Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, agosto 22

Ni ells s’ho creuen.

Avui lo seu era parlar del Gamper, ja que és la festa del Barça, el dia que se suposa que és la presentació dels jugadors davant la seva parròquia, etc. Però ja l’altre dia vaig escriure una entrada respecte el Gamper, que em sembla que està totalment obsolet i que s’ha convertit en un “enganyaguiris”. Ara perquè ha passat el de la vaga i no han jugat, però si ahir arriba a jugar el Barça a Màlaga i tenint com té divendres la supercopa d’Europa els que es gasten un dineral per anar al Gamper com a molt haguessin pogut veure a algun suplent del primer equip o algun que li faltin minuts per agafar ritme. La resta xavals del B. Tot i això no crec que juguin molts minuts els suposadament titulars de la supercopa però almenys la gent els veurà al camp encara que sigui una estoneta. Per a mi el Gamper l’haurien de llevar fins que el Barça no caigui esportivament parlant o posar-lo al mig de la pretemporada en lloc d’anar a Amèrica o Àsia. Fer un Gamper com fa per exemple el Bayern la copa Audi i es juga dos dies. Portant a bons equips que també els interessa rodar-se podria ser una bona manera de preparar la temporada següent i d’ingressar diners sense haver de sortir de Barcelona. En tot cas, que no es faci mal ningú de cara al divendres i poca cosa més a esperar d’aquest partit...
Comentar també la carta oberta del senyor Rossell (o més ben dit el que l’ha escrita per ell) a TVE. Em sembla molt light la resposta que ha tingut el Barça a aquesta manipulació. Mira si ha estat light que tve se n’ha fotut demanant perdó a les 4 del matí. Comença a ser hora que Rossell defensi al Barça i no deixi a Pep tirat davant els mitjans cada vegada. Tots sabem que vol que marxi per a poder fer la seva política intervencionista de fitxar als brasilers i els jugadors que li agradin però que vagi amb compte perquè igual marxa Pep i li toca fer les maletes només que el de Santpedor insinuï que marxa per culpa seva. Aquesta carta hagués estat molt bé i molt bonica l’any passat que era el primer cop que tve va prendre partit clarament pel Madrid durant l’empatx de clàssics que hi va haver. Però es que això ja va passar l’any passat i amb un toc d’atenció van haver de demanar perdó Sauca i cia. Però es que comença l’any i segueixen igual. Per tant ara ja no val exigir el perdó públic sinó començar a imposar una mica d’autoritat. No se si pot ser vetant al mitjà en concret (com ha fet el Madrid per molt menys que això amb TV3 per preguntar-li a Butragueño si tenia por pel fitxatge de Cesc), amenaçant de no deixar entrar les càmeres a la xampions, amenaçar de denunciar-los, etc. Hi ha moltes maneres per a posar al seu lloc a TVE. Però si li deixen fer cada vegada i l’única represàlia és mostrat el malestar públic amb un comunicat seguiran fent-ho i demanant perdó després. Si total li fan dir a qualsevol del mitjà i aquell se li’n fot dir una frase més de les que li toca llegir. Als mitjans de comunicació si no els rasques la butxaca se’ls en fot seguir els seus interessos i després rectificar perquè el primer impacte ja l’han aconseguit. Ara per molt de perdó que demanin a les 4 del matí ja han demostrat al costat de qui estan, el perdó ja no serveix per a res.
Parlo d’aquest perdó perquè serveix per a enllaçar-ho amb el que vull parlar realment. He estat veient els informatius i la premsa aquest fi de setmana i cada cop m’he indignat més. Per a començar les portades de la premsa dient que si Casillas és tant gran perquè ha trucat a Xavi per arreglar les coses, que si el trampós de Setúbal està molt penedit i tot un seguit de maniobres evasives de cara a condemnar el que ha fet el Madrid aquesta supercopa i de cara a netejar la seva imatge que està pel terra. Tothom ho estàvem esperant la campanya de neteja però jo aliments no m’esperava la tonteria aquesta de Casillas. M’ha semblat patètic.
El que fa Casillas és com si fas quedar públicament fatal, el ridiculitzes públicament i el fas quedar com el cul a un amic i després a l’endemà li truques per telèfon per a dir-li que et perdoni i que era una broma perquè saps que la setmana vinent hauràs d’anar a sopar amb ell i per a que no sigui un sopar incòmode. Ni més ni menys.
El que ha fet Casillas és totalment de cara a la galeria i després de veure que ha fet el ridícul públicament i que ha quedat com el cul. Però el més patètic de tot és filtrar-ho a la premsa per tal de quedar bé i quedar públicament com si ho hagis intentat arreglar per si no s’arregla finalment culpar als cules de no voler arreglar-ho. És totalment interessat i manipulat i dona fàstic el que ha fet el “gran” capità del Madrid i de la selecció. El que passa és que està cagat que si no s’arregla el marqués ja va dir que es prendrien mesures i per molt que han intentat vendre que està tot arreglat Cazorla per exemple ja ha dit que no i que és preocupant. El que li preocupa a Casillas és que els internacionals blancs tenen influència pràcticament 0 al joc de la selecció i que el marques tonto no és i si ha de deixar fora a algú no deixarà als del Barça que són el nucli i els que posen l’estil amb 9 internacionals per a portar als del Madrid que només són titulars Casillas i Ramos i són totalment prescindibles, perquè tant Reina com Valdés han demostrat que estan pràcticament a la mateixa alçada i Ramos no és gens imprescindible, al contrari.
Per tant aquest gest filtrat per a que els mitjans ho facin públic és més que patètic. De que serveix que ara truqui per a arreglar les coses quan porta els darrers clàssics des de que està Mourinho fent l’impresentable de mala manera. Abans amb l’època Pellegrini s’enfadava amb els companys perquè no donaven la talla o amb ell mateix, però de cara a les declaracions i el comportament al camp era bastant acceptable. De fet, si algun merengue podia caure bé a l’aficionat cule, era Casillas. Però des de que està l’impresentable a la banqueta està pagant tota la frustració per no poder guanyar al Barça utilitzant als seus jugadors per a que es portin de manera barroera i que facin pagar al camp les seves frustracions personals i tàctiques amb patades sense sentit i un joc violent lamentable. Aquí està el problema. Li han donat tant de poder a l’entrenador com a última esperança que els jugadors estan obligats a fer el que diu incondicionalment. Si ho fan van a la banqueta o són apartats.
Aquí és on està el problema, en que els jugadors no s’han plantat davant l’entrenador i han dit que no volen seguir aquestes tàctiques. El principal problema que tenen aquests jugadors és que l’equip està plagat de fitxatges estrangers que fan el que diu l’entrenador i el grup d’espanyols és molt reduït i manen uns altres. Això fa que jugadors com Casillas i Xabi Alonso les darreres temporades hagin canviat totalment el seu discurs i el seu comportament al camp.
Per això em sembla lamentable veure que els jugadors hagin de trucar o d’arreglar les coses a la selecció cada cop que acaba un clàssic quan el que haurien de fer és tindre una mica de personalitat i comportar-se durant els partits i declaracions als mitjans. Així les seves relacions no se’n ressentirien i els problemes en cas d’haver-ne serien amb els estrangers que compleixen el que diu l’entrenador. Però en canvi jugadors que tenien un comportament molt bo en aquest tipus de partits veus que han canviat radicalment. Xabi Alonso per exemple, el veus a totes les tanganes i fa unes entrades terrorífiques al mig del camp. Està jugant desquiciat pel camp i això no l’afavoreix gens, però estan tant hipermotivats i tant abduïts per l’entrenador que tots van amb el discurs únic que diu el trampós de Setúbal per a dissimular les carències esportives. Mourinho no parla mai de futbol a les rodes de premsa, o culpa a tercers de la seva derrota, o es vanagloria del bo que és quan guanya. Però qüestions tàctiques 0. Han adoptat tant descaradament aquest discurs que inclús en partits on són clarament beneficiats segueixen pensant que els perjudiquen..
El tema de Casillas per exemple, no li costa res comportar-se com un esportista al camp com feia abans perquè a més és el porter i ni rep ni fa entrades dures. Però en canvi ho protesta tot, està tot el partit fent gestos i quan acaba actua d’unes formes que són molt tristes per a un capità d’un equip i contra companys de selecció dels quals també és el capità. Casillas ha passat de ser un exemple positiu a ser un exemple del que no ha de fer una persona en un camp de futbol. És patètic.
Per això és ridícul que ara truqui a Xavi quan acaba el partit i s’encara amb un tècnic del Barça i li diu que vagi a aplaudir a l’àrbitre o que davant d’un micro a un mitjà estatal digui que els jugadors del Barça són els que provoquen les tanganes i que es llancen. Amb el fàcil que era dir que estava molt lluny i que no havia vist la jugada, doncs no, ell primer havia de quedar bé amb el seu entrenador i la seva parròquia blanca i després tres dies després intentar quedar bé amb els companys de selecció.
M’han agradat també les declaracions del titella de Mourinho que ha dit que no estava penedit i que no havia de demanar perdó perquè així desmunta la patètica campanya de neteja d’imatge i que demostra que els mitjans cavernaris donen fàstics inventant rumors dictats pel que tots sabem, de cara a quedar bé després de cagar-la. Molt típic del club blanc, que els mitjans que controla el president intenten netejar la imatge i que institucionalment prenen una altra postura de cara a que el seu veritable amo no s’enfadi. Jo sempre he escoltat que els clubs grans estan per sobre de qualsevol jugador, entrenador, president, etc. però veig que n’hi ha que estan tant desquiciats que com a últim recurs li han donat tant de poder a un entrenador que sembla que està per sobre del club. Però després veus que l’entorn i l’aficionat encara el recolza doncs normal. El problema el tindran després que marxi com deixarà el club, tant d’imatge com esportivament...

No hay comentarios:

Publicar un comentario