Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



miércoles, julio 20

És com per a estar emprenyat.

Ahir va ser la primera roda de premsa de Pep Guardiola i encara que va contestar respectuosament se’l va veure una mica cabrejat. No hi ha per a menys.
Un club com el Barça, que està a dalt de tot de la llista (o dels de dalt) en quant a ingressos, pressupostos, etc. que té una plantilla gairebé immillorable i la qual l’entrenador només ha demanat unes poques coses per a l’any vinent. Un entrenador que t’ho està guanyant tot i que rep com a premi que la junta faci el ridícul i endarrereixi les poques demandes que li ha fet l’entrenador amb ridiculeses.
En una temporada més llarga que mai, resulta que fins al moment encara té una plantilla més reduïda per a afrontar més partits després de que el propi entrenador l’any passat al final va dir que arribaven molt justos. Doncs aquest any que hi ha una supercopa europea i el mundialet de clubs encara no ha vingut ningú de nou. Sort que una gran part aquest any han tingut més vacances sinó estarien arreglats.
L’entrenador volia a Alexis i a Cesc i que marxessin Jefren i Bojan i el “lot” Caceres, Hleb, Keirrson i Henrique abans de començar la pretemporada i pot ser fitxar un lateral esquerrà jove i barat. Doncs bé, ha començat la pretemporada i res de res. Normal que no fos el més content dels entrenadors el primer dia de la temporada.
Per a començar el calendari. Se suposa que els representants dels clubs van al sorteig i la formació del calendari i veure que tot estigui en ordre, no per a fer el viatget i pegar-se la comilona a algun restaurant. Doncs bé, després de sortir públicament el calendari i veure que perjudica al Barça clarament va i surt un de la junta a queixar-se públicament davant de les càmeres. Per què no es va queixar l’emissari corresponent abans d’aprovar-s’hi el calendari i fer-lo oficial?? És que no va veure els problemes del clàssic abans del mundialet, la tornada al Camp Nou en plenes semifinals de champions  o la tornada de supercopa a les 11 de la nit?? No podia queixar-se aquest senyor abans de fer-lo oficial i demanar que anés un poc més dirigit aquest sorteig?? No va a defensar els interessos del Barça aquest senyor??
Després en el tema de fitxatges. Em sembla perfecte que quan un club et demana 60 kilos per Alexis que no vagis i els pagues i negociïs fins a reduir el màxim possible. Però un cop acordat el preu total des de fa dies de un fix+ variables, el que ha passat els darrers dies de no arribar a un acord per un milió d’euros com s’ha dit és ridícul. Si te n’has gastat 4 en Kiko Femenía per al filial!! Que més dona pagar un milió més de fixe en lloc de variable si és el jugador que t’ha demanat expressament l’entrenador i segurament l’any que ve igual l’hauràs de pagar??
El cas Cesc encara és més penós. Perquè resulta que en lloc de negociar com toca discretament que és el que t’està demanant el club que ven, encara vas de xulo perquè saps que el jugador es mor de ganes de venir i que no marxarà a un altre club. Primer surt el senyor Rossell a dir que no pagaran 40 milions per Cesc, quan el que posa el preu és el que ven. Després resulta que quan les coses estaven molt properes el “brillant” Bertomeu es treu de la mànega als dos xavals que ja són propietat de l’Arsenal i els exigeix que rebaixin 6 kilos perquè els taxen en aquest valor. Però que s’ha pensat el Bertomeu aquest, que l’Arsenal són tontos o que?? Una operació que està enquistada des de fa dues temporades i en lloc de portar-ho amb discreció i sense enfadar al club anglès encara van amb la xuleria i cabrejant al club amb la pressió constant de jugadors culers i dels mitjans al servei del Barça, telegrafiant la pressió que està fent el jugador als mitjans que posa encara més contra les cordes al club anglès que no vol quedar com el dolent de la pel·lícula.
Total que les coses estan tan malament, que després de que Pep ha fet totes les gestions personalment amb Cesc per a que estigui tranquil i els passos que ha de seguir, resulta que es fa tot públic i que té que sortir a la roda de premsa a posar-se gairebé a favor de l’Arsenal per a suavitzar les tensions. El principal problema del cas Cesc és que el president no està per la labor de portar al jugador i que preferiria portar a algú més del seu gust i que d’aquesta manera mostra interès per a que Cesc no vagi a un altre club i no fitxar-lo aquest any.
És la tàctica que està seguint Rossell, que diu que no es intervencionista de cara a la galeria i que es porta molt bé amb Pep, però resulta que a l’ombra fa el mínim esforç per portar al jugador i li està llençant les culpes de no portar a Neymar per si triomfa en un altre club. Està tensant la corda per a que Pep marxi perquè així serà amo i senyor del Barça i portarà a qui voldrà ell.
Segons es parla la diferencia és de 5 milions, el que podria valer Jefren si el venen per exemple.
Per això està emprenyat Pep. Perquè si tu demanes a dos jugadors i han tornat després de mes i mig de vacances i encara no estan al club. Un Cesc que ja hauria d’estar entrenant amb el Barça i no passar els problemes que està passant a Londres i un Alexis que ja hauria d’estar presentat i amb el planning del club del que hauria de fer físicament aquests dies de vacances. El cas Cesc per exemple, els darrers anys ha tingut moltes lesions musculars i ja s’ha parlat que s’haurà de fer un estudi del jugador de cara a la preparació física com van fer amb Messi el seu dia i han estat fent amb altres jugadors. En canvi el jugador ara s’està entrenant tot sol amb un preparador que no té res a veure amb el Barça i després haurà de vindre i fer una pretemporada aquí. Total que de tindre’l al començament dels partits importants igual no juga ni l’inici de la lliga.
També està l’apartat de les baixes. Per no fitxar a Alexis a l’hora, ara estan putejant a Bojan i retardant la seva marxa quan hauria d’estar ja a Roma fent la pretemporada amb Luis Enrique. A més té a la plantilla encara a Jefren entrenant quan el propi jugador ja sap que ha de marxar. Ja només falta que vinguin els altres descartats per acabar de fer-la grossa.
Per tant és normal que Pep estigui emprenyat com una mona, per molt que els mitjans palmeros ho vulgin tapar. Perquè de tot el que va demanar abans de marxar de vacances encara no s’ha complert res i en ocasions per ridiculeses de xifres en un club que obté 400 milions d’ingressos cada any. Que són 6 kilos (5+1) en un club que en factura 400 si és per a portar els dos retocs que t’ha demanat un entrenador que t’ha portat a la glòria?? Encara emprenya més que tota aquesta contenció desmesurada que s’està portant és per a fer creure que s’està pitjor del que realment és per a carregar-li tot el mort a la gestió anterior i que tota la seva directiva de zona noble de Barcelona no hagi d’avalar ni un euro de la seva butxaca.
Com ha d’estar content si la cúpula blaugrana l’està putejant per a veure si marxa l’any que ve. Sort dels jugadors que el volen a qualsevol preu i de l’afició perquè Rossell no el vol ni en pintura. I més amb el poder que té ara que poc més que mana ell al club. Això és el que li preocupa a Rossell. Si en lloc de Alexis i Cesc Pep hagués demanat jugadors de més interès per a Rossell ja estarien al barça. Entre altres coses perquè el mateix president s’hagués posat a primera línea en les negociacions. Però clar, si en lloc de negociar te’n vas a intentar aparaular a un jugador que a tu t’agrada i que l’entrenador no vol per a l’any que ve....

No hay comentarios:

Publicar un comentario