Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, agosto 18

Patètics.

Una vegada més s’ha demostrat que els equips de Mourinho poden guanyar molts de partits, fins i tot algun títol però que de sentit de la responsabilitat i respecte pel rival i pel futbol no en tenen gens.
El partit en si ahir va ser molt similar al de l’anada. Un Madrid que aprofitava que està molt millor físicament i intentar asfixiar la sortida de pilota del Barça amb la defensa gairebé al mig camp i apretant tots a dalt. Una forma de pressió molt similar a la que fa el Barça habitualment quan la preparació física ja està feta. Em fa molta gràcia que des de Madrid diuen que el tema físic és una excusa per a justificar que el Madrid ha jugat molt millor que el Barça i que la excusa física no és tal perquè total el Barça ha començat la pretemporada quan Pep ha volgut i que ha estat una setmana i mitja més tard que el Madrid només, que aquest temps no és tanta diferència com per a justificar la diferència entre tots dos equips. El típic de la caverna, dir una mentida a mitges per a tapar la veritat.
És cert que el Barça ha començat més tard que la resta i que ha estat perquè ells han volgut. Però és que la diferència de preparació ha estat abismal. Per a començar, tant que parlen ara que era un titolet segons l’impresentable de Mou i que no era important la realitat és que els merengues s’ho han pres com el canvi de era al món del futbol, que si per fi el Madrid jugaria millor que el Barça i el típic de quan el Madrid participa en un trofeu menor. A diferència del Barça que ha preparat la temporada com fa sempre, de cara a estar bé al final i complint totes les etapes pertinents i donant descans als jugadors que mereixen, encara que a començaments estiguin més fluixos. Per això és una veritat a mitges, perquè encara que els dos clubs han començat amb una setmana i mitja de marge no es pot comparar la pretemporada d’un i altre. El Madrid, tant que diu l’entrenador que no els importava la supercopa, ha preparat la pretemporada de cara a que els jugadors arribessin molt millor que els del Barça i ha fet un onze tipus gairebé en tots els partits de la pretemporada de cara a que es posin a tope, amb l’excepció de Di Maria que ha jugat Coentrao el Madrid ha començat la pretemporada jugant amb l’onze que ha jugat els dos partits, mentre que el Barça molts dels jugadors han fet vacances per la copa Amèrica i han arribat més tard i d’altres que podien fer més preparació han fet exercicis específics i a un altre ritme, com són Piqué, Xavi i Pedro. Per tant és cert que han començat una setmana més tard només, però uns amb l’onze tipus i els altres amb una barreja de titulars i juvenils i del B. Per tant no es poden comparar.
Malgrat això el Barça ha donat la talla durant els dos partits i per molt que s’ha dit que el Madrid els ha passat per sobre i que si ha estat molt superior és totalment enganyós. Perquè aquesta falta de ritme ha fet que es perdin moltes més pilotes en zones perilloses cosa que ha suposat jugades de perill del Madrid, però si mirem els dos partits, realment perill perill, n’hi ha hagut molt poques i el Madrid ha marcat 3 dels 4 gols que ha marcat a pilota aturada. Ahir per molt que parlen de partidas del Madrid, excepte els primers minuts que van perdre unes quantes pilotes jugadors que no ho solen fer i que degut a aquesta falta de ritme i a la pilota que no és apta per a jugar es van perdre pilotes, però això va ser els primers minuts del partit, a partir del gol d’Iniesta la cosa es va igualar molt i el Madrid va deixar d’arribar a porteria gràcies a la bona defensa del Barça. De fet el segon temps per exemple el Madrid no va xutar a porta fins a la jugada desgraciada del gol en una sacada de corner. Però al seu món blanc el Madrid va jugar molt millor que el Barça i el Barça va guanyar per Messi. El típic anàlisis simplista de la caverna, que quan els jugadors del Barça juguen amb la roja són els millors del món, però quan juguen al Barça, el Barça segons ells és només Messi. El taconas que li pega Piqué a Messi i el deixa gairebé sol a veure quan el faran els seus estimats Pepe i cia, o la jugada del tercer gol fa una paret amb Adriano no?? Messi està fora de forma i va aparèixer amb comptagotes (però quines gotes!!!) i tot l’equip va ajudar per arribar a guanyar la copa. Però així els serveix a la central lechera per a dir que el Madrid va jugar millor que el Barça i que el Barça va guanyar per Messi. El de sempre de l’optimisme del got mig ple de la caverna, que sembla que l’hagi guanyada el Madrid la copa pel seu “gran joc”. No importaven només els resultats els darrers anys? Ara els interessa el bon joc per sobre dels resultats?? El de sempre vaja.
Els dos partits han estat molt similars, molta pressió del Madrid a dalt i amb tot l’equip molt a dalt. Quan un equip juga així en quant el rival passa la primera línea de pressió queda tot el camp contrari i en una passada coordinada amb una desmarcada de segona línia es queden sols davant el porter. Em fa gràcia que diuen que el Madrid ha fet de Barça i viceversa amb el Barça, que diuen que el Barça ha jugat a la contra. Això no és cert, el que passa és que amb aquesta tàctica de pressió que ha jugat el Madrid, en quant el Barça s’ha desfet de la primera línia han estat jugades de gol. El Barça no va jugar a la contra, simplement va ser més intel·ligent a l’hora d’aprofitar els espais.
La diferència entre un i altre partit és que a l’anada va haver-hi un àrbitre que des del primer minut de partit en quant passaven la primera línia els permetia tombar de qualsevol manera al que tenia la pilota abans de fer la passada. Per això a l’anada gairebé el Barça no va arribar a porta. Però a la tornada l’àrbitre va ser una mica més valent (tampoc molt menys, va estar tot el partit compensant) a la tercera ja va amonestar a Khedira i els merengues van pensar “compte que aquest si que les trau” perquè almenys no va esperar fins al 35 per a treure la primera groga. I jugadors com Alonso que es va posar les botes a l’anada, tonto no és i es va moderar molt més. Això va fer que el partit fos d’anada i tornada. Perquè els mitjans parlen de que Valdés va fer dues parades (a Cristiano i Ozil) però no se’n recorden de que Casillas també fa dues parades de gol encara més clares que les de Valdés. Perquè la que li para a Crc i va al travesser li llença damunt en un xut llunyà i la d’Ozil possiblement anava fora també, en canvi les dos de Casillas són molt més clares. El partit va ser d’anada i tornada els primers minuts i en quant va marcar el Barça es va relaxar tot i van disminuir les jugades de gol.
En quant a les decisions arbitrals, la primera part va estar relativament correcte, dic relativament perquè tots els àrbitres es mengen les dues primeres entrades dures als jugadors del Barça però a la tercera ja la va treure. Després va començar a compensar inexplicablement però almenys el partit no se li anava de les mans. El Madrid al empatar aviat (gol en fora de joc per cert si el gol és de Crc com li donen, perquè Ramos la toca i es queda en fora de joc. Per tant o és gol legal de Ramos o és fora de joc de Crc), comparat amb l’anada estava fent un partit mitjanament net, excepte els quatre de sempre que van tindre un comportament lamentable, com ara l’agressió de Pepe a Iniesta que com sempre se’n va de rosetes. Però el segon gol li va fer molt mal i llavors van començar a les creuades de cables en veure que se’ls tornava a escapar el partit perquè des dels primers minuts que no creaven perill i el Barça s’havia tornat a avançar al marcador.
Però a la segona part en veure que no arribaven a porta van començar el mal perdre habitual, començat per Crc en quant ja van veure’s inferiors i que no arribaven a porta i van començar les patades de determinats individus. Em fa molta gracia també que acusen als jugadors del Barça de tirar-se i simular agressions quan per exemple Pepe, no content amb la de la primera part, aprofita que ja té la targeta groga assegurada i li pega una colzada voluntària al pit a Messi que és de vermella, però com han d’expulsar per vermella directa a Pepe si els mitjans cavernaris que fa dos dies que diuen que s’està senyalant a Pepe per a que l’expulsin?? Total que a la segona part se li creuen els cables. A més fa una altra falta a Iniesta (la jugada que ridiculitza a Alonso amb un revers) sense pilota quan el jugador està a punt d’entrar dintre de l’àrea i quan ja ni té la pilota. Però es veu que Pepe en quant té una groga ja té barra lliure. Patètic també Marcelo (no em van agradar els cants racistes contra ell la veritat) que ja va merèixer la vermella a la xafada a Messi i li va donar una altra oportunitat per a que en pegues una altra. Li va tocar a Cesc, per a donar-li la benvinguda als clàssics.
La tangana posterior lamentable com sempre, però que s’ha d’esperar d’un equip entrenat per un personatge com Mourinho. Un tio que no ha jugat mai a futbol i va donant lliçons en roda de premsa que ell juga un futbol d’homes. Els homes no aprofiten una tangana per agredir com a covards per l’esquena. La roda de premsa posterior casi que millor que vagi karanka. Quin ridícul deu meu. Faltant al respecte al Barça dient que els recull pilotes van desaparèixer. Doncs jo en vaig veure un parell que anaven de groc i que Crc en va empènyer a un i Marcelo també. Molt patètica la actuació a la roda de premsa parlant de titolet (quan ha preparat tota la pretemporada de cara a guanyar-lo), dient que el Barça era un equip petit i que es tiraven i simulaven. Quan va dir que els seus jugadors no havien provocat res i va fer-se el loco quan li van preguntar per lo de Vilanova quan sabia que l’havia caçat la tele se li va veure que havia perdut els papers. Sort que la supercopa els donava igual!! Ja s’ha vist en tots dos partits com els donava igual....
Curiós també els mitjans cavernaris tant que van plorar pel suposat penal de Valdés i van parlar de robo que ahir estaven ben calladets i no va dir res ningú del penal clar de Pepe a Piqué i que sort del tercer gol que sinó el xurrigol del madrid hagués portat molts problemes arribant a la prorroga físicament pitjor que el rival. De anar 3-1 i Pepe expulsat a anar 2-2. Però clar no surt per cap lloc aquest penal....

No hay comentarios:

Publicar un comentario