Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.domingo, marzo 1

Patatar.

En un món del futbol on la gent s’hi posa per a guanyar tots els diners que es puguin, alguns cops s’haurien de plantejar que això realment és un esport, que se suposa que és un espectacle per a l’aficionat, el que realment sosté tot això, pagant a les teles, pagant carnets de soci, pagant entrades, comprant samarretes i tot tipus de merchandising, etc.
Ho dic perquè els que manen al futbol, potser s’haurien de preocupar més per altres tipus de coses que no pas la pela. Potser s’hauria de veure que els partits a les 16 hores no agraden a ningú, que molesten als jugadors, molesten als que van al camp i sobretot molesten als que paguen per veure-ho a la tele amb aquests “sol i ombra” que fan que una part del camp es vegi fatal. Però sobretot el que haurien de mirar és que els camps de futbol on es juga, tinguin les condicions mínimes per a poder jugar a futbol de forma decent.
Des que es va matar al seguidor del Depor, es porta una croada ridícula amb els insults a l’estadi de futbol, per a tapar les miserioses errades de seguretat i de prevenció de la policia-seguretat del club. Menys moviments de cara a la galeria i més treballar per a que les condicions dels estadis siguin les millors. No entenc perquè no es treballa per a exigir que els camps de primera divisió siguin aptes per a jugar a futbol, que el senyor que va a supervisar el partit, l’àrbitre i tota la comitiva que porten al darrera, que no cobren poc per fer-ho, que puguin veure que és impossible jugar a futbol a segons quins camps i posar-ho a les actes, que suposin sancions de perdre punts, per exemple. Ja veuríem com tots els clubs invertirien diners en tenir una bona gespa. Perquè no entenc, per exemple, que quan un camp està semi inundat, la condició per a suspendre un partit sigui que la pilota es quedi frenada i no circuli correctament. Però es que ahir, vàrem veure que la pilota no corria, es quedava frenada degut a l’alçada de la gespa i a no estar regada. No passa el mateix que quan es suspèn un partit? Però clar així segons quins equips llavors quan va el Barça poden usar totes aquestes trampes legals. Si ho fessin amb tots els equips, sobretot amb els dos grans madrilenys, ja faria temps que això ja s’hagués regulat, però com que aquests mateixos equips els darrers anys s’han aprofitat d’això per a treure avantatge.
Però clar, per a això s’hauria de tenir una directiva que es plantés i que anés a parlar amb qui ha de parlar, treballar, buscar consens, pressionar a qui s’ha de pressionar. En canvi quan tens una directiva que porta dos anys preocupada per les properes eleccions i en mantenir el xiringuito que tenen muntat es quan es produeix la indefensió total dels jugadors. Un president que ha portat a Braida per a intentar fer els fitxatges electorals i hipotecar el club, perquè no són fitxatges per a presentar-se a les eleccions, són fitxatges a costa del Barça per als seus interessos, igual que pagar-li un sou per uns pocs mesos al senyor Braida. Igual que pagar-li un sou al “senyor” Reixach per a que vagi cagant-la cada vegada que li posen un micro al davant. Em dona igual que les declaracions hagin estat al setembre, que sigui un sopar-col·loqui a un hotel de luxe. El “senyor” Reixach, porta temporada i mitja cobrant del Barça per no fer res, suposadament amb un càrrec d’assessor del president, que veient el que ha fet els darrers temps, potser no es que estigui fent massa bé la seva feina. Ara que el Barça anava bé, torna a sortir merda extra esportiva que la caverna pugui aprofitar. A un club normal, el senyor Reixach ja faria temps que no estaria, però el Barça és una maçana a la que s’hi ha colat massa cucs, massa gent menjant de la mateixa maçana i massa interessos per a seguir menjant.
L’única bona notícia institucional és la renovació de Busquets, una renovació amb alguns peròs que indiquen el malament que s’estan fent segons quines coses. Res a dir que renovin a Busquets, un jugador decisiu a can Barça i que mereix el reconeixement econòmic que fins ara no tenia. Però cal puntualitzar algunes coses. La primera que no li han allargat el contracte, una temporada més opcional i au, li han augmentat el sou al contracte que ja tenia i li han deixat la mateixa clàusula de rescissió. En quant al salari, no critico que cobri el mateix que Iniesta i Xavi, entenc que ha d’estar al mateix nivell que la majoria dels jugadors, el que no és normal es que s’hagi augmentat les fitxes dels altres dos fins aquests nivells, dos jugadors que un està semi retirat i l’altre que comença la seva davallada degut a l’edat que té, que els anys passen per a tothom. No entenc com poden tenir aquests dos unes fitxes tant elevades quan ja fa un parell d’anys que no estan al rendiment esperat. Per tant, em sembla bé que Busquets estigui a la seva alçada, el que no em sembla bé és l’alçada que estan els tres. Però bé, si ho poden pagar, millor per a ells, tampoc em suposa ni un euro a mi de la butxaca.
Passem al futbol. Com molt bé va dir Lucho, felicitar als jugadors per poder pegar dos passades seguides amb les condicions que tenia el camp. El partit va ser molt dolent, però ni l’horari, ni el rival, ni la gespa ni l’àrbitre van ajudar en cap moment a que fos així. Al final es van beneficiar d’aquest estat del camp per a sentenciar el partit perquè tant el primer com el tercer gol el bot frenat de la pilota va fer que Suarez arribés amb avantatge a la jugada, el millor càstig que podia rebre un equip per fer aquest tipus de trampes, rebre dos gols perjudicats per aquests.
El Barça va jugar un partit bastant seriós, intentant controlar el partit i no patir enrere, que tenint a Mathieu i a Xavi al camp ja és dir molt. El partit no va ser gens vistós i no van acabar de tenir el control de la pilota en cap moment, perquè Almeria buscava pilotes llargues i era tot un partit de segones jugades i de rebots. No va ajudar tampoc un àrbitre aragonès, que semblava que el Barça li degués diners, amb un criteri totalment diferenciat en quant a targetes i a l’hora de xiular els contactes. L’Almeria que va pressionar molt a dalt i amb la presència de Mathieu al darrere era molt complicat de sortir amb pilota controlada, si li sumem que el senyor Xavi es va amagar i no va assumir el seu rol en cap moment, partint l’equip i fent que Rakitic i Masche s’haguessin de desgastar en defensa, tampoc va ajudar com acostuma a fer Neymar baixant i donant un suport per banda esquerra a la sortida de pilota, aguantant l’esfèrica i esperant el moviment dels jugadors de mig camp.
El millor del partit va ser Rakitic, va treballar moltíssim tapant forats, ajudant a Mascherano i encara li va quedar físic per a pujar a l’atac, marcant el primer i més important gol, el de la tranquil·litat i participant decisivament en tots els gols, el que millor va entendre com fer mal a la defensa granadina, amb parets de primeres i passades per dalt que es frenaven i afavorien la entrada de segona línia, decisiu al partit i per a mi ha de ser titular indiscutible en aquest Barça “coast to coast”, capaç d’aportar en totes les facetes del joc.
Cosa que no pot fer Xavi, que només està per a jugar els partits que el rival es tanqui amb l’autobús i cedeixi el domini en camp contrari al Barça, no està ja per a jugar cap partit jugat fora de casa, on a més de la qualitat s’hagi d’igualar la intensitat del rival. És una rèmora defensiva brutal, si li sumem que els tres de dalt, excepte Suárez, no són proclius a pressionar, no pot jugar el Barça amb un jugador que no treballi, que se’n vagi a la zona de rematada en atac i que després baixi al trotet al seu ritme, deixant un forat a la seva àrea. Cada cop que juga es fa molt evident la seva presència quan es parteix l’equip entre 4 que ataquen i la resta que fan la feina bruta i que després quan recuperen estan massa separades les línies. Però clar, això no ho veurem a la premsa, que ja fa dos setmanes que van a preguntar-li en roda de premsa i escrivint els típics articles tendenciosos pels diaris i comentaris per les tertúlies.
El segon jugador més destacat va ser Suárez, que va fer un gol i en va donar un altre, un jugador que ja porta 8 assistències en lliga, que es diu aviat per a ser un nou. Partit molt seriós i decisiu el de l’uruguaià, que comença a fer els gols de killer que acostumava a fer, perquè un davanter això no ho perd, quan no els feia jo deia que l’important era que tingués les ocasions, ja que significava que estava al lloc i al moment adequats i que el seu treball d’adaptació era positiu, el gol era qüestió de temps. L’únic però va ser la jugada que li dona el gol a Messi. M’agraden els davanters generosos, que pensen abans amb el company que amb ells mateixos, tot el contrari de Pedro, per posar un exemple a l’altre extrem, però la jugada del tercer gol era per a que l’hagués acabat ell, que sort que s’equivoca l’àrbitre perquè era fora de joc. Suárez m’agrada que sigui generós però tampoc cal passar-se, ha de pensar una mica més egoista en aquesta situació, que Messi ja les tindrà per ell mateix les ocasions, com es va veure després que en va tenir tres més de clares. Tinc els meus dubtes també de que sàpiga aquesta norma Suárez, perquè ho va celebrar molt tranquil mentre la resta miraven al linier. Gran partit de l’uruguaià que està donant la raó del seu fitxatge, des de la seva arribada, encara que ara apareguin els que solen baixar del carro i ara que fa gols ja és meravellós, quan feia la mateixa feina. Periodisme de qualitat.
Partit horrible de Neymar, que va estar desaparegut en tot moment del partit, no es va oferir, no va desequilibrar, no va ajudar. Res de res. També he de reconèixer que li va tocar ballar amb la més lletja, Nyom és un molt bon lateral dret, que li pega 40 puntades a Douglas i que no entenc com no es va aprofitar la finestra de mercat per a fitxar-lo, quan segons els mitjans estava a l’agenda blaugrana, en lloc del brasiler, un jugador que a més fa uns quants anys ja que està a la lliga i no hagués tingut problemes d’adaptació.
Tampoc va ser el millor partit de Messi, el jugador al que li afecta més jugar a aquesta hora i que durant la primera part va estar molt poc participatiu. A la segona part va estar molt millor i va acabar molt bé el partit, va ser decisiu a l’hora de generar els espais per a que Rakitic pogués col·locar-se en zona d’assistència, molt prop de l’àrea i va fer una feina molt fosca de generar espais i arrastrar jugadors que com sempre no s’aprecia. Una molt fluixa primera part i una molt acceptable segona, encara que va estar menys encertat cara a porta que de costum.
Al mig camp Mascherano va fer un partit bastant discret ahir, va ser el que va patir més el mal estat del camp i va tenir un parell de pèrdues de pilota per mals controls, que haguessin pogut costar cares amb un equip amb més pólvora a dalt, en quant a treball defensiu no se li pot qüestionar res i a l’hora d’anticipar-se a les jugades, després va passar al central complint com acostuma a fer.
La defensa va estar a un nivell més que acceptable, exceptuant a Mathieu clar, que cada cop que juga genera més dubtes del perquè està al Barça, molt fluixet en la sortida de pilota i regular a l’hora de defensar i ser contundent, com sempre va rebre una targeta groga per estar mal col·locat i haver de fer una falta dura per a rectificar. Pel bé del Barça com menys jugui millor. Però clar per als mitjans sempre els agrada més criticar a Bartra, que no entenc el perquè quan va fer un partit més que complert, suplint a Piqué a l’hora de donar seguretat per dalt a les pilotes aturades i que va sortir amb criteri amb la pilota i va cobrir bastant bé les pujades d’Alves. Se li ha recriminat que si va arriscar massa al penal i una jugada a la primera part que ell no té cap culpa, igual que a la segona on xiulen el penal. Ell no té cap culpa que el davanter vagi a xocar contra ell i que un àrbitre, boig per la música d’afavorir a l’equip de casa, va picar ridículament. Tampoc té cap culpa de que a la primera part li busquin forçar un penal quan tampoc toca al que simula. Partit bastant complert del xaval que demana minuts cada cop que juga.
Els laterals va estar millor Alba que Alves ofensivament, en defensa van complir tots dos, però ahir va ser més incisiu Alba, no molt més ja que va començar molt bé i es va anar apagant, però Alves ofensivament va aportar molt poquet. Partit complidor de tots dos, el que es demana com a mínim a un defensa, si no pots aportar en atac, almenys compleix en defensa i que no marquin per culpa teva. Van estar tots dons dintre la tònica del partit, sense errades però tampoc brillants.
Avui també es pot destacar a Bravo per una aturada que fa que el Granada no agafi moral i es compliqui el partit, parada de mèrit, per reaccionar a temps, però que si li fan gol s’hagués pogut parlar d’errada, parada important pel moment que era però és una parada exigible a qualsevol porter d’un nivell d’un club com el Barça. Em va semblar més meritòria la seva actuació amb la pilota als peus, quan amb l’estat de la gespa hagués pogut costar molt car i segur en les sortides per dalt, inclús va estar a punt d’aturar el penal. Partit complidor, del que se li exigeix a un porter del Barça.
Jornada trampa que es va saldar amb victòria on l’any passat es va perdre,  és en aquests camps i assegurant els partits de casa on es guanyen les lligues, ara a descansar que venen corbes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario