Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, febrero 2

Canvi radical.

Després de la derrota d’ahir, el Barça ha passat de dominar la lliga a segurament quedar tercer al finalitzar la jornada aquesta nit. A tres punts del líder i a dos del segon classificat. La cosa es comença a complicar, jo em resisteixo de moment a parlar de que s’ha perdut la lliga la veritat. Acaba de començar la segona volta i queden molts partits per a disputar, però s’ha perdut el coixí i el marge d’error és mínim. Apart el problema és que li ha donat vida al Madrid i ara ja són dos els equips que lluiten per la primera plaça, cosa que ho fa molt molt complicat, ja que has d’esperar que perdin dos equips a la vegada per a recuperar el liderat. A part, si no hi ha un dalt a baix dels equips de Madrid, a sobre t’has de jugar la lliga amb tots dos equips, un que aquest any encara no l’has pogut guanyar i un altre que si que l’has guanyat però que has d’anar al bernabeu a guanyar, quant tots sabem com se les gasten els àrbitres en aquell camp. Ara es quan es troben a faltar els 5-6 punts de coixí que es tenia i quan tot el barcelonisme (jo no) va donar per bo l’empat al calderón quan tenia a l’equip matalasser contra les cordes, tampoc es va donar com a dolent l’empat al camp del Llevant perquè es va seguir líders. El típic resultadisme que tant critiquen a la caverna i que ells fan el mateix. Ara, quan tens una punxada inesperada, resulta que perds el liderat i es fa tot molt més costa amunt. El problema és que la següent jornada es va al camp del Sevilla, camp molt complicat i on s’haurà d’anar a guanyar des del primer minut, un camp molt calent on els àrbitres es solen cagar bastant i amb un Sevilla híper motivat després de punxar novament aquesta jornada. El problema de tot això és que s’està punxant molt poc per part dels equips i cada punxada costa moltíssim remuntar-se. Que igual avui punxen els dos i tot segueix igual, però ho veig molt difícil que tots dos equips, sabent que ha punxat el Barça, no surtin a morir per la victòria.
Perquè és el problema de jugar abans i fallar, que encara motives més als que estan mirant el partit per la tele. Ja que parlem de jugar abans, no entenc com pot ser que jugant l’últim dels tres, a les deu de la nit en dimecres, que hagin de jugar en dissabte a les quatre de la tarda mentre la resta tenen un dia més de descans. Cada cop fan més pudor aquestes designacions de partits. A sobre a les quatre de la tarde, deixant tres partits a priori molt inferiors, per a més tard. El senyor Bertomeu s’hauria de posar les piles en aquest tipus de coses, en lloc de les tonteries d’anar plorant per les ràdios que els de Madrid són molt dolents i van a pel Barça.
És una novetat que des de Madrid es fa tot el possible per a intentar desestabilitzar al Barça, per part de la caverna i sobretot per part dels que tenen més poder, a l’ombra sense fer soroll?? Que en treu anant de bolos a plorar pels diferents mitjans de Catalunya?? Patètic. El que ha de fer és procurar que no ens fotin el pel com els estan fotent. Perquè ja no és que els equips rivals per la lliga no puguin punxar, és que estem veient tot l’any jugades estranyes i penals regalats els partits que han estat a punt de punxar. Per això pinten les coses molt malament de cara al final de la lliga, perquè a la dificultat que punxin, s’afegeix la dificultat que els poders fàctics tampoc volen que punxin. Pinta molt malament.
Com pinta molt malament que després escoltes a l’entrenador i tot va bé, no passa res. Un entrenador que és un covard, segons amb qui clar, perquè amb Puyol està sent molt valent, amb el capità del Barça al que li hauria de tenir un mínim respecte. Perquè de moment només està jugant a la copa i la resta no va ni convocat. Potser a més d’un de la defensa li aniria bé que hi estigués al camp per a estirar-li les orelles i no adormir-se de mala manera. És molt valent amb Puyol, és tant valent amb ell com covard amb la vaca sagrada. Cada partit que veig de copa que el fa descansar m’indigna de mala manera, perquè està fent les putes rotacions a l’inrevés. Estem jugant els partits importants amb l’exfutbolista al camp i en  canvi estem veient com els partits de costellada se’ls han de menjar els que han de ser titulars. Que pintava al camp Iniesta i Cesc contra el Llevant a la tornada de copa?? Estem bojos o que?? Després hem d’aguantar com amb l’exfutbolista al camp, a partir dels 35-40 minuts els equips els pugen a les barbes perquè no arriba a cap lloc i l’equip es parteix. És una vergonya.
Amb això no estic culpant a la vaca sagrada de la derrota d’ahir, perquè la majoria de l’equip va estar horrible, però és indignant veure com està menyspreant a Puyol i en canvi veure com l’altre que s’arrastra pel camp està jugant absolutament tots els partits importants. No entenc perquè amb els equips forts de la lliga s’ha de jugar amb un menys des de l’inici. No entenc perquè no han de jugar els millors jugadors els millors partits. Per l’egoisme del que diu que és del Barça i que l’únic que li interessa és poder arribar al mundial i poder seguir sent titular al Barça, encara que l’equip perdi, a ell se li’n fot, perquè segueix al camp. És vergonyós.
Que com he dit la culpa no va ser exclusivament seva, encara que va fallar novament una passada de la mort rematant de l’àrea petita, com el dia del Llevant, que podia suposar el 2-0, que no va haver ni de fer aturada el porter, va xutar al ninot.
El Barça d’ahir molt pocs jugadors es salven, l’únic que va provar coses va ser Messi, segueix sent molt trist que el jugador hagi de baixar al mig camp a fer la feina d’altres, que ens venen la moto de la transformació de Messi, de la nova consigna tàctica del Tata i bla bla bla. Tonteries. Que baixi en un moment puntual del partit està bé, però que hagi de baixar a tapar les mancances d’algun del mig camp això no. Em recorda al mundial d’Alemanya quan entrenava a Argentina Maradona, que va estar tota la fase prèvia fent de mig centre pràcticament, contra equipets va funcionar, però quan va aparèixer Alemanya, els van fotre una pallissa. El que està fent Messi al mig camp, funciona quan la defensa rival surt a pressionar al mig camp pràcticament i deixa espais al darrera de la defensa. Si el rival es queda tancat amb deu tios enfront la seva àrea, no val per a res.
L’equip va sortir molt bé, a menjar-se el món i a intentar solucionar ràpidament el partit. Van encaixonar al Valencia i van tenir ocasions suficients per a sentenciar-lo, però van perdonar moltíssim i ho van acabar pagant. Van acabar pagant quant la vaca sagrada ja no aguanta físicament i ni arriba a defensar res i quant va amb la llengua fora sense poder desmarcar-se de ningú. El primer gol ve d’un refús desafortunat, que deixa a Busquets fora de la jugada i que cau on hauria d’estar la vaca sagrada, però clar, entre que aquest s’adona d’on anirà i es comença a moure per anar cap allà, Parejo ja està a l’àrea rival amb la pilota controlada. Un jugador al que havia de seguir, però que li va semblar més bona idea quedar-se parat al mig camp i passar el marró a la defensa. Una defensa que ja s’estava complicant per ells mateixos, només faltava que no tinguessin ajuda, un horrible Piqué ahir, que comet un error de juvenil de seguir la pilota i no seguir al jugador que es desmarcava a l’espai i va al mateix tall que anava l’altre central. Horrible.
Però bé només era un gol de l’empat, no era la fi del món. Però sorprenentment el Barça va perdre moltíssim els papers i la segona part va ser un desastre total. El segon gol del València que és ridícul, com canta tota la defensa en cadena. Però el Tata segueix totalment impassiu i encara ha d’esperar un quart d’hora per a llevar a l’exfutbolista per a que surti Iniesta. En roda de premsa diu que li donava la sensació que li sobrava Xavi a l’armat de l’equip i que necessitaven un mig ofensiu”. Doncs clar home!!! Ha necessitat una volta i tres partits per a veure-ho al tros d’inútil. Que per a donar-li als centrals de cara o obrir a la banda ja està Busquets, que ho fa perfectament, no necessiten a un altre per a fer el mateix que a sobre no defensa i deixa venut al jugador de Badia. És una vergonya.
Però la sortida d’Iniesta no va servir per a massa, perquè l’equip ja estava totalment ansiós i no li sortia res. Malgrat l’empat es veia que la cosa tenia molt mala pinta la veritat, cap jugador, excepte Messi, va estar ahir a l’alçada de les circumstàncies. Que és el consol que li pot quedar a l’afició, que amb un partit tant malament de tots, fins i tot es va poder empatar a l’últim moment de partit, amb una jugada col·lectiva fantàstica, que Messi no pot aprofitar per ben poc, ja que li para el porter, l’autèntic heroi del Valencia, ja que va sostenir al seu equip a la primera part i a la segona ho va parar tot, excepte el penal que era imparable. Llàstima que per a un cop que li xiulen un penal al Barça no serveixi per a res. El tercer gol del València va ser una cadena d’errors lamentables també, on Piqué, que per a mi va fer el pitjor partit des de que està al Barça, va deixar rematar a plaer a Alcacer, quan era l’únic possible rematador dintre de l’àrea.
El que més m’ha tocat els collons és que a sobre surti Alves a criticar a l’afició. Sense faltar-li raó, ja que és una cosa que he dit sempre jo, després de la merda de partit que va jugar el brasiler, no era moment per a fer aquestes declaracions, el que ha de fer és treballar i no cagar-la tant defensivament, perquè una cosa són les errades que no estigui al seu lloc per pujar a atacar i l’altra són les cagades com la d’ahir estant al seu lloc i que deixi que Piatti li mengi la torrada, en una jugada que podria haver xiulat falta perquè se li penja a sobre, però no hem d’esperar que un àrbitre que van enganxar fent-s’hi fotos amb Mou i els jugadors del Madrid a camp del Mallorca, que li doni alguna cosa al Barça.
Per acabar desitjar molta sort a dos jugadors molt bons del filial, que han tingut la desgràcia de tenir a un inútil de entrenador, que han de canviar molt les coses per a que no baixi al filial a segona b, que no els ha sabut treure el partit que podien treure i que fa que dues inversions molt grans del Barça, se n’hagin de marxar cedides a altres equips perquè al senyor Eusebio no li dona la gana posar-los. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario