Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, marzo 2

Dues cares.

Un cop més hem assistit a un partit de dues cares del Barça. Quant jugues contra equips d’inferior qualitat, encara que l’Almeria sigui un equip que li agradi tocar la pilota i tingui algun jugador de qualitat, no es nota tant perquè el resultat ho tapa tot, però quan agafes un equip de la zona mitja alta de la lliga, ve quant perds els punts i et deixes la lliga gairebé vista per sentència, el que està passant aquest any, malgrat que s’hagi retallat dos punts avui. Suposo que entre avui i demà, els mitjans s’encarregaran de treure el resultadisme que porten mesos aplicant al Barça quan fa aquest tipus de partits, sortiran amb la història que almenys s’ha guanyat, que si els seus rivals pel títol encara juguen pitjor, que l’important és anar sumant, etc. Però el més greu que té el resultadisme és que, quant el resultat no t’acompanya, llavors no tens res que salvar de l’equip i els mateixos que ara tapen miserablement amb el resultat totes les mancances de l’equip, llavors ho cremarien tot, comencen a treure fitxatges i comencen a voler engegar-ho tot a rodar i canviar l’equip de dalt a baix.
El Barça avui ha fet una més que acceptable primera part, sobretot els primers 35 minuts, on han pressionat a dalt, han encaixonat a l’Almeria i on s’han generat ocasions clares de gols suficients com per a resoldre el partit, però també han cedit massa ocasions de gol i amb el 2-1 ha començat la davallada, han començat a cedir terreny i tot el que generaven eren ocasions al contraatac de Messi, Neymar o Alexis sobretot, però que no s’han resolt amb l’eficàcia esperada, aprofitant que l’Almeria s’ho ha cregut una mica més i s’ha tirat una mica a dalt. A la segona part és quant ha arribat el desastre total i s’ha assistit a una de les pitjors parts de la temporada, una segona part sense cap tipus d’ambició, amb un joc totalment espès i amb uns nervis i ansietat pel resultat que encara feien que el Barça jugués pitjor i que han donat ales a un Almeria que ha sortit els primers trenta minuts de la segona part amb l’autobús i que poc a poc s’han anat animant. És el que passa quan treus un onze polític i poses a algun jugador que com no havia jugat el darrer partit i havia fet caretes a la banqueta durant la derrota i després va sortir davant els micros a rajar de l’equip, llavors el poses de titular al partit següent. Encara que hagis de ser totalment injust amb el millor jugador del Barça dels darrers partits i el treguis als minuts de la brossa, faltant deu minuts per acabar el partit. Però clar té la sort que és un jugador que no fot merder i que no fa caretes i que no llença a l’entorn a sobre exigint que no hagi jugat. El que hagués hagut de fer Iniesta és dir-li a l’entrenador “ara surts tu a jugar deu minuts com si fos un juvenil”.
És el que té tenir un jugador pasturant pel camp, caminant, sense aportar res defensivament, sense arriscar cap passada i donant-la al que té més a prop de cara a maquillar estadístiques, que després les bandes són coladors, perquè Neymar no ajuda a Adriano, Busquets ha de tapar la banda d’Alves que juga gairebé d’extrem i Cesc ha de baixar a defensar des de l’àrea rival i no sempre arriba. Total que Adriano defensa amb inferioritat clara i pateix més del compte. Però clar, marca un gol quan el partit ja està sentenciat i el rival amb els braços baixats i demà el posaran als altars del Barça, quan estava fent un partit insultantment dolent. Jo era del parer que aquests partits són els que ha de jugar, partits a casa, que s’acaben guanyant igualment i on no es nota tant que no aportes res a l’equip. Però és que ara ja ni aquest tipus de partits penso que hauria de jugar, perquè és un desastre. A partir del minut 30 de partit no arriba a cap pilota, no arriba a pressionar a ningú, no talla res, no defensa res. Llavors és quan es veuen partits com el d’avui de dues cares, quan l’equip va a tota i no es nota que juguen amb un menys, però quan l’equip comença a notar el cansament llavors ben bé que es nota la cosa. A mi, per sort, un gol amb el partit resolt, d’un xut que en fot dintre un de cada 500, no em tapa els ulls.
El Barça s’ha relaxat massa quan ha marcat els dos gols, encaixa un gol de corner un cop més, amb una pilota que ha de ser per al porter, un porter que cada cop va pitjor per dalt, quan hauria de ser importantíssim en una defensa com la del Barça amb gent tant petita. S’ha vist avui amb Curtois al derbi madrileny, que a les pilotes parades les ha agafat pràcticament totes. Això dona una seguretat a la defensa increïble. En el cas del Barça és encara una rèmora més, perquè no es que no ajudi a la defensa, és que a sobre la posa més nerviosa amb cagades com les d’avui. El gol d’avui és primer per una manca de eficàcia de Valdés i després per una falta de concentració de la resta a l’hora de marcar el seu jugador. El gol ha fet bastant de mal a l’equip i el nivell ha anat baixant paulatinament.
El Tata, com sempre lent i fent canvis polítics, traient a Pedro per Alexis perquè no es queixa i després a Cesc per Iniesta perquè tampoc es queixen ni fan caretes. Algun dia suposo que farà els canvis quan toquin i sobretot traurà als que mereixin sortir per rendiment al camp, perquè avui el canvi de Pedro no era per Alexis, un dels millors jugadors del partit. El canvi avui era per un Neymar totalment erràtic, que almenys en la seva defensa hem de dir que ho ha intentat més que el dia d’Anoeta, però que ha fallat un fotimer d’ocasions. Un jugador que mentalment no està per a ser titular ara mateix, que sembla que jugui amb el cap a un altre lloc, que busca cada cop fer la jugada del partit anant-se’n de 4 i que no s’hauria de complicar tant la vida, però sobretot el que hauria de fer és clavar-ne alguna de les que té i no fotre les cagades que fot cara a porta, com ha fet avui. Perquè si alguna cosa tenia aquest jugador, quant veiem els vídeos dels gols a Brasil, era una molt bona definició, que sembla que s’hagi deixat a Brasil. No se si és tot l’affair aquest que afecta al seu pare o que, però el seu rendiment no està sent l’adequat, sobretot a l’hora d’ajudar al seu lateral i a la pressió col·lectiva. El fet que el diferencia de Pedro és que se li pressuposa molta més qualitat individual i desequilibri, si no ho ha d’aportar, almenys Pedro treballa moltíssim en la pressió i en les ajudes als companys. És que ni se’l veu físicament bé.
En l’apartat individual el millor ha estat Messi, primer per les ganes de la primera part i les ocasions que ha generat de perill, apart de fer un gol espectacular amb una rosa increïble que fa des de molt lluny i que la clava per tot l’escaire. Molt semblant al que va fer fa un parell d’anys al bernabeu. S’ha mogut bé per tot el front d’atac, ha estat el més actiu quan a la segona part no es movia ningú, movent-se per tot arreu i intentant generar perill, com les dos assistències que dona i que Neymar malbarata. Apart de ser decisiu en la jugada del tercer gol i que dona tranquil·litat a l’equip i mata el partit, que la remata al pal fent un salt espectacular.
Molt bé Alexis en les seves desmarcades a l’espai, obrint un cop més la llauna i tapant la banda quan Alves pujava a l’atac, recuperant moltes pilotes i pressionant molt bé a la sortida de pilota rival, que ha suposat algunes recuperacions molt perilloses de cara a generar segones jugades. Molt actiu i bé en les passades que d’estar encertats els companys haguessin pogut acabar amb més gols a favor. Partit molt complert i totalment incomprensible que hagi hagut de sortir del camp.
Cesc també ha fet un partit molt complert, tapant els forats que deixava l’altre que pasturava pel camp, encara que no fos la seva obligació, ajudant a Busquets i treballant molt bé la pressió al rival, a més ha participat en la majoria de jugades de perill i el primer gol ve d’un xut a porta seu. Un jugador que sempre està de notable, la pena és que els prejudicis habituals amb ell no permetin que se li reconegui justament, així com ser el que amenaça el lloc de l’amiguet de la premsa, que fa que les cròniques i puntuacions siguin extremadament injustes amb ell. Sense anar més lluny els “analistes” del Sport li donen menys puntuació que al que va pasturant pel camp. Res estrany d’altra banda, que interessa sempre posar-lo per sota en quant a rendiment.
Busquets com sempre, partit molt seriós, molt ben col·locat en tot moment i que aporta seguretat i talla la majoria de contraatacs rivals ja sigui per col·locació o bé per fer la falta al moment exacte. Apart s’ha atrevit a fer un pas endavant i s’ha posat més avançat que el que hagués hagut d’estar a la seva posició, intentant combinar amb els de dalt i filtrant passades pel centre. És surrealista que hagi de fer el treball seu i el d’altres, però ho fa sempre sense dir ni mu i assumint responsabilitats, arriscant una passada quant toca, quant és bona per a l’equip, no buscant el lluïment estadístic com altres.
La defensa ha estat relativament bé, relativament perquè hi ha hagut 2-3 jugades que ha mancat comunicació i que haguessin pogut costar cares i Alves, per exemple, ha tingut un parell de descuits que li haguessin pogut costar la expulsió. Però en línies generals els dos centrals han fet bé la seva feina, anticipant i rebutjant quant tocava, inclús Puyol ha marcat. Una pena com s’ha estat tractant al jugador aquesta temporada i el menyspreu amb el que la premsa li ha obert la porta descaradament aquesta setmana. És una vergonya el tracte que està tenint aquest senyor del futbol i el millor capità de la història i la diferència de tracte respecte a altres, que es cuiden molt menys, que posen molt menys el que han de posar al camp i que són més valorats i inclús li tapen les misèries.

Per acabar el tema Halilovic. No ajuda massa que la premsa li comenci a fotre pressió a un xaval de 17 anys amb titulars com ara “El Messi dels Balcans”. No entenc el  poc que costaria deixar al jovent evolucionar i millorar sense pressions mediàtiques i que encara no ha arribat i ja li estan fotent aquesta pressió. Un jugador que se suposa que ve per a començar al filial, el pitjor que li podia passar, perquè caurà a un equip amb un entrenador mediocre incapaç de fer evolucionar als seus jugadors, esperem que el noi tingui sort i que ja no estigui la temporada vinent. I sobretot esperem que pugui estar a un filial a segona divisió, que veient el rendiment d’aquest inútil no les tinc totes que mantingui la categoria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario