Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



miércoles, agosto 10

Les gires i els tornejos menors.

Ja ho va dir Pep Guardiola l’altre dia, abans es feien pretemporades i ara es fan gires recaptatòries. És una veritat com un temple.
Aquest tipus de gires, amb la globalització que hi ha avui en dia, no són necessàries perquè la gent que et te que seguir des dels països on no hi ha tanta tradició ho fa igualment, no és necessari haver de viatjar i jugar en condicions infrahumanes per l’afany recaptatori que hi ha ara als clubs. Primer que res, perquè econòmicament tampoc es que valgui molt la pena o més ben dit que no compensi en absolut esportivament parlant. A més, aquest tipus de gires, degut als tornejos de seleccions i els calendaris tant col·lapsats, fan que equips com el Barça per exemple, viatgin amb un gran número de nois de les categories inferiors que no són ni els més competitius ja que aquests estan jugant tornejos sub amb les categories inferiors de la selecció, per tant són juvenils. Això fa que el Barça més que guanyar adeptes i prestigi en perdi com el partit contra el Chivas o fins i tot contra els altres rivals. Perquè aquests aficionats es desplacen i es gasten un dineral per a veure l’equip i surten molt decebuts, fins i tot en algun cas inclús estafats. Per tant això no ajuda a guanyar adeptes o a tenir contents als que ja tens. Si aquí al poble amb la culerada que hi ha tant al poble com a les voltes casi els toca sortir per cames a la copa Catalunya imagina a Estats units que el soccer tant els hi fa...
Econòmicament l’altre dia vaig llegir que el “cache” del Barça per a un amistós és d’ aproximadament uns dos milions d’euros. Si mirem que han jugat 6 partits (la copa Audi no se si l’han cobrada o no però està inclosa) serien uns 12 milions d’un pressupost total del club de més de 400. Per tant tampoc és tant com per a perdre el cul com s’està perdent els darrers anys obviant la preparació dels jugadors i les condicions en les que entrenen i juguen. S’ha de recordar que han entrenat i jugat amb temperatures de entre 35 i 45 graus, que es diu aviat. Està clar que cobren una milionada i és la seva feina però després aquests mateixos que estan a favor d’aquests amistosos recaptatoris seran els primers de criticar l’estat físic d’algun jugador o de l’equip durant els trams en que l’equip no jugui tant bé o punxi en algun partit. Llavors no se’n recordaran de la merda de pretemporada que s’ha fet no... Pot ser en lloc de guanyar posant molt per dalt 20 milions en guanyarien la meitat jugant partits per Europa i prepararien molt millor la temporada. A Split per exemple es van cobrar dos milions, no cal anar a Los Angeles...Està clar que s’han de jugar partits per agafar ritme però per Europa també es poden jugar. Abans es feien i no passava res, al contrari.
Aquesta reflexió ha sortit perquè veus el calendari i flipes en colors. Hi ha tornejos que han de desaparèixer de l’òrbita del Barça, almenys fins que no ho guanyin tot, perquè col·lapsa les coses una barbaritat.
Primer que res el Gamper. El Gamper abans era un torneig bestial que fins i tot és jugaven semis i final i venien grans equips i era on es presentava l’equip a l’afició i on estava encarat de cara al soci. Però des de fa molts anys que el Gamper no deixa de ser un trofeu d’estiu per a que els quatre guiris que no han estat mai al Camp Nou puguin assistir i de passada netejar-los les butxaques. Si el Barça no guanya la lliga, xampions i copa del rei i no s’ha de jugar la supercopa perfecte aquest torneig. Però és que ara no hi ha dates per a jugar-lo i la gent si no es disputa no passa res ja que el que vol és veure el Barça en partits en que es juga algo i al màxim nivell. A més cada cop venen rivals més fluixos o amb nom però que venen amb els seus equips suplents. Aquest any ve el Nàpols per exemple, un bon equip del calcio però que tampoc se’n passa com per a gastar-te els diners per anar a veure el partit. Però el principal problema és que no hi ha dates per a posar-lo i llavors es caga de ple i es perjudica a l’equip. Aquest any per exemple resulta que es juga en diumenge a Màlaga i el dilluns següent es disputa el Gamper. Però és que a més es juga la supercopa el mateix divendres. Així quin tipus de partit i de torneig esperen veure la gent?? Com han de jugar els cracks del primer equip si han jugat el dia abans a Màlaga i juguen divendres la supercopa d’Europa? Però clar com els ha d’entrar a la mollera als que manen al Barça que estan obsessionats en justificar els números per no haver d’avalar ni un euro de les seves butxaques?? Doncs si s’ingressen dos milions per les entrades doncs a ells que les conseqüències esportives?? Molt patètic la veritat.
Però a part està la copa Catalunya. Comença a ser hora que fins que no siguem un país es deixi de jugar aquesta competició o que almenys es consideri juvenil o que la juguin els equips petits. Perquè el que estan és fent el ridícul. Per a començar els presidents de tots dos clubs, tan catalans que se senten i que prediquen que són, resulta que no han tingut la decència de viatjar des de Barcelona a Tarragona per a donar la cara. Em sembla ridícul la veritat.
Després resulta que els equips estan plagats de juvenils, per molt que Pochettino tragués pit el dia de les semis de que l’español li donava tanta importància i després resulta que juga la final amb un jugador del primer equip i deu xavals. Per molt que la premsa hagi intentat vendre la moto de que l’español li ha guanyat la copa al “Baby Barça” la realitat és que tots dos eren Babys i els que no eren xavals durant el partit es va veure que per a jugar aquests més valia quedar-se a casa. Perquè per part del Barça Armando va fer un partit horrible cagant-la als tres gols de forma estrepitosa i l’altre Luis García que més valia quedar-se a la banqueta per a comportar-se com ho va fer els minuts finals que casi acaba a cops amb un crio del Barça (Balliu).
Un trofeu que degut a que no hi ha dates per a jugar-lo ha perdut tot prestigi possible i que va tenir un aforament de poc més de 5000 persones. Ridícul. Però és que des de la mateixa federació cada vegada ho fan pitjor. Així és impossible.
Sorprenent també que de les poques vegades que en un torneig els catalans podem escoltar el nostre himne i resulta que des de la federació tenen la brillant idea de posar un himne reduït amb una sola estrofa perquè segons ells CiU el té reconegut com a acceptable per a posar en un esdeveniment esportiu, que totes dues versions són vàlides i que van optar per la curta per a no e molt el partit. Estem bojos o que?? Posen el partit a les 21.45 i després retallen l’himne per a no fer tard?? Com s’ho curren els de la federació xaic. Així no anem bé. Entre les basures de copes Catalunya que organitzen i els amistosos amb equipets de Nadal casi que val més la pena no fer res fins que no siguem una selecció oficial i un país. Més val això que no pas fer el ridícul com s’està fent.
Per acabar un capítol més de la telenovela de l’estiu “No sin mi Cesc”. Ara resulta que l’oferta que diuen que acceptarà l’Arsenal és de 40 milions (34+6). Però clar, la premsa palmera de Rossell com ha de dir que al final acabaran pagant 40 kilos, que és el que havien de pagar des del primer dia i que tanta tonteria i perjudicar esportivament per a no retallar ni un euro. Doncs no, el que han fet és dir que són 29 milions de fixe, sis de variables (estil Alexis, és a dir que es pagaran segur) i per últim la conya més gran de totes per a no reconèixer que es paguen 40 milions. Els 5 milions que Cesc posa per a que el fitxatge es realitzi. Que catxondos xaic!! Diuen que són un milió d’euros per any de contracte al que el jugador renuncia. Però clar, el jugador no els ha cobrat i els ha posat de la seva butxaca, perquè encara no és jugador del Barça, per tant són cinc milions que Cesc no cobrarà però que en canvi posarà el Barça de les seves arques. Però clar, així surt perfecte per a que es vengui la moto de l’esforç de Cesc per vindre i per a treure pit de que al final el Barça no paga 40 i li surt més barat que a Laporta. Patètic vaja.


No hay comentarios:

Publicar un comentario