Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, junio 9

La crisis del Barça.

Ahir va sortir el senyor Faus a explicar el perquè de les retallades de seccions. Va treure xifres molt clares i uns powerpoints molt bonics i tal. Però tampoc calia que sortís amb la xuleria i el to a l’hora de contestar a la gent que va a adoptar. La prepotència que se la deixi a casa.
Tothom sap que les seccions són deficitàries però pintar-ho ara com si fos la fi del món, crec que hi ha un terme mig per a fer les coses. Aquests darrers anys ja eren deficitàries i ningú parlava de retallar-les, a més la retallada que volen fer respecte al pressupost total és tant ridícula que encara sap més greu la manera com va justificar el tema i de la manera que va parlar.
Em va fer molta gracia veure com parlava de que Alves i Masche van reduir les seves pretensions i dels “sacrificis” que van fer per fitxar pel Barça. Sobretot per les fitxes que tenen i que es veuran bastant augmentades gràcies a les primes per guanyar. Una cosa que no he entès mai, que estiguis fent la teva feina, cobris fitxes milionàries i encara t’hagin de donar més diners per guanyar els títols. Així quin és l’objectiu de jugar a un club com el Barça?? Jugar per a guanyar sempre no?? Almenys és el que diuen sempre. Però després resulta que per fer la teva feina i per la qual ja tens un sou privilegiat encara han de donar 47 milions a la plantilla. I van parlant de sacrificis dels futbolistes?? Increïble. Sacrifici són les seccions amateurs i les menys importants que poc menys que cobren la gasolina dels seus cotxes per als desplaçaments, no un jugador que cobra sis milions rebaixar-ne un.
Després parlen de que des d’alguna banda s’ha de retallar. Quant s’enduen els representants dels futbolistes i intermediaris per que un jugador signi pel Barça?? Es podrien mantenir les seccions no professionals amb aquestes primes milionàries?? Si el representant és dels jugadors o els intermediaris són per a que un jugador vingui al Barça, perquè ha de pagar les primes de fitxatge el club?? Però clar la culpa és dels del beisbol i basquet en cadires de rodes que no generen prou audiència, ni aforaments d’espectadors i que no venen moltes entrades. De veritat que fan pena.
Parlen d’aforaments al palau i que en moltes ocasions no s’omple el palau. Home, si tenim en compte que el Palau és un fòssil de pavelló i que a la que et toca davant les columnes i l’entramat aquell de bigues no veus res, perquè has d’anar i pagar una entrada?? També moltes vegades coincideix amb el futbol. Tot i això els aforaments no estan gens malament. El que els cou és que no es comprin entrades i que la gent vagi amb el carnet i entri gratis, però bé per a l’any que ve ja ho han canviat.
Total que estan venent un Barça apocalíptic i en una crisis brutal i diuen que d’aquí uns 2-3 anys serà dels clubs més solvents del món?? No serà que li estan carregant tot a la motxilla de Laporta per a no haver d’avalar del seu patrimoni personal la junta entrant?? No se, la cosa no està gens clara la veritat i sobretot el moment de fer-ho, tenint mig estiu que no hi ha competició no era el més adient.
Però el més trist de tot és el que està passant els darrers dies, per part de la premsa cule. És increïble com estan fent campanya per a minimitzar el soroll i l’ indignació que podien causar algunes de les decisions de l’amic Rossell.
Ahir escoltava parlar a la Cubero esta que escriu per al mundo deportivo i només cal escoltar a aquests “perioamics” per a veure cap a quina direcció bufa el vent. Ahir ja parlava de les motxilles, feia campanya per a segons quins jugadors i campanya per a desestabilitzar als que volen incloure en operacions. Sembla com si tota la culpa de les seccions sigui de Laporta per la seva gestió anterior. Però casualment tenint també tota la culpa del que passa dintre del camp això no diuen res.
L’altre dia ja sortia que Rossell és el president que més ha guanyat en el seu primer any. Home, després del llegat esportiu que va deixar Laporta només faltaria, que en dos dies se l’hagués carregat. Fan igual que amb Del Bosque, que ara segons la premsa cavernaria és el millor seleccionador de la història i el que té més victòries. Home, si mires la selecció que li han legat..i una mica més i ho caga tot. Una selecció, que per cert, avui s’ha sabut que el gran Villar (aquest que va a favor del Barça segons alguns) ha signat un amistós recaptatori 4 dies abans de la supercopa a Roma contra Italia, quant el Barça ja comença la pretemporada una setmana més tard que el Madrid. Quants titulars del Barça van amb la selecció i són titulars amb espanya?? Quants del Madrid?? Esperem que el marques no en convoqui cap sinó es veurà el llautó massa descarat.
Seguint amb la premsa, fa quatre dies la cantera del Barça era lo màxim, un exemple de gestió, més que un club i bla bla bla. Ara resulta que des de fa uns dies fan campanya per vendre jugadors de la pedrera. Que sembla que sigui indispensable vendre’ls per a poder fitxar. Jo soc partidari de vendre a gent de la cantera, sempre i quan no siguin vàlids per a jugar al Barça, perquè sent realistes, no poden arribar tots. Però ven als que no són vàlids no als que tenen projecció, o almenys que siguin inferiors als que ja tens a la plantilla. Perquè es parla de Thiago per a que vingui Cesc, De Bojan per a que vingui l’Alexis, de Jefren i Botia i algun altre per a que vingui Rossi. Perquè s’ha de vendre a Thiago per a que vingui Cesc?? O a Bojan?? Per a mi de moment no han demostrat ser inferiors ni molt menys a Affellay o Keyta. Si volen fitxar a un lateral esquerrà, perquè no venen o posen en una operació a Adriano o Maxwell??Si ve Alexis pot jugar a totes les posicions d’atac, no fa falta Rossi, per exemple, i ja tens 30 kilos per a tot el que vols retallar i tens a nois de la pedrera que ho donaran tot i es repartiran els pocs minuts que quedaran.
Però clar ja se n’ha encarregat la premsa d’anar preparant el terreny per a quan es venguin als xavals. Igual que amb el tema Cesc. Jo vull que vingui, però que intenten vendre la moto, després de que l’afició estigui reticent a pagar una milionada per un jugador que se’n va anar. L’any passat no era necessari de moment i podia tallar la projecció dels de la pedrera. Ara des de fa uns dies és totalment indispensable, la pedra filosofal del Barça, el tòtem barcelonista d’ADN Barça. Ara avui resulta que volen vendre la moto de que fa el gran esforç i perd dos milions per any. No senyor, l’acord ja el tenia fet amb el Barça, aquests dos milions li donava de més l’Arsenal si es quedava, no es que se’ls hagi rebaixat. Tampoc és que s’hagi mullat massa la veritat. Va dir que si se n’anava de l’Arsenal l’únic lloc que aniria és al Barça. I que?? Això no és mullar-se. Mullar-se és el que ha fet el Kun que ha dit que se’n va i punto. No ha dit si me n’anés només aniria a tal club. No ha presionat en cap moment als de l’Arsenal, no s’ha mullat en les negociacions i ha pensat “aqui soc un Deu i ja es posaran d’acord els clubs”. De gest econòmic tampoc és que s’hagi passat que diguem. Ha signat per menys que a l’Arsenal, això està clar. Però Masche mateix, va rebaixar encara més per a que l’operació acabes bé. Ell no ho ha fet, simplement ha acceptat un sou més que ben pagat per viure i jugar a casa al millor club del moment.
Però clar la premsa per a preparar el terreny ha dit totes aquestes coses, i el que és pitjor, està llençant pel terra a un jugador que feia dos mesos estaven que no cagaven amb ell, que era el futur i que ara poc més que sembla un paquet si llegeixes o els escoltes. Estic parlant de Tiago per suposat.
Però per desgràcia, la premsa avui en dia, són un mitjà dels clubs per a manipular a les masses i no mitjans que informen del que passa o que tinguin opinions pròpies.

2 comentarios:

  1. Sul me sont improstes des clari as frostac do nunc.

    ResponderEliminar
  2. Si no parles amb català, castellà o anglès ho sento però no t'entenc...

    ResponderEliminar