Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



sábado, julio 23

Sort Bojan.

Ahir estava veient la roda de premsa de Bojan de comiat del Barça i la veritat és que em va fer molta pena veure una persona que realment sent els colors marxi. Un acte molt emocionant veure com el xaval s’aguantava les llàgrimes per a no plorar com un nen al seu comiat i en veure als seus companys a la sala de premsa. Una autèntica llàstima veure com un dels jugadors més estimats per la culerada i amb més projecció ha de marxar per problemes extra esportius.
Està claríssim que Bojan ha tingut la mala sort de no comptar amb el beneplàcit de Pep. Diuen les males llengües de que li té jurada perquè no va voler baixar al filial quan es jugaven l’ascens de categoria quan Pep era l’entrenador. Jo no era partidari de que això fos veritat però les declaracions de Bojan en el seu comiat i alguns gestos que s’han vist des de que Pep és entrenador cada cop prenen més força aquests rumors. El que està clar és que Pep és un gran entrenador i un motivador excel·lent però que si no li entres per l’ull o tens algun problemeta amb ell al vestidor et fa la creu.
De les declaracions de Bojan es desprèn que el jugador ha marxat per culpa de l’entrenador perquè no ha estat just amb ell, inclús en alguns moments no li ha tingut el respecte que mereixia. Un jugador que en alguns moments ha estat vital per al barça, que ha estat el màxim golejador de les categories inferiors i que ho ha donat tot per l’equip.
Li han pogut anar millor o pitjor les coses però ha estat un jugador que ho ha tingut molt difícil sense la continuïtat necessària i que quan la va tindre va donar la talla amb escreix. Hi ha dos exemples clars, el primer quan va debutar amb Frank i li va rentar la cara a l’equip i li va donar un al·licient a l’afició i una il·lusió de tindre un altre gran jugador sortit de la pedrera. Durant aquesta temporada va donar molt bones sensacions i va fer el que no van tindre els collons de fer els pesos pesats de l’equip (cosa que li va costar més d’un retret d’aquestos en veure que els estava avançant per l’esquerra, sort d’Henry perquè pel que es diu que la seva arribada al primer equip no va ser fàcil). La segona vegada que ha tingut continuïtat va ser l’any passat quant Pep li va posar la creu a Ibra i no va tenir més remei que posar-lo perquè no tenia a ningú més. La cosa va anar perfecta i li va guanyar mitja lliga juntament amb Messi al barça i aquí es on es veu que Pep no ha estat el suficientment just amb ell. Perquè no pot ser que de jugar gran part del final de temporada passat a un molt bon nivell i no tenir pràcticament minuts a un xaval de 20 anys li trenques tots els esquemes i els frustres de mala manera. Això fa que el jugador analitzi la temporada i decideixi anar a un club on l’entrenador el vol de veritat, no només a les rodes de premsa.
Jo ja ho he dit moltes vegades que una de les coses que no m’agrada de Pep és la gestió de la banqueta. Una cosa és apurar una mica més quan el partit està just, però en partits de 3 i 4 a 0 a la primera part aguantar tants minuts sense fer canvis va minant la moral dels suplents, que cada cop es senten menys partícips de les victòries. A més, està clar que un equip són molts jugadors i que no es pot fer jugar a tothom a cada partit, però el tracte a Bojan va ser bastant lamentable. Ja veurem aquest any com els canvis seran més aviat i hi haurà més rotacions per a que Cesc i Alexis no estiguin enfadats.
A mi personalment em sap molt greu que es faci fora a Bojan i que es mantingui a jugadors com Affellay o Keyta quant se suposa que on hi haurà overbooking serà al mig del camp. El cas Affellay ha estat el que més m’ha mosquejat amb el tema Bojan.
Perquè l’arribada del jugador holandes per 3 kilos ha enfonsat les il·lusions de dos jugadors de la pedrera com Jefren o Bojan.
Perquè aquest jugador, de moment, encara no ha demostrat res que faci pensar que és millor que els dos jugadors de la pedrera jugant a la davantera i si mirem al centre del camp en la posició que juga Iniesta, que estarà Thiago o Cesc i que a més està keyta perquè és el mimadet de Pep encara menys. Ara avui un diari culé deia que si sobra algo de diners igual fitxen a un defensa i un davanter golejador més. Això encara és més greu perquè si vens a Bojan i a Jefren i resulta que en fitxes a un altre ja se’ls veurà massa el llautó.
El gran problema de Bojan és que Afellay li ha tret tots els minuts que estaven destinats per a ell i que a Pep li ha vingut de perles aquest jugador perquè amb l’excusa de que és un fitxatge recent i que s’ha d’adaptar li ha tret tots els minuts al jugador català. Un jugador que, apart del que pot oferir al camp, tenia molt bona relació amb els pesos pesats de l’equip i tots els de la pedrera i de cara a l’exterior fins que no ha marxat en cap moment ha dit una paraula més alta que l’altra.
A mi personalment em va saber greu la primera xampions de la era Pep que Bojan no va jugar gens. El primer canvi el va fer en quant Messi va fer el segon gol que va canviar a Henry i va entrar keyta al minut 72. Però és que guanyant 2-0 i amb el partit totalment dominat amb una banqueta composta per Caceres, Muniesa, Gudjonsen, Bojan i Pedro i va sortir el canari quan passaven dos minuts del temps afegit i es va deixar de fer un canvi. No podia treure a Bojan a jugar uns minutets i a Pedro una estona més??
A la segona final encara va ser més penós. Perquè els canvis van arribar tots passats el minut 85 amb el partit totalment dominat. Primer Puyol i després Keyta. Però és que el tercer va ser Affellay. No li podia donar la satisfacció a Bojan en lloc de posar a un tio que ja li estàs traient tot el protagonisme a la lliga??
Al final han estat un gran cúmul de detalls d’aquest estil que fan que el xaval hagi decidit que amb 20 anys ja està bé de xupar banqueta i ha marxat on el volen realment.
S’ha inclòs una opció de recompra obligada als dos anys, però si segueix estant Pep serà per desgràcia un viatge d’anada i tornada.
Curiós també el cas Oriol Romeu. Un jugador pel qual hi ha dipositades moltes esperances i a la mínima que ha pogut la junta d’usurers del Barça ja l’ha venut. Per la quantitat de 5 milions d’euros amb opció de repesca els darrers anys. Encara no està clar, ahir vaig escoltar que no era una opció de recompra sinó una preferència de tanteig. És a dir, en cas d’una altra oferta si la igualen es queden amb el jugador. Aquestes histories de recompres i altres solucions són molt boniques de cara a la galeria per a que els mitjans palmeros de Rossell justifiquen totes les operacions recaptatòries que està fent el senyor Rossell i la seva junta per a quadrar els comptes i no haver d’avalar ni un euro de les seves adinerades comptes corrents (la majoria de la junta pertany a la zona noble de la burgesia catalana) i carregar tot el mort a Laporta.
Però la realitat és que gairebé tots els jugadors que han marxat amb aquestes opcions no han tornat mai. El que seria interessant és que aquestes opcions duressin tot el contracte del jugador amb l’altre equip. Perquè amb el cas Oriol Romeu per exemple estan Busquets i Mascherano, el primer té 23 any i l’altre 27. D’aquí dos anys tots dos seguiran al club a ple rendiment, per tant o no el recompraran o ho faran per a vendre’l a un altre postor. El cas Bojan igual. D’aquí dos anys com a molt podria marxar Villa de la davantera i qui diu que el senyor Rossell no es porti a un dels seus amiguets i li barri el pas a Bojan?? No se, són clàusules que no estan massa clares la veritat.
I mentrestant amb aquestes clàusules i enganyabobos estan venent gran part de la pedrera al millor postor i mentrestant es queden amb jugadors que no són de casa i que no són millors que aquests. Per exemple Maxwell, Adriano, Keyta, Afellay.
Per cert, per acabar, lamentables com sempre la premsa cavernaria que a la que veuen una mica de sang es llencen de cap. Intentant durant la roda de premsa treure-li al xaval coses per a fer quedar malament a l’entrenador i després anant a la roda de premsa a dir-li de seguida les paraules de Bojan per crear malestar i confrontació. Aquesta colla de rastrers periodístics podria posar més interès a l’hora d’investigar coses del seu estimat madrid i els problemes interns entre els jugadors descartats i l’entrenador i el club. Que tots aquests casos els tapen d’una forma lamentable. Almenys el Barça de moment no ha apartat jugadors com el madrid ni els ha acusat de ser mals professionals per no voler anar on vol el club i no on els jugadors trien.

No hay comentarios:

Publicar un comentario