Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, marzo 9

Ara que volen.

Avui és el dia de la fi del món, parlant en clau blaugrana, si llegeixes mínimament la premsa o escoltes algo per la tele. El que feia dies que venia avisant, que un cop s’ha perdut, ara ja ho volen matar tot, ja volen fer fora a tot l’equip, estan maltractant injustament a segons quins futbolistes, de forma miserable i s’ha de llençar tot i posar-se tot de nou. A mi almenys no em poden acusar de fer això, perquè ja fa dies que ho vinc avisant, perquè, per sort per a mi, jo no em fixo amb el resultat final a l’hora d’opinar sobre el joc de l’equip. Però clar, quant analitzes el joc segons el resultat i ho vas tapant tot amb aquest, llavors passa el que va passar anit i avui, que no tens res on agafar-te. Perquè en èpoques anteriors, quan es perdia un partit, es podia parlar de manca d’encert, de mala sort, d’errors arbitrals, però mai es podia recriminar que l’equip no jugués al que acostumava o que no ho hagués intentat fins al final. Ja va passar a Manchester, però com que es va guanyar 0-2 per un xurro de jugada a la segona part, d’una recuperació i un penal, quan en 60 minuts no s’havia xutat a porta, llavors el resultat ho va tapar tot i la gent inclús va sortir a comparar amb el Barça de Pep. Quina animalada!!!
Després es va fer el ridícul a Anoeta, però es va qualificar com un accident, encara amb la ressaca de xampions, es va acusar a l’entrenador de fer una mala alineació i ja està. El dia contra l’Almeria, es va guanyar 4-1 de forma enganyosa, però un cop més el resultat ho va tapar tot. Ara ahir va faltar el resultat i els molt hipòcrites i oportunistes ja comencen a parlar de mala planificació, de mala gestió de l’equip i un llarg etcètera de rajades contra tot i contra tots. Si fa dues setmanes parlàveu de triplet desgraciats!!!
El que va passar ahir va ser la crònica d’una mort anunciada, d’un equip malalt que va pecar de falta d’ambició des del partit al Calderón, uns dies per part de l’equip, altres, la majoria, per la covardia de l’entrenador. El Barça porta un 2014 alarmantment dolent, amb jugadors que no donen la talla i amb un entrenador que és incapaç de tocar res, un entrenador que un dia que vol tocar alguna cosa la caga de mala manera posant un doble pivot defensiu i que la resta de partits es limita a posar els noms i a veure que fan aquell dia. Un entrenador que és incapaç d’analitzar els problemes de l’equip i que es deixa portar pels pesos pesats de l’equip.
Encara surt dient que el resultat físic després de les rotacions no és l’esperat. Com ha de ser l’esperat si la columna vertebral no l’ha rotada en cap moment, si Piqué ho ha jugat absolutament tot, Mascherano igual, excepte quan es va lesionar, després tant Puyol com Bartra presències testimonials. Busquets ho ha jugat pràcticament tot, Alves igual. Si les úniques rotacions que ha fet és canviar a Alexis i Pedro segons el partit i a Cesc o Iniesta. Després el cas més sagnant el d’un tio que té 34 anys i que ho està jugant absolutament tot, que cada cop fa més pena sobre el camp i que no té cap solució. Que vols, que un tio de 34 anys jugant tots els partits, que a mesura que va jugant més partits i es va carregant més, millori amb el pas de la temporada? Al Tata li va molt molt gran aquest equip, no és entrenador per al Barça, ho està demostrant cada partit. I els “analistes” que diuen que del d’ahir no té cap culpa perquè va posar el millor equip possible. Clar, el millor equip possible per noms, perquè no sempre els noms són el millor equip possible, aquest és el gran problema del Barça, que no juga qui està millor, juga qui té més nom o pes al vestidor.
El partit d’ahir, no el poden jugar Neymar i Alves de titulars, que arriben dijous la tarda morts i pudents de jugar a Sudàfrica, el partit d’ahir no el pot jugar Piqué que acaba de sortir d’una lesió, ni Mascherano que ve de jugar a Rumania. No et pots deixar a Alba a Barcelona per decisió tàctica perquè hagi jugat amb la selecció quan està en un gran estat de forma.
Però sobretot s’ha de reaccionar i no pensar en segons els minuts de forma quadriculada. Però que s’ha d’esperar d’un entrenador que va passejant per la zona tècnica amunt i avall, mirant al terra, mentre es juga el partit. El partit que estava fent Neymar ahir, és per agafar al minut 40 de partit i asseure’l a la banqueta, no deixar-lo 80 minuts al camp. El partit que estava fent Xavi era per asseure’l al descans, no fer-lo jugar els 90 minuts arrastrant-se pel camp i generant 0 per a l’equip. Però clar, com que havia de fer els canvis, doncs a fer canvis per fer-los, tard i malament. El primer canvi, com aquest senyor és tant simple i quadriculat, treu a Alexis per Cesc, l’únic migcampista que estava provant de combinar amb els de dalt, de xutar a porta de fora de l’àrea i el que es veia més actiu, simplement perquè va jugar els 90 minuts amb la roja dels collons. És tant simple que no veu que a vegades hi ha jugadors més endollats que altres al partit, no treure’ls per un excel que tingui de minuts l’equip tècnic. El canvi era clarament Sergi Roberto per Xavi i endarrerir a Cesc a la part de la organització i treure a Alexis per un lamentable Neymar. Però no al minut vint de la segona part, al descans ja. Per no dir ja per un defensa, la opció que hagués preferit el gran Pep Guardiola, però tampoc vull exigir que un entrenador tant covard pensi en això. Cosa que fa després per necessitat perquè Piqué no estava per a 90 minuts. Doncs si has de canviar a Piqué, canvia'l per Alexis al primer canvi. Però no, havia de treure a Cesc el puto quadriculat. En quant va marxar Cesc es va acabar el poc joc que tenia el Barça al mig camp. Canvies al que estava provant més coses, per mantenir al camp a un inútil que no fa més que donar pilotes al darrera i al del costat. Però és que el molt incompetent fa els canvis i els fa com si anés guanyant. El tio treu a Sergi Roberto i als dos minuts treu a Tello!! Perquè no fa els dos canvis a l’hora??
Per això em fa molta ràbia veure que encara diuen que no té cap culpa perquè va posar als millors que podia posar al camp. Si si. El que fa el Tata ho pot fer qualsevol persona que sàpiga que és un porter, un lateral, un central, un mig, etc. Agafa la llista de salaris i ha està, ni dades físiques, ni estadístiques, ni rendiments dels entrenaments, res  de res. A veure a qui poso per a que després no em toquin els collons els de l’entorn.
Del partit d’ahir es poden salvar poques coses, però sota el meu punt de vista tampoc és com per a atacar de mala manera a segons quins jugadors com s’està fent. El més injust de tot és que sempre “pringuen” els mateixos i altres que fan pena se’n van de rosetes.
Primer que res el tema Messi, és vergonyós com avui estan dient que si no està implicat, que si pensa més en el contracte que amb jugar, que si pensa amb el mundial, que ja no es tant decisiu, etc. Se’ls ha de tenir ben grossos per a matar a Messi pel partit d’ahir. Sobretot si mirem les ocasions de gol i com totes venen de les seves botes i com ha de baixar a fer la feina dels que no fan el que els toca, casualment els que no apareixen mai a les crítiques. És una vergonya que els plats trencats d’ahir els pagui l’únic jugador que va fer alguna cosa per guanyar el partit. Però clar, ja se sap que ja fa dies que està la veda oberta per a matxacar al mateix de sempre. Ahir Messi va fer un partit més que acceptable, que diuen que no corre en fases del partit, doncs com la majoria de partits, però clar quan fa tres gols això no es mira. En lloc de culpar a l’únic jugador que genera alguna cosa, s’hauria d’apuntar als que no fan el necessari per a que l’equip funcioni des de la mitja, però clar en aquest cas és “lo de delante no le ofrecieron alternativas, no hubo mobilidad arriba”, quant fa riure.
És més fàcil criticar a Messi que criticar al mega fitxatge de Rosell que ja porta uns partits que no se n’adona de la missa la meitat. Els partits que està jugant Neymar són bastant vergonyosos des de que ha tornat de la lesió. És evident que mentalment no està per a jugar a futbol ara mateix, per molt que ho vulguin tapar, tot aquest enrenou amb el fitxatge li ha d’afectar per força, és humà com tothom. Però la forma de posar-lo a lloc és xuclant banqueta, no aguantant-lo al camp sense que faci res. Ha d’aprendre ja que això no és Brasil, que es juga caminant i que no es defensa. Jo això que es queda parat per a fer el dribling i provoca que vinguin tres tios i se’ls vulgui driblar perdent la pilota em fot dels nervis.
Del partit també salvaria a Busquets, que va fallar alguna que altra passada però que no va fallar ni defensivament ni posicionalment i també salvaria a Cesc perquè va ser l’únic que va provar alguna cosa, alguna paret, algun xut exterior, mobilitat entre línies, etc.
A Piqué i Mascherano tampoc se’ls pot matar, perquè defensivament no van patir massa, el gol va ser una jugada desafortunada i van tenir que marcar a dos davanters potents físicament, Adriano tampoc va desentonar, simplement no va aportar massa en atac i en defensa, com el cas d’Alves. Tots dos laterals no se’ls pot culpar de no córrer o de desaparèixer del partit, però ofensivament van aportar molt poquet.
El que si que podem dir és que Valdés hagués pogut fer una mica més al gol, està clar que és una rematada de bastant prop, però li va al damunt i ell en canvi ja s’ha vençut abans de que xuti. No és pot dir que Valdés, des de la lesió, que estigui massa implicat ni que estigui sent tant decisiu com abans.
Perquè la diferència respecte molts altres partits és que els partits els decidien Valdés i Messi, el dia que no estan encertats, s’encaixen gols i no es marquen tants gols com s’haurien de marcar.
De Xavi que dir d’ell, no m’estendré amb la seva inutilitat sobre un terreny de joc, els que tinguin ulls i no ho mirin amb fanatismes i amb el que ha fet pel Barça (que tampoc és per a llençar coets, ha tingut 3 anys bons al Barça en tota la seva carrera, abans i després ha fet riure), en lloc del rendiment que ofereix al camp. El més lamentable és quan surt davant els micros i s’excusa amb l’estat del terreny de joc. L’estat del camp és motiu per a que vagis caminant i no aportis res al joc de combinació?? Lamentable. Encara diu que li van semblar bé els canvis del Tata. No m’estranya. Sempre troba molt bé el que fa el Tata, si juga sempre i no el canvia pràcticament mai. Per a una persona que només pensa en ell i que se li’n fot el Barça, per molt que digui que es culer, és perfecte, entrenador manipulable que fa el que li dius. Parlen molt de Messi i el mundial, però si hi ha una persona en aquest club actualment que només pensa amb això és el senyor Xavi Hernández. Per molt que els seus amics de la premsa ho tapin miserablement.
Però el pitjor de tot és veure com l’actual president està dient que vol que el Tata segueixi fins a 2016, que estan molt satisfets amb el seu treball. Que no veuen els partits o que? Aquesta directiva s’ha carregat un cicle guanyador, que s’havia de regenerar poc a poc, s’han acomodat al càrrec i no han portat el que havien de portar quan feia falta. Una directiva que no ha estat a l’alçada del que demanava el càrrec i que s’han obsessionat únicament en antigues venjances, en negocis personals i en la remodelació de l’estadi a costa d’hipotecar el club, per a poder treure més rendibilitat econòmica, en lloc d’ocupar-se realment del que tocava. Que se’n donin una mica de vergonya i convoquin eleccions d’una punyetera vegada i es deixin de jugar amb el sentiments d’un club històric.

No hay comentarios:

Publicar un comentario