Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, octubre 13

Varis post-seleccions.

Ja ha passat una nova convocatòria amb les seleccions i d’aquestes n’han derivat unes quantes coses que criden una mica l’atenció.
La primera la premsa cule amb Messi. El crack argentí, que ja en té prou amb la premsa del seu país que per ser el millor jugador del món li fa sempre totes les culpes del que passa amb la selecció, se li ha sumat des del primer dia la cavernaria per a fotre pressió al jugador i a l’entorn blaugrana amb el que sigui, ja que esportivament no poden dir res del Barça. Doncs bé, només faltava que la premsa del Barça, que és la que li ha de donar suport i defensar-la com deu mana, que per a posar al Barça per sobre i llepar-li el cul al seu benefactor Rossell, hagi de fer una comparativa del jugador amb el club i la selecció, per a poder dir que si amb el Barça ho guanya tot perquè té els millors jugadors, el millor entrenador i vinga a regalar elogis cap al Barça. Ja li foten prou canya per tot arreu, no fa falta que ho faci inclús la premsa cule. Si els èxits i el bon joc el fes amb la selecció argentina i el Barça no funciones com a club i no guanyes partits ni de conya hagués sortir la comparativa. Però es veu que per a vendre diaris s’ha de fer el que sigui, que ja tindran temps de “restablir” relacions amb el crack argentí.
Després està l’altra cara de la moneda. La premsa cavernaria que per a treure pit i per a poder fardar de bon joc i de ser campions, s’apropia dels jugadors i del sistema del Barça, com si el joc d’aquesta fos gracies al marques Del Bosque. Quan parlen de la selecció és quan se’ls veu el llautó de que són uns venuts del poder blanc i que no tenen els pebrots de parlar bé del Barça. No deixa de ser curiós que quan Espanya fa el joc del “tiki-taka” sigui tot meravellós i el millor joc del món admirat per tothom. Avui surt una editorial al respecte i a la portada d’un diari fan una comparativa de que la selecció, l’altre dia contra Escòcia, va destrossar el número de combinacions del millor Barça amb 62 passades més que l’equip blaugrana, que si Del Bosque va donar una altra volta de cargol al sistema de joc posant un sistema de joc on Silva jugava de davanter fals igual que Messi, que si el joc havia estat meravellós i que tota Europa dos dies més encara en parlava. Ara resulta que com ha fet més tocs que el Barça en un partit ja és ressenyable que un equip toqui molt la pilota i tingui molta possessió. Quan ho fa el Barça llavors és molt horitzontal, avorreix i al Bernabeu aquest estil de joc el xiularien. L’única diferència entre tots dos jocs és que un el fa el Barça i no poden fardar d’aquest i han de llepar el cul al madrid respecte a la selecció que és de la premsa de la caverna i així poden treure pit internacionalment, així solten una mica de la bilis i la enveja que tenien guardada quan la Espanya de la fúria i la testiculina no passava de quarts i s’havien de menjar els estels a la samarreta de les altres seleccions. Així ara resulta que el gran artífex és Del Bosque. Un tècnic madridista de tota la vida i que el mateix ser superior va fer fora perquè no tenia glamour. Però clar millor alabar a Del Bosque que no pas fer-ho amb un Aragonès, al qual li té jurada gairebé tota la premsa cavernària pel tema Raúl i altres, o per no alabar a Pep Guardiola que ha estat el que ha fet aquest canvi tàctic al Barça, que fa que els seus jugadors hagin treballat una i altra vegada als entrenaments aquest sistema de joc. Resulta que és una gran jugada de Del Bosque per aplicar aquest sistema. On han treballat aquest sistema?? En un parell d’entrenaments amb la selecció es pensen que ja es pot canviar de sistema així com així?? És molt ridícul.
Tots els mèrits són del marqués perquè casualment és del Madrid, però el marqués si alguna cosa ha fet amb aquesta selecció és empitjorar-la més que evolucionar. Està aprofitant-se primer del treball d’Aragonès i després de les solucions tàctiques fetes per Pep. És molt patètic veure com li atribueixen els mèrits a una persona que ha heretat tot el joc d’un bloc campió. Primer va agafar la selecció després de guanyar una eurocopa amb un grup plagat de “petits” que feia un futbol espectacular i que guanyaven sense massa sobresalts. Doncs bé, la seva “aportació” va estar, després de la irrupció de jugadors com Pedro i Busquets, posar amb calçador a Xabi Alonso. Com?? Doncs posant un absurd doble pivot defensiu i carregant-se el joc de combinació pel qual destacava la selecció. Es va guanyar el mundial, però tots els partits patint pel resultat i amb un joc més ben pobre amb els jugadors que hi ha. Convocant a jugadors que no ho mereixen perquè no juguen amb els seus clubs, però com que juguen al Madrid i són espanyols, han d’anar gairebé “per decret” per a que així la premsa cavernaria pugui fardar d’aportar molts internacionals a l’equip perquè els rebenta la bilis cada cop que s’escolta per fora d’Espanya que la selecció guanya i juga així pels jugadors del Barça. Així van convocats Arbeloa per a jugar de lateral esquerrà, quan no hauria d’anar ni com a lateral dretà, una perquè no juga i l’altra perquè no té qualitat per a jugar en aquesta selecció. L’altre el senyor Albiol, que no desentona amb la selecció per qualitat però que no juga al seu club més que quan estan gairebé tots els centrals lesionats. En canvi per a que vagi un jugador que no juga al seu club es renuncia a provar centrals esquerrans, com Amorebieta que se n’ha anat a Veneçuela o Domínguez, o d’altres que estan destacant als seus clubs.
Aquestes són les aportacions de Del Bosque a la selecció, empitjorar un grup i una selecció que enamorava pel seu joc i que ara guanya simplement perquè té els millors jugadors al centre del camp. Però clar, posa a set titulars del Barça, a Alba que ha jugat a la cantera del Barça, Cazorla que ha jugat en un estil molt similar al Villareal durant anys i a Silva de fals 9. Un Silva al que jo ja fa temps que demano per al Barça i que sortiria molt més barat que Neymar dels collons i que ja és un tio contrastat a dues lligues europees. Així el marques una vegada més que s’aprofita del sistema Barça més que mai i resulta que la premsa li dona tot el mèrit a Del Bosque per a no haver de reconèixer el mèrit blaugrana de les victòries nacionals. És molt penós.
Però encara és més penós que la selecció francesa forci a Abidal a jugar els 90 minuts quan ve d’una lesió i marxa a la concentració ja lesionat. Ni que fos Ribery l’Abidal, que necessitin tan urgent al del Barça com per arriscar que es trenqui de mala manera. El més normal és que el Barça hagués fet tornar al jugador al dia després d’anar-se’n cap a França, però clar tenim una directiva covard que no vol entrar en conflicte amb ningú, excepte amb Laporta clar. Un Laporta que no paro de veure als mitjans tirant-lo per terra que si va cobrar una comissió de 10 milions per fer uns assessoraments al govern d’Uzbekistan aprofitant que era president del Barça. La pregunta és, el Barça fa assessoraments a governs per a muntar negocis al país?? Així perquè qüestionen que el seu despatx ho faci?? Si ho fa Florentino tothom calla, però Laporta sembla el dimoni. El que passa és que hi ha molta enveja, però tothom hagués fet el mateix. Si una persona treballa a una empresa qualsevol i li ve un client d’aquesta empresa i parlant surt el tema que necessita un fontaner, si tens un fontaner que sigui família o tu tens una empresa de fontaneria apart no li donaràs el telèfon?? Doncs tots ho faríem, la única diferència és que ell ha cobrat deu milions per fer-ho. Quina culpa té si aquests països llencen els diners. Però clar la qüestió és traure i traure merda per a que quan convoquin la assemblea extraordinària la gent tingui a la retina encara les factures i el tema Uzbekistan.
Per acabar el tema Argentina. La selecció argentina, fins que no contracti un seleccionador estranger, que es mogui per temes esportius únicament, la selecció argentina no farà res. Perquè ara ha entrar el Sabella aquest i ha muntat una selecció per a jugar totalment al contraatac. I com tots els seleccionadors argentins quant entren al càrrec, convoquen a “amiguets” en lloc de portar i posar als millors. Així, per a les posicions que no estan clares ha portat a jugadors que ell tenia a Gimnasia i esgrima que no tenen el nivell per a jugar, com el Sosa aquest per exemple, o el lateral Rojo que és molt justet. Quan vaig veure l’altre dia el partit contra Veneçuela i vaig veure un doble pivot, que un era Mascherano i l’altre Di Maria vaig flipar en colors. Jo soc Grondona i després de veure l’animalada aquesta el faig fora. Si tens un esquema de joc i no entra Di Maria, el que no pots fer és fer fora a un mig per a posar-lo. Després passa el que passa i llavors la culpa és de Messi. Ja contra Xile van tenir molta sort amb el marcador però van jugar horrible i contra Veneçuela no els va acompanyar ni el marcador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario