Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



sábado, agosto 25

Massa premi.

El Madrid una vegada més, amb una combinació de factors, s’ha endut més premi del que mereixia en un partit de futbol, una combinació de mala sort del rival cara a porta, d’arbitratge a favor i d’efectivitat, ha acabat amb un partit on tothom no donava ni un duro per ells i que se n’han anat cap a casa amb dos gols a favor totalment immerescuts i que li donen peu basats en el resultadisme, a donar valor a un partit absolutament horrible i d’on han pogut sortir golejats i on han xutat una vegada i mitja a porta.
Anit vam veure un Barça sota el meu punt de vista més que correcte donada l’alçada que està l’equip físicament i les dates en les quals els obliguen a jugar, per molt que vulguin vendre la moto des de Madrid de que uns estan físicament millor que els altres quan tots dos equips han tingut el mateix temps de pretemporada. Em fa gràcia quan escolto que és que el Madrid ha tingut internacionals que han jugat la euro copa i que s’han incorporat més tard. Que passa, que del Barça no en van anar a la selecció?? Són ridículs.
El resultat final i la jugada que pot acabar amb 4-1 i que acaba amb 3-2 a la gent li va deixar un mal sabor de boca i com sempre s’analitza el partit des del resultat, però si la gent tornava a mirar el partit se n’adonaria que el joc del Barça va ser boníssim i que s’està sent molt injust en aquest partit a l’hora de comentar-lo.
El Barça va controlar el partit des del minut 1 i la covardia del Madrid, amb la tàctica habitual de l’únic, que jo diria que és l’únic perquè és un dels pocs entrenadors que pot empetitir als equips de molt nivell i prestigi que entrena fent-los jugar com un equip que opta a la permanència o de categories inferiors, perdent temps amb el 0-0 i allunyant la pilota i tallant el joc cada vegada. És ridícul que encara treguin pit del resultat, amb un equip que a la primera part va tenir un 20% de possessió, on els seus jugadors pràcticament no van passar del mig camp i on els seus davanters i extrems feien de laterals pràcticament. A més, ja no és que defensessin amb ordre, sinó que es van dedicar a pegar patades, a tallar totes les parets tombant al jugador que anava a l’espai, tombant a Messi sense pilota sense cap mirament, anant a les pilotes dividides sense cap mirament i amb els tacs per davant, etc. Una actitud lamentable i antiesportiva, però la culpa no és d’ells, perquè a un equip rastrero no se li pot demanar que sigui esportiu, la culpa és de l’àrbitre que ho comporta i que des del minut 1 ja dona la consigna de que poden fer el que els doni la gana. L’actitud arbitral va ser lamentable, mirant cap a un altre lloc i sense voler veure res, una postura vergonyosa. Però si a la primera de Xabi Alonso, que és de vermella directa, només treu groga, després a la jugada immediatament posterior Adriano marxa per velocitat de Callejón i amb tota la caradura l’agarra per la samarreta i per l’espatlla i el frena i l’àrbitre només xiula falta. Jugada posterior, patada a Busquets i Callejón li pega balonada al cap quan està al terra, tampoc passa res. Un Callejón que està perdent els papers cada cop que juga contra el Barça, igual es pensa que així guanya afecte de la seva afició, però que l’únic que fa és donar llàstima a la resta d’aficionats al futbol. Arbitratge asquerosament permissiu al Madrid que va fer que el Barça no pogués fer el seu joc com acostuma. Malgrat això hi ha un penal no xiulat i tres ocasions prou clares de gol com per anar al descans amb un resultat prou còmode, amb algun jugador del Madrid a més expulsat, però al final es va marxar al descans amb empat a zero i amb una tranquil·litat de cara a l’afició considerable perquè el Madrid no havia arribat a porta en cap moment.
A la segona part comença amb un altre penal sobre Alexis, que no es xiula i a la jugada immediatament posterior s’avança el Madrid injustament en la seva primera rematada i en un córner, ni fer-se la jugada al contraatac tampoc. Malgrat el cop el Barça va reaccionar ràpidament amb el gol de Pedro. Un gol que si el mirem amb lupa està en fora de joc, però que realment es per la paranoia arbitral que tenen a la caverna i a les normes absurdes que posa el que fa les normes per a generar encara més polèmica. Perquè els dos jugadors estan a la mateixa alçada, la diferència és que un està més inclinat que l’altre, que han de fer ara els jugadors, córrer com a pals de granera?? La col·locació de Pedro no genera cap avantatge i en cas de dubte s’ha de deixar seguir. Però clar, des de la caverna i des de la banqueta les coses es veuen diferent en una diferència de quatre dies, de si el que està en fora de joc és Pedro o si el que està en fora de joc és Soldado. És curiós com diumenge passat no van parlar del linier i després del gol de Pedro si. Curiós també la diferència que hi ha a l’hora de “matar” a Casillas o a Valdés quan fan una errada. Quantes ganes li té la gent a Valdés que a la mínima que poden l’ataquen sense pietat. Potser haurien de agafar aquesta gent els vídeos de les últimes  xampions que ha guanyat el Barça i les seves aturades decisives tant en lliga com en aquests partits. Vergonyós tot el que he escoltat i llegit sobre el millor porter de la història del Barça.
El Barça va reaccionar molt bé i el partit es va obrir una mica i llavors va ser quan ja va ser un festival blaugrana. L’equip blaugrana va ridiculitzar al Madrid, per molt que vulguin vendre la moto, amb jugades espectaculars i dribblings brillants, amb un Iniesta sublim, encara que a la primera part va estar molt malament, però la segona part compensa amb escreix les errades de la primera. Partit per a sentenciar però que per desgràcia s’haurà d’anar a lluitar, que no treu el resultat que el Barça va donar un cop damunt la taula i va demostrat qui és el millor. La llàstima és que malgrat ser els millors molt em temo que el senyor Florentino té lligada la supercopa de cara a no haver de suportar veure al Barça aixecar el títol davant de la seva gent. Si l’àrbitre li xiula al Barça d’aquesta manera jugant a casa, no em vull ni imaginar el que serà la tornada al bernabeu amb Mateu Lahoz. Jo si fos Tito no posaria a Messi, perquè si jugant a casa va ser vergonyosa la cacera sobre ell i sobre Busquets desmesurada per part d’uns quants jugadors, no em vull ni imaginar amb Pepe sobre el camp i amb Lahoz amb el xiulet. Un Lahoz que sol ser molt valent però que quan va al bernabeu només sol ser valent en una direcció, no en va és el preferit de Mourinho.
Un Mourinho que per a variar fa el mateix que fa sempre, fer l’hipòcrita. Diu que aquest any no parlarà de les accions arbitrals i deixar-la anar al començament i al final de que el gol de Pedro és en fora de joc i parla d’error greu. El que fa sempre en una eliminatòria a doble partit, l’última sense anar més lluny contra el Bayern. No fa falta que ho faci per això, que ja té l’àrbitre amic i el president ja ha fet les gestions. Lamentable com Villar porta dos anys abaixant-se els pantalons de cara a mantenir la seva poltrona, cedint a la persecució de la caverna.
Aquí és on entra la meva indignació. El Barça té un president patètic, veien la tele m’hagués agradat estar al costat per a pegar-li una galtada amb la mà plana a veure si espavila el ninotet de Florentino. No m’estranya que la caverna li fes campanya de cara a les eleccions, si tenim l’enemic dintre de casa. Veient com estaven unflant als jugadors i que havien tangat dos penals i perdonat un parell d’expulsions i el senyor Rossell tot somrient fent broma amb Villar a la llotja. Aquest és el president que ha de defensar al Barça?? No fem riure si us plau.
Jo estic assegut al costat del responsable de la cacicada i l’atracament a casa que m’estan pegant i tinc al costat al responsable i li canto les quaranta, no li faig brometes i m’ho passo de conya i li llepo el cul. Quina vergonya aliena de president.
Un president per cert que va poder recaptar molts calerons, però que amb el seu afany recaptatori va carregar-se totalment l’ambient del Camp Nou en un clàssic, on hi havia 90000 persones i per moments s’escoltava el soroll de la pilota quan xutaven. Una vergonya la veritat, però els sicaris de la ploma que té al seu servei ben aviat van sortir a dir que amb això es pagava mig fitxatge de Song. Que miseriosos parlar de 7 milions com una barbaritat quan el club en factura 400. Potser amb aquests diners haguessin pogut pagar el metro i no perjudicar a tothom que va anar al camp i no fer el ridícul com a ciutat.
Respecte al Barça varis noms propis, el primer de tots Busquets, un jugador que ja vaig dir fa dies que el veia molt sobrat i que va fer un partit ratllant la perfecció, un jugador que està en constant evolució i que cada vegada és més important en atac, com la passada que li fa a Iniesta salvant dues línies de pressió i que el deixa gairebé sol a la frontal de l’àrea. L’altre Iniesta, que va fer sota la meva opinió una primera part molt discreta, va fallar unes quantes passades que haguessin pogut costar molt cares, però que la segona part va eclipsar-ho tot. Un jugador que és una passada veure’l partit rera partit i que és un exemple per a qualsevol migcampista.
Per molt que la premsa se li caigui la baba amb Xavi, un Xavi que serà un problema en el futur com ho va ser Raúl amb el Madrid, perquè té molta premsa i molta gent a favor de forma incondicional i que està en un rendiment molt inferior del que se li espera. Li va salvar el gol, perquè fins al moment portava un partit molt dolent, molt lent, imprecís amb les passades, molt lent a l’hora de veure els desmarcats i sobretot horrible amb el xut de fora de l’àrea. Jo cada cop que veig que va a xutar ja conto la jugada com a fora de porteria, és lamentable que un jugador amb aquesta qualitat faci aquests xuts que no faria ni un juvenil tan malament. Però bé, la premsa li va posar un 8 i va dir que era un supercrack, que hi farem...
Menció especial també per a tot l’equip perquè excepte Xavi i una mica Alexis, tot l’equip va estar molt bé, la millor notícia que es pot dir, en la meva opinió, és que molts jugadors semblen el que eren fa dues temporades, jugadors com Piqué i Pedro que estan tenint continuïtat i que estan responent. I un Messi que no he dit res perquè ja es pressuposa, però que malgrat estar voltat de 4-5 tios cada vegada, va ser capaç de generar perill de gol, de tornar boig a mig Madrid durant la segona part i trencant sempre al primer defensor que tenia a sobre i encarant als altres per a generar espais per a la resta. El Barça pel joc és clarament favorit, per desgràcia factors extra esportius probablement faran que el Barça no guanyi la supercopa, com van fer que no guanyés la lliga passada. Espero equivocar-me i que malgrat les patades i l’atracament previst per a la tornada, el Barça pugui mantenir el seu joc i guanyar el títol, un títol que per molt que la caverna amb la por al cos i el seu entrenador li treguin mèrit, és un títol que estan bojos per guanyar i pel qual s’han preparat a consciència. Si guanya el Barça o negaran clar, però si guanya el Madrid serà a tenir en compte de cara a la pilota d’or clar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario