Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



miércoles, septiembre 14

Si fos jugador del Barça.

Si jo fos un jugador del Barça de l’actual plantilla després del que ha passat aquests dies em pensaria seriosament si val la pena defensar aquests colors perquè és increïble el que s’ha arribat a escriure i a dir pels mitjans audiovisuals després d’aquests dos empats.
Em dona la mateixa sensació que l’altre dia quan li donaven la medalla a Pep on sortien a la foto molts dels mateixos que van rajar i de valent de l’entrenador quan va començar i va perdre al camp del Numancia. Ara tots surten a la foto agafadets de Pep i llepant-li el cul. És indignant.
Jo personalment, com a cule, sento vergonya dels mitjans que tracten la informació del Barça i de gran part de la culerada que segueix amb aquest esperit tant pessimista i amb tanta poca confiança amb l’equip.
Com per exemple Busquets. Jo si fos ell em pensaria seriosament l’oferta del City després d’aixecar-se avui i veure com tota la premsa l’ha crucificat i l’ha assenyalat com al principal culpable de la derrota, igual que com van fer a Anoeta. Així li agraeixen que el jugador faci l’esforç de jugar en una posició que no és la seva i que hagi complert amb escreix cada partit que ha jugat. Però clar, quan el resultat és positiu tot és meravellós i es parla de la polivalència de la plantilla d’aquest any, però llavors quan s’empata s’assenyala al de sempre i ja fa falta un central. Molt patètic tot plegat.
Avui llegint l’sport la meva indignació anava amb augment veient la crònica que feien del partit en base al resultat final i que de no haver marcat el gol el Milan al descompte hagués estat diferent. Quina facilitat tenen per a parlar de baixades de tensió i d’errades de concentració tant a la lleugera per a explicar el que no veuen al camp. Normal quan molts dels que opinen són periodistes que no han jugat mai a futbol i que estan als llocs que estan per l’enxufisme que tots sabem que existeix en els mitjans de comunicació.
Clar com que marquen al minut 1 i al 93 ja podem parlar d’errors de concentració, com que el Barça no va sentenciar el partit ja podem parlar de conformisme i d’autocomplaença. Quan són jugadors que si una cosa han demostrat és que lluiten fins al minut 90 de partit i sempre volen més i agradar a la seva afició. És ridícul veure anàlisis totalment interessats de gent que li tenia ganes tant a Pep com al Barça i que s’estaven guardant des de fa temps tota la bilis que tenien acumulada i que no podien treure pels èxits del Barça. Ho estaven esperant i ara han pogut treure una miqueta de la bilis guardada.
Per posar algun exemple de que no saben ni del que parlen i es diuen periodistes esportius. Avui a l’Sport.




El cas de l’1x1 és vergonyós. Primer excusa a Mascherano perquè segons ells és tot culpa de Busquets i a Busquets ja directament l’acusen de tots els mals. Que fàcil eh?? La culpa és d’un error de Busquets als dos gols. Analitzem el primer.


Si parem el vídeo als primers segons es veu a Iniesta pressionant al que té la pilota i a Keyta mirant la pilota i passant de Pato defensant-lo a distància, si seguim observant veurem que Xavi ni està col·locat correctament per a pressionar-lo ni per a tallar la passada que li faran a posteriori a Pato, s’està marcant a ell mateix perquè no hi ha ningú a prop. Segueix la jugada i la pilota li arriba a Pato i tornem a parar la imatge. Keyta com que no estava a sobre de l’únic jugador que podia rebre la pilota que era Pato en quant el brasiler controla ja està fora de la jugada. Busquets es queda entre dos aigües perquè al darrera té a l’altre davanter que es desmarca i l’encarregat d’entrar-li a Pato és MASCHERANO. Però l’argentí ni talla la pilota ni li fa falta al jugador i el deixa passar. Llavors el brasiler, molt més ràpid que els defenses blaugranes va en carrera mentre que els defenses han d’arrencar en parat. I clar, quin és l’últim jugador que persegueix a Pato?? Si Busquets, però el jugador ja està en carrera i probablement ni Usain Bolt l’hagués agafat ja a Pato. Però clar que passa, que tant Masche com Keyta són les “ninetes” de Pep i no sigui cosa que s’enfadi amb els que escriuen i li passi com al de TV3 l’any passat que li va contestar malament. I a Xavi tampoc se’l pot criticar. Doncs que fan, que d’una errada col·lectiva als 30 segons on l’equip encara s’ha d’assentar al camp la solució és culpar a Busquets, que l’única culpa que té és no tenir una velocitat punta d’un corredor de 100m.
El segon gol encara és més sagnant, perquè tenen la poca vergonya de dir que ha estat gol perquè Busquets ha fallat en la marca....jajaja. que tristos que són per favor. Si hi ha una cosa que qualsevol que hagi seguit mínimament al Barça és que les jugades a pilota parada el Barça les defensa en zona, per tant ningú marca a cap jugador sinó que ocupen zones del camp. La jugada no té més secrets, la defensa en zona el problema que té els que els jugadors, per molt atents que estiguin no poden saltar dos metres i si un jugador rival entra en carrera i el córner està ben sacat, és molt possible que acabi en gol perquè es salta molt més amb impuls que de parat a terra. Però clar, que han de fer culpar a Pep de fer defensar a l’equip en zona?? No, no sigui cosa que s’enfadi. Doncs que fem, el que està més a prop és Busquets, per tant és un error de marca. Que simples que són!!
Però és que a més ja no és un tema només de culpar a un jugador o no, sinó que segons el resultat es permeten el luxe de dir que el corner ve per un error de relaxació i el gol igual. El corner ve d’una pilotada llarga, que Abidal es veu obligat a enviar a corner, són coses que passen al futbol no perquè s’hagin relaxat. El més patètic de tot és que si el resultat hagués acabat 2-1 totes aquestes tonteries no s’haguessin dit i s’hagués parlat que el Barça s’ha dosificat perfectament de cara al diumenge.
El Barça va jugar un partit més que correcte i ningú que estigues mirant el partit podia imaginar que el Milan hagués pogut empatar, entre altres coses perquè estaven perdent 2-1 i havien baixat els braços i molts ni corrien tampoc ja i estaven tots darrere defensant i sense cap tipus d’ambició. El Barça va fer el que havia de fer durant tota la segona part però no són màquines i a aquestes alçades de la temporada van pagar l’esforç que van haver de fer per remuntar i la pressió adalt que van fer tot el partit per a provocar les pilotades dels italians i recuperar la pilota. Però clar com que van empatar, tots els “cracks” del periodisme han sortit amb que els italians no estan mai morts, que no es donen mai per vençuts i els típics tòpics patètics per a omplir linies del diari.
També m’ha fet molta gràcia la preocupació per les lesions musculars de alguns jugadors ja aquesta temporada. Ara resulta que s’està qüestionant si la preparació fisica és l’adequada. Que passa que de cop i volta els preparadors han decidit que no s’entreni com deu mana?? Si es que és increïble. Em recorda l’any dels creuats que inclus van investigar la gespa i tot. Són coses que passen i casualitats del futbol i punt. Però clar en cas de derrota s’ha de buscar tot.
Per tant d’aquí venia el títol de l’entrada d’avui. Perquè que ho facin des de la caverna que ja tornen a parlar de final de cicle i de crisis ja és d’esperar, però la poca confiança de l’entorn amb aquest equip si jo fos jugador és com per a pensar-s’ho la veritat. Un equip que ha guanyat 12 dels últims 15 títols en joc i que a la que empata dos partits a començament de temporada es munti aquest cisma és més que penós. Els llegeixes i els escoltes i sembla que el Barça no pugui empatar o perdre un partit. Que es pensen que són màquines o que?? Que han de fer més per a que es confiï en aquest equip? Si fins i tot l’any passat va passar algo similar, és va perdre a casa 0-2 amb l’Hercules i es va punxar a xampions amb el Rubin Kazan i tots sabem com va acabar l’any. Que fàcil és parlar des de la butaca de casa o la cadira del despatx on treballen els suposats periodistes esportius...El partit d’ahir és el que tocava fer degut al plantejament del Milan i només una jugada desgraciada va empanyar una molt bona actuació del Barça. A la lliga s’han perdut dos punts al començament i a la xampions és la primera jornada, amb un Milan que com tots els anys punxarà en algun dels partits amb els altres dos rivals segur, tots els anys ho fa, sense anar més lluny l’any passat al grup del Madrid, que li va plantar cara als blancs i després va punxar amb els altres. Però sembla que sigui la fi del món...
Per acabar avui he llegit que el “gran” Sauca, una vegada més, ha demostrat el que “aprecia” tot el que està relacionat amb els colors blaugrana. Ahir en plena retransmissió va arribar a dir que Pep feia fàstic per tot el que havia aconseguit. Una vegada més paraules desafortunades que va camuflar com si fos algo positiu però que es podia dir de moltes maneres sense haver de dir que et fa fàstic  una persona. Però clar així segueix amb la simpatia de la majoria merengue, que és el que li interessa, i més veient que tant el del PP com el del PSOE que es presenten a les eleccions són merengues. Així no li faltarà feina. Estaria bé que el senyor Rossell es deixes la tonteria de Neymar de banda i les campanyes proQatar i es posi una mica més seriós amb TVE perquè amb una carteta ja es va veure l’últim cop que se li’n riuen a la cara i demanen perdó a les 4 del matí quan nungú ho veu. Igual que al patètic comentarista que ho fa en català. Aquests de TVE són la hòstia, et donen la opció de poder-ho escoltar en català, però clar, es veu que era molt demanar que el que radia no sigui merengue. Ja que el sents en català, almenys et fots i et toca suportar com quan s’apropen a l’àrea del Barça fa més força que Berlusconi per a que marquin i canta els gols dels equips que juguen contra el Barça com si fossin espanyols. No li pot dir algú que l’equip “de casa” és el que va de blau i grana??? És patètic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario