Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, agosto 9

Ara que Rossell?.

El Barça està fent el ridícul de mala manera amb el tema Cesc davant de tota Europa. Principalment perquè les distàncies entre tots dos clubs són mínimes i s’està fent la pantomima per a no haver de pagar 40 milions perquè el bocasses de Rossell va dir que no es pagarien aquests diners. La realitat és com és i amb un mercat on han irromput els grans xeics que dilapiden fortunes (que aconsegueixen robant als seus súbdits i aprofitant-se de la resta pujant el preu del petroli quan els interessa) i no tenen cap mena de miraments a l’hora de treure el xec i pagar milionades per jugadors que no estan entre els 10 primers del món, fa que el mercat estigui molt a l’alça. Això suposa que la xifra de moda aquest any a l’hora d’anar a fitxar és un preu de partida de 45 milions. Però clar el gran Rossell es pensa que és l’amo del món i que és ell el que posa el preu per algun jugador i no el que ven. Aquestes actituds són les que perjudiquen a l’equip ja que ara per no quedar com el cul i com que no li agrada aquest fitxatge està fent el possible per a que es trenquin les negociacions i així culpar a l’Arsenal. També em fa molta pena quan veig al Bartomeu aquest que va tenir la gran frase que quedarà a la història de que “fitxar a Cesc era molt fàcil”. Doncs sort que era molt fàcil, total que després de criticar el que volia pagar Laporta, una any després acabaran pagant el mateix maquillat amb variables i suposats diners perdonats del jugador del seu sou....Ridícul. però és que a més tant que parlen d’estalviar i tal i resulta que tant Rossell, Bartomeu i Sanllehí, se suposa que havien marxat abans de la gira americana perquè el fitxatge estava a punt de tancar-se i segons la premsa el president viatjava per a agilitzar negociacions. Però resulta que ni aquest ha agilitzat res ni els altres dos han fet un viatge amb el mínim sentit. Perquè van viatjar l’altre dia per a fer la mateixa oferta que havien fet feia dies i la reunió va acabar de seguida perquè els anglesos van demanar 45 per a que el Barça s’acabi baixant els pantalons amb 40. És a dir, que portem tot l’estiu amb la tonteria de Cesc, per a que al final s’acabi pagant el preu de mercat i el que volia pagar Laporta abans de marxar. Perquè una cosa és que hi hagi gent que el consideri innecessari ara mateix al Barça i com que és de la pedrera i va marxar que no mereix que es paguin els diners, cadascú pot opinar el que vulgui. Però el que és indiscutible és que el jugador, veient com està el mercat i la qualitat d’aquest, és un preu que s’ajusta totalment, inclús veient el que costen altres pot semblar inclús barat.
Però el més important de tot és el tema esportiu. Hi ha molts de dubtes de cara a l’afició d’aquest fitxatge i més després de la irrupció de Thiago però jo personalment del que tinc menys dubtes és de la part esportiva d’aquest fitxatge. Amb el fitxatge de Cesc el que aconsegueix el Barça és una cosa que tenen tant Iniesta com Xavi però que no tant com el d’Arenys i és última passada i verticalitat. Hi ha molts exemples de passades de gol dels dos jugadors que hi ha ara a can Barça (o tres si comptem a Thiago que també pot fer-ne) però n’hi ha encara molts més de jugades en les que Villa o Pedro fan una desmarcada a l’espai boníssima però que els mitjos tenen tant interioritzat el sistema de joc del barça que moltes vegades es perd aquest tipus de jugades perquè s’obre a banda a Alves i la jugada mor a la banda i tornar a començar. Aquesta passada és la que li fa falta al Barça per a crear encara més ocasions de gol. D’aquí que Villa sigui un dels jugadors que més desitgi l’arribada del d’Arenys, per aprofitar-se d’aquestes passades de gol. També amb l’arribada del d’Arenys el que guanyarà el Barça és amb arribada des de darrera. Tant Xavi com Iniesta (i com fins fa poc Thiago) fan uns quants gols durant la temporada, però quantes ocasions de gol es perden perquè es fa la passada al que arriba des de darrera aprofitant els espais que deixen els davanters a la frontal de l’àrea arrastrant als marcadors i arriba Xavi o Iniesta i fa un xut de canari. Aquest gol des de darrera també és el que busca Pep. Són les dues variables que té Cesc que ha adquirit de la premier i que ha incorporat a l’ADN Barça que els altres dos tenen però bastant menys que el d’Arenys.
A més l’entrenador ha buidat una part dels suplents de la plantilla per a fer-li lloc al jugador. Per això s’està parlant de planter curt però Pep ho té tot bastant previst per a que hi hagi moltes variables. Es parla de centrals i de davanters quan s’està analitzant el planter però resulta que molts dels jugadors del mig camp poden jugar tant darrere com més avant. Per exemple pot jugar de central Abidal i sinó Masche o Busi i segueixes tenint a Keyta per a jugar de pivot i a Cesc, Thiago, Xavi o Iniesta al mig camp. En el cas de la davantera pot jugar Iniesta de fals extrem o el propi Cesc o Thiago i deixar tot el carril per a Alves.
A més Alexis ve també a fer de comodí a la davantera perquè pot jugar per tot el front d’atac. Aquesta temporada fa pinta de que no hi haurà un onze tipus de l’estil del Barça de les manetes sinó que jugaran molts partits amb moltes variables. Per tant sembla un planter curt però hi ha moltes possibles alineacions que poden donar la talla contra qualsevol rival.
Però que passa ara Rossell? Que amb la seva mala gestió ha tirat els plans de Pep de cara a la supercopa. Ara a més Xavi ja comença amb molèsties al soli i igual no juga. Alves tornarà molt justet i els dos davanters Alexis i Messi no han jugat cap partit, juntament amb Masche que acaba d’arribar també. Per això Pep parla de que els falta temps. Perquè ell tenia previst fer un onze amb molts jugadors que han tingut més vacances. Un onze del estil Valdes, Adriano, Busi/Masche, Abidal, Keyta, Xavi, Cesc, Iniesta, Pedro i Villa. Tot jugadors ja rodats i per a jugar a ple rendiment. Ara resulta que Cesc no està per la tonteria de Rossell de parlar massa i no voler rectificar. A més de que les gires aquestes recaptatòries fan que no es pugui fer la millor preparació i que ni molt menys tinguis a tot l’equip. A diferència del que si que ha tingut el madrid perquè igual que el Barça té molts espanyols ells tenen a molts jugadors portuguesos i han pogut preparar millor la supercopa.
Per acabar un apunt del tema Thiago. Si en algun moment ha tingut algun dubte de quedar-se o no amb Thiago és perquè té un pare que és un bocasses, probablement per això tampoc va venir el Kun. Encara no ha començat la temporada i Mazinho ja ha parlat tres vegades als mitjans. El tema Thiago és l’arma que ha trobat la central lechera de cara a la temporada vinent per a generar mala maror al vestidor i entre l’aficionat blaugrana. És curiós com han passat del xaval i ara de cop els interessa tant que jugui i els interessa tant parlar d’ell. Amb Cesc tenen la mateixa intenció ja que encara no ha vingut i ja qüestionen el fitxatge i estan fotent guerra. A la que no juguin un dels dos un parell de partits ja està el lio muntat amb els sicaris de la central lechera a les rodes de premsa a preguntar mil vegades a Pep per ells i a preguntar a Mazinho que n’opina. Aquest any el vestidor haurà d’estar més blindat que mai perquè serà insuportable. Si guanya el madrid la supercopa ja serà tot l’any canvi de cicle i les barbaritats típiques i si guanya el Barça ja sortirà el villarato com s’està insinuant abans de jugar i la mala maror amb Cesc-Thiago.

No hay comentarios:

Publicar un comentario