Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, septiembre 22

El problema no va ser el sistema.

Una vegada més he llegit l’anàlisi simplista de que la culpa van ser els tres defenses quan resulta que a la segona part, els millors minuts del Barça van ser quan va treure a Puyol i es va tornar a aquest sistema de tres defenses. Però així li fan la culpa al sistema i no cal senyalar a cap nineta de Pep.
La gran errada d’ahir no va ser jugar amb tres defenses sinó els jugadors escollits per a jugar amb tres defenses. Perquè per a mi la gran errada de l’alineació i el que provoca que a la primera part es patís tant va ser l’entrada de Keyta a l’onze titular per a jugar amb aquest sistema i no tant el sistema en si. Per a que jugui Keyta no es pot jugar amb aquest sistema perquè precisament es juga amb la tàctica escollida per Pep per a tenir un control total de la pilota i una majoria al centre del camp i que la pilota pugui circular amb molta velocitat i els jugadors del mig camp tenen també més facilitat per a entrar des de segona línia. Per tant es podia jugar amb aquesta tàctica però amb un davanter més i amb Cesc a la posició d’interior o bé amb Thiago i jugar amb els mateixos puntes i Cesc una mica al seu aire pel camp. Si volia jugar amb Keyta la jugada era jugar amb 4-3-3. A mi personalment, tampoc m’agrada massa posar a Alves d’extrem. I menys tenint-ne algun a la banqueta que pot jugar perquè Alves no té desequilibri en joc parat sinó que el bo que té és que arriba quan no l’esperes. Si el deixes a dalt crec que perd rendiment.
Però clar una vegada més la culpa ha estat dels mateixos, és a dir, llegint els anàlisis de la premsa esportiva resulta que la culpa de la primera part és de la defensa de tres i com sempre de Busquets i la culpa de no haver guanyat a la segona, com sempre és de les errades de Villa. No es pot dir que Xavi va estar tota la primera part més desplaçat a la dreta del normal i que no va controlar el partit en cap moment, però clar després veus l’1x1 i li posen un 7 i resulta que ell va ser el que va arreglar el partit. El típic vaja, hi ha vaques sagrades que no es pot criticar el més mínim i quan hi ha alguna errada la culpa és per als mateixos. Igual que els dos gols es veu que la culpa va ser només de la defensa i especialment d’Abidal. És cert que el primer gol és culpa seva, en el cas que Valdés l’hagués demanada, perquè sinó no és culpa seva. En el segon encara té menys culpa perquè ha de marcar a dos jugadors a l’hora i la passada l’agafa a contrapeu, però clar, com que és el que surt a la foto de tots dos gols ja és el principal culpable. El típic de sempre vaja. No veuen que per a que passin aquestes coses es juga en equip i ha d’haver altres errors previs més a dalt. Però clar al Barça, quan es guanya i no s’encaixen gols, segons la premsa és perquè l’equip ha fet un gran treball i una gran pressió a dalt per part dels davanters, però quan encaixen gols són errades de la defensa  i com a molt el migcampista de sempre, Busquets.
Els problemes d’ahir van venir perquè el València va centrar el seu joc en apretar a la banda dreta del Barça perquè l’esquerra tenia molta menys perillositat. Entre altres coses perquè estava Keyta que curtcircuitava tot el joc de combinació i Abidal no puja en excés per la banda amb defensa de tres. Per tant, com que la banda composta per Abidal-Keyta-Pedro no creava gens de perill, es van decantar tot el joc a la mateixa banda i els mitjos van anar a pressionar allà també creant molta superioritat ja que a més Xavi estava desplaçat per aquella banda i va perdre algunes pilotes molt perilloses. Però la culpa com sempre va ser de Busquets segons els “entesos”. El partit l’hagués pogut guanyar qualsevol dels dos però al final va acabar en un empat que pot semblar just a priori però que per a mi no ho és en absolut.
No ho és en absolut perquè ahir una vegada més els àrbitres van tangar al Barça de forma descarada. Ja ho vaig avisar en quant vaig veure la designació d’aquest personatge i va quedar demostrat una vegada més. M’agradaria saber perquè cada dos per tres al Barça li ha de xiular un àrbitre madrileny i en canvi al Madrid no li xiula mai un àrbitre català des del famós “no hace falta decir nada más” de Schuster (ja han passat tres anys des de llavors). Són les coses “estranyes” que passen amb el Barça i que després en canvi els cules hem d’escoltar per activa i per passiva que ens beneficien tots els estaments. Una altra curiositat és que un any més, al Barça li toca jugar a Mestalla en una de les jornades que toquen entre setmana, és molta casualitat, i més després de saber que aquests sortejos que es fan s’inclouen “algunes directrius” com ara que el clàssic no pot tocar la primera jornada, etc. No deixa de ser sorprenent que la visita a Mestalla que al Barça sempre li compliquen molt la vida i que en principi és la sortida més complicada juntament la del Bernabeu, que sempre toqui en una jornada entre setmana quan n’hi ha tres en tot l’any o que toqui després d’una parada per seleccions.
Ja fa temporades que passa el mateix, al Barça li toquen els “ossos” a començament de lliga quan tot està en joc i en canvi al Madrid quan la majoria d’equips ja tenen els objectius complerts. De moment el Barça ja ha jugat contra el Villareal, València i perquè es va aplaçar per vaga sinó al camp del Màlaga i tot i tres dies després de Mestalla a casa contra l’Atlético. Mentrestant el Madrid encara no ha jugat encara amb un equip ja no dels de dalt, sinó de mitja taula tampoc...
També em sembla molt indignant, tant que parlen de fair play, de respectar al rival i de no fer trampes al futbol i ja fa dos anys que el València, no presenta per dir-ho d’alguna manera, el millor camp possible per al partit del Barça. Ahir el camp estava ple de sorra de platja com es veia en algunes jugades que s’aixecava la sorra quan xafaven, a més de jugar amb la gespa totalment seca. Això és un camp d’un equip que juga la xampions?? És una cosa indignant. Moltes passades que en un camp decent haurien estat passades de gol es quedaven a mig camí. Com és possible que amb els temps que corren es permetin aquestes trampes quan va a jugar el Barça?? Em fa molta gràcia que diuen que el València va poder parar al Barça. Si omples el camp de sorra i no el regues per a que la pilota no corri!! Així és bastant més fàcil pressionar la sortida de pilota i recuperar-la quan els jugadors a més de pensar a qui passar-li o de desfer-se del rival han d’estar pendents de com botarà la pilota, si es frenarà, etc. La pilota ahir semblava un conill més que una pilota perquè era incapaç de circular a ras de terra uns metres seguits. I a mesura que passava el partit encara es veia pitjor el camp. És molt patètic pintar un camp per a tapar les trampes que has preparat. Jo si fos seguidor del Valencia sentiria vergonya de que el meu equip faci aquestes trampes per a igualar un partit. Quina esportivitat si senyor. Igual que dos o tres cops que un jugador rebia un contacte i deixava un forat que podia aprofitar el Barça es quedaven a terra de forma lamentable, com van fer Albelda, que li clava el genoll a l’esquena a Cesc i encara es queda ell a terra o el propi Soldado, que es queda a terra com si li haguessin trencat  la cara i en quan passava la pilota prop s’aixecava com un llamp i ja no li feia mal res. Comença a ser hora que el Barça no llenci la pilota fora i que el que tingui que parar el joc sigui l’àrbitre perquè vas tant de bo que al final sembles tonto. Que desapareguin els recullpilotes o que l’extrem esquerre, a l’hora de ser substituït, “casualment” estigui a la banda contraria al punt més allunyat del camp. Un València que perdia temps i anava caminant per a sacar inclús quan anava empatant, per tant no se que alaben tant els mitjans quan va ser lamentable.
Però tornant a l’arbitratge, l’àrbitre va veure clarament la jugada de Rami sobre Messi, però és un àrbitre madrileny i evidentment vivint com viu allà, va dir “jo m’he de carregar el partit ara a favor del Barça?” i clar com sempre que xiula al Barça va fer la vista grossa. És una vergonya, perquè de penal i expulsió del jugador del València es va passar al 2-1 en un altre contraatac. I si no havia xiulat el primer, com volíem que xiulés el segon quan era el temps de descompte?? Un descompte per cert, que era de 4 minuts i als 3 i poc va xiular el final. Una situació si més no curiosa, i més després de que els que vam veure el partit anterior que jugava el Madrid, havien afegit 5 minuts i al final van ser 7 i mig. A uns els en donen més i a uns altres ens en treuen. On està el villarato?? Però clar els “analistes” cavernaris es van centrar com no, amb el gran partit del València, que segons ells hagués pogut golejar al Barça i aquesta jugada ni la han nombrat. Però clar el dia del Llevant si era importantíssima i decisiva el penal i expulsió del xaval del Llevant en un corner regalat que ni ho era. Quines maneres de veure les coses no??
Però la premsa culé, que tant va plorant de que la cavernaria fa campanyes i tal, resulta que es queda calladeta i les portades són “Puntazo de campeón” i “Puntazo”. Que el Barça com a club i els seus jugadors no es queixin del àrbitres em sembla perfecte, perquè ells no són els que ho han de fer, però que la premsa cule no tingui els collons de posar la patada de Rami en gran i queixar-se com deu mana em sembla patètic. Si no ho fan ells qui ho farà?? Que fem posem l’altra galta i som sempre els tontos??
Que ha de fer un Barça que no simula, que intenta jugar a futbol sempre, que el seu jugador estrella no es llença mai a la piscina i que intenta marcar sempre, un equip que a punt d’acabar el partit portava dos faltes. Així ho paguen els àrbitres? Menjant-se penals de llibre?? Perquè el de Rami no és que hi haguessin jugadors pel mig, és una jugada clara, de llibre i amb tots dos jugadors al centre de la imatge. L’única explicació és que no el va voler xiular perquè veure-ho segur que ho va veure. A més n’hi ha un altre sobre Messi al descompte, però es que a més hi ha una obstrucció claríssima a Villa quan feia una paret amb Messi que si no estava dintre de l’àrea poc li va faltar. Que ha de fer més el Barça per a que li xiulin un penal?? Que li trenquin la cama?? Per fer un joc net el premi és zero i per llançar-se a la piscina el premi és a final d’any el doble de penals a favor que el Barça, i després encara ploren ells.
Per acabar el tema copa del rei. En lloc de sortir el Freixa tant indignat i demanant una altra data per a l’anada de copa, el que haguessin tingut que fer és dir “vale tu em poses aquesta data, però jo vull que tots els meus internacionals espanyols es quedin aquí per jugar aquest partit i no vagin a Costa Rica, a jugar un amistós de merda, que el de copa és un partit oficial”. No anar plorant com a magdalenes i posant la galta. Molt plorar i poc actuar...

No hay comentarios:

Publicar un comentario