Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



miércoles, junio 1

Rossell així no anem bé.

Cada vegada entenc menys les coses xaic. Jo com a seguidor culé des de petit, sempre aficionat a totes les seccions del Barça, l’altre dia vaig escriure una entrada demanant que el Barça passes a dir-se C.E. Barça perquè precisament totes les seccions professionals blaugrana estan al capdamunt dels equips punters a tota Europa i es mereixen el reconeixement del club. Doncs bé, resulta que per a sortir a la foto i fer el demagògic i populista si que li agraden les seccions al senyor Rossell, però de portes endins, quan hi ha una junta els números el tornen bojos. Perquè sempre s’ha de retallar de les coses més importants. Ho hem vist amb els seus “amics” un cop entrat al govern. El primer que fan és retallar en educació i sanitat. Ara ve ell amb les seccions i vol retallar d’una de les coses que fan més orgullós al seguidor i soci blaugrana. Una de les coses principals que fan que el Barça no sigui un club de futbol qualsevol, quan es parla que el Barça és més que un club no és només per la política sino per coses com aquestes. Resulta que les seccions representen el 10% del pressupost total del club. Amb aquest percentatge n’hi ha prou per a ser als diferents esports dels clubs punters econòmicament i que els millors jugadors vulguin vindre al club a jugar. I ara resulta que la “brillant” solució econòmica és retallar progressivament un 5% fins que acabin el mandat. De l’altre 90% no hi ha cap lloc on es pugui retallar aquest 5 i deixar les seccions com estan?? És patètic.
Perquè a mi per exemple, em toca més els nassos veure com en una final de xampions els directius, que ja de per si tenen entrada assegurada gratuïta (i no precisament de les barates), s’enduguin 10 entrades gratis cada directiu. Podem contar els directius, multiplicar per 10 i pel preu d’una entrada (que no deu ser la més barata) i ens surten uns bons calerons no?? Aquests diners no els miren.
Podem mirar com les entrades per “compromisos” van per a gent que ni li agrada el futbol, que a molts els regalen l’entrada a canvi d’algun altre “compromís” i podem calcular, tant que miren pel soci i la seva economia, quants culers més haguessin gaudit d’una final històrica mentre al seu lloc estaven els amiguets del directius, alguns que igual ni són del Barça però així surten a la foto. “Compromisos” també que després igual estas mirant un programa esportiu i “casualment” tenen dues entrades amb tot pagat i les sortegen entre gent que s’ha de gastar euro i pico en un sms.
Podem mirar com a l’hora de decidir l’agència oficial es van decantar per la que van triar bàsicament perquè els regalava viatges al Barça. No sabem qui se’n beneficia d’aquestos, les famílies dels jugadors, els directius, etc. No he vist cap oferta al respecte per als socis que vulguin acompanyar a l’equip. Una agència de la qual hi ha hagut moltes queixes al respecte perquè es veu que van muntar els viatges amb el cul i molta gent es va passar hores i hores als aeroports, però això és igual que els suposats “defensors del soci” van volar un amb charter i els altres amb un avió que incòmode precisament no era...
Després resulta que es fa una festa de xampions a un museu!! Es tanca el museu i es condiciona per a fer una celebració d’un equip de futbol. Amb tots els familiars i amics clar. Però tot això qui ho paga?? No s’havia de mirar la pela?? Perquè això del museu pot considerar-s’hi com se’n diu avui dia molt cool. Però no hagués estat més barat fer-ho a un lloc més normal??
Però clar, és millor treure els diners de les seccions que li donen una fama internacional a l’equip.
Després resulta que han tingut la “brillant” idea de treure els abonaments a les seccions i deixar només la de bàsquet (casualment la que ja tenies que pagar igualment amb el carnet de soci del futbol) i fer uns carnets d’aficionats que no tenen res a veure amb el de soci. Segons ells per “fomentar” la participació i que vagi més gent...clar clar.
Ho han fet simplement perquè ara així la gent que anava al futbol i que per aprofitar el viatge anaven una mica més d’hora i anaven al palau a veure el partit del que fos. Doncs aquestos amb el carnet d’abonat del futbol anaven a taquilla (jo ho he fet moltes vegades, amb carnets de familiars o amics) i et donaven entrades per a poder entrar gratuïtament. Ara aquest “foment” de la participació farà que aquests que anaven a veure i gaudir d’una tarda d’esport amb les seccions, abans del futbol, que si volen accedir hauran de pagar. Al final, des de que ha entrat aquesta junta cada vegada s’han de pagar més coses. Ells veuran, però moltes tardes de dissabte, el palau s’omplia gracies a aquesta gent que entrava a veure a les seccions, ara ja veurem si l’ambient se’n ressentirà o no...Simplement la gent que ja li costa una pasta haver de viatjar per anar al Camp Nou, en lloc de marxar d’hora apurarà una mica més i anirà a veure només el futbol.
Per tant, senyor Rossell queda molt bonic quan es fa fotos i va a sopar amb les seccions per a fer populisme però em sembla molt penós amb el pressupost que té el Barça, que s’hagi de retallar de les seccions. Així no anem bé, pot ser hauria de mirar al bàndol rival i veure els aficionats del Madrid de bàsquet (i només tenen una secció) el greu que els sap el que està fent el ser superior amb la secció i les crítiques que rep per part d’aquesta afició.
Si vol treure les seccions que ho digui però que no enganyi al personal dient que s’ha de retallar per motius econòmics perquè només suposen el 10% del total, quantitat irrisòria respecte altres àmbits del club.

No hay comentarios:

Publicar un comentario