Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, marzo 30

Així no.

El Barça ha guanyat a un camp molt difícil, ja fa un parell de dies jo deia que és una de les finals que li quedaven en lliga, ara a esperar que fa l’Atlètic de Madrid per a veure si és una jornada rodona o no, però això no treu que avui haguem vist un cop més la cara b del Barça, el Barça que ningú no vol veure, el Barça que no pot guanyar res jugant així. Estic parlant dels partits importants on es decideixen els títols.
El problema és evident sota el meu punt de vista, el Barça si juga només amb tres mitjos, no pot jugar amb Messi, Neymar i Xavi a la vegada. Alguns diran que és una animalada, però avui en dia sense córrer no es guanya a ningú, avui s’ha demostrat un cop més. Un equip es pot mantenir quan treballa tot l’equip i un dels jugadors, el crack, es pot permetre dosificar els esforços, perquè la resta d’equip fa un treball per a tapar aquesta mancança del teu davanter estrella. Però quan després tens a Neymar que no treballa defensivament i quant tens a Xavi que es pensa que té vint anys, tres jugadors sense córrer ja és inacceptable. Avui s’ha vist un cop més quan atacaven en superioritat per banda a Jordi Alba per la seva banda, perquè Neymar no baixava a ajudar, si això se li suma al que no hauria de ser titular ja, que no està per aquest tipus de partits, que se’n va a pressionar de forma estúpida i absurda al central contrari, baixant al trot i deixant tot el mig camp per a que el tapi Busquets, llavors et venen de totes les direccions i és impossible de defensar. Llavors, el més simple per als analistes és que la defensa del Barça fa aigües clar, és el més fàcil i així es culpa als mateixos de sempre, al que ja volen vendre fa dos anys, al que juga de central sense ser-ho i al que assenyalen sempre i treuen merda de la seva vida privada per a justificar el seu rendiment. Al bernabeu va passar el mateix, es culpava a Alves quan li venien tres jugadors per la seva zona i Neymar i Xavi s’ho miraven. Sense treball defensiu i de pressió avui dia no pots jugar al mig camp de cap equip de primera, et val quant el rival es tanca al darrera amb dos línies i no surt per a res, però a la mínima que un equip et pressiona i surt amb perill quan roba no pots deixar a Busquets tot sol a tapar-ho tot, és el millor del món però és humà, no pot tapar dos jugadors a la vegada. A mi em fa molta pena quan veig a Busquets patir d’aquesta manera la veritat, veure com després se l’acusa, com el tram final de la temporada passada, per no acusar a altres que tenen més galons al vestidor i sobretot a la premsa.
El problema no és només defensiu, el problema és que a sobre el foten en uns marrons que no hauria de tenir, perquè se suposa que no és la seva funció. Avui el que segons la gent controla els partits no falla una passada i bla bla bla, li ha fotut tres emboscades per passar-li el marró quan el pressionaven a ell, que és per a fotre-li una esbroncada. No pot ser que amb dos tios a sobre que et van a pressionar la passada, que ho estigui veient la vaca sagrada i que a sobre te la doni sabent que et fot un problema a sobre, però clar així ell 90% de passades i no en perd cap, clar, tampoc les perdria jo, passant el marró als altres que tens a dos metres. Busquets ha hagut de xafar la pilota amb dos tios a sobre i fer dues sotanes, gairebé sobre la seva línia de l’àrea, perquè l’altre se la tret de sobre. A Alves li ha fet dos vegades també, en plena sortida de l’equip i l’espanyol pressionant, donant-la al darrera de primeres i traient-se el mort  de sobre. És una vergonya la poca implicació en el joc, s’ha passat el partit veient-la passar la pilota i quant la tenia passant el marró al del costat. L’únic moment que s’ha vist és amb el rival mort i quant ha sortit Iniesta i hi ha hagut superioritat total al mig camp, la resta de partit a fet riure, si no li dones al peu, encara que sigui a un pam de la bota, no arriba. És molt penós haver de sacrificar a un jugador per a que hi hagi cinc mitjos per a que pugui jugar ell. Avui té perdó que Iniesta no estava per jugar, però s’ha demostrat un cop més que quan juga sense tota la cobertura dels mitjos el seu rendiment és patètic parteix l’equip i el rendiment col·lectiu baixa molt. Les comparacions són odioses però fa tres dies a casa amb el Celta, sense ell al camp, el Barça no pateix en absolut, excepte una jugada aïllada a la segona part amb el partit sentenciat, avui a la primera part hi ha hagut tres jugades clares de gol en contra. Però és el que té tenir un entrenador covard que posa els noms i no els que estan millor, una autèntica llàstima.
El Barça ha sortit molt bé, tocant la pilota amb confiança, generant ocasions clares de gol que Neymar s’ha encarregat de fallar d’una manera lamentable, un parell més de Messi molt forçat que haguessin pogut sentenciar el partit. Però llavors l’español n’ha tingut una després de pèrdua del que sobra a l’equip, que ha acabat amb un mà a mà que falla inexplicablement l’español. A partir de llavors es parteix l’equip i es perd tot el control que es tenia, Pinto comença a treure en llarg i refusar en llarg totes les passades que li feien i s’ha perdut el domini amb uns últims quinze minuts preocupants de la primera part. El Barça no pot jugar al cara a cara amb els equips rivals perquè no tenen el físic per a fer-ho, és molt perillós perquè si arriba a fer un gol l’equip perico, s’haguessin tancat moltíssim i hagués semblat el partit de Valladolid.
La segona part l’español ha tingut l’esperada baixada física i el Barça ha controlat millor el partit, malgrat cedir un parell d’ocasions a l’español per pèrdues absurdes de pilota. Però ha estat millor encara que sense traduir-ho amb perill, apart de un parell d’arrencades de Messi o un parell de jugades a pilota aturada, amb un travesser de Piqué. Fins que ha arribat la jugada decisiva del partit, el penalt que li xiulen a Javi Lopez el penal claríssim per mans, que ha donat punt i final al partit tal i com s’estava desenvolupant i que encara s’ha arreglat més amb l’expulsió de Kiko Casilla clara també. Un parell de jugades polèmiques que li han servit a l’español per a excusar el seu partit defensiu i violent i que li servirà a la caverna per a seguir plorant, quan cap dels dos tenen raó.
Perquè si algú té la possibilitat de queixar-se de l’àrbitre, aquest és el Barça. El senyor Clos Gómez, veient que el Madrid ha fet tots els possibles per a vetar a Undiano, ha presentat la seva candidatura a la final de copa del rei amb un arbitratge lamentable, asquerosament permissiu. L’àrbitre ha deixat ben clar a l’español que avui tenien barra lliure, perdonant tres grogues els primers deu minuts, perdonant la groga fins a quatre vegades a Simao que ha fet el que li ha rotat la gana, Stuani que als vint minuts ja podia estar expulsat i Colotto que ha fet mèrits ja en la primera part i sobretot en la segona. Un Colotto que amb una groga, s’ha atrevit a agafar a Neymar quan ja marxava a rebre la passada interior de Pedro, als cinc minuts de la segona part, que l’àrbitre mira a un altre lloc, després deu minuts després una altra falta claríssima sobre Messi que talla un contra que també li perdona. Les patades constants de Fuentes al lateral esquerre i sobretot de Javi López, que cada jugada que rebia Neymar li pegava patada, amb la corresponent permissivitat clar. I tot això sense comptar l’entrada de vermella directa de Victor Sanchez sobre Cesc, que es transforma en groga i la de Fuentes sobre Messi, que és agressió clara clavant els tacs a l’adductor , que no ha tret ni groga. Un arbitratge vergonyós.
Es queixen del penal que si pot ser mà de Neymar, les tomes frontals sembla que li toqui al pit, la toma des del darrera l’efecte visual sembla que li toca al pit i al braç, repetició que evidentment és la que ha repetit més la realització del plus, amb el seu “estil plus” característic, és a dir marcadament anti barcelonista. Després demanen penal de Mascherano, una jugada que primer espenta Javi Lopez a Neymar i que el fa xocar amb Mascherano, que li fa falta però és fora de l’area. El que no diuen és que hi ha dos penals més a favor del barça que no es xiulen, un sobre Pedro i un altre sobre Alexis.
En l’apartat individual avui podríem dir que cap ha fet un partit espectacular com per a destacar-lo, perquè han estat molt irregulars. Messi ha combinat uns primers grans vint minuts amb una desconnexió de quaranta després. Cesc ha combinat un gran treball fosc per a l’equip, amb bones combinacions col·lectives amb els de dalt, amb algunes errades en la passada que haguessin pogut generar perill. Neymar ha combinat molt bones jugades individuals, ser decisiu amb el penal provocat, amb errades garrafals cara a porta que un jugador de la seva qualitat no pot fallar. Alves ha combinat uns grans primers trenta minuts, sent decisiu per la seva banda, amb errades a la sortida de la pilota i de marcatge que han pogut costar cares. Mascherano ha combinat molt bones anticipacions i talls decisius amb errades com la de la falta que pot xiular penal si la veu malament o la jugada que perd la pilota a l’últim minut de partit que salva decisivament Piqué. Un Piqué que potser ha estat el millor del partit, sent molt segur a les pilotes aèries, generant una ocasió clara que pot acabar amb gol, anticipant bé sobre Sergio Garcia i dividint bastant bé al mig camp. La resta ha estat també intermitents i amb errades clares, com per exemple Alba, que ha deixat la seva banda buida un parell de vegades que ha pogut costar cara. Pedro ha combinat també un gran treball ajudant a Alves i pressionant bé amb molt poca participació ofensiva i de desequilibri.
Els canvis, com sempre tard i malament, canviant a gent que no mereixia ser canviada i arriscant a Iniesta que estava tocat i que hagués pogut costar molt car de cara al que falta de temporada. Un entrenador que un cop més ha estat més preocupant de fer el hooligan per la banda que d’analitzar el que necessitava el partit i quan ho necessitava, però és una cosa que ni està a la banqueta del Barça aquest any ni se l’espera. La pitjor notícia de la setmana, apart de la lesió de Valdés, que el Tata va dir que ell respectava els seus contractes i li queda un any més. Molt mala notícia per al Barça.

No hay comentarios:

Publicar un comentario