Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, agosto 29

Coses reprovables de la supercopa a Mònaco.

Divendres el Barça va tornar a donar una lliçó de joc a la supercopa d’Europa, però això no vol dir que tot fos bo ja que hi ha varies coses a comentar.
Primer que res l’estat del camp. És indignant que es posi per davant el glamour dels famosos i els seus diners respecte al partit de futbol en si. Que l’organització que ha de defensar els interessos del futbol i dels futbolistes li doni més importància als diners que recapten per davant d’assegurar-se que el camp on s’ha de jugar estigui perfecte és més que patètic. Es va jugar la competició que unifica les corones del futbol europeu a un camp de patates de segona divisió. És com per a negar-se a jugar la veritat...
Després el tema de la violència. Comença a ser hora que els equips de futbol acceptin que això és un esport i que normalment guanya el millor, que s’ha d’acceptar i punt i que si perds els que has de fer si tens una mica d’amor propi i de ganes de guanyar, és treballar més i esforçar-te més a cada entrenament. No em valen els atenuants del partit, les calentors que posen com a excusa, la suposada esportivitat de després del partit, etc. Ho dic evidentment per les entrades terrorífiques que van fer els jugadors del Oporto els darrers minuts quan van veure que no podien amb el Barça. Ja està bé de permetre aquest tipus de situacions en un partit de futbol.
A mi me la sua que després de fer l’entrada Guarin, Hulk i companyia demanin perdó, que el mateix Guarin demani disculpes a Mascherano quan va a recollir la copa i un seguit d’excuses. Tampoc em val que diguin que és per frustració de perdre el partit o de que l’àrbitre els pugui perjudicar. Si tant frustrat estàs el que has de fer és discutir la tàctica amb l’entrenador, recriminar als teus companys alguna jugada, o discutir al vestidor amb ells, no pegar una patada sense cap mena de sentit. Si tant indignat estàs amb l’àrbitre i tan valent et creus, el que has de fer es pegar-li la patada a l’àrbitre i no a un jugador de l’equip rival. Això és una cosa que s’està estenent i convertint-se en una moda perillosa, perquè algun dia es prendrà mal. El mateix Guarin per exemple, abans de la entrada terrorífica que li fa a Masche amb 2-0 al marcador i gairebé al minut 90, en fa una altra uns minuts abans a Cesc, que li pot partir el turmell perfectament i es va quedar en una simple groga. Ja comença a fer mala olor aquesta moda implantada pel Madrid i que s’està permetent en excés. Després es lamentaran tots però són els mateixos organismes i mitjans els principals culpables. Els organismes per no posar sancions exemplars que et treguin les ganes de fer-ho i els mitjans per justificar-ho de forma lamentable amb excuses de frustracions, escalfaments i altres excuses.
El primer Ramos a Messi el 5-0, la cosa acaba amb vermella directa però amb un partit de sanció. Després els partits de xampions que acaben amb un partit de sanció, la tangana de supercopa que acaba amb sanció d’un partit a Marcelo i a Ozil i Villa i a complir a la supercopa. Ara veurem el que li cau a Guarín, però com a molt seran dos partits. Per tant veient les sancions que es posen està molt barata la creuada de cables i l’entrada dura. A la supercopa per Guarin hagués pogut partir-li el turmell a Cesc i a Mascherano i la sanció que s’enduria no seria ni a partit per lesió. És increïble. Per tant a mi se me’n fot que després aquests demanin perdó perquè el mal ja l’han fet. El que han de fer és evitar que se’ls creuin els cables de mala manera i després no hauran de demanar perdó. És el que hauria de fer qualsevol esportista, tenir una mica d’autocrítica i acceptar que la derrota és per culpa seva, no per culpa dels rivals amb els que t’enfrontes. Guarin per exemple, que es pegui un cop de cap a la paret si vol, sobretot pel seu regalet a Messi, no que vagi a trencar a un companys de professió perquè ell s’hagi equivocat. És molt trist la veritat. Si el primer dia a Ramos li posen de 5 partits per amunt, s’ho pensarien la resta, però un partit tenint una groga ja i acabarà amb una vermella per dues grogues, doncs li pego la gran patada que el càstig serà el mateix...
Una altra cosa que no em va agradar, que per desgràcia ja va sent habitual, són els comentaristes de TV3 quan fan el Barça. Cada cop m’agraden menys. Els estàs escoltant i cada cop et van posant més de mala hòstia. Per a començar que fàcil és parlar des de la cadireta. Sembla que el Barça ha de guanyar tots els partits per 5-0 com a mínim i que si no ho fan ja estan jugant malament, que si no estan fins, etc. Si passa el primer quart de partit i el Barça encara no ha marcat els escoltes i sembla que la cosa sigui un desastre. Estaria bé que miressin que el rival també juga i que no tots els partits es donen els condicionants per a jugar un futbol espectacular i anar guanyant 3-0 a la primera part. L’Oporto està sent dels grans equips d’Europa dels darrers anys i jugant un molt bon futbol. L’any passat sense anar més lluny li va pegar una pallissa al Villareal a semis de Uefa, un equip que juga molt bé a futbol i que està a la xampions també. Però clar, ara sembla que el Barça ha de guanyar tant amb la gorra que a la mínima ja les coses no van bé. També estaria bé que modernitzessin una mica els comentaristes i que posessin una persona que retransmeti el partit i que en sàpiga de futbol i no com el que hi ha ara que no en té ni idea o que posin a un jugador una mica més actual que Pitxi que cada cop va més a pitjor. Que posin gent especialitzada i actual i no fòssils d’exjugadors que gairebé que jugaven amb pilotes de draps, em sembla que Pitxi ja ha xuclat prou de la teta de TV3... El de peu de camp també té nassos. Un perico a parlar del Barça, cada cop que pot li fot canya de forma totalment oportunista i no m’estranya que Pep i ell no es portin molt bé. Un tio que li he escoltat comptar durant els partits els errors en la passada que feia Messi i anar enumerant els que acababen en jugada de perill. El pitjor de tot això és que després quan guanya tot són floretes i ningú se’n recorda dels patètics comentaris previs durant el partit, que tu estàs mirant el partit i ja ho veus que el partit s’està complicant, no necessites que a sobre t’estiguin donant pel sac i punxant al personal. El mateix que va comptant les errades després s’omple
Però el més lamentable sens dubte de la supercopa van ser els impresentables del Barça que van acudir amb bengales al camp. S’ha de ser tòtil per a anar a una festa del futbol carregat de bengales que poden fer mal als mateixos seguidors del teu equip (i encara que fossin els rivals, és igual de penós) i engegar-les i perjudicar al teu mateix equip omplint el camp d’una fumera en ple partit. A més de la perillositat que comporta encendre foc al mig d’un recinte tancat i amb tota la gent prop teu. Però clar coses de la vida van enfocar la zona i els que les portaven tenien una pinta de boixos nois més que sospitosa. Ja fa dies que vaig escoltar a diferents persones antigament relacionades amb el club que estaven advertint de que Rossell tenia per dir-ho d’alguna manera “sensibilitat” per aquest grup que per sort ja fa temps que els han tallat les ales. Després va sortir el tema de la grada jove i que deien que no era necessari per a formar part ser soci. Després ho van matisar i el mateix Rossell es va desmarcar durant la campanya d’aquest grup radical. Però poc a poc es van veient “cosetes” que no m’agraden gens i que cada cop tinc més en compte algunes coses que ja es van dir sobre la relació Rossell-boixos.
Perquè vaig escoltar atentament l’habitual entrevista a Rossell que li fan per a veure si es desmarcava i denunciava aquests fets. Però en canvi les seves paraules no van ser ni de reprovació en cap moment, és més ho va qualificar com l’incident menys important de tots. Si fos un president seriós i compromès amb el camí que es portava amb Laporta i que falsament va dir que seguiria, davant les càmeres hagués hagut de dir que era un acte lamentable i que faria el possible per a que aquests personatges no assistissin més a una final del Barça o a un altre partit de futbol. Ho tenia molt fàcil, entre altres coses perquè les càmeres de tv els van filmar in fraganti amb la bengala a la mà. Però no, el senyor Rossell li va treure tota la importància i ni ho va comentar pràcticament. A mi personalment em sembla vergonyós que el president del Barça no actuï contra aquests impresentables que amb l’excusa del seu barcelonisme s’amaguen dintre de la massa cule per a fer mal i donar mala imatge del club. Inclús els mateixos de TV3 en lloc de reprovar-ho com fan quan van a Grècia per exemple, ho van comentar molt de passada. Després de veure el control que fa el Barça dels que aconsegueixen les entrades cada cop em fa menys gràcia la grada jove que volen posar i cada cop veig menys segur anar a un partit del Barça, perquè es veu que ara el club, amb l’afany de recaptar i vendre totes les entrades, no tenen cap mirament ni cap control de a qui les venen o a qui deleguen els que guanyen el sorteig. O si tenen cap control no és suficient com s’ha pogut comprovar...Això de les entrades per sorteig fa molt mala olor i més amb el gran seguiment que té avui en dia el Barça. Si una persona té sort amb el sorteig és la que ha d’anar com a sòcia i com a persona que ha entrat al sorteig, no delegar i que vagi qui vulgui, perquè és fer trampa i perjudicar als altres socis que hi voldrien anar i que no han tingut la sort. Em sembla que s’hauria de controlar més això.
Esportivament del partit, poc a comentar, perquè és el mateix dels darrers anys, gran control del partit, de la pilota i malgrat no fer moltes ocasions, controlar totalment i no rebre’n en contra. L’Oporto com tots els equips que juguen contra el Barça, van posar l’excusa del penal per a salvar el partit, però el seu entrenador no diu que l’Oporto no va xutar a porta en tota la segona part pràcticament i que la pilota la va tenir el Barça. Fins que no va aparèixer la lesió de Adriano i es va improvisar una defensa de circumstancies res de res per part dels portuguesos. Però ara es veu que està de moda parlar de una jugada del partit que et perjudica i posar-la a l’alçada de decisiva en un partit. No se’n recorda de les targetes que va perdonar als seus jugadors, el típic que toca ara vaja..
Per acabar volia comentar el tema del fitxatge d’Eto per l’equip rus. Que fàcil és malparlar, per part dels periodistes esportius i els “especialistes” que si se’n va pels diners, que és un mercenari, etc. Que fàcil és parlar amb la butxaca dels altres. M’agradaria que tota aquesta colla d’hipòcrites abans de dir aquestes coses pensessin “que faria jo, si tinc 30 anys sent un futbolista, que ja ho he guanyat tot esportivament i m’ofereixen 20 MILIONS D’EUROS a l’any, per tres anys al meu últim gran contracte com a futbolista i un avió privat a disposició per a utilitzar-lo quan vulgui”. Que fàcil és criticar quan ho fan els altres. Jo personalment, no per 20, per 5 i tot me n’aniria i la majoria dels que l’han criticat també....

No hay comentarios:

Publicar un comentario