Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, agosto 13

Més amor propi.

Ahir es va acabar la pretemporada del Barça de futbol, a partir d’ara, tot serà oficial per al Barça, primer partit de lliga i supercopa. De la part esportiva poca cosa a dir que sigui nova, ja que aquests partits només valen per a provar quatre jugades d’estratègia i posar-se a to físicament, sobretot amb un equip que fa molts anys que juga igual i que poques coses tàcticament s’ha de tocar.
En aquest cas m’interessa parlar una mica de la part de gestió del club i de gestió de la pretemporada. Perquè sota el meu punt de vista s’ha fet molt malament les coses. Parlo del poc respecte i de la poca defensa i la mala imatge que dona el club que es ven per quatre euros. No tinc res malament a dir de la idea de fer la pretemporada a la ciutat esportiva i per Europa, però si que hi ha molt a dir de cara a la resta de gestions.
El Barça actualment és el millor club del món, tant per la seva forma de jugar com per la seva vessant solidària, per la seva part econòmica i en quant a simpatia de la gent. Però els directius sembla que no se n’han adonat i estan fent del club un basar que es ven per quatre euros i que es baixa els pantalons enfront de clubs que haurien de posar una catifa per allà on passa el Barça pràcticament. Aquests contractes totalment absurds on sembla que els únics que posen condicions i exigències siguin els que paguen, quan el Barça penso que per seu “status” al món actual del futbol no hauria d’anar així pels camps. Primer el camp de l’Hamburg, que resulta que ha de jugar Messi per decret sinó perds un dineral, aquest tipus de contractes són bastant patètics, perquè de cara a l’exterior dones la impressió que estàs desesperat per guanyar pasta, posant en perill físicament als teus jugadors més importants per quatre euros. La premsa parlava de 800000 euros si no jugava Messi que s’hauria de tornar a l’Hamburg. Menys d’un milió d’euros com a condició arriscant a un jugador que cobra més de 10 milions.
Però es que després està el tema de l’amistós contra el Dinamo de dissabte. El mínim que pots exigir a un partit d’aquests, sinó vas en mode mercader de Venècia, és que hi hagi un camp decent per a jugar a futbol, sobretot quan tens dos jugadors que reapareixen després de vuit mesos sense jugar a futbol. Tot per dos milions d’euros, un club que ells mateixos diuen que té un pressupost de més de 400 milions d’euros, que aquest any li sobraran al voltant de 15 milions dels diners que havia d’invertir en fitxatges. Si el Barça ha d’anar pidolant per aquests camps sense ni exigir un camp d’acord amb l’equip que portes per a jugar em sembla a mi que el club queda com el cul i com una colla de mercenaris (els directius). Com pots criticar després que es faci un amistós a Puerto Rico de la selecció o altres que s’han jugat en camps lamentables, quan fas el mateix amb els teus jugadors. Jo ahir quan vaig veure començar el partit i que el camp de qualsevol club de segona divisió està millor, em va caure la cara de vergonya i vaig pensar: com pot ser  que a una setmana de començar la temporada, s’arrisqui als jugadors per dos miseriosos milions d’euros (sempre parlant segons el club clar) en aquest camp de patates??
Perquè després està l’altre tema ridícul que va unit amb aquest partit i el de dimecres passat, que no és altra cosa que el Gamper.
Resulta que es juga el trofeu Joan Gamper el dia després del primer partit de lliga. Més ridícul no es pot ser la veritat. No se qui és el lumbreres que ha decidit fer això, però és per a plantejar-se seriosament si realment val per a la feina que fa. Ja fa uns quants anys que el Barça està ridiculitzant el trofeu del seu fundador. Aquí hi ha dues opcions, o bé s’elimina de la pretemporada degut a l’ interès econòmic recaptatori de les gires o es tracta aquest trofeu com realment es mereix. El trofeu que serveix per a presentar al soci l’equip de cara a la temporada vinent i quan fa uns anys que es feia inclús a doble partit. Després ja es va passar directament del soci i es va adoptar a un interès econòmic de cara als guiris que hi ha per Barcelona en aquella època de l’any. Ara apart d’això ja no es té el mínim interès, ni per tenir un bon rival, ni per posar-lo la millor data possible de cara a que tingui un mínim prestigi. 
Si mires aquesta darrera setmana resulta que has jugat a Suècia contra tot un Manchester United per a fer caixa, no podries fer caixa amb els teus socis i els que van a veure el Gamper i oferir un partit d’aquestes característiques amb tota la teva plantilla que atraurà a més gent i li generarà algunes ganes de veure aquest partit?? O si no vols un rival tant fort, pots jugar el Gamper dissabte passat, amb un rival més assequible, en un dia on els nens poden anar a veure el partit sense cap problema i uns pocs dies abans de que tots els teus jugadors marxin amb les seleccions. No s’ingressaria dos milions d’euros, però potser si que se’n podria ingressar un milió i estalviar-te el viatge a Rumania i a jugar en un camp penós ple de forats i de perills de lesió.
Però bé, ja fa dies que el club està fent el miseriós i fent el ridícul amb els diners, ja no ve d’aquí, però quan veus que es juga el Gamper en dilluns la nit, després del partit de lliga, quan els internacionals apart del partit de lliga venen de jugar a Puerto Rico, quan veus que als dos dies es juga l’anada de la supercopa, no se qui anirà a veure aquest partit si el jugarà el filial.
Un filial, canviant de tema, que el senyor Eusebio no se que entén per la paraula filial, perquè està fent més fitxatges que tretze equips de primera divisió. El que ha de fer és fer bé la seva feina, no fitxar jugadors de cara a tenir més fàcil la permanència. Amb els jugadors de la pedrera blaugrana que hi ha, no és molt difícil que diguem mantenir la categoria si ets un entrenador decent, però igual el senyor Eusebio es pensa que ha de pujar a primera divisió. Un filial serveix per a que els jugadors que pugin de la pedrera es foguegin a una categoria exigent. Si fitxa a 4 davanters, dos centrals, un mig centre, etc, qui jugarà de la pedrera?? Entenc que s’aprofiti alguna “ganga” jove per a provar-la primer amb el B i anar entrenant amb el primer equip per veure si t’estalvies molts milions, però la primera intenció del filial és una tasca formativa, quan veus que signa a un jugador de 25 anys que jugava al Xeres i que té l’edat dels Messi, Piqué i cia. Si no tenia ni equip potser no era la millor solució. Molt malament el senyor Eusebio que per a mi deixa molt que desitjar com a entrenador. Després passa el que passa, que fitxes Rodris, Femenies i jugadors per l’estil pagant uns diners i resulta que tens jugadors a casa que estan rendint millor i et veus amb l’obligació de posar als altres pel que han costat.
Després està el tema dels fitxatges, altes i baixes. És molt penosa la campanya que s’està fent pels sicaris de la ploma al servei de Rossell venent la moto de Neymar, sense dir clarament els paràmetres econòmics i que a la primera de canvi que es va empatar a zero amb el ManU ja van sortir amb les tonteries del pla B i donant a entendre que podria arribar al mercat d’hivern. Es parla de 55 milions d’euros, una autèntica barbaritat diguin el que diguin sobretot quan el veus jugar uns quants partits seguits com se l’ha vist a les olimpiades. A la final per exemple va fer bastant el ridícul. Em sembla una barbaritat pagar 55 milions d’euros per aquest jugador quan encara no ha fet ni el salt a Europa i que ha demostrat en la majoria de partits importants que no ha donat la talla. Però bé és el llegat que vol deixar Rossell que no ha tingut cap influència amb els èxits blaugrana i que no ha fet cap fitxatge “florentinista” ni cap cosa positiva que se li pugui atribuir. Al contrari.
Després està el tema central - mig centre defensiu. Si volen portar a Song que el portin, però que no diguin que és un mig centre defensiu que pot jugar de central. O juga de mig centre amb un altre al costat o juga més avançat. Que sigui de color i tingui una certa planta física no vol dir que tingui la capacitat per a tapar com Busquets o com Mascherano. Un Busquets per cert, al que cada cop veig més sobrat jugant en aquesta posició (sobrat en el sentit d’una superioritat insultant no de prepotent).
No entenc si s’ha escollit a Song, que es tardi tant a negociar amb l’Arsenal quan ja fa temps que té un acord amb el jugador. Song no és un jugador que vingui de la pedrera que hagi mamat el sistema, necessita un temps d’adaptació, no se a que esperen a portar-lo, sobretot quan és l’únic presumible fitxatge aquesta temporada juntament amb Alba.
Per acabar, no m’han agradat gens les paraules de Cesc dient que no entenia el sistema per a justificar-se del mal final d’any. Però el que sobretot no m’agrada és l’anàlisi que es fa per part dels mitjans culers del rendiment dels jugadors segons qui és. Sort que TV3 ja no farà partits en obert, perquè cada dia donen més fàstics a l’hora de fer els partits. Porten des del primer partit fotent canya a dos jugadors Afellay i Alexis. El primer està fent una més que correcta pretemporada, amb moviments i jugades més que interessants, mostrant-se molt elèctric però amb mala sort cara a porta. Però es veu que hi ha interès en vendre’l o cedir-lo, per això s’analitza diferent respecte a la resta. En el cas d’Alexis diuen que venia amb la fama de desequilibrant però que no ho ha demostrat, encara que hagi marcat un munt de gols, donat assistències i un treball fantàstic. Però clar com venia amb la fama de driblar ara resulta que si no dribla no val una merda. Però en canvi Cesc venia amb el famós i absurd “adn Barça” que podia fer de Xavi o d’Iniesta i ara resulta que el propi jugador diu que li costa entendre el sistema. Però clar ve de la pedrera, Alexis no, els dos van costar el mateix, però Cesc és de la pedrera. Igual que amb el tema Xavi. No passa res per dir que juga malament, el dia del ManU els anàlisis deien que Xavi no se li van desmarcar els de davant. Com? Jajaja. Resulta que quan juga bé és perquè ell és molt bo, però quan juga horrible és que els de davant no se li mouen...clar clar. Ho dic perquè no és el primer cop que ho llegeixo després d’un partit horrible seu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario