Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, enero 5

Pinta fosc.

Setmana horrible per al club, pel que fa a filial, primer equip i bàsquet, per diferents motius, uns per gestions horribles dels entrenadors, altres per baix rendiment dels futbolistes, però sobretot el pitjor ha estat la confirmació, amb la qual jo ja comptava, de la sanció al club sense poder fitxar durant dos mercats de fitxatge. Perquè ja comptava?? La resposta és molt fàcil, perquè el club està en mans d’una colla d’inútils, no legitimats al seu càrrec perquè no els ha votat ningú, que foten cagada rere cagada i que no han donat en cap moment la sensació de tenir un poder institucional suficient com per a poder confiar en que poguessin fer alguna cosa, només cal veure la persecució a la que està sotmès el club en quant a diferents operacions i alguns jugadors.
Ha estat una setmana de vergonya aliena, una setmana de veure al president titella del Barça, sortir a parlar d’injustícia amb el Barça, quan ell formava part de la part esportiva durant aquelles cagades i sap que es va saltar la llei amb l’excusa de que pensaven que, al ser el Barça la Fifa miraria cap a un altre costat, cosa que no es va produir perquè els van avisar i ells van seguir amb la seva, saltant-se la llei. És ridícul que surti un president a fer-se la víctima, quan sap que no ha fet bé les coses, el victimisme patètic (estès també a la nostra societat catalana) que tot el que ens està passant és perquè hi ha mans negres que no ens poden veure i que van a per nosaltres. El mateix amb el cas Neymar, el cas Messi i la resta de situacions que s’han anat produint els darrers temps. Defraudes a hisenda i clar la culpa no es teva per no complir amb la llei, la culpa és dels altres perquè et tenen mania, et saltes la llei amb la Fifa i la culpa és dels altres. Potser si en lloc de començar la persecució contra Laporta, haguessin fet la seva feina, ara el Barça no seria una casa de putes, no estaria immers en diferents temes judicials, no tindria els problemes de poder institucional als grans estaments nacionals i els internacionals. Però clar, era el tema estrella del rancorós Rosell, anar a per totes per a fotre-li a sobre la motxilla econòmica a la junta de Laporta i així ells no haver d’avalar i tindre uns números més que positius.
En un país normal, en un club normal, ja s’haguessin depurat responsabilitats, hagués dimitit la junta en ple i el seu director esportiu i s’haguessin convocat ja eleccions, si total no es pot fitxar, si l’equip va com va, quin sentit té esperar més temps si realment al club li afectaria poc la cosa. Però clar aquí és quan venen les interioritats i el perquè encara segueixen. El senyor Bartomeu, no convoca eleccions perquè té sondejos interns al soci, on diuen que perdrien clarament les eleccions, per tant estan mirant de salvar el càrrec (es va reunir amb Faus l’altre dia per a veure que feien) fotent fora a gent i posant-ne de nova. Que passa, que no pot fotre fora a Zubi, perquè quan es va produir tot, ell era el responsable directe de la gestió de Zubi, portaven l’àrea esportiva tots dos. Clar, no pots fer fora a una persona, de la qual tenies tu responsabilitat directa, no pot convocar eleccions perquè sap que les perdrà amb total claredat. Llavors que fa, espera a que les coses s’arreglin per si mateixes perquè espera que ningú li presenti una moció de censura. Esperant que l’afició blaugrana està totalment endormiscada, esperant que la part esportiva li tapi la boca a una afició que si ja de per si anima poc al camp, que a sobre no es giri contra la llotja. Així de malament està el club ara.
El problema és que la part esportiva, ha estat tant dolenta la gestió els darrers anys, que no dona per a molt, que s’ha fitxat molt malament en segons quines zones del camp i s’han regalat jugadors molt útils, per a quedar-se amb vaques sagrades semi acabades. El panorama és desolador la veritat, si mirem que amb el que tenim ara s’ha de passar un any més i que encara seran un any més grans alguns la temporada vinent.
El problema no és la alineació de Lucho, el problema és que l’equip no estava ple de jugadors del filial com per a matar-lo com han matat a l’entrenador, tant entorn com afició, el problema greu és que amb aquest equip es va ser incapaç de xutar a porta fins que no van sortir Messi i Neymar. Entenc que la gent pugui estar enrabiada, però l’entrenador no ha de pensar amb el que vol la gent, ha de pensar amb el que necessita l’equip. La gent acostumem a pensar que els jugadors són com als videojocs (on fins i tot allà es cansen i els has de substituir de tant en tant) i que poden jugar sempre els mateixos. Això van fer Tito i Tata, cremar l’onze titular i van arribar fosos a la part decisiva. Entenc que amb el resultat a la mà és molt fàcil parlar, jo quan vaig veure l’alineació, també em vaig cagar amb la mare que el va parir, però al pas dels minuts s’entén. Després si mires que aquest mes és infernal, amb 9 partits en tres setmanes, amb una eliminatòria d’un clàssic pel mig o contra l’Atlètic, amb un partit contra l’equip matalasser en lliga i a més sortides a Elx dos cops (on l’any passat no es va poder guanyar) en copa i lliga, una a Riazor i després reps al Villareal a casa. Si arriba a treure als tres jugadors d’inici i es trenquen l’haguessin matat per posar-los amb un entrenament i un viatge transoceànic. Passa que amb el resultat a la mà és molt fàcil parlar.
Estic a favor de les rotacions, però no estic d’acord si has de rotar amb els mateixos de sempre, si al final el resultat final és el mateix. Prefereixo perdre amb Rakitic i Rafinha al camp, que no pas amb les vaques sagrades, perquè la primera opció et servirà de cara al futur, la segona et seguirà ensorrant i els nous vinguts no evolucionaran al club. El problema del partit d’ahir és que no es va xutar a porta en 45 minuts de partit, quan ja anaves perdent del minut 1 i tenies el control del partit. Perquè podria entendre que la gent s’emprenyés si jugues amb 7 jugadors del filial, però l’equip estava composat per almenys 6 jugadors titulars i els altres no eren suplents del filial, eren jugadors del primer equip, excepte Munir, que en principi els tens perquè són vàlids, jugadors com Mathieu que l’acabes de fitxar, jugadors com Pedro, que vens Alexis per a quedar-te’l, jugadors com Xavi que vens a Cesc per a quedar-te’l, Montoya que se suposa que el renoves i no portes a ningú de nivell perquè penses que pot jugar.
Entenc que per als mitjans i l’aficionat, el fàcil és criticar a l’entrenador, és més fàcil que criticar que Mathieu és un autèntic paquet, que a la mitja hora de partit sempre està amb targeta per cagar-la amb alguna entrada desproporcionada, que no el van expulsar perquè l’àrbitre es va cagar, perquè només sortir del descans fa una entrada per darrera que li pot costar l’expulsió perfectament. Aquest personatge no és jugador per al Barça ni de conya i se l’han de menjar en patates els pròxims 4 anys. No puc entendre que Bartra es quedi a casa i jugui aquest paquet la veritat, no aporta res positiu, l’únic que aporta és que tota la defensa estigui insegura i que s’hagin de preocupar de tapar les seves cagades en lloc d’atacar. Ahir va donar un recital del que és ell, de ser un colador en defensa i que els davanters li van fer el que van voler.
El fàcil és criticar a Lucho i en canvi no dir ni mu del patètic rendiment de Xavi, que segueix fent el ridícul al camp, no arribant a cap pilota dividida, aportant zero al treball col·lectiu i no arribant a cap pilota que no li passi a deu centímetres de la bota, zero solucions ofensives i alentiment de la circulació, amb tocs excessius. Tot això sense comptar que segueix sacant les faltes i corners quan està demostrat que és totalment inofensiu i que va pegar un xut mediocre tot sol des del punt de penal després d’una passada de la mort. Però clar, el fàcil és culpar a Lucho d’això. Que per a mi si que és culpa d’ell, per abaixar-se els pantalons i posar-lo, la diferència és que l’entorn no li fa la culpa per posar-lo, sinó per no posar a Messi i Neymar.
El mateix amb Pedro, que va tornar a fer un partit mediocre, quan no pot aprofitar els espais que li generen els davanters i se’ls ha de fabricar ell, no va marxar de ningú, no va influir per a res al joc i va tenir un parell d’ocasions que va fallar de forma lamentable, sobretot una que remata des de l’àrea petita i que la fot als núvols. Només destaca contra equips petits i a poder ser a casa.
