Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, octubre 10

Més val mirar a casa.

Avui ha sortit a un diari esportiu una llista dels possibles fitxatges del Barça de cara a la temporada que ve. Són noms que ja fa un temps que venen sonant i són els típics que surten cada cop que no es té res per a emplenar els diaris. Però com diu la dita popular quan el riu sona aigua porta, per tant causa una mica de preocupació perquè no és massa il·lusionant de cara al futur.
Començarem per la porteria. Es parla del porter de l’Arsenal per a vindre a ser un suplent de Valdés. El porter de l’Arsenal l’he vist bastants cops quan no a la premier, a la xampions i no em sembla un porter massa bo com per a ser titular al Barça, ni tan sols suplent. Ja no per les seves cantades com a porter sinó perquè el seu joc de peus deixa molt que desitjar. També s’ha de tenir en compte que Valdés té una edat jove per a un porter i que encara li queden bastants anys a un molt bon nivell i el més important, amb una gran continuïtat per la qual cosa el porter que vingui a fer de suplent no jugarà massa partits. Per tant no cal gastar diners en un porter fitxant-lo a cap club. Amb un dels canterans (a mi personalment m’agrada molt més Oier que no pas Miño) a preu 0 o un porter molt experimentat estil Pinto i que acabi contracte va que peta.
Després es parla d’un lateral esquerrà, que si se’n va Abidal serà de primer nivell i que si es queda serà jove amb projecció. Avui en dia hi ha pocs laterals esquerrans que siguin d’un nivell extraordinari i la majoria o estan a grans clubs o són ja bastant veterans com es parla de Cole el del Chelsea. Un lateral de 30 anys i que al diari es parlava de que aquest any amb ofertes superiors als 25 milions no l’ha venut el seu club. Per a gastar-te 30 milions amb Cole el més normal és que vagis a per Gareth Bale que costarà un preu similar i que és molt jove i amb una gran projecció. Però això sempre i quan marxi Abidal segons el club. Si no marxa i has de fitxar a un lateral jove i amb projecció i a un cost baix, quan estaran Adriano i Abidal ja, el més normal, un cop més és apostar per un jugador de casa. Si els laterals esquerrans que estan pujant més joves estan a casa o al costat. Qui és el campió europeu i mundial de les seleccions inferiors?? O bé l’equip espanyol, brasiler o mexicà. Si vas a intentar fitxar a un jugador brasiler en nom del Barça et demanaran una milionada i en canvi els espanyols dos d’ells ja els tens a la pedrera que són Grimaldos i Planes. Per tant, si ja tens a Abidal i Adriano, el més normal és pujar a Planes al primer equip i a Grimaldos al B i que es vagin foguejant. O en tot cas fitxar a Jose Angel (si no el van fitxar per 4 kilos perquè era massa car ara ves i demana preu a la Roma) o a Didac Vila, que sent del Milà i cedit a l’español no el regalaran precisament. O una opció intermèdia és pagar uns 10 milions al Valencia per Jordi Alba, que pot complir perfectament a can Barça i ja no són els 30 llargs per Bale o per Cole.
El tema del central és encara més sagnant, perquè ara es parla de fitxar a Victor Ruiz quan acaba de fitxar-lo el València per un preu assequible i ara ves i demana preu. Però ja no és per un tema de preu sinó per si realment fa falta, més veient el rendiment de Mascherano de central i el que ve per darrere a la cantera. És preocupant el tema de Fontàs. El gironí té un problema per a mi que no és tan greu com per a que no hagi tingut gairebé minuts aquesta temporada, ja que el tenen molts centrals i és que no té velocitat punta i molt menys quan corre cap enrere a l’hora de tapar davanters ràpids, ja que per dir-ho d’alguna manera li falta una mica de “cintura” per a rectificar moviments. Però això al Barça no és un problema tant greu ja que la major part de partit la pilota la té el Barça i ataquen molt poc els rivals, per tant el que es necessita és un bon toc de pilota i joc posicional. Això si que ho té Fontàs. Per tant no entenc perquè s’ha de gastar el club una milionada en portar a algú quan per al poc que el fas servir ja en tens un de central de garanties. I això sense comptar a Bartra i a Sergi Gomez, que no són esquerrans però que poden jugar perfectament en aquesta posició i són gratis. Per tant, no entenc tant que es miren els números i que es vulguin llençar diners en segons quins fitxatges que no siguin indispensables.
Per sort del mig camp no se’n parla perquè es va més que sobrats i més amb el que puja també del planter.
