Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, mayo 27

Les coses clares.

Porto 3-4 dies, amb el cap com un bombo, escoltant els números del fitxatge de Neymar. Segons qui parla són uns diners per al club, altres per als fons d’inversió i altres per al pare del jugador. Segons qui parla, es parla de més de cent milions, d’altres de 50, altres de 70, 80. No és normal la veritat. Comença a ser hora, que les xifres es facin públiques per part dels dos clubs implicats, no pot ser que cada mitjà de forma interessada comenci a filtrar xifres segons els colors que tingui per a fotre merda sobre l’equip rival. Això es soluciona fàcilment, comunicat conjunt dels clubs amb el que ha costat el fitxatge, no parlo del sou que guanyarà el jugador, que jo personalment penso que no s’hauria de fer mai públic, sinó del que li costa al Barça. Espero que hi hagi algun mitjà a la presentació, amb un parell de nassos, de preguntar quant ha costat realment el jugador, perquè ja sabem tots com funciona la premsa avui en dia, que no li donen el paperet amb la pregunta que ha de fer cada mitjà, però gairebé. És una cosa que s’ha de deixar molt clara, sobretot després de tot el que hem vist des de que ha entrat el gran president que hi ha ara.
Perquè un president que se li omple la boca amb les fotocòpies en blanc i negre i l’austeritat com a bandera, les xifres que s’està parlant per un jugador que acaba contracte aquesta temporada, són indecents. Per això tinc tant d’interès amb el que ha costat, per la incoherència i la demostració de la mentida que és aquest president.
Primer el tema del president, perquè a mi més que res em molesta que s’estigui venent com una gran operació, quan és una barbaritat. Quan hi ha jugadors que del primer dia, se’ls està qüestionant pel preu que van costar, quan a rendiments molt similars amb altres jugadors, es qüestionen uns i altres no pel seu preu o per ser de la casa. Quan debats amb algú o mires la premsa, quan ja no els queda argument a l’hora de comparar rendiments, surten amb la típica del preu, cosa que jo mai faré, perquè a mi no m’importa el que hagi costat un jugador, ni el pago jo, ni el jugador té la culpa que tots dos clubs acordin aquest preu. Em sembla molt lamentable quan maten a un jugador pel que ha costat, en lloc de posar-se amb el que l’ha comprat per aquest preu, però clar, tots sabem com van aquestes coses.
El que més em toca la fibra de tot el tema Neymar, és que a sobre vagin venent el gran compromís del jugador, que si ha decidit venir al Barça per un projecte, per un sistema de joc, per un estil, etc. Després resulta que el jugador es quedarà la totalitat dels ingressos d’imatge (gairebé 20 milions a l’any) i a sobre per a que fitxi pel Barça, li han pagat una prima de fitxatge que encara està per aclarir, es parla de 30, 40 o 50 milions. Després sortiran en roda de premsa i diran que el jugador estarà al segon escaló salarial de l’equip i ho pintaran com un gran esforç econòmic del jugador, després de cobrir-lo d’or per a que hagi escollit el Barça. Es pensen que som burros la gent o que?? Amb el temps que fa que estan amb el tema i amb la morterada que li han donat per a que vingui, com poden parlar de compromís amb el club i que ha vingut per l’estil. Ha vingut entre altres coses pels 40 milions que li han donat i pels drets d’imatge. Que no ens venguin la moto home.
M’ha tocat bastant els pebrots també, les paraules de Tito de que ja feia temps que l’estaven seguint i que era una maniobra molt bona. Si tant de temps fa que el segueixes, el que has de fer és endur-te’l quan és un xaval i formar-lo aquí, fitxar-lo quan acaba contracte. Ara resulta que el volien tots i hem estat dos anys sense el jugador i hem pagat una morterada quan podia vindre gratis. No se, potser a lo millor el Barça ha de seguir aquest camí, fitxar-los quan són promeses i foguejar-los al filial, no el de la portera de Nuñez de treure el talonari i punt.
Després està el tema de cansament. Abans de que hagi arribat, ja han omplert mil portades del jugador, ens l’han posat fins a la sopa, porten quatre dies omplint diaris i tertúlies. I això que encara ni ha vingut!! Estan corrent un risc enorme amb el tema, que la gent li agafi mania i que del primer dia entri amb mal peu, sobretot per part d’aficions rivals i sobretot jugadors. Tots sabem el que va passar amb Cristiano i amb tot el bombo que van muntar amb el fitxatge, que a cada partit hi havia algú que li “donava la benvinguda”. Estaria bé que rebaixin el to i deixin de fer especials, recopilatoris, la vida i obra del jugador per entregues, entrevistes cada dia a entorn o algú que parli d’ell, etc. Però clar, ara acaba la lliga i els mitjans ja s’estan fregant les mans.
Uns mitjans per cert, que és ben vergonyós ara veure als mitjans que fa dos anys li llepaven el cul, posar-lo com un dimoni, mentre que els que el posaven com un dimoni, ara ho pinten tot de color de rosa. Com canvien les coses de que vingui a un equip o un altre!! Afortunadament, gràcies a les noves tecnologies, queda tot enregistrat i es veu el llautó dels sicaris de la ploma. A continuació alguns exemples de “donde dije digo, digo Diego”:




Només alguns exemples. Podria treure’n un centenar d’ambdós costats, tants dels Ronceros i cia que era un nou deu del futbol i ara és una castanya com d’altres “periodistes” blaugranes que ara Neymar és la re hòstia.
El problema dels mitjans és aquest, que han passat d’informar a buscar els seus diferents interessos comercials i cada dia fan més el ridícul.
Sobre el tema Neymar només em queda que donar la meva opinió. Pot semblar que amb els meus comentaris tingui mania del jugador o que les meves valoracions són subjectives. En cap cas. Jo de moment em queixo del que ha costat, sent l’últim any de contracte i de tots els punts foscos que hi ha amb aquest tema. A partir d’aquí, valorar el seu rendiment com el de la resta, el dia que ho faci bé alabar-lo i el dia que ho faci malament dir-ho també. A mi aquest jugador em genera molts de dubtes la veritat. No dubto de la seva qualitat individual o de les seves condicions per a triomfar, dubto de la seva adaptació al futbol d’alta competició. Com també dubto d’on jugarà i com jugarà l’equip. Canvia també de veure’l a Brasil, fent bicicletes amb la gespa super alta i el defensa mirant-lo, al joc que es juga aquí i sobretot al Barça. Dubto que pugui fer la feina que fan els extrems aquí. Si la cosa ha de ser, tornar a dominar el joc i la pilota i que els extrems facin por als rivals, en lloc de perseguir als laterals, endavant. Si ha de servir per a atreure atencions defensives, amb Messi i generar més espais a la resta, benvingut sigui. Però si ha de jugar-se com aquest any, no ho veig massa clar la veritat. Espero equivocar-me, però he vist al jugador en partits contra seleccions europees i no es que hagi jugat massa bé contra cap. Però bé, un cop aquí ja està fet, el que hem de fer l’afició és recolzar-lo i intentar que l’adaptació sigui el més ràpida possible. Que tingui la mínima pressió possible i que pugui jugar amb un mínim de tranquil·litat. Tot el contrari que amb Cesc, Thiago i Alexis vaja. Però ja té l’avantatge que no juga al lloc de cap vaca sagrada, cosa que de primeres és bastant tranquil·litzadora per a ell.
El tema Valdés, avui diuen que està a Mònaco per a signar i passar revisió, altres que no és cert. Cadascú és lliure de fer el que vulgui, però personalment em sembla una cagada i grossa, marxar del Barça a un club que no jugarà ni UEFA i de recent construcció. Però bé, que deixi calerons i bon viatge. La veritat és que el seu comportament i la seva sortida del club ha sigut molt lamentable, per tant, de sortir com un heroi, per a mi sortirà amb la més gran indiferència, és el que es mereix. Bon viatge i gràcies pels serveis prestats.
En clau futur, resulta que ha sortit la llista de la copa galeta. Nou jugadors espanyols convocats, apart d’Alves i apart de tots els sub-21 que marxen a jugar europeus, etc. Resulta que al que han matat tot l’any perquè es va operar, és l’únic que ha renunciat a jugar amb la selecció, mentre que altres que han passat mig any sense poder jugar o amb un rendiment lamentable, se’n van sense el més mínim remordiment. Però clar, aquests es callen la boqueta els mitjans, el gran capità que renuncia per a començar la temporada en plena forma, aquest el maten per operar-se quan ha volgut. Aquest és el tracte que li han donat els miserables.
Una pretemporada que sumada a la gira asiàtica, serà difícil a nivell físic i tornarem a tenir problemes per arribar com toca al moment decisiu. Esperem que Tito, amb una lliga al sarró, guanyi amb valentia i faci més rotacions, que torni a l’essència del Barça i es deixi d’un Barça tan britànic d’anada i tornada i que es passi al control total de partit i atac posicional i pressió organitzada.
Volia parlar del derbi d’ahir, però és que em sembla tan lamentable tot el que ha passat amb la indignació pel tema de Colón, l’actitud dels pericos ahir al partit i els insults, algun d’ells miserables i inexplicables, que passo de comentar res. Em va donar bastant de fàstic veure les patades gratuïtes i el joc miseriós dels pericos la veritat. Molt indigne. Clar que si haguéssim anat de blanc i amb un altre escut les coses haguessin estat diferents.

L’arbitratge un cop més vergonyós, amb una barra lliure lamentable. Sort que es va encarrilar la lliga aviat, perquè els arbitratges aquest any han estat nefastos. Així com la cobertura dels mitjans públics i privats d’aquesta lliga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario