Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



domingo, marzo 23

Cop d’efecte.

El Barça avui s’ha donat vida a lliga, quan ja no ho esperàvem veient el rendiment de les darreres jornades, el Barça ha sabut guanyar un partit molt complicat.
Està clar que és molt difícil no alabar al Barça després de la victòria d’avui, però no es pot amagar que hi ha hagut algunes males decisions en aquest partit. Primer la alineació, el Barça ha tingut molts problemes perquè el Tata ha fet una alineació errònia, suposo que demà tothom l’alabarà, el tractarà de geni i dirà que el renovin, perquè un cop més el resultat ha estat positiu. Però la realitat és que el Barça ha patit massa quant ha perdut la pilota, el Madrid s’ha tancat buscant aquest tipus de pèrdues del Barça i els desequilibris post-pèrdua i al Barça li ha pogut costar molt car degut a una mala alineació del Tata sota el meu punt de vista. Durant tot el partit el Madrid ha atacat en superioritat per la seva banda esquerra, principalment perquè jugaven Neymar i Xavi per aquesta banda, han deixat totalment sols a Alves i Mascherano quant els atacaven Marcelo, Di María, Cristiano i Benzema que acabava amb la diagonal per aquella zona també. En el segon gol de Benzemà, fins i tot els de Rac1 on escoltava el partit han dit que era gran part culpa de Xavi per no arribar a defensar i també de Neymar, quan no es que siguin precisament anti Xavi aquests.
El Barça ha sortit molt bé al partit, tocant amb tranquil·litat, movent-se bé per a generar superioritats i amb un Messi molt intel·ligent col·locant-se en les zones buides que generaven els moviments dels seus companys, així ha arribat el golàs d’Iniesta. El Madrid ha sortit molt fort en la pressió però clar, com ja es venia avisant abans del partit, el Madrid també té les seves zones febles i la seva zona feble és el mig camp quan no tenen la pilota. El mig camp del Madrid està composat de Di María, Modric i Alonso, que no són precisament grans defensors, si això li sumem que la defensa tenia por després del primer gol i que els davanters tampoc és que siguin els més treballadors del món, suposava que els mitjos del Barça, en superioritat, a poc que es moguessin generaven molts espais al mig camp i a la mitja punta, espais que ha aprofitat a la perfecció i que han fet que jugadors com Xavi, que no critico el seu partit ofensiu, encara que penso que no ha de tocar tants cops la pilota abans de donar-la, es perden moltes ocasions de perill, defensivament ha estat horrible i la seva banda ha estat un colador. Però com el Madrid estava cagat, s’ha vist més que altres partits, Iniesta ha brillat moltíssim i Messi ja no diguem. Però com deia abans, en un minut s’ha pogut perdre la lliga, en dues internades de Di María, que no han ajudat a tapar ni Neymar ni Xavi. Després surt a les fotos Mascherano, però no té realment la culpa del resultat final d’aquestes, el primer gol té l’alçada que té, no pot saltar més que Benzemà, el segon gol tampoc pot arribar al refús, però és que no té un coll extensible, potser hauríem de mirar com ha arribat la pilota els dos cops per a poder ser rematada, centrant tot sol Di María des de la banda.
El Barça tal com ha controlat el partit, ha pogut perdre la lliga en deu minuts fatídics on ha perdut els papers descaradament, on Benzemà ha fallat dos ocasions clares més, una d’elles salvada per un crucificat Piqué en altres partits, quan Valdés ja estava batut.
La segona part s’han corregit una mica les mancances i el Barça pràcticament no ha sofert en defensa, ha fet una segona part molt complerta i ha controlat en tot moment el partit, des d’aquest control ha arribat una passada fantàstica de Messi a Neymar, que Ramos li ha solucionat la papereta perquè no li ha calgut ni xutar, només ha hagut de córrer més que el contrari i posar-se per davant, penal claríssim per molt que diguin de la caverna i hagin fet creure als seus aficionats. Penal i expulsió i torna a canviar el partit completament, perquè el Barça anava perdent 3-2 de forma totalment injusta. Empat a tres gols i ja es veia que seria qüestió de temps, perquè el Madrid abans del gol, ja es tancava al darrera, amb inferioritat encara més, s’estava veient que era imminent i ve el gol per un penal claríssim sobre Iniesta que encara tenen la poca vergonya de protestar, però que hem d’esperar d’Alonso clar, ell mai fa falta segons ell.
El millor de tot és veure la poca autocrítica que fa el Madrid després de la derrota, és la millor notícia possible perquè el millor que li pot passar al Barça és el que ha passat a zona mixta després del partit i als mitjans de la caverna. Els han donat la consigna abans de sortir i han sortit tots a plorar de l’àrbitre i a fer-se les víctimes de cara a aconseguir beneficis en pròxims partits. Ha estat vergonyós veure als pesos pesats del Madrid sortir a dir que no volen que guanyin les altes esferes, que si l’àrbitre els ha perjudicat i que tothom ho ha vist, que si volien igualar la lliga, etc. en un món just, tant Ramos com la vedette haurien ser sancionats pel que han dit. És ridícul que aquests personatges sempre que perden no tinguin mai culpa de res.
El Barça ha estat molt millor i ells a l’únic que s’han dedicat és a pegar patades i a intentar sortir al contraatac, el dia que es jugaven sentenciar la lliga s’han cagat i han fet riure. És lamentable, que surti la vedette, quan ha fet un partit totalment desastrós i que no ha influït en res al partit, que a sobre li xiulen un penal que era fora de l’àrea, que les errades han estat sempre a favor del Madrid, que surtin queixant-se de l’arbitratge, s’ha de tenir la cara folrada.
En l’apartat individual, avui hi ha hagut dos jugadors que han estat a un nivell espectacular, Leo Messi i Andrés Iniesta. Leo ha estat un malson entre línies, ha donat vàries assistències de gol i ha estat decisiu al partit, ha estat un partidàs que a més ha estat en moments claus. Quan l’equip anava perdent 2-1 es treu un gol de la mànega agafant un rebot i fent un gol decisiu, quan l’equip perdia 3-2 i es veien les coses una mica més negres, s’ha tret una assistència fantàstica a Neymar que li salva el partit, perquè vaja partit lamentable del brasiler, però que aquesta jugada tapa una mica el desastrós partit que fa. També s’ha de destacar, tal com estava el partit, com xuta els dos penals l’argentí , que s’ha vist des de que va fallar el de la eliminatòria davant el Chelsea, el jugador ha evolucionat molt en aquest aspecte, abans no els xutava tant bé, ara els ha entrenat i és molt fiable. Clavar a l’escaire un penal que decideix mitja lliga s’ha de tenir uns collons molt grans i una sang freda brutal. Partit que un cop més demostra qui és el millor jugador del món.
Després Iniesta, ja veníem avisant que portava un mes i mig brutal, avui ho ha tornat a confirmar. Primer amb el gol espectacular amb la cama menys bona, imparable per al porter i que dona una confiança brutal a l’equip, però és que després dona un recital de joc posicional i de la seva intel·ligència jugant a aquest esport, les croquetes, canvis de sentit i driblings que ha fet avui són per a emmarcar, ha sigut l’Iniesta de les grans ocasions i totalment decisiu al marcador, perquè força el segon penal fent una sotana a Alonso i deixant en evidència a Cavajal en un pam de terreny.
Molt bon rendiment també de Jordi Alba, que ha anul·lat a Bale i l’ha guanyat en vàries ocasions per velocitat, ha recuperat pilotes tornant cap enrere i li ha donat sempre sortida a Iniesta per la banda i ha obert espais en tot moment.
Cesc ha fet un molt bon partit en la feina fosca que no es veu, a la primera part del partit ha donat tres assistències clares i ha donat molt de sentit a la circulació de la pilota, apart s’ha buidat en defensa tapant els espais que deixaven els que no corrien i que no solen córrer, ha acabat fos físicament, tocat com està del pubis i després de ser suplent la setmana passada, amb la corresponent baixada de ritme.
Molt bon partit de Piqué, molt sòlid per dalt i decisiu salvant el 3-1 en un moment importantíssim, a més s’ha incorporat varies vegades al mig camp generant superioritat i ha tocat amb molta precisió i amb valentia a l’hora de passar pel mig de dos davanters pressionats.
Alves i Mascherano han començat patint molt amb inferioritat defensiva i han fet una molt bona segona part, Alves després de la expulsió ha estat un interior més, ha fet un xut espectacular al pal i ha defensat molt bé i ha anul·lat a la vedette en la majoria del partit.
En general tots els jugadors han tingut un rendiment acceptable, però hi ha hagut varis errors que haguessin pogut costar cars i falta de treball defensiu en alguns d’aquests jugadors, però en línies generals poques coses es poden criticar del joc del Barça avui, que no ha estat per jugar amb cinc mitjos, ha estat perquè tant Iniesta com Messi han decidit que volien guanyar aquest partit, perquè si aquests dos no desequilibren, s’hagués pogut veure un partit amb molta possessió i molt poca profunditat, però clar, quan aquests dos estan “on fire” aquest equip és capaç de qualsevol cosa.

La llàstima i el mal regust de boca que em queda d’aquesta gran victòria, és que de no haver perdut a Valladolid, ara estaríem dos punts per sobre i amb el gol average a favor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario