Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, octubre 3

Era d’esperar.

Era d’esperar, quan vaig veure la designació arbitral del partit del Barça i del Madrid d’aquesta setmana com es desenvoluparien tots dos partits, veient a més on anava a jugar cadascun.
Perquè ahir el Barça va tenir com a àrbitre a un dels pitjors de la primera divisió, que si no fos perquè cada vegada que xiula al Madrid els ajuda en tot el que necessiten, ja no xiularia a primera divisió. Un àrbitre i assistents, que van enganxar a un hotel els periodistes que segueixen el Barça veient el Madrid per la tele, lamentant-se d’una jugada del Madrid que no va acabar en gol (al pal) moments després de xiular al Barça a Almeria i expulsar a Pep Guardiola falsejant l’acta. En veure a la premsa es van aixecar i se’n van anar a veure la resta de partit a les seves habitacions de l’hotel. Un àrbitre que va xiular un penal a Crc fa pocs dies, quan va ser fora de l’àrea i que va fer un arbitratge desastrós. Era d’esperar també quan vaig veure que Teixeira xiulava al Madrid perquè és un dels habituals quan el Madrid va a jugar a un camp calent per a fer-li més fàcils les coses. És un dels habituals quan el madrid juga amb els rivals més forts de la lliga.
Doncs bé, ahir, com sempre que xiula al barça, es va menjar el xiulet i es va dedicar a mirar cap a un altre lloc cada cop que passava alguna cosa al partit. El problema ja no va ser un penal més que es mengen sobre Messi (després vacil·len de Crc quan saca uns 6-7 penals més per temporada) perquè per desgràcia ja ve sent habitual que els àrbitres, condicionats per la premsa cavernaria que si xiulen a favor del Barça surten en portada al mig d’una diana i coses per l’estil, en cas de dubte xiulin en contra del Barça i es mengin els penals perquè el Barça gairebé sempre acaba guanyant igual i si no guanya no es queixen dels àrbitres.
El principal problema és la permissivitat que tenen els rivals quan juguen contra el Barça i que no tenen quan juguen contra el Madrid, com es va demostrar ahir a Cornellà, que en 3 minuts l’àrbitre es va inventar 3 grogues a l’espanyol. El principal problema és que els jugadors van provant a l’àrbitre i quan veuen que deixa pegar llavors comencen a anar-se’n de mare. A mi em sembla perfecte que un equip surti a pressionar molt fort i que als contactes juguin amb força, que el futbol és un esport de contacte. Però em sembla patètic que permetin coses com les que van passar ahir al Molinón. Perquè una cosa és que els jugadors entrin fort i l’altra és que cada cop deixin un recadet sense pilota pel mig o que facin entrades de vermella directa i que es quedin amb groga o fins i tot algunes sense targeta. A messi cada cop que soltava la pilota li deixaven el recadet a qualsevol zona del camp, n’hi va haver una que fins i tot es va encarar amb qui li va fer perquè no tenia cap sentit.
Això és el que va fer el “senyor” Clos Gómez durant el partit, que a més, encara se’n fotia dels jugadors cada cop que es menjava una falta clara i obria els braços dient que no passava res. Esta sonriseta del malparit aquest és el pitjor de tot, el riure de se que és falta però no te la xiulo desquicia a qualsevol. El partit va acabar amb 19 faltes l’Sporting i 7 el Barça, però com sempre les targetes dos per a cadascú. A més hi ha una entrada a Busquets a la primera part després d’intentar-li fer falta a Messi i que no van poder la pilota li arriba a Busquets i li peguen una patada per darrere amb la planxa per davant clavant-li els tacs al taló quan la pilota estava ben lluny de ser jugada i a la segona part una altra clavada de tacs “made in Pepe” que quan li fan a Crc aquell jugador poc més que mereix anar a la presó, però quan li fan a un jugador del Barça és que s’ha tirat o que simula. Dues entrades de vermella directa que van acabar amb groga i gràcies. Va ser el criteri de la bassura d’àrbitre que va xiular ahir, les entrades de groga falta i prou i les de vermella targeta groga. Lamentable. Perquè no acabo d’entendre, a més que una falta clara de reglament que és targeta, com pot ser una agafada de samarreta o unes mans clares que xiula l’àrbitre que només es quedin en falta. Després un salt d’Alves que li peguen una hòstia al cap i el que li pega encara l’increpa que diu que no l’ha tocat.
La veritat és que no em va agradar gens el comportament dels jugadors de l’Sporting ahir que es van passar d’agressius. Però sobretot el que no em va agradar gens va ser l’estat del terreny de joc. No és possible que a Astúries amb el clima que fa l’Sporting presenti un terreny de joc com el que es va veure ahir, que s’aixecava per totes bandes i que estava alt i sec. Comença a ser hora que els que es reuneixen per a fer menjarets i cubates es preocupin del que realment importa i que aquestes coses es comencin a controlar per normativa. No pot ser que si tu tens que tenir el camp en unes determinades condicions d’enllumenat, accessos, etc. que la part més important de l’estadi que és on es juga a futbol no estigui en les millors condicions possibles. Em fa molta gracia quan llegeixo o escolto coses com que el Barça no va estar ahir tant bé com acostuma. No entraré a valorar les opinions dels mitjans cules perquè ja fa dies que ho estic fent i em donen fàstics els seus anàlisis post-resultat totalment oportunistes, parlant malament de l’actuació de Messi i que no tenen els sants collons de dir res dolent de Xavi per exemple, que no va fer ni una passada a les desmarcades de Villa o Messi a l’espai i que cada vegada preferia pegar la seva habitual volteta i obrir a banda, però clar la culpa del resultat d’ahir va ser segons ells que Messi semblava el seu germà o que Pedro va anar perdut pel camp. Molt bé si senyor. I molt menys amb els cavernaris que ahir l’únic que els va importar del partit és si Alves havia fet un penal sobre un jugador en una jugada que xoquen dos jugadors de l’Sporting, perquè Alves té una mà al cos d’un d’ells. En canvi “casualment” s’obliden del penal sobre Romaric que porta d’una part de l’àrea a l’altra agafat de la samarreta en un córner. Per tant no mereixen ni comentaris al respecte.
El Barça no va fer el millor partit de la temporada, això està clar, però tant que parlaven els comentaristes i els anàlisis posteriors per exemple que si el Barça havia sofert molt i que es va patir pel resultat és totalment fals. Em fa gracia també que parlen d’un anàlisi del partit i que s’oblidin de que li han tangat un penal claríssim al Barça que era el 2-0 i la tranquil·litat ja a la primera part. Però clar aquestes coses per als lamentables del plus sempre s’obliden, al contrari de quan és amb el madrid que està tot el partit recordant la jugada. Curiós també el tracte de la realització, que es totalment interessada i que sempre estan buscant tres peus al gat, buscant alguna jugada per a dir que han ajudat al Barça, repetint un munt de vegades imatges de possibles fores de joc quan no havien acabat en res de perill o repetint faltes de Messi i menjant-se les repeticions de les entrades terrorífiques d’alguns jugadors de l’Sporting. La veritat és que el plus fa pena amb els seus comentaristes merengues jugui qui jugui i la seva rastrera obsessió per buscar jugades quan juga el Barça i que casualment quan televisen el Madrid totes aquestes jugades que un jugador del Madrid es queda tot sol només les repeteixen si es xiula, però en cada partit sempre hi ha jugades que et quedes amb les ganes de saber si ho era. Només fan que manipular les retransmissions per als seus interessos blancs. Donen fàstics.
Per acabar fer una menció a l’español. Ho poso amb ñ amb tota la intenció perquè són el filial del Madrid descaradament. Ho poso perquè no mereixen que es posi el nom en català a un equip que permet que es menyspreï l’ idioma per part d’un portuguès dintre de Catalunya mateix.
El més sorprenent és veure com gran part de l’afició perica ahir estava satisfeta del partit i sobretot el seu entrenador i jugadors amb la frase més repetida que va ser “hem donat la cara”. I ja està?? Espero que donin la mateixa cara quan vagi a jugar el Barça, que també li juguin als culers amb l’agressivitat de canaris que van demostrar ahir i amb un jugador menys al camp (és el que passa quan juga Romaric), amb un davanter del B i que juguin “de tu a tu” com li van jugar al Madrid. Que després ve el Barça i les patades van que volen i no es que li juguin precisament amb la tàctica que li juguen al madrid. Però clar que s’havia d’esperar d’un entrenador que diu que prefereix que guanyi la lliga el Madrid, que és un enamorat de Mourinho i que només li va faltar besar-li els peus quan es van trobar. M’hagués agradat també que el gran Pochetino, s’hagués queixat de l’arbitratge en lloc de dir que tot va ser meravellós i que havien jugat un molt bon partit. Exigencia 0 però clar si gran part dels pericos són pericos i del Madrid com li havien d’exhigir que modifiqués l’equip i sobretot la tàctica per a poder puntuar davant els blancs. Al final sempre és el mateix des que està Pochetino contra el Madrid, en lloc de pensar com puntuar, surt amb l’excusa dels pressupostos, amb resignació i surt a jugar “de tu a tu” al Madrid i a plantejar un partit d’anada i tornada, precisament el que millor li va al Madrid. Però es veu que aquests punts no els volen guanyar pel que sembla, ja li va bé a Pochetino haver encaixat 16 gols i no marcar-ne cap. Allà els pericos, espero que aquests 6 punts els facin falta després per a mantenir la categoria.
Per acabar menció un cop més al Barça B que avui he vist que a l’Sport per exemple analitzaven el perquè dels mals resultats i es centraven en els que ja no estan o amb la joventut de la plantilla però ni una sola menció al vertader culpable de tot. El senyor Eusebio que ja va demostrar al Celta que no donava la talla i que ara està enfonsant al Barça B. Em sembla molt bé les excuses de la joventut dels jugadors i tal i qual però li haurien de recordar a aquest senyor que amb Luis Enrique també eren molt joves tots. Com pot parlar d’excuses un tio que posa de central titular a Armando que no hauria ni d’estar a aquest equip o que deixa a Carmona a la banqueta i posa al Riverola aquest que és molt fluixet, o que deixa fora de la convocatòria o a jugar molt pocs minuts a Deulofeu. Que es centri en fer jugar a l’equip i menys excusetes típiques de quan un filial no guanya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario