Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



martes, agosto 16

Benvingut Cesc.

Bé per fi s’ha acabat la telenovel·la de l’estiu i Cesc ja és jugador cule. El fitxatge del jugador d’Arenys ha suposat molta controvèrsia de cara a un sector d’aficionats que són partidaris de Thiago i que veuen la seva evolució frenada per l’arribada del d’Arenys. D’altres pensen que un jugador que s’ha criat a casa i que ha marxat voluntàriament (també s’hauria de veure la veritat de com va marxar i perquè ho va fer) no mereix el preu que ha costat. D’altres simplement veuen una barbaritat pagar aquests diners per un jugador que ara mateix no veuen com a imprescindible. Cadascú pot opinar el que vulgui faltaria menys.
De fet tothom ha dit la seva, tant als mitjans, com la gent al carrer i a les xarxes socials, les converses aquestes de cafè o inclús més d’un ha mostrat el seu descontent al mateix camp durant l’eliminatòria contra l’Arsenal de l’any passat. Però ara el jugador ja està al club.
Per tant un cop al club em sembla que el veritable aficionat blaugrana ja comença a ser hora de que es faci a la idea de que el jugador ja forma part de l’equip. Ho dic perquè ara ja no serveix de res criticar el fitxatge i que molta gent per opinions formades anteriorment li posin una pressió afegida i una exigència que no tenen amb altres jugadors. El que val un jugador de futbol no és mai culpa seva sinó dels clubs que negocien. També s’ha de tenir en compte les ganes que ha tingut el jugador de vindre i de l’esforç que ha fet. Si l’any passat la gent estava que no cagava amb Masche per posar diners de la butxaca no em sembla just que ara no es vegi de la mateixa manera aquest cas.
Ho dic perquè ja veig al típic soci que encara que es guanyin cent lligues i xampions seguides no estarà mai content i a la mínima ja es queixa. Ho dic per experiència de escoltar-ne a més d’un quan he anat al camp. Ja estic veient al que no ha estat d’acord amb el fitxatge, que aquest any a la mínima errada en una passada ja tot seran crítiques i a la que jugui dos partits seguits i no destaqui ja el voldran asseure i que no jugui més. Per a aquesta gent Cesc haurà de donar dos o tres passades de gol per partit i marcar algun gol de fora de l’àrea per tot l’escaire. Si no ho fa llavors serà un fracàs de fitxatge i ja ho havia dit ell que no l’havien de fitxar.
Ara és el moment de demostrar que l’afició culé ha canviat respecte a la de fa vint anys i ara és el moment de demostrar que som una afició com deu mana. Perquè ara Cesc hagi costat el que hagi costat, el que hagi passat fa uns anys, en aquests moments és un jugador més del Barça i com a tal se l’ha de recolzar incondicionalment i no posar-li més pressió de la que tindrà ni generar un mal ambient a l’estadi de cara a perjudicar a l’equip.
Ja vindran els de la caverna mediàtica a totes les rodes de premsa a posar el dit a la llaga amb això i a preguntar als jugadors a la que els titulars estaran asseguts un dia a la banqueta o a la que Thiago no jugarà ni un minut en dos partits seguits com per a que la mateixa afició li faci la feina bruta a la central lechera. Ara es quan s’ha de demostrar a l’equip que s’està amb ells jugui qui jugui i unir-se tots amb l’equip i agrair-li els millors anys de futbol i de títols que li han donat a tota la culerada. La merda desestabilitzadora ja vindran des de Madrid a fotre-la. Per tant quan Cesc surti al Camp Nou per primer cop que senti una forta ovació de benvinguda i que no hi hagi la divisió social d’èpoques passades.
Tots els que tenen pensat no fer-ho, que pensin com van tractar a Gerard Lopez, Hristo, etc quan van tornar després de marxar i que recordin que ningú va discutir la seva tornada.
Però bé passem al partit d’anada de supercopa. L’altre dia en un llibre vaig llegir una definició molt encertada (la meva opinió clar), que deia que el periodisme esta dividit en dues classes de periodistes que estan en lluita permanent. Està el grup de periodistes que intentes informar e investiguen i que excaven a la terra i que llencen aquesta terra fora del forat per a seguir cavant, en busca de noticies importants que la gent mereix saber. Després està l’altre grup de periodistes que estan aliats amb el poder preestablert i que intenten que aquestes noticies i la verdadera informació surti a la llum i que la terra que van traient del forat el primer grup la tornen a llençar a dintre per a tapar-lo. Per desgràcia aquest segon grup és el que es més nombrós al món del periodisme.
Des de que va acabar el partit he sentit vergonya de viure en una societat on els mitjans als dictats dels clubs han tapat la realitat de forma lamentable i que defensen la violència als camps de futbol amb l’objectiu d’enderrocar al Barça i que estan fent una bassura de periodisme per a beneficiar els interessos d’un club en concret. És indignant veure com després del partit d’anada els madridistes sortien del camp indignats amb l’arbitratge i en roda de premsa i declaracions dels jugadors igualment. Sembla que en aquest partit el gran beneficiat hagi estat el Barça i un partit en el que van donar més la cara de tots els clàssics de l’era Mourinho, resulta que l’anàlisi final era que si Teixeira s’havia menjat un penal a favor del Madrid. S’han tornat bojos o que?? Com es poden queixar d’un arbitratge exageradament i asquerosament casolà per una jugada en concret??
Diuen que aquesta jugada era clau i que de xiular aquest penal el que fa després Marcelo no s’hagués produït i que per tant la jugada primera era decisiva. Que patètics deu meu...Si anem a mirar l’’arbitratge veurem que de decisiva aquesta jugada res  i que ja poden donar gràcies de l’arbitratge. Per a començar el primer gol Benzema esta en la mateixa posició que Alexis a la segona part, dues jugades molt ajustades que per centímetres pot xiular una cosa o una altra. Però clar casualment la del Madrid no va alçar la banderola el linier i amb la d’Alexis si (la jugada que es veu com Pedro protesta al linier quan està escalfant) que es quedava al punt de penal amb la pilota controlada per a rematar. Per tant, sense analitzar molt profundament ja veiem que el primer gol no és legal si tenim en compte que la d’Alexis si que es fora de joc. Però es que si mirem qui fa el segon gol?? Si Xabi Alonso que des de que està al Madrid que ha perdut tot el fair play que va aprendre a la premier i a un club senyor com la Real Societat. Qui t’ha vist i que et veu Alonso...Un jugador que per les patades sense pilota que li va donar a Iniesta per darrere, l’entrada com un boig a Thiago i la que li fa a Messi per exemple ja no mereixia estar al camp. Però es que abans que ell l’impresentable de Khedira li clava la bota al cap d’Abidal i no veu ni groga, quan ja havia fet mèrits per a tindre’n una perquè a Iniesta ja li’n havia pegat un parel “a tocar”. Jugada de vermella directa, però clar els hipòcrites de la caverna que es van tornar bojos quan li va fer De Jong a Alonso al pit ara diuen que era groga, alguns fins i tot que ni això. Però és que a la primera part Marcelo pega dues patades sense pilota, una a Messi i una altra a Alexis. Per tant si l’àrbitre no hagués estat un covard (com ja vaig anunciar dies abans del partit), el Madrid hagués acabat la primera part amb tres homes menys. Però clar la caverna que es va escandalitzar amb el joc d’Holanda quan li van fer a la seva estimada roja resulta que ara diuen que això és futbol i que és un esport de contacte, que el que va fer el Madrid va ser jugar millor que el Barça a futbol i punt. Quina colla d’hipòcrites.
Tots aquests periodistes que parlen d’un joc agressiu però no violent els recomanaria que veiessin el partit un altre cop i es fixessin en cada falta dels jugadors del madrid. Pot ser els cauria la cara de vergonya del que estan dient.
Igual que el lumbreres de Ramos. Que ho diguin els mitjans ja es prou lamentable, però que un company de professió justifiqui una entrada violenta del fet malbé de Pepe i dient que si Alves es una taca per al futbol, ja es per a sancionar al “llest” de Ramos per defensar la violència en un camp de futbol. Així està el descerebrat de Pepe que no està apte mentalment per a jugar a futbol i si no jugues al Madrid amb tot el poder institucional i mediàtic que té el madrid, aquest tio ja no podria xafar un camp de futbol.
Per acabar de moment, és curiós com es van escandalitzar tota la central lechera quan li van dir mono a Marcelo al Calderón i que van demanar sanció i tancament del camp i que es callin com a covards amb tot el que es canta al bernabeu, quan a Alves ja fa anys que li fan el so del mono cada cop que toca la pilota. L’afició del bernabeu ja fa anys que dona molt que desitjar amb els cantics que s’escolten al camp quan va el Barça. Però clar tota la bazòfia de la central lechera que reben entradetes per anar al camp a veure-ho en directe es callen la boca lamentablement. Igual que amb la pedrada a l’autobús de la directiva que ha sortit en pocs mitjans de comunicació...
És molt graciós també que parlin de bany futbolístic perquè segons ells el Madrid hagués pogut golejar (si mirem les repeticions la majoria xuts per a l’estadística) i el Barça només va poder xutar dos cops a porta. Potser si mirem el partit i veiem la permissivitat que va tindre el madrid per a tombar de qualsevol manera als jugadors culers cada cop que passaven del mig camp amb un mínim perill amb l’asquerosa permissivitat de teixeira igual podem dir que el Barça per sort va poder esquivar les patades en dos ocasions per a poder xutar a porta. Lamentable actuació arbitral. S’ha demostrat que si no posen a un àrbitre que deixi pegar al madrid els partits són desigualats a favor del Barça. El madrid està rebent els arbitratges d’equip petit quan juga amb el Barça, que habitualment com la superioritat és manifesta, deixen rascar més sense amonestar per a igualar una mica les coses...

No hay comentarios:

Publicar un comentario