Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, octubre 24

Difama que algo queda.

És la tàctica que fa servir la caverna i els mitjans quan els interessa. Després el dia següent rectifiquen o desmenteixen les coses però la cosa ja ha quedat.
Ja fa temps que la imatge del Barça està a anys llum de la del Madrid i això es tradueix a l’hora d’aconseguir més simpaties per part de la gent que no és seguidora de tots dos clubs i sobretot internacionalment, que és el que realment importa de cara al marketing i a vendre samarretes o aconseguir patrocinis i gires d’estiu. El Barça té les simpaties aquestes perquè és l’equip que millor juga a futbol i que millor es comporta dintre d’un camp. Això és el que li fot al ser superior apart de que guanyi els títols de la manera que ho fa i els mitjans fan tot el possible per a que el Barça quedi malament per a intentar parar aquest boom barcelonista per tot arreu.
Així, el dia que el Madrid probablement segons es diu fa el millor partit de la temporada en quant a joc i que no hi ha res que se’ls pugui recriminar en quant a actituds, resulta que el tema estrella de la caverna dels debats d’ahir va ser la tangana entre Cesc i Kanouté. És igual que ells aclareixin el tema mitjançant una trucada de telèfon i que tots dos donin la seva versió mitjançant twitter (hi ha que veure com van al twitter quan els interessa i que quan no els va bé perquè els caga el programa el twitter passi a un segon pla) i que tot quedi aclarit, ells han de fer el debat que els interessa per a intentar fer quedar malament al Barça.
El pitjor de tot és que no és la primera vegada que passa. Ara està de moda, quan un equip la munta contra el Barça, que es culpi als jugadors de provocar amb insults racistes perquè sembla que així es justifiquen millor els actes lamentables. Com que és un tema tabú on internacionalment ja fa temps que estan molt a sobre, amb campanyes i UEFA inclosa, doncs així aprofiten per a llençar merda contra el Barça. Un club que està al capdavant de les obres benèfiques i del comportament i solidaritat envers els més necessitats, que són els nens, com que és una cosa que està molt ben vista sembla que toqui fer aquestes lamentables acusacions per a llençar per terra la imatge blaugrana.
Ja es va fer al clàssic de l’any passat en el qual sembla que Busquets li digui alguna cosa a Marcelo, però ningú pot afirmar amb proves que ho hagi dit. Malament Busquets per insultar a Marcelo o per lo que li hagi dit, però fer-lo quedar com un racista sense proves és patètic. Que fan, estan una setmana llençant merda i engegant el ventilador per a que els mitjans estrangers se’n facin ressò i per a justificar la seva patètica actuació en tots dos partits. Així tota Europa va comentar i condemnar aquest acte quan la mateixa UEFA no va sancionar al jugador perquè no tenia proves d’això. Però clar la llavor ja estava llençada.
Segon acte, tangana a la supercopa. Les imatges demostren que a la tangana Ozil i Villa s’empenten i es piquen entre tots dos i acaben expulsats. Les imatges es veu clar com Villa reacciona a una provocació d’Ozil que passa per allà i empenta a Villa i llavors es munta la picabaralla entre tots dos. Malament tots dos, però clar com han de dir que són tots dos. Ha de quedar com que és culpa del jugador del Barça clar, sinó com podran vendre les provocacions que diuen que hi va haver...Llavors el senyor Ozil dona una entrevista a un mitjà del seu país dient que Villa s’havia posat amb la seva religió. L’entrevista es desmenteix al dia següent, però clar la llavor un altre cop està llençada i per molt que després es desmenteixi ja ha pegat la volta per totes bandes i queda com si el pobre Ozil reacciones a una afronta imperdonable, encara sembla la víctima. De moment ja en portem dues.
I el tercer acte és el que va passar dissabte. Resulta que es xiula un penal i els rastreros del Sevilla, perquè només es pot dir així, es tornen bojos i comencen a increpar a l’àrbitre, després “l’esportiu i tant bona persona” kanoute resulta que molesta a Messi i es queda dintre de l’àrea per a retardar la sacada del penal. L’amonesta Iturralde i mentre apunta la targeta encara té la poca vergonya d’anar i treure la pilota d’on ja estava plantada. Li recrimina Cesc l’acció i suposo que com en tot partit amb la tensió que hi havia insulta a Kanoute. Jo em crec que l’insulta perquè jo ho hagués fet veient el numeret antiesportiu que havia muntat el de Mali. Llavors Kanoute se li creuen els cables i agredeix a Cesc. Malament tots dos, un per insultar i l’altre per reaccionar. Però clar, des de Sevilla, que tontos no són precisament, resulta que tenen la brillant idea de “filtrar” que han estat insults racistes. Ho fan per dos motius. El primer per part del Sevilla, perquè si diuen que l’ha insultat i l’altre ha agredit el de mali queda com el cul i la sanció pot ser encara més greu del que serà ara, però clar al treure els insults racistes llavors la cosa es mira amb uns altres ulls. El segon perquè saben que la caverna, al veure que poden utilitzar-lo per atacar al Barça i sobretot a la seva imatge, es faran seva la causa i li faran la feina bruta de neteja d’imatge del Sevilla.