El cas de Neymar és un caprici del president que encara no ha fet un gran fitxatge que sigui seu i es mor de ganes per portar al brasiler en plan Ronaldinho quan va entrar amb Laporta. Ara mateix Neymar no fa gens de falta al Barça i tant que plora pels números no entenc com es vol gastar de l’ordre de 60 milions per a portar a un jugador que ara li costaria molt ser titular al Barça. Si el fitxa el Madrid que el fitxi, que de moment tenim Messi per a almenys 7 anys i la posició de 9 és per a ell de forma clara. L’únic que podria substituir-se a un plaç relativament curt (2-3 anys) és Villa per l’edat que té, però amb el que es cuida pot ser encara siguin més anys. Quan sigui aquest moment, se suposa que ja estaran preparats per a suplir-lo gent com Deulofleu i Rafinha, per tant si tant malament està el club de diners, perquè fitxar per fitxar??
Per tant tenen al Barça té a la seva pedrera els jugadors amb més projecció d’Europa que són dels més destacats en tornejos de equips inferiors (l’equip d’Òscar està meravellant a la xampions juvenil, jugant contra pedreres de primer nivell) i té jugadors que per edat tenen una continuïtat de bastants anys, per a que gastar diners que segons el club no es tenen?? Si d’aqui un any i mig la Uefa es posarà molt més en serio amb el tema financer i molts equips encara baixaran més de nivell perquè hauran de complir els requisits de la Uefa. Doncs si es preveuen uns diners per a fitxatges cada any no cal gastar-los si no fa falta i així ja vas arreglant els números que tant preocupen.
Perquè es veu que només preocupen els números a l’hora de crucificar a Laporta. Ara resulta que el que va denunciar a la junta, ara vol demanar una assemblea extraordinària per a decidir si es va contra Laporta o no. És a dir el que van votar quan Rossell va posar a l’assemblea contra Laporta i després ell va votar en blanc rentant-se les mans. Ara, com que Pep va parlar i l’ambient sembla enrarit perquè sembla que la gent està començant a dubtar, resulta que servint-se d’aquest senyor volen tornar a preguntar a l’assemblea si segueixen endavant o no, perquè així li carregaran tot el mort als compromissaris i podran seguir amb la seva vendetta personal contra Laporta. Perquè tots sabem que li preguntarien a la junta si volen que els elefants volin i tots votarien a favor. Aquestes assemblees ja ho diuen bé quan parlen de “compromissaris” perquè estan teledirigides des de sempre. Però serveixen per a rentar-se les mans i així poder fer coses que no s’atreveixen a fer a títol personal.
Ho dic perquè el senyor Rossell ha tingut un bon mestre amb el seu homòleg madrileny a l’hora de controlar les masses mitjançant la premsa. Primer surt que es farà probablement una junta extraordinària, Després, per “art de màgia”, comencen a sortir per la premsa dades de les despeses de Laporta quan era president blaugrana de festes i de despeses d’hotels i tal i qual. Comencen a sortir factures que es suposa que no poden sortir a la llum pública perquè estan als informes del club. Però “casualment” després de anunciar la assemblea extraordinària surten a la llum. Es parla d’uns 350 mil euros de despeses per part de Laporta en diferents àmbits. Però que són aquests diners per a un pressupost de 400 milions?? Jo em sembla perfecte si demostren que Laporta s’ha embutxacat diners, que el jutgin i que facin el que han de fer. Fins i tot si s’ha gastat aquests diners en coses que no tenen justificació que ho pagui de la seva butxaca. Però justificar  amb aquestes factures, com està fent la junta, per a carregar-li el mort de més de 40 milions d’euros per a no haver d’avalar ells em sembla miserable. Que passa, que Rossell es paga de la butxaca els dinars que fa amb les altres directives?? Quant van costar les celebracions de l’any passat?? La setmana passada, després de la junta se’n van anar tots a sopar al Princesa Sofia per a “fer pinya”. Això qui ho va pagar??
Si tant bona gent són i ho fan tot pel Barça, per què aquesta obsessió per a carregar-li tot el mort a Laporta per no haver d’avalar?? Si que hagin d’avalar no vol dir que hagin de pagar. A més si tots són de la classe alta catalana quina por els fa avalar si estan tots forrats?? Em sembla molt miserable com està utilitzant Rossell els mitjans per a intentar menjar la bola dels pocs compromissaris que no té controlats com va fer amb Qatar. El més normal era fer un referèndum a tots els socis però clar amb una assemblea van els seus “amics” i els pocs que no són amics van condicionats per números interessats.
No he vist els darrers dies aquests mitjans parlar de la decisió que va prendre Laporta, quan tots els mitjans treien enquestes a favor de Mourinho i tots li giraven l’esquena a Pep, augmentant considerablement després de punxar a Numància i a casa contra el Racing. I Laporta, amb tot en contra i ben assessorat va optar per Pep. Quants diners val això? Quants diners val pujar a Pedro i Busquets de tercera i a cost 0?? Però clar només interessen aquests 47 milions perquè els toca avalar. Molt miserable la veritat...

No hay comentarios:

Publicar un comentario