Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, junio 6

Encara estem així??

Abans d’entrar en matèria parlar una vegada més de les portades de la premsa cule. Avui tant a l’Sport com al Mundo Deportivo surt en portada, en gran, Nadal. M’agradaria que li donessin el mateix tracte a les seccions que a un jugador que no forma part de cap equip cule i que tot el que fa és per a benefici seu. És increïble que una xampions d’handbol ocupi una línia de la portada i que Nadal sigui tota una portada. Patètic.
Però la cosa avui va de fitxatges, el que sol passar durant aquesta època de l’any. Avui surt a l’Sport una foto amb tot l’staff tècnic de Pep i expliquen cadascú la funció que té dintre de l’equip. Aquest staff és més que complert, per tant el director esportiu poca cosa te que fer respecte l’equip. Tampoc té que viatjar pels països i les diferents lligues i tornejos subs que es realitzen durant l’any perquè el Barça té una xarxa de gent que es dedica a fer informes, seguiments i recopilar imatges dels diferents jugadors que interessen.
Per tant la feina de Zubizarreta se suposa que és controlar el mercat dels jugadors que interessen i fer la feina abans de que s’acabi la temporada per a quan aquesta finalitzi gairebé només falti signar el contracte. Els darrers anys almenys ha estat més o menys així. Però aquest any les coses no s’han fet bé i ara el continu ball de rumors i de portades per a emplenar els diaris no fa més que apujar els preus i entorpir les negociacions. Negociacions que ja haurien d’estar més que avançades.
Però no ha estat el cas. Per a començar amb Rossi. L’altre dia vaig llegir que després del partit de lliga al Madrigal els dos clubs es van asseure per a parlar de Rossi, en una reunió que finalment es va unir el jugador. Però ara resulta que encara han de negociar els clubs amb el corresponent culebrot que suposa fer-ho en aquesta època. I més veient que les postures ja fa dies que estan clares (segons els mitjans clar). El Villareal vol 30 kilos (té 40 de clàusula) i es parla de 25 + un jugador. Si els del Villareal ho tenen tan clar i no baixen del burro a que esperen a fer l’oferta definitiva si amb el jugador ja estan d’acord??
Després van al tema d’Alexis Sanchez. Fa setmanes que Carazo de l’Sport (que encara no entenc el càrrec que té a l’Sport aquest senyor perquè és penós com a periodista esportiu) va dir que l’escollit era el xilè per a aquest any. Un jugador que al mundial va donar bones impressions però que no té el cartell de crack, és una futura promesa. Un jugador que no està consolidat encara no es poden demanar 40 kilos com s’estan demanant. El món del futbol s’ha tornat boig, igual que Alexis podríem parlar de Pastore, jugador pel qual també es demanen 40 kilos i que no és ni titular amb la seva selecció. No entenc com aquests jugadors que prometen valen tant cars i que els jugadors que prometen del Barça valen tant barats. Però bé, tornant a Alexis, ara resulta que avui el president del club italià viatja per a saber l’oferta del Barça. No hi ha telèfons a can Barça que s’ha de fer en aquesta època de l’any?? Si tants de dies feia que estava clar que el volien haver fet l’oferta aquest hivern, no tenir que viatjar ara quan ja li ha ofert 35 kilos+ jugadors l’Inter, o el City 40 kilos. L’oferta havia de ser al gener i així el club no hagués tingut cap referència més, apart del jugador que pel que diuen vol anar al Barça (cosa que esta per veure). Ara tenint ofertes de 40 com vols que acceptin una de 25 + algun jugador com es parla??
Després està el tema Cesc. Ara avui al mundo es parla de que s’han començat negociacions amb el club i es parlen de xifres molt preocupants. En aquest cas es parla de 35 kilos + Thiago. Una barbaritat. Jo la meva opinió és que Cesc és un jugador que ara mateix no és indispensable, però corres el risc de que si no el fitxes aquest any que per despit marxi al Madrid o a un altre equip punter i perdis un jugador que pot ser aprofitat pel Barça durant uns deu anys. Durant l’eliminatòria amb l’Arsenal va haver-hi un petit debat quan van xiular al jugador al Camp Nou. El club hauria d’anar amb molt de compte perquè aquest tema pot portar molt de mal rollo de cara a l’afició. Hi ha molta gent que no veu bé que es pagui una milionada per un jugador que se’n va de la pedrera a buscar-se la vida a Anglaterra i molt menys donant a canvi a un jugador com Thiago, en plena progressió, que no costa un euro i que ja està integrat al primer equip. Jo personalment penso que Cesc ha de fitxar però no a qualsevol preu. Si l’any passat valia 50, aquest any després de la temporada que ha fet, no pot valer 50 un altre cop. L’oferta de 35 + Thiago és desorbitada en la meva opinió. Si Cesc vol venir al Barça s’ha de mullar i no només dir públicament que vol venir sinó cantar-li les quaranta a Wenger i fer efectiu l’acord que van tenir l’any passat. Si no fa el possible per a venir que se’l quedin ells o que se’n vagi al Madrid. Seria una estratègia molt dolenta perquè és el jugador ideal per al Madrid per a apujar el nivell de joc i més d’un de la cúpula blaugrana hauria de sortir per potes. El tema Cesc no és ja un tema esportiu en quant a que sigui necessari sinó que és un fitxatge estratègic per a mantenir el cicle els pròxims anys.
No estic d’acord tampoc en que si ve Cesc ha de marxar Thiago com estan venent fa dies la premsa cule al servei del senyor Rossell, que estan intentant menjar-li la bola a l’aficionat. Hi ha que recordar que no té perquè no tenir minuts quan també estan Keyta i Affellay per a jugar en aquesta posició. Per tant pots vendre a aquestos per a donar minuts a Thiago, no cal que se n’hagi d’anar ell.
El sorprenent també és que el “pla B” si no ve Cesc és gastar-se 25 kilos en Tiago Silva del Milan. No està massa clar la veritat. Si fitxant gent de davant i del mig tens confiança en la pedrera i en la sorprenent aclimatació de Masche al central, a més d’una previsible plena forma de Puyi o Abidal no entenc perquè s’han de gastar aquests diners en un central. Amb aquests diners es podria fitxar a Silva, que és un jugadoras i que està mort de fàstics al City. És increïble com aquest jugador ha marxat a Anglaterra sense que cap dels dos grans l’hagi fitxat.
Però bé, encara no està clar si la cosa és Alexis o Rossi o tots dos. Perquè si venen tots dos, han de marxar Jefren i Affellay o Bojan. No hi hauria minuts per a tots. I si ve Cesc igual, sobren Keya i Afellay. La cosa no està molt clara la veritat.
I menys clara està encara veient els fitxatges de futur que està intentant de Jose Angel i Kiko Femenía. Dos jugadors que valen més de 2 kilos i que de moment haurien de jugar al filial. A més dels dos o tres davanters que s’està parlant de sud-america que encara entenc menys o el Willliam aquest del Shaktar.
Jo si m’hagués de mullar diria que vindran Rossi, Willian i Cesc. Encara que és molt difícil de saber perquè amb el ball de noms que hi ha i els diners que diuen que hi ha per a gastar, en teoria diners en mà, només podria vindre Cesc i Rossi. Ja veurem perquè a més la xampions ha deixat uns diners que serviran per a pagar les primes i igual dona per a portar algun altre jugador.

1 comentario:

  1. Jo ne compri qui os è dilhar dos crambos, tri ohmbrò.
    Fractes et forc.

    ResponderEliminar