Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.miércoles, septiembre 7

Punts calents de l’assemblea.

Tres són els punts calents de l’assemblea que està prevista per al 24 de setembre: el tema de publicitat per part de Qatar, el tema de prohibir fumar a l’estadi i el tema de la grada jove.
Començant amb el tema de Qatar, m’ha semblat molt penós escoltar a alguns periodistes tapar les vergonyes del que passa realment a Qatar i de alts càrrecs i portaveus del Barça intentant vendre la moto de que si no s’accepta aquesta oferta el que voti en contra va contra el club, que no volen que el club sigui gran i fins i només els ha faltat dir que els assenyalaran amb el dit quan vagin pel carrer si voten en contra.
El problema amb Qatar Foundation, no és que paguin poc, que la gent estigui en contra del projecte educatiu d’aquesta fundació o fins i tot que sigui una organització sense ànim de lucre (o almenys és el que ells diuen, però l’altre dia veient com parlava el vicepresident amb Jordi Ebole alies “el follonero”, dona la sensació que quan s’acabi el petroli serà el recurs més gran per a ingressar diners, per tant podríem dir que ara no és amb ànim de lucre però ja veurem en un futur). El problema d’aquesta publicitat és que es contradiu totalment amb la que porta a la part de darrera. Perquè des de la fundació cap enfora venen la moto de que són una gran  família, però que jo sàpiga les famílies no es queden tots els diners uns i permeten que els altres es morin de gana. O una família no li dona el tracte a la dona que tenen els d’aquest país.  O sigui que per molt que ho vulguin encobrir, Qatar és una dictadura i no respecten els drets humans. Al reportatge de l’altre dia que he esmentat, a més hi ha una ombra de censura per part del que està controlant la entrevista per a no parlar de política en cap moment ni de respondre cap pregunta conflictiva que dona que pensar que les coses no són tan boniques com les estan pintant, com ara les beques que tenen el nom d’un personatge  que està a favor dels suïcides o que és un radical confés. Per tant em sembla indignant escoltar comentaris com ara el que vaig escoltar ahir d’un periodista que va dir que les dones no estaven tan malament allà, que inclús les deixaven conduir i tot i algun que altre comentari en aquest sentit. Molt penós veure com la premsa intentar camuflar i encaminar a la gent per a que voti a favor. La premsa catalana, tant que parlem de la cavernaria, són els mateixos gossos amb diferent collar, per desgràcia.
Amb això no vull dir que s’hagi de votar que no, però almenys que diguin la veritat. Primer perquè si no s’aprova aquesta patrocini, l’equip no desapareixerà, és un 6% del pressupost total del club. Però sobretot perquè entra en contradicció amb el que s’havia fet fins ara amb Unicef ja que al davant hi haurà una publicitat d’una país que no respecta els drets humans i al darrere d’una que lluita per que es respectin. Està clar que hi haurà gent que pot pensar que si miréssim això no compraríem res, perquè molts productes estan fets a Xina per exemple i allà no es que es respectin molt tampoc. El que molesta de la campanya que estan fent és que sembla que t’incitin a votar a favor perquè sinó perjudicaràs enormement al club i seràs un mal barcelonista. Aquí està el problema.
El segon tema és el de fumar a l’estadi. No m’estranya que des de la directiva vulguin portar Qatar perquè cada cop s’està semblant més a un dictadura la política del que manen. No entenc a que ve la persecució ara dels fumadors a l’estadi. Em sembla perfecte que vulguin prohibir fumar a les zones tancades del camp, però que ho vulguin prohibir a l’aire lliure ja em sembla demencial. Diuen que és amb l’excusa de que van molts nens al camp i que estaria bé que no es fumés. Per la mateixa regla de tres també haurien de prohibir la entrada als aficionats que insulten a l’àrbitre i als jugadors perquè són un mal exemple per als nens, s’hauria de prohibir que tots els que tenen el privilegi d’entrar a l’estadi al pàrquing privat ja siguin cotxes o motos, no ho puguin fer, perquè també provoca que els nens s’hagin de tragar la fum dels vehicles. Total un seguit de coses que s’haurien de prohibir perquè els nens van al camp. Però resulta que només ho fan amb el tabac. S’ha de tenir amb compte també que molts partits són a horaris que els nens no poden anar al camp, per tant llavors aquells dies que fem??  És una norma totalment absurda, perquè qualsevol persona que va al camp i fuma, no són animals sense sentit comú, és tan fàcil com demanar per favor als que hi ha al costat si poden llençar el fum cap adalt i se’n va sense que cap nen l’hagi de respirar. Per tant em sembla bé que es pugui arribar a fer una campanya de conscienciació per a que la gent respecti al del costat, però que a una persona que es gasta un dineral per entrar al camp, ja sigui soci o amb entrada, després d’aguantar les prohibicions a tot arreu en recintes públics tancats, que a sobre els prohibeixin fumar a l’aire lliure ja em sembla surrealista.
Per últim està el tema de la grada jove. En aquest apartat hi ha molts punts foscos a l’hora de saber si és recomanable o no, entre altres coses perquè es poden colar gent que no respecta a ningú i llavors és quan comencen els problemes. Tampoc m’agrada que sense ser socis puguin accedir i tindre els privilegis que aquests no tenen, com per exemple possiblement millors localitats que alguns que ja fa temps que estan intentant canviar-se de lloc. També és molt perillós que no es pot assegurar, ja sigui per part dels mossos com del club, que la gent que hi accedeixi no siguin boixos perquè no tots estan fitxats i detectats. Aquesta grada estaria bé sempre i quan es faci amb gent que ja fa temps que estan al club i que no hagin creat mai cap problema més que permetre entrar a gent nova a l’estadi desconeguda. A més com en el cas del tabac, més que crear aquesta grada jove s’hauria de fer una campanya de conscienciació per a que la gent animi i no haver de crear una colla per a que “obligui” a la resta. Això ha de sortir de cadascú perquè per molt que hi hagi una grada d’animació no vol dir que els que ara passen de animar i van al teatre més que a un camp de futbol els segueixin i l’únic que pot fer això és crear més d’un aldarull si es cola gent que no hauria d’estar.
Jo personalment preferiria que el president del Barça, en lloc de posar-se en fregats que no porten enlloc es preocupes més a l’hora de controlar el tracte de la federació al club. Perquè no és normal per exemple el calendari de lliga que li ha tocat al Barça els primers partits quan encara s’està rodant l’equip. Ja no saben com provar-ho. Primer van posar tots els “classe mitja” un darrere l’altre, després gran part d’ells juntets durant la fase final de la xampions, ara aquest any a començament de lliga i el Madrid abans del mundialet. No se a que estan jugant però no és normal que el Barça debuti al camp del Màlaga (encara que es va aplaçar), després el Villareal, després a Anoeta i després Atletico i Valencia consecutius i coincidint amb les primeres jornades de xampions. D’això és del que s’ha de preocupar el senyor Rossell, que amb la tonteria del Villarato tots els anys ens passen la mà per la cara...
Per acabar he llegit avui que els clubs demanen més poder dintre del tema de escollir dates fifa i cobrar més diners per la cessió de jugadors. En lloc de l’afany recaptatori aquest, el que han de fer és vetllar per a fer desaparèixer aquestes clàusules que signen les seleccions per als amistosos que obliguen que jugadors tinguin que jugar tot el partit. Ahir per exemple Messi per contracte va haver de jugar tot el partit i no li van partir la cama de miracle. Mentrestant hi ha altres clubs que tenen amiguets que els perdonen jugar els amistosos como el Madrid amb Portugal i Alemanya per exemple. Lluitar contra les desigualtats, no voler més diners. Jo personalment, i suposo que el 90% de l’aficionat culé, prefereix que no els donin ni un euro i que Messi no hagi de viatjar a India per a jugar un amistós contra un equip que es dedica a parar el joc amb patades i cops.

No hay comentarios:

Publicar un comentario