava per veure és una alineació amb dos pivots defensius al camp d’inici. On es pensava que anava a jugar aquest personatge?? On ha viscut les darreres setmanes i els darrers dies on la reial societat ens ho va posar dificilíssim a la copa? On ha estat els darrers dies on s’han escalfat el partit i l’ambient des de Sant Sebastià i sobretot per part de la caverna?? Fins i tot l’àrbitre se’n va adonar i es va sumar a la causa de la “vendetta”, menjant-se faltes al mig camp per a propiciar les contres de la Reial i menjant-se targetes quan agafaven i tallaven jugades.
On ha viscut aquest senyor aquests dies?? Es pensava que els donarien caramels a Anoeta ahir?? Lamentable. Que també té part de culpa la direcció tècnica, perquè veient l’alineació hagués hagut de fer-li veure a l’entrenador que no era el dia, inclús quan estava expulsat a la grada, Zubi ni li parlava, quan al descans al pujar a la grada li hagués hagut de fer veure que havia de fer canvis.
Una alineació, que sent imperdonable, pots entendre-la si el rival és molt inferior i estàs entre mig d’una eliminatòria de semis de xampions de 10 dies. Però justament el partit on la setmana vinent tens festa perquè no jugues xampions i tens una setmana blanca?? És totalment incomprensible. Ahir no era un partit per a fer provatures amb el mig camp, ni amb el lateral. Que jugués Bartra em va semblar bé, perquè sempre dona la talla, ahir va fallar amb el gol, més que fallar va fer un mal rebuig, però no té cap culpa que el que li havia de fer la cobertura estigués amb el cap a un altre lloc. L’equip va estar molt malament entre altres coses perquè es trobaven incòmodes al camp, a Busquets se’l va veure totalment perdut, fora de lloc, Song va fer el pitjor partit des de que està al Barça, però clar no es fàcil jugar quan no tens amb qui associar-te pràcticament, quan et venen per tot arreu en carrera. Perquè el Barça ahir la errada més gran, sota el meu punt de vista, va ser la poca ambició per guanyar, la poca intensitat i les poques ganes de córrer i de posar la cama.
S’acusa únicament a la defensa, però un equip de futbol no es pot tallar en diferents parts i acusar només a uns. Quan tot l’equip està concentrat, pressiona i està posat al partit, la defensa va molt millor. Si la resta no corren qualsevol defensa és un colador i és el que li va passar al Barça ahir. Els de davant no van pressionar, els del mig estaven descol·locats i la defensa va caure com un castell de cartes quan treus una de les de baix. Moltes ocasions defensant contraatacs en inferioritat numèrica, manca de concentració a les marques, com es va veure al tercer gol, que hi ha cinc jugadors en línia i Zurutuza entra pel mig totalment sol sense veure’l ningú. Així no es pot jugar. Si a això li sumem que el porter va estar horrible, que l’equip va jugar caminant, les coses no poden anar mai de la vida bé.
I el paquet de l’entrenador, més pendent de la bronca entre banquetes i de fer el hooligan, hagués hagut de seguir el partit i veure que les coses no anaven bé. Aquí és on es veuen els bons entrenadors, els que rectifiquen quan toca, no els immobilistes que tanquen els ulls i els descansos no valen per a res. Al descans havia de fer un parell de canvis i reactivar l’equip, no pensar que com Messi ha empatat a veure que passa a la segona part. Dos canvis que eren bastant clars sota el meu punt de vista. El primer el de Cesc per un dels dos pivots defensius, estava clar que el Barça necessitava visió de joc i combinació, era incapaç d’aguantar la pilota, era urgent desfer aquell despropòsit. Lamentablement no va poder ser, perquè tenim un entrenador mediocre. El segon canvi era Alexis per Neymar. Un Neymar que va fer riure ahir, si no està preparat per jugar que ho digui i doni pas a un altre jugador, cap ambició ofensiva, cap treball defensiu i més pendent de les botes que de jugar. Comença a tocar els collons la tonteria de canviar-se de botes a cada partit pràcticament, no se si és un tema publicitari però comença a ser hora de que es centri als escalfaments previs en provar les botes i no perdre el temps durant el partit. Ahir Neymar va decepcionar a tothom moltíssim. Si ha d’oferir aquest rendiment ha de ser suplent avui en dia.
El Barça va caure en la trampa del rival, fer el mateix que en copa però sabent que el Barça tindria la pressió del resultat, que no podia empatar, defensa poblada i ja tindrien alguna oportunitat per una errada o per una passada llarga. I així va ser, feia llàstima veure a dos davanters i mig intentant fer alguna cosa, amb Iniesta intentant-ho des del mig i amb zero creativitat, contra dos línies de 4 defenses davant mateix de l’àrea. No se que es pensava que passaria el Tata per a fer la merda d’alineació que va fer la veritat, a més després de tenir dos partits contra ells en quinze dies i després de dir l’entrenador rival que jugarien així. A mi no em serveix que entoni el “mea culpa” en roda de premsa posterior, els tres punts ja estan perduts, el que no pot fer és cagar-la d’aquesta manera en un partit tant trascendent, sobretot veient la importància de la pròxima jornada.
Del partit només es pot salvar un Iniesta que ho va provar tot, un Busquets que anava perdut però que tot i això va ser del millor de l’equip, Pedro més per la voluntat i el que va córrer que no pas pel rendiment, un Bartra que va fer en general un bon partit i Messi que va fer el gol i va provar algunes passades i jugades individuals. La resta lamentables, totalment apàtics, sense ganes.
Molt mal partit de Song, que no va fer un bon treball ni en defensa ni en sortida de pilota, horrible Piqué, que se’l va veure totalment fora del partit i sobretot un lamentable Valdés. Un Valdés que en lloc de pensar en el seu futur hauria de pensar amb el seu equip, que hauria de començar a treballar als entrenaments les sortides perquè ahir va fer absolutament el ridícul. No pot ser que un porter del Barça doni tant poca seguretat a la seva defensa a les jugades de pilota aturada, no es poden fer aquestes errades que va fer ahir. Encara surt després i diu que els han guanyat en intensitat. Sobretot a tu, que sembla que tens el cap a un altre lloc company. A veure si resol el seu futur d’una vegada i es centra amb el que queda de temporada.
El Barça va començar l’any amb +5 i ja està -3 punts dels de dalt. Ho poden pintar com vulguin, però aquest entrenador no està donant amb la tecla, perquè jugar com “la roja” a defensar amb la pilota i xutar 2-3 cops a porta en tot un partit, com es va veure a Sant Sebastià i Manchester no és la solució. Està clar que l’entrenador que té ara el Barça li va gran. I el més preocupant és que el president diu que renovarà segur.

Un president que comença a fer riure com el seu predecessor, amb el cas Neymar resulta que ara volen pagar més de 9 milions a hisenda pel tema del fitxatge. No estava tot tant ben fet?? Que pinta ara que hagin de pagar més a hisenda? El Barça no es mereix uns dirigents com els que té ni un entrenador com el que té, tant el primer equip com el filial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario