Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



miércoles, junio 15

La nota de Rossell.

L’altre dia va fer un any des de que el president del Barça va arribar al poder. Això ha fet que els mitjans hagin posat notes de final de curs, amb les quals no estic gens d’acord. Ja fa un parell de dies que la premsa cule li està pagant els favors pre-electorals i post electorals al president. El típic de la premsa vaja, que sempre es posa al costat del sol que més escalfa per aconseguir entrevistes, filtracions i tot tipus de facilitats i que en quan veuen que està a punt de canviar aquest poder es posen al costat del que ha d’entrar i li fan tota la feina bruta. El que va fer la premsa amb Laporta vaja.
Ara tots parlen de les excel·lències de la primera temporada de Rossell i s’escuden en unes enquestes als seus mitjans per a dir que el soci del Barça li posa un notable a Rossell. Però el que no diuen és que no saben si aquests que han votat són una majoria de socis o simplement aficionats al Barça que estan contents amb els equips que hi ha.
Dic que són enganyoses perquè gran part dels que voten o dels mitjans que estan posant notes al president justifiquen les seves valoracions amb els èxits esportius. Però el que es callen els mitjans és que Rossell ha estat el president entrant amb més títols de la història amb un equip que estava ja muntat i estructurat perfectament. Però clar, com havia de reconèixer això el president, si era donar-li mèrits al seu arxienemic, el dimoni Laporta. Si que se n’ha recordat a l’hora de mirar els números que es va gastar l’anterior junta i de llençar-li tots el deutes a sobre d’ell per a no haver d’avalar la seva junta de burgesos catalans però clar, els fruits d’aquestes despeses ben bé que se les apropien per a dir que és el millor president de la història el primer any.
El dimoni Laporta (per a mi de moment, el millor president de la història cule, ja veurem quan acabi el mandat Rossell, de moment ni se li apropa institucionalment) va deixar els planters de les principals seccions amb els deures fets en quant a renovacions i fitxatges.
Analitzem una mica les coses. El planter del B estava més que resolt ja que la majoria de jugadors tenien contracte en vigor i es va portar alguna coseta, però a baix preu i joves promeses, si no recordo malament van vindre Tello, Saul Berjon i Carmona, però ja estaven lligats quan va entrar Rossell, per tant només va haver de fer efectius els acords que ja hi havia fets.
El primer equip, gairebé tot renovat i amb la continuïtat necessària per a no patir de cara al futur per part de la columna vertebral. Fitxatges Adriano i Villa, el primer fet per Rossell i el segon acordat des de la temporada passada. Affellay al mercat d’hivern. Per tant un equip ja titular i el que ha ocupat la plaça que faltava a l’onze titular ja estava fitxat abans d’entrar Rossell, els altres per a omplir la banqueta que quan han sortit han donat el seu rendiment però amb aquest equip s’ha de ser molt dolent per a no complir. Per anar recapitulant, la millor temporada del filial a segona A amb un equip ja muntat i la brillant temporada de futbol amb l’equip ja muntat i una incorporació important feta per l’anterior junta ja.
El bàsquet igual. Tot l’equip muntat totalment guanyador de la temporada passada i a les mans del gran Creus que ha signat a alguns jugadors com a pegats per les lesions inesperades, però que realment no han estat figures indiscutibles. Ingles testimonial i Anderson molt bon jugador però irregular i que es va amagar on tenia que aparèixer, als quarts d’eurolliga. Total que triplet ACB amb l’equip bàsicament muntat de l’any anterior.
El futbol sala amb un projecte ja fet des de l’any passat també i alguna que altra incorporació per part de la secció de futbol sala. A punt de fer triplet.
L’handbol, fitxatge boníssim de Rutenka que és el que li ha fet pujar el nivell per a competir per tot i gran incorporació de Raul Entrerrios, fitxat ja per Laporta i un ni fu ni fa Sorahindo que ha rendit en defensa i molt poc en atac.
Per tant, se li estan donant notasses pels èxits esportius aconseguits amb equips ja muntats i on el president no tenia res a dir perquè es suposa que les seccions ja tenen els professionals correctes per a fer la feina molt ben feta. El president res té a veure amb aquests èxits. Tot el contrari, el primer que fa a la mínima que pot és treure a l’expert en números per a fer un enganyabobos de números per a justificar l’absurda reducció del pressupost de les seccions. Unes seccions que li van interessar molt durant les eleccions però que un cop al poder tant se li han fotut, li han servit només per a fer-se les fotos de cara a la galeria. Ahir, sense anar més lluny, viatge a Bilbao per a assistir fer-se una altra foto populista. Vaia tio fals, a fer-se la foto i després per l’esquena intentant reduir-me la secció, és el que devien pensar ahir quan va entrar a la festa del vestidor.
Si mirem els fitxatges de la temporada que ve, s’està fent una mica el ridícul. Primer amb un Cesc que ja negocien amb l’Arsenal des de fa sis mesos i encara no està fitxat i la majoria de transaccions, que tant que parlen de que no volen filtracions i estan sent unes negociacions telegrafiades pels diaris, cosa que està entorpint molt les negociacions. Al final moltes filtracions interessades durant l’any i a la junta hi ha més d’un “parlador” quan s’estava parlant de total discreció. Uns fitxatges que si tant bon negociador és, que segons diuen va convèncer a Alves i tal per renovar, que pinta Bartomeu negociant amb els clubs i ell a Brasil a parlar amb Neymar i a veure un amistós, amb tota la feina per fer??
El tema institucional molt malament. Se n’han fotut del Barça allà on han volgut fins que no han creuat el límit amb el tema del dopatge i llavors si que ha sortit a parlar. Però gairebé cada cop que ha parlat ha fet el ridícul. Ara amb la tonteria de que parlaran institucionalment i cada cop es retrassa més. Si hagués passat a la final acb el madrid seria comprensible, però si estan jugant amb el Bilbao a que esperen a parlar i fer el que hagin de fer??
Total que el senyor Rossell, si els equips no haguessin guanyat res, amb les seves gestions i decisions de la junta i la pèssima explicació pública els socis estarien demanant un altre president. Però com que ha guanyat tants de títols gràcies a la junta anterior els està salvant el cul.
I aquesta junta és tant “agraïda” que l’únic que saben fer és criticar els números i carregar-li tot a la motxilla de la junta anterior i denunciant-los per a que paguin els avals. És curiós que l’únic moviment amb el que ha demanat opinió a l’assamblea ha estat la denuncia a Laporta i en canvi la resta de decisions molt polèmiques que estan generant discussions i donant carnassa a la central lechera d’això no han preguntat res al soci.
Per a mi Rossell ha suspès perquè no ha donat la talla amb el que li tocava fer i perquè els èxits del club esportivament són gràcies a la junta anterior.
Per acabar molt penós el tema Cesc. Jo vull que vingui, però entenc que el soci estigui reticent a pagar tant per un jugador que va marxar gratis i voluntàriament.  Des de fa dies que s’està fent una campanya a la premsa de neteja d’imatge per a transformar els xiulets de fa uns mesos en aplaudiments. Però la gent no és tonta. Ara intenten justificar el preu parlant d’Alves. El que passa és que Alves era totalment necessari i Cesc si no ve aquest any o l’altre es seguirà tenint el millor mig del camp del món.
D’altra banda, la premsa cule i el club en si. Em sembla perfecte que avui sigui portada el basquet i que avui obrin el palau per a celebrar la lliga. Però ja no es que es facin distincions entre seccions professionals i no professionals, ara resulta que es discriminen les seccions professionals tant a la premsa com per part del club. Perquè l’handbol fa uns dies va guanyar lliga i xampions i a la portada va tindre més espai el concert de Shakira i la rua del Barça de futbol que no pas la victòria de xampions de l’handbol  i el club tampoc va obrir el palau per a celebrar-ho como pertocava. Molt malament la cúpula cule. Que deuen pensar els de l’handbol veient el que li fan avui al bàsquet??? Penós. Però no que li facin al de bàsquet, sino que no li fessin als d’handbol. Però clar avui els columnistes d’Sport s’omplen la boca amb les seccions i parlen de l’handbol quan ells mateixos el dia que havien de posar-los en portada van ocupar una línia d’aquesta. Els mitjans de sempre i el club des de que està Rossell que utilitzen les seccions com més els interessa i després les deixen tirades.

1 comentario:

  1. Per cert, a la entrada aquesta em vaig deixar a l'hockey patins, que ha estat històricament una de les seccions que han donat més èxit, però és que l'entrada ja era prou llarga i no podia posar més coses. Una secció que aquest any ha donat dos títols més al club i que ha estat semifinalista de l'eurolliga i que ha lluitat la lliga fins al final.

    ResponderEliminar