El tema d’asseure a Messi, Neymar i Alves jo no ho veig tant desproporcionat, ja va passar altres temporades, la diferència és que el calendari llavors va ser més benvolent amb el Barça. Tots tres jugadors, van sortir a la segona part i es va notar que no estaven per a jugar 90 minuts després del viatge i tornar el dia abans del partit pràcticament. A tots tres se’ls va notar perquè estaven més lents a les execucions de les jugades i tots tres es va veure que en jugades dintre de l’àrea no van tenir la mateixa guspira i electricitat i se’ls va veure pesats al camp. A mi em sembla bé que l’entrenador posi a jugadors que fa més dies que entrenen que se suposa que rendiran més, sobretot el calendari que ve els pròxims dies. Però clar com es va perdre a matar a l’entrenador, el mateix que hagués passat si s’haguessin trencat o si els hagués posat i s’hagués perdut igual, llavors haguessin criticat a Lucho per posar-los de titulars sense entrenaments. El mateix Neymar, no se si encara portava ceba de les darreres festes que es va pegar a Brasil, perquè la subnormalada que va fer amb el porter, va ser per a seure’l a la banqueta un altre partit, va matar el partit ell solet per la seva tonteria. Encara hi ha algun entès de Mundo Deportivo que diu que era gol legal, aquesta és la qualitat que ha arribat el periodisme esportiu, gent que no se sap ni el reglament.
El que més em preocupa de tot això és que el Barça no xuta de fora de l’àrea, es va portar a Rakitic per aquest tipus de partits i ahir no va ni jugar, Suárez també té aquesta qualitat i sembla que li hagin rentat el cervell, està perdent tot el que tenia a Liverpool. Ha de començar a pensar en ell i no en donar gols a la resta, xutar molt més des de fora de l’àrea. Els que hem vist molts anys a Suárez a la Premier League no el reconeixem la veritat, era un davanter generós que acostumava a caure a banda i generava gols per als companys, però al mateix temps era un “killer” que marcava molts gols de fora de l’àrea. Ara està com cohibit i és una cosa que ha de recuperar perquè és l’apartat del seu joc que més necessita l’equip. Si no es troben solucions amb defenses tancades, el que han de fer és xutar de fora i ahir va ser molt frustrant veure com tenien el xut en moltes ocasions i buscaven una paret pel mig. Primer xutar i fer que els rivals surtin, si no es xuta gens els rivals van perdent la por i es tanquen més i més i tanquen les passades interiors.
Un altre aspecte negatiu el tema Munir. Aquest noi no és per a jugar escorat a una banda, es perd tot el potencial, per a posar-lo aquí millor convocar Adama, que si que és un jugador específic de banda i pot trencar en qualsevol jugada i que sempre arriba a línia de fons. Els laterals tampoc estan arribant amb el perill que haurien d’arribar, estan apareixent per sorpresa, fent bones incorporacions però horribles en la definició.
Del partit d’ahir només es pot salvar, un per a mi molt bon Iniesta, que va trencar en moltes ocasions la defensa o al seu marcador generant espais, que va intentar parets i que va buscar el xut de fora de l’àrea i que va fer una gran passada a Suárez que malauradament l’uruguaià va desaprofitar. L’únic moment que va jugar al lloc que hauria de jugar aquest any, al lloc de Xavi, va donar un gol cantat, cosa que l’exjugador de Terrassa és incapaç de fer, perquè només fa que buscar les passades bones, al jugador que té a dos metres o bé obrir a banda quan el rival ja està tancat.
També bon partit de Busquets i Mascherano, els dos jugadors més regulars amb el que portem de temporada i que compleixen perfectament les seves funcions.

La conclusió final és que Lucho ha de començar a ser més valent i jugar amb sang fresca, ja que li servirà com aprenentatge a aquests jugadors de cara al futur, perquè al final està perdent partits i se li està escapant la lliga amb les vaques sagrades al camp. Almenys si s’ha de perdre que serveixi per a reforçar la base del futur negre que els espera sense poder fitxar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario