Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, marzo 27

No podia ser.

Portava el club blaugrana dues setmanes aproximadament sense cap dalt a baix ni cap mala notícia relacionada, ja fos a nivell institucional o a nivell esportiu. Fins i tot portem 5 dies fantàstics on el Barça en dos partits ha passat d’estar a quatre punts del primer a estar dos punts per sobre i dependre d’ells mateixos per a ser campions de lliga. El Barça pot fins i tot permetre’s un empat de cara als partits que queden i el Madrid no el podria agafar guanyant-ho tot, perquè quedarien empatats i l’equip blaugrana té l’average favorable respecte els madrilenys. Depèn de si mateix també amb l’equip matalasser, perquè l’últim partit el juga contra ells a casa, encara que personalment penso que a l’equip matalasser li queden un parell de punxades encara, una d’elles aquesta mateixa setmana a camp de l’Athletic de Bilbao, que té unes ganes boges d’assegurar la seva plaça de xampions i es juga molt, sent a casa molt perillosos. Després penso que algun dels equips que s’estan jugant la vida, que es tancaran totalment i es deixaran la vida, poden causar-li molts problemes, ja que és quan l’equip matallasser sofreix més, o el propi Valencia, que s’enfrontaran a Mestalla, després de la eliminació injusta de copa, els tindran també moltes ganes. Es podria dir que les coses per al Barça pinten molt bé de cara al futur d’aquesta lliga, després de moltes penúries, de moltes ensopegades i moltes desgràcies en forma de lesions, l’equip blaugrana té moltes possibilitats. Al Barça li queden dues finals marcades en vermell sota el meu punt de vista, dues sortides molt complicades que decidiran el futur de l’equip blaugrana. Aquestes són aquest dissabte a Cornellà el Prat i al Madrigal, contra Espanyol i Villareal respectivament. La resta són partits assequibles i penso que si tot va com és d’esperar, el partit darrer de lliga, podria ser suficient un empat, si l’equip matalasser punxa un parell de cops, inclús serviria la derrota si el Madrid punxa algun altre cop, com per exemple al camp de la Reial Societat. Això sempre calculant que el Barça ho guanyi tot i la resta punxin, els típics comptes que es fan a aquestes alçades de temporada. Perquè penso que ho té molt bé? Perquè llevat d’aquests dos partits el calendari és molt favorable, tret del partit a casa amb l’Athletic, però que l’equip basc baixa el seu rendiment fora de casa, la resta són molt assequibles. Si el Barça no els guanya doncs no mereix guanyar aquesta lliga, així de simple.
Però malauradament no podien ser tot bones notícies, havia de passar una desgràcia que feia dues setmanes que s’estava molt tranquils. La desgràcia havia d’aparèixer en forma de lesió d’un jugador important de l’equip i que li havia de jugar una mala passada que li tenia reservada el destí. Parlo evidentment de Victor Valdés, un jugador que s’ha trobat amb la cara ben amarga de l’esport, justament quan menys s’ho esperava i en el pitjor moment per a ell sentimentalment parlant. La lesió de sis mesos li impedeix anar al seu probablement per edat darrer mundial, li impedeix acomiadar-se de la seva afició i del club de la seva vida com un jugador vol, que és aixecant copes i al camp i que li complica molt el seu futur si no havia tingut la precaució de signar un precontracte amb algun altre equip. En condicions normals no tindria problemes per trobar un altre equip amb la seva qualitat, però amb aquesta lesió pot generar dubtes als equips interessats, és una lesió greu i per a un jugador ja veterà, no tant per a un porter, però si més greu per a un jugador que passa la trentena. Només queda que desitjar-li molta sort i la seva afició donar-li els màxims ànims possibles. A més ha tingut la mala sort de lesionar-se tot sol i en una jugada inesperada, que demostra que al final tot això de les rotacions, de mimar els jugadors i de dosificar esforços, no t’assegura que després tinguis la mala sort de lesionar-te en una xorrada de jugada. Que hi farem.
Una lesió que planteja molts interrogants. Hi ha que diu que s’ha de signar un altre porter, n’hi ha que dubta dels porters actuals i n’hi ha d’altres que dubten de si realment es pot fitxar o no. La normativa és clara en aquest aspecte, si es demostra que hi ha una lesió greu, es pot fitxar un porter però només pot ser del mercat nacional o un porter sense equip. Una llàstima perquè veient que la bundesliga està pràcticament decidida s’hagués pogut avançar l’arribada de Ter Stegen. Però malauradament no es pot i s’ha de continuar amb el que hi ha. Jo en aquest aspecte ho tinc clar, si tens dos porters més, se suposa que han de tenir la qualitat suficient per a donar garanties els pròxims partits, si no, no té cap sentit haver-los tingut tota la temporada sabent que no tenen la qualitat suficient, seria un autèntic error de la part tècnica, tant directiva com l’equip de porters. A mi personalment Pinto em dona la confiança suficient per afrontar el que queda, el que passa és que és un porter estrafolari, que els seus moviments a més d’un li generen incertesa, però podríem comptar amb una mà, les errades de Pinto quant ha jugat, més o menys ortodoxes els seus moviments, el seu rendiment ha estat òptim, no hem d’oblidar que ja va suplir durant més d’un mes a Valdés quant es va fer mal amb la selecció a un bessó. I va complir amb escreix. La opció Oier si que em planteja més dubtes, perquè no ha jugat gens i no és un jugador que m’hagi agradat mai massa, després de veure’l amb el filial. És un porter que juga molt bé amb els peus, però el veig insegur sota pals. Però clar, la opció fitxar o demanar una cessió ho veig difícil. Si mirem possibilitats n’hi ha, però només seria parlant d’una cessió, ja que l’any que ve segurament venen dos porters, Stegen i Reina, per tant el fitxatge d’un altre porter queda pràcticament descartat, seria posar-te un problema afegit de cara a l’any vinent. Possibilitats n’hi ha, mirant les plantilles es podria fitxar Aranzubia (que no crec que l’Atlètic jugant-se la lliga amb el Barça el cedís), Kameni (estil Pinto) i Javi Varas. Però són operacions complicades. A veure com evoluciona aquest tema però penso que amb Pinto podem sortir del pas. Potser serà la manera de que tot l’equip faci una sobre implicació defensiva i que els defenses no tinguin aquestes llacunes defensives que tenen durant els partits.
Però bé anem al partit. Un partit que va començar molt bé, en gran part per les facilitats que va donar el Celta, que va sortir amb la defensa molt avançada i deixant espais per a les diagonals dels jugadors blaugrana, això va fer que els davanters poguessin gaudir del partit i brillar com d’ells es demana. Si li sumem un Iniesta totalment endollat i amb una gran visió de joc i un Cesc que no es va complicar i li va donar la velocitat corresponent que demanava el partit, s’expliquen els primers vint minuts de partit on s’hagués pogut sentenciar el partit.
El tema Cesc mereix un anàlisi especial perquè sincerament no entenc com l’afició blaugrana que va al camp pot ser tant cap quadrada. Ahir Cesc va fer de Xavi, per dir-ho d’alguna manera, però a diferència del de Terrassa, el d’Arenys va fer un partit molt seriós, va jugar a un toc cada cop habilitant als seus companys i donant-los temps per a pensar amb la pilota, en lloc de tocar-la 3-4 cops abans de donar-la com fa l’altre, va donar vàries passades amb molt de perill que d’estar encertats els davanters haguessin pogut fer més gols, bons canvis d’orientació i sobretot un treball fosc defensiu ajudant a Song, molt molt apreciable, inclús va marcar un gol que li van anul·lar correctament. En canvi busca un xut, li surt desviat i s’escolten xiulets al camp. En canvi amb l’altre tot són aplaudiments i inclús es posen de peu quan el canvien. De veritat que no puc entendre la forma de veure el futbol que té aquesta gent, totalment subjectiva i condicionada a si un jugador els cau bé o no. Quin mal li ha fet a aquest jugador tota la premsa del de Terrassa manipuladora, ja va aconseguir fer fora a Thiago i estan aconseguint que Cesc no se li reconegui els seus mèrits. Quin fàstic veure com un entorn interessat pot influir tant en una massa social.
Tornant al partit, la cosa anava molt bé fins a la lesió de Valdés, que evidentment va posar de molt mal cos al personal i el partit va baixar de ritme i de concentració per part dels jugadors. No és que fos un partit on podem dir que algú va fer alguna cosa malament, però quan es van posar 2-0 després de la gran jugada col·lectiva i del golàs de Messi amb finta espectacular i passada genial inclosa d’Iniesta, el joc va ser molt millorable. D’altra banda molt comprensible que l’equip desconnectés després de la pressió del bernabeu i en tres dies tornar a jugar i amb el partit pràcticament guanyat. Només fins quan el Celta es va animar una mica, no va tornar a connectar-se l’equip i va arribar el tercer gol, el segon de Neymar, un gol al contraatac després d’una gran passada d’Alexis i una molt bona definició de Neymar, que per altra banda ja tocava. Després va tornar a dosificar l’equip i a guardar forces de cara a l’important partit de dissabte, un partit on es juguen mitja lliga i on l’Español sortirà molt endollat i al límit del reglament, és un derbi i a Cornellà sempre costen. Espero equivocar-me i que el Barça als vint minuts ja vagi 2-0, però no crec.
En l’apartat individual per a mi el millor del partit va ser Alexis, que va córrer el que no està escrit, va ser decisiu en les seves internades en diagonal i va donar dues assistències de gol, un jugador que sempre respon quan juga amb treball i que al Camp Nou està especialment de dolç. Després un gran Iniesta, que al descans va ser substituït, espero que per precaució, perquè és una lesió que no ens podem permetre de cap manera, un Iniesta que va pagar l’esforç del bernabeu i les patades que va rebre, un jugador molt poc respectat per l’estament arbitral, per desgràcia, perquè la barra lliure sobre ell comença a ser ja preocupant. Per últim destacable Messi, les estones que va voler jugar i no es va dosificar, que un poc d’ell és un molt per a la majoria. Decisiu en la primera jugada de gol i que marca el segon.
La resta va complir bàsicament, sense estridències i sense destacar en el joc, Neymar va estar millor que en els darrers partits, però la poca defensa del Celta va ajudar bastant, segueix faltant-li un puntet i malgrat els gols, no es pot dir que hagi fet un gran partit. Necessita millorar, perquè Pedro està en gran forma i ara mateix hauria de ser titular al seu lloc, però pinta que l’entrenador cagueta posarà abans els milions al camp i farà rotacions amb Alexis i Pedro.

Per últim volia comentar les paraules de Cruyff. Aquest senyor és un càncer per al Barça, per molt que tingui raó fins a cert punt amb el que va dir, a que ve que surti a dir això quan el Barça ha recuperat la tranquil·litat? Perquè no es queda calladet i es dedica a viure de tot el que ha aconseguit aprofitant les seves influències entre bambolines? Un entorn totalment paràsit i que sobra, ja ha fet la seva feina, que va ser implantar un estil, ara que es deixi de tonteries i de fer mal al Barça. Jo personalment, cada cop que el veig fotre la pota i posar-se a un pedestal, penso amb els darrers anys al Barça i la llista interminable de cagades, de tràfics d’influències i de posar a qui posava a jugar. És el menys indicat per a parlar. Que se’n vagi a Holanda i deixi de xuclar del Barça home.

No hay comentarios:

Publicar un comentario