Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, agosto 30

Seguim igual.

Després del partit d’ahir ja ha tornat gran part del seguidor culer pessimista, ja han sortit els que tenien moltes ganes de començar a atacar a Tito i els que tenen ganes de que el projecte no vagi bé. Els que la setmana passada Tito era un crack, que va posar el mateix equip en un principi, però que la lesió d’Alves va fer modificar algunes coses. Però la setmana passada era Deu i ara aquesta ja poc més i l’han de fer fora.
Entenc que es no tot siguin flors i violes, molt menys després de perdre un títol, però aquest linxament i aquesta crítica em sembla desmesurada i molt més encara quan s’assenyali a segons quins jugadors quan això és un joc de conjunt. He escoltat i llegit que han “matat” a Piqué, a Mascherano, a Busquets i a Valdés com a resultat d’aquest títol perdut. Els dos primers per accions desafortunades, al tercer perquè ahir no va destacar com a l’anada i Valdés per l’errada de l’altre dia. Els dos primers són els mateixos que la setmana passada eren la repera (que els va perjudicar clarament que el Madrid no regués el camp, per a no perdre la costum i que la jugada de Piqué per exemple la pilota es queda clavada), però es veu que no poden errar mai, potser si mirem més endavant també trobarem que el jugador que fa la passada no té a cap jugador a sobre per a que no pugui fer-la, però clar mola més criticar a un de sol i així quedes bé amb els altres. El Barça sempre s’ha dit que la seva força és que defensen tots i que ataquen tots, que el millor defensor és el primer davanter que fa la pressió i el millor atacant és el defensa que puja amb la pilota jugada, fins i tot el porter. Però clar, quan es produeix un gol com els dos d’ahir, resulta que la culpa només és d’una persona.
El problema del Barça d’ahir no va ser només per aquestes errades, que tothom pot cometre, perquè si mirem també els errors davant de porta també podem dir alguna cosa, si marquen els de davant aquests dos gols no se’n parlaria avui. El problema del Barça ahir, és que l’equip rival no va voler jugar a futbol amb els seus jugadors de mig camp i va voler portar el partit a un partit d’anada i tornada sense passar pel mig, on realment el Barça té superioritat. El Madrid ahir, per molt que parlen de lliçó tàctica i de que li va passar per sobre al Barça (els que necessiten arreglar la desfeta del mal començament de temporada i vendre la moto clar), va dedicar-se a pegar pilotades des de la defensa a l’esquena de la defensa blaugrana. Acabaven la jugada i llavors quan sacava Valdés pressió molt a dalt i que Valdés hagués de sacar en llarg. Com que els mitjos del Barça i davanters no tenen alçada per aguantar la pilota, era una pilota novament per a llençar-la a l’esquena dels defenses blaugranes. Per això entre altres coses Busquets no va destacar durant el partit o el Barça li va costar molt aguantar la pilota i controlar el ritme. El Madrid va jugar un futbol primitiu total, així ja jugaven els anglesos quan van crear el futbol, per tant em fa molta gràcia quan veig coses com que el Madrid li va passar per sobre al Barça o que va ser molt millor que ells. Simplement els jugadors de mig camp i de la davantera només veien passar la pilota per sobre dels seus caps i els defenses havien de jugar-se-la un contra un contra els davanters corrent cap enrere.
És molt fàcil jugar a això amb els jugadors que té el Madrid i amb l’arbitratge que tenien. El que hauria d’aixecar la copa és Florentino i no Casillas, el que realment va treballar més per a guanyar-la, als despatxos i va aconseguir designacions a la carta i regals tots dos partits. Jo ja m’ho esperava que passaria el que va passar ahir, permissivitat total al Madrid i que després de tombar al que porta la pilota, els senyor Lahoz no xiularia res i passada llarga a buscar l’esquena dels blaugrana. Era la tàctica de Mou des del primer dia que va saber qui xiularia la tornada, igual que sabia com jugaria l’equip després de veure qui xiulava l’anada. És així de clar. El senyor Lahoz li ha d’estar molt agraït a Mourinho, perquè de menjar-se els mocs a primera, després de les seves alabances, ja és internacional. I cada partit que li xiula li agraeix clarament.
Ahir estava mirant la prèvia a Barça Tv i resulta que tenien una càmera de tots dos equips fent l’escalfament. Doncs bé, amb el gran que és el camp, resulta  que la tripleta arbitral va anar a fer l’escalfament a un metre dels del Madrid, tot eren somriures, abraçades i salutacions amb els jugadors merengues, després es retiren al vestidor i passen pel costat dels jugadors del Barça i va passar mirant a terra i passant d’ells com si fossin onze merdes de vaca amb compte de no xafar-les.
Però és que comença el partit i li peguen una tarrascada  a Messi (Pepe com no) a la frontal de l’àrea i no xiula ni falta, després va a avisar-lo clar, el mateix amb Alonso amb Xavi, un jugador que cada cop és més marrano i antiesportiu, li fa la falta i després encara el xafa, després li va tocar el torn a Khedira, que agafa a un jugador i el tomba, també el va avisar. Però quines coses, la primera falta que va fer el Barça, una obstrucció de Mascherano, acaba en targeta groga per al central. Quan vaig veure això, i encara no s’havia vist cap gol, ja sabia que el Barça no guanyaria. Perquè directament cada cop que el Barça s’acostava a tres quarts de camp el jugador acabava a terra sense xiular falta, cosa que provocava les contres madridistes. Jo ja m’ho esperava abans del partit això, per això quan va acabar el partit d’anada, ja sabia que el Barça no guanyaria la supercopa. Si a casa ja ens van tangar dos penals i tot el que va permetre als merengues, que no havia de permetre Lahoz a casa seva!!!
Perquè, el Madrid ha anat provant solucions, fins que ha arribat a la conclusió que la única manera de guanyar al Barça es que et posin un àrbitre permissiu amb el teu equip i que puguis fer el que et dona la gana. Primer van començar els primers partits amb marcatges de varis jugadors sobre Messi, ja fa 2-3 anys. Com que la cosa no funcionava va arribar el segon nivell o solució, que va ser pegar-li patada cada cop que passava prop d’algun jugador, però clar, això amb àrbitres normals suposava moltes targetes i expulsions. Per tant la última solució és la que s’ha vist els darrers partits, àrbitre totalment permissiu i tombar a Messi cada cop que desborda o intenta una paret com ja van dir fa un temps algun mitjà madridista que ho demanava “por lo civil o lo criminal”, així doncs, els darrers partits, em vist un repertori amplíssim de com eliminar a Messi de les parets i de les jugades d’atac per a que no generi perill. A la zona entre mig camp i tres quarts de camp, agarrades sense que la pilota estigui a disposició de ser jugada, sense cap sanció ja que l’àrbitre permissiu dona la llei de l’avantatge, encara que estigui un jugador del Barça entre quatre del Madrid, con tal de no xiular la falta i treure targeta. És la nova manera de parar a Messi, placatges de rugbi sense que tingui ja ni la pilota. Ahir, com a l’anada, Messi va acabar desquiciat amb l’arbitratge, varis jugadors de fet, perquè no entenien que l’àrbitre tingués un criteri tan diferenciat i que a sobre quan es queixaven se’l en reia a la cara. Les estadístiques són brutals, el Madrid va fer 18 faltes XIULADES per 8 del Barça, el Madrid va rebre quatre targetes grogues i el Barça 3 grogues i una vermella. Més del doble de faltes, les mateixes targetes. Això és beneficiar al futbol d’atac si senyor!!
Però és que el problema ve quan veus que Adriano és expulsat per agarrar a Crc sent l’últim defensa, fins aquí res a dir, és expulsió clara. Però després quan veus a Di María fent entrades de Kung-fu amb el peu a l’alçada del cap d’Alba, quan veus que agafa a un jugador quan se li’n va i no xiula falta, que després ho torna a fer, que ho fa Alonso, que ho fa Khedira, que ho fa Ozil amb Messi i que algunes no xiula ni falta i que a les altres no treu ni targeta, llavors és quan et planteges que collons està fent aquest personatge xiulant aquest partit.
Perquè si veus que el teu equip intenta jugar a futbol, que quan arriba a certa zona del camp et ve un maromo i et tomba al jugador i que no passa res, com va passar varies vegades amb Ramos i Messi, quan veus que et poden fer qualsevol tipus de falta que està estipulada com a targeta i que no li treu i que fan el que els passa pels collons al camp amb total impunitat, llavors de que estem parlant, de que se’ls omple la boca amb fair play i tonteries quan s’està perjudicant l’espectacle en favor dels interessos als despatxos d’ algú. Quan veus que per tenir el millor jugador del món, s’ha de passar olímpicament del reglament, amb la connivència dels que manen, permetent fer el que es vulgui sobre aquest jugador de que estem parlant?? L’esport no se suposa que és un joc net on guanya el millor?? Perquè aquestes trampes permeses per a igualar les coses?? Si no volen que guanyi el Barça, que ens ho diguin i marxem a un lloc on si que ens vulguin, però jugar una competició amb les cartes marcades per a que guanyi l’equip del govern, això ja és tornar a temps passats. Ja només falta que vinguin amb un decret llei i que se’ns enduguin Iniesta i Messi com van fer amb Di Stefano. És una vergonya.
Tot i això, jo me n’alegro de ser seguidor d’un equip que malgrat els pals a les rodes que els posen als despatxos (gràcies Rossell per ser un titella de Florentino) el Barça segueix sent superior i segueix demostrant-ho cada partit que juga, un Barça que fa un futbol modern i atractiu per a l’espectador i que per això és admirat fora de les nostres fronteres, un equip que malgrat jugar amb deu jugadors, és capaç d’arraconar als covards madridistes a la seva cova i fins a l’últim minut tenir opcions de guanyar la supercopa, tenir un grup de jugadors que quan després de la tangada de supercopa com ha vist tothom, és capaç de quedar-se esperar com reben el trofeu quan el més normal era enviar a la merda a Villar i als seus sicaris. Un equip que no és comporta com un equip petit que jugant a casa es tanca i que no rega el camp per a que la pilota vagi més lenta i que boti malament. Avui més que mai visca el Barça i seguiu igual que aquest és el camí, als culers no ens va la prostitució de joc per aconseguir un fi determinat...

No hay comentarios:

Publicar un comentario