Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, mayo 9

La lliga ja està aquí.

Bé, si no passa res extraordinari aquest dimecres caurà la tercera lliga consecutiva. Només el dream team ha aconseguit una cosa semblant amb 4. Per tant a Pep li’n queda una per a que el Barça de Messi sigui millor que el dream team.
Jo hagués preferit guanyar la lliga el dissabte que ve perquè la celebres al camp amb l’equip i s’eviten escenes lamentables com a Canaletes. Guanyant dimecres així poden preparar amb tranquil·litat la final. Una final que no paro de veure que diuen que si els en deuen una i tal. De veritat que no ho entenc. Que deixin a l’equip tranquil i no comencin amb la tonteria aquesta de posar més pressió de la que tenen. L’aficionat del Barça vol que l’equip doni la cara i jugui amb el seu estil, després es pot perdre com va passar al xupito del rei mereixent-la per joc. Amb un bon joc i un estil La gent ja ho veu qui es millor com per exemple:


Hi ha molts exemples més. El Barça està considerat el millor equip després de que l’any passat l’Inter va guanyar el triplet i ells “només” la lliga. Estem molt mal acostumats des de que està entrenant Pep i amb els jugadors que hi ha ara mateix, així que més val disfrutar-ho perquè una generació com aquesta no es veurà en anys. És cert que els que pugen no ho fan gens malament tampoc però no són com aquests. Podríem mirar les pedreres i veuriem que per exemple aquesta setmana el Barça de juvenils li va pegar un ball al Madrid. La veritat és que té moltes similituds amb els “grans”. Entre altres coses perquè el Barça té un sistema de joc on brillen molts dels jugadors i el madrid tenia a un simulacre de Cristiano que va desaparèixer del partit des del primer moment igual que l’original. Podríem estar tranquils si tots dos equips miressin la pedrera però és que un dels dos no ho fa, per tant no serveix com a previsió del futur. Així doncs l’afició haurà de fer-se a l’idea que igual en uns anys la cosa pot canviar i s’haurà de tenir la paciència per a poder gaudir després més anys. Perquè si fem com el madrid començarà el carrussel de fitxatges i d’urgències que portaran a una defallida econòmica i potser una bancarrota del club. Així doncs, quan acabi aquesta generació si segueix la cosa perfecte però si no s’hauran de fer les coses amb calma.
Una victòria dels juvenils que una vegada més, desapareix del món mediàtic en quant es produeix la humiliació blanca. El dia abans i el mateix del partit era “el quinto asalto del clásico” o “el último combate” i coses per l’estil, però després del partit no ha sortit més. Igual ha passat amb el Barça de futbol sala que ha guanyat la copa del rei aquest finde, el d’handbol que gairebé ha guanyat la lliga també. Però el més graciós sense cap mena de dubte ha estat la final four. Resulta que quan es va classificar els va anar de perles per a tapar les misèries del futbol i utilitzar-la a les tertúlies quan es veien arraconats pels del Barça. Però clar, després de fer el seguiment en tertúlies cavernaries, amb connexions en directe a l’hotel que ho celebraven com si ja haguessin guanyat, aquestes mateixes tertúlies no han dit ni mu de com ha anat la final four. Són uns cracks de vendre fum i després tapar informació quan els ridiculitzen.
Molt graciós també que des de la caverna, sembla que és més important el pitxitxi i la bota d’or que no pas la lliga i la xampions. Ja parlen de que Messi no pot amb el portuguès i les típiques tonteries de la caverna. Tothom s’esperava que Messi surtis a fer gols com un boig i resulta que va ser el partit on va estar menys individualista de tots. Una demostració de joc d’equip, però clar a la caverna ho interpreten com que el que passa és que no pot. El que està es dosificant-se per a una final de xampions i si no s’endú la bota d’or, s’endurà una piloteta daurada molt bonica demostrant que segueix sent el millor. Però clar a la caverna estan ansiosos per poder celebrar alguna cosa. Un Cristiano que curiosament sempre fa un munt de gols quan els equips rivals estan ensorrats mentre que desapareix dels partits importants. Pot ser els aniria millor analitzar les dades en lloc de celebrar un títol individual. Un títol que encara no està  sentenciat perquè dos gols són totalment remuntables. Vaia aspiracions que té el tot poderós madrid dels 400 kilos, que un dels seus jugadors aconsegueixi la bota d’or. L’única aspiració a falta de 3 jornades. Si senyor!!
Ara ja han començat la roda de fitxatges. El primer Sahin del Borussia Dortmund. Un jugador que diuen que ha estat el millor jugador de la bundesliga. La veritat es que no se massa d’aquest jugador perquè la lliga alemanya no puc veure res. Però em sembla una mica estrany, que el millor jugador de la bundesliga valgui 10 milions d’euros. Més que res perquè deien que tenia una clàusula o que el Borussia en demanava 20. Un jugador que és tant bo i el venen per la meitat del que demanen?? Un jugador que amb aquest nivell només ha interessat al madrid?? Cap dels grans ha pogut aconseguir el fitxatge per 10 kilos?? No se, o bé els clubs estan tots molt malament o igual no és el que estan venent per part de la premsa. Un jugador que diuen que és mig centre molt creatiu, amb la necessitat que hi ha d’aquests jugadors per Europa. No se, una mica fosc tot plegat, ja veurem que tal. Però és que el següent fitxatge “programat” és Altintop. Un jugador que gairebé ni jugava al Bayern  de Munich. Han repescat a Callejón i a Parejo.
De moment podem celebrar la lliga i podem mirar el futur amb molt d’optimisme veient que segueix el mateix entrenador i els fitxatges que estan fent. A veure el Barça si es reforça als dos llocs on té necessitats puntuals i segueix la ratxa triomfant. El que està clar és que hem de gaudir d’aquest equip i d’un Messi brutal, que pot ser no serà bota d’or, però que és el millor jugador de la història i que no té rival que se li pugui aproximar. Gaudir de l’equip i deixar d’imposar victòries perquè no serveix per a res, només cal veure les semis de l’any passat. Que juguin com saben i les coses cauran pel seu propi pes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario