Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, agosto 1

El millor entrenament possible.

El Barça, dissabte passat va jugar un amistós als EEUU contra el Manchester, un partit amb l’estadi sorprenentment ple a vessar i un ambient que ja el voldria el Camp Nou en més d’un partit amb la gent bolcada amb el seu equip i animant incondicionalment, no com molta gent que va al Camp Nou i que es pensa que va al teatre.
Aquest amistós, sense voler-ho (o potser si, qui sap) els va servir i molt per a fer un primer tast del que li espera a la supercopa. Si haguessin buscat un rival, camp o el que sigui per a que s’assembli més no ho haguessin trobat. Primer amb una gespa molt tupida i més alta que menys, amb el qual la pilota no rodava al gust cule, després un equip amb els onze tios tancats al seu camp i puntualment apretant a dalt, amb uns esprints de pressió de pocs metres ja que hi havia 11 tios en menys de mig camp i rascant de valent i deixant recadets cada cop que hi havia un contacte. Un equip que va defensar sense complexos esperant una errada i sortir a la contra com a llamps. El que va passar a la copa del rei vaja. Jugant contra un equip molt més rodat i que fa 15 dies més que el Barça que entrenen i fa tres setmanes que estan voltant per Nord-America. El Madrid ha començat gairebé dues setmanes abans que el Barça i amb gran part de l’equip titular ja des del primer dia.
Seguint amb les similituds, es van trobar amb un àrbitre patètic que era estil Howard Webb. És a dir, un àrbitre hipermusculat que té la neurona justa per saber treure aire de la boca per a poder xiular. Un àrbitre que només li faltava la placa de sheriff perquè per desgràcia, arbitrar ben poc i malament. El Barça es va trobar amb un arbitratge totalment permissiu i que semblava de Manchester de tota la vida el tipus aquest. El que li espera al Barça a la supercopa vaja i més després de veure les designacions ja oficials, per a l’anada Teixeira Vitienes i per a la tornada Fernandez Borbalán. Àrbitres que en lloc d’afavorir l’espectacle busquen més el protagonisme personal que no xiular bé. Doncs dissabte va ser un arbitratge similar al que li espera al Barça, faltes i més faltes dels jugadors anglesos sense targetes, inclús recadets que es devien de la final passada amb Anderson pegant-li patada a Busquets quan ja l’havia passat, Evra que li va xafar voluntàriament i sense pilota disputada el peu a Iniesta, a Villa i Pedro els van unflar a patades i l’àrbitre que es presentava al lloc amb la pose que deia abans de sheriff a mostrar la seva autoritat i a dir que xiulava ell però de targetes res. Però no s’ho va pensar no a l’hora de treure-li a Dos Santos a la primera falta dura que va fer (després li va perdonar la segona però és que després del que va permetre als anglesos si l’expulsa ja es per a pegar-li dos hòsties). A més de fer un arbitratge estil Howard Webb, permetent els contactes de qualsevol manera, permetent als defenses el que volien als salts de cap i entrades per darrera i després al mínim contacte del davanter xiular falta en atac. Permetent el joc subterrani i les patadetes sense pilota i colzades dels defenses a l’hora de saltar.
Per tant el Barça va tindre un entrenament perfecte de cara a l’anada de supercopa, partit molt travat, amb el rival esperant darrera i pegant patades, amb una gespa alta, amb el rival més rodat i amb un arbitratge lamentable i permissiu i d’aquests que et van desquiciant poc a poc. En definitiva el que li espera al bernabeu.
Del partit en si en quant a joc, el Barça va fer un d’aquests partits típics quant tens tu la pilota tota l’estona i el rival es tanca al darrere. És a dir partit de molt de domini però molt poques jugades de gol, i més si et falta mig equip ja no titular, sinó gran part dels de la pedrera amb més galons, per dir-ho d’alguna manera, que estan amb les seves respectives sub disputant tornejos, com ara Bartra, Sergi Gómez, Deulofleu, etc. Dels que he vist aquests dies de la pedrera (thiago el considero del primer equip) el que més ha destacat és Isaac Cuenca (encara que contra el ManU no es va atrevir a fer gaires coses) i Espinosa, la resta molt verdets tots de moment. Perquè Carmona per exemple és un molt bon jugador que per a mi hauria d’estar jugant a primera ja en lloc del B però no és de la pedrera. Dos Santos juga millor quan està al primer equip que al B però hi ha overbooking al mig camp i si es queda no jugarà gens perquè al lateral que està jugant ara també està Alves, Adriano pot jugar allà i Montoya.
Mala noticia també la lesió d’Afellay, no perquè sigui important sinó perquè deixa la davantera molt buida amb les baixes dels que estan de vacances. Que es recuperi aviat i que es posi una mica les piles perquè de moment no està demostrant res que faci pensar que pot jugar al Barça. Tampoc em va agradar massa Thiago al partit contra el ManU, golarro apart, perquè es va incrustar molt a la mitja punta i no li va donar moltes sortides a Iniesta o Keyta i que es va marcar gairebé tot sol perquè es posava envoltat de contraris a la teranyina anglesa i li van deixar massa el pes a Iniesta, que si la gent de dalt no es mou per la falta de físic de començaments de pretemporada i Thiago s’amaga és molt més difícil. No estic dient que no sigui jugador per al Barça, que no ha de jugar els partits importants ni res per l’estil, és un comentari d’aquest partit en concret. Igual que Villa per exemple, que està massa ansiós per a l’alçada de temporada que s’està, perquè a més no li estan veient les desmarcades i es posa una mica nerviós.
Però per acabar volia parlar del tema Cesc. A Pep se l’està veient més enfadat i amb pitjor cara que de costum i és normal. Per a fer-li un lloc a Cesc i que jugui molts minuts s’ha després de Jeffren (pel que sembla al final marxa) i de Bojan. Amb l’objectiu de posar a Iniesta d’extrem en diferents moments de la temporada i que inclús al Camp Nou puguin jugar Thiago, Cesc, Busquets, Iniesta, Xavi i davant dos davanters com poden ser Messi i Villa o Pedro. Inclús s’ha dit que al Camp Nou té pensat jugar amb tres defenses. Entenc que Pep estigui emprenyat pel tema Cesc.
Si l’entrenador et diu que és indispensable i ja tens clar des de fa dies que acabaràs pagant 40 kilos (menys el que sembla que es rebaixa del sou Cesc o algo per l’estil) a que estan esperant ja. Pep segur que tenia en ment que Cesc ja fes dies que estes entrenant amb el Barça. Entre altres coses perquè els que juguen amb Espanya han tingut moltes vacances. Per això crec que la idea de Pep era de cara a la supercopa posar a to a aquesta majoria de cara a jugar al Bernabeu. Perquè a falta de davanters en forma una alineació Valdes, Alves (depenent de com arribi), Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Cesc, Iniesta, Pedro i Villa no està gens malament de cara a jugar aquest partit. Ara resulta que es lesiona Affellay i haurà de sobre explotar a Villa, Iniesta iPedro  perquè només els queden aquests tres de cara a fer proves i seguirà sense poder conjuntar l’equip amb Cesc de cara a la supercopa i amb  un Xavi que acaba d’entrar als entrenaments en grup.
Tot perquè la junta li interessen més el tema de les variables infinites i mirar amb lupa cada clàusula. No se perquè tant de temps si per a això ja estan els bufets d’advocats que tanta pasta cobren. Total que la molta paciència que estan tenint els directius per a fitxar està carregant-se els plans de Pep  de cara al futur més immediat. Però clar si després es perd la supercopa serà culpa de l’entrenador i dels jugadors i dels tornejos i les gires. Normal que amb tota la parsimònia del món encara diguin que si tenen fins al 31 d’agost. Com es nota que no entrenen ells!! Quan ja fa dues setmanes que Cesc hauria d’estar entrenant amb el Barça i conjuntant les peces de l’equip. Tot per la sobrada que es va pegar Rossell que no pagarien 40 i que acabaran pagant maquillant aquí i allà. No te l’ha demanat expressament l’entrenador des de fa dos anys?? Que més dona una variable aquí o un plaç de pagament l’any vinent?? Estan jugant en contra dels interessos del soci i de l’equip per 4-5 milions que porten mesos regatejant i que per exemple amb el que ingressaran de Jeffren ja ho pagues. Aquesta obsessió per arreglar els números i no haver d’avalar està portant al club de cul, per molt que després la premsa els vagi llepant el cul la gent no és tonta.
Un Jeffren, per cert, que va embolicar de mala manera el fitxatge d’Alexis al no voler entrar en l’operació perquè li va agafar un atac de divisme i de xurret (ajudat per la premsa cavernaria que li va inflar el cap a l’europeu) i és va negar a anar a l’Udinese. Segons ell perquè volia seguir a Espanya o a Anglaterra i resulta que tot indica que acabarà a l’Sporting de Lisboa. Vaja com s’ha lluït. Em sembla que és dels pocs que prefereixen jugar a Portugal en un equip que jugarà Uefa quan tenies una oferta per a jugar a un equip que tracta de luxe als xavals i que jugarà la prèvia de la xampions. I ja si mirem entre viure a Itàlia o a Portugal.....


No hay comentarios:

Publicar un comentario