Així va ser. Anit a tots dos programes cavernaris, va resultar que la culpa era de Cesc per insultar a Kanoute. El que fa Cesc no està bé i comença a ser hora que els entrenadors peguin un toc als jugadors que no treguin la llengua a passejar. Però el que no és normal és que sembli que sigui més greu insultar a un jugador que tot el que fa el de Mali per a que no es saqui el penal com deu mana. I amb els insults racistes que es filtren però que després Kanoute no té els pebrots de dir-ho públicament a twitter. Si és veritat, perquè no ho fa públic?? Perquè segurament li va dir fill de .... però clar mentre la premsa especula a ell ja li va bé i com que públicament no diu res llavors no el poden denunciar ni res. A més, els serveix a la caverna per a vendre la moto del racisme, que és el tema que internacionalment més es condemna i més es critica perquè així aprofiten per a posar-se amb la imatge del Madrid. Igual que quan un membre del Madrid fa alguna cosa malament, que de seguida busquen alguna cosa similar per part d’un del Barça per a posar-los a la mateixa alçada.
Per tant, la caverna, en lloc de presumir d’haver superat al Barça a la classificació i de jugar un bon partit a Màlaga, és més “útil” el tema del racisme contra el Barça. Perquè si es posen a parlar de joc pur i dur, el Barça té totes les de guanyar perquè és l’equip que més bé juga a futbol i per aquest camí no aconseguiran desbancar al Barça. El seu únic camí és llençar merda i merda, encara que no sigui veritat i que s’hagi desmentit abans de fer aquest programes perquè saben que l’única alternativa que tenen és intentar tacar l’ imatge d’un club que porta Unicef a la samarreta i que aquell mateix dia havia engegat una campanya de suport amb Bill Gates contra la polio. Però clar això no interessa a la caverna, interessa més el que fa un jugador a títol personal que la filosofia total d’un club. Així rajant d’un jugador intenten tacar la imatge de tot un club. Són molt patètics.
Del partit poca cosa a dir, em fa molta gràcia quan escolto que Marcelino li pega un bany tàctic a Pep o que el Sevilla juga un gran partit de futbol. Així posar onze tios a la meitat de mig camp i esperar el miracle resulta que és una lliçó tàctica. Que un porter faci el partit de la seva vida és una lliçó tàctica. Si entra una de les moltes ocasions que es van crear i el partit acaba guanyant el Barça algú hagués ni nombrat a Marcelino?? La resposta és que no. Però clar, és més fàcil agafar el marcador final del partit i fer la crònica i dir que el Barça va jugar malament i que no va saber atacar al Sevilla i que Marcelino és un crack. Doncs sort que no van saber atacar-la, amb 12 ocasions clares de gol!!
Però que el Barça jugués un bon partit i va merèixer guanyar de sobres no vol dir que no es fessin malament algunes coses. Com ara posar a Adriano d’extrem dret perquè li tapava la banda a Alves quan havia de jugar per l’esquerra Adriano. També la mania de Pep amb Keyta. No podia complir el partit 100 contra el Granada aquest dimarts?? Contra el Sevilla havia de jugar Busquets tota la vida, Keyta no hauria de jugar mai al camp Nou i a menys que el partit no estigui resolt. Després tampoc em va agradar que el canvi de Pedro fos per Thiago, perquè el que mereixia sortir era Xavi que estava més que espès i que sort que Rakitic no va estar encertat sinó el marcador hagués estat un altre. D’altra banda Messi tampoc va xutar gens bé el penal, ja que mai s’ha de llençar un penal a mitja alçada. Però Messi pot fallar els penals que vulgui i les ocasions que vulgui perquè el que ha fet pel Barça els culers no ho oblidarem mai.
Tampoc em va agradar Iturralde que va permetre que els del Sevilla se li’n fotessin a la cara perdent temps contínuament. El Sevilla va perdre 25 minuts de temps del partit. I El senyor Iturralde, pressionat per la caverna tota la setmana va fer-se el cec i ho va permetre tot. Varas no havia de parar el penal perquè havia d’estar expulsat per perdre temps descaradament. Però els àrbitres no tenen els ous d’expulsar a un porter i en quant li treuen una targeta ja se’ls en foten a la cara. Varas inclús feia botets amb la pilota quan tenia una targeta. També el penal Caceres entra abans de temps dintre de l’àrea, però clar la setmana passada al filial li van fer repetir el penal, però es veu que Iturralde no li va sortir dels collons. Aquesta història la xiulen només quan els interessa. Així li va al futbol, amb equips tan lamentables com el Sevilla...

No hay comentarios:

Publicar un comentario