Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



viernes, septiembre 17

10 anys de Messi. I que en siguin molts més!!!

Bé avui volia parlar de la gran hipocresia arbitral, però avui el gran Leo Messi fa 10 anys que està al club i no es podia deixar passar.
Avui fa deu anys que Reixach i el Barça van fer la millor compra de la història del club. Pel Barça han passat els millors jugadors, alguns fent més gran l’escut i altres sense pena ni glòria, i això que han estat gairebé els millors defensant aquest escut. Alguns amb pas efímer com ara Maradona, altres donant glòria al club com a jugadors i després com a entrenadors com ara Cruyff i Pep (inclús Luis Enrique que si no passa res serà el relleu de Pep), grans professionals com Rivaldo (per a mi de lo millor que ha passat per Barcelona), jugadors genials com Ronaldo, Laudrup (quina classe), màgics com Ronie o Romario (igual de festers que de màgics). N’hi ha tants que no acabaríem mai.
Però un jugador que compleix tots els valors del que la gent voldria d’un futbolista, professional, insaciable i que és tant bo que la gent quan fa animalades com la de l’altre dia ja ho veu fins i tot normal després de portar cinc anys fent-ho. Aquest és Leo Messi i parlo de la millor compra perquè els altres no han costat “quatre duros” i han pujat les diferents categories.
Els que seguien i seguim el Barça B ja varem flipar a les categories inferiors i la seva pujada al primer equip va ser un canvi tan mínim del que feia amb les inferiors que és increïble i que no s’ha vist mai (almenys jo) en cap jugador del Barça que hagi pujat de les inferiors. Perquè Iniesta podria estar dintre dels mateixos paràmetres del que he dit de Messi però li va costar una mica més assentar-se al primer equip. El problema del que serà el millor jugador de la història quan deixi el futbol, es que ho fa en gairebé tots els partits i és tan regular que sembla que no faci res i això és el que li farà perdre la pilota d’or, perquè la merda de periodistes que miren altres coses en lloc del que fan al camp per a votar i que tenen tan poca memòria farà que votin als que han guanyat més títols. Però la temporada passada de Leo Messi va ser brutal i jo no ho havia vist mai en cap jugador de futbol, tants partits marcant les diferències i fent posar les mans al cap del aficionats. És per això que els periodistes cavernaris no tenen ni idea ni poden entendre el perquè de que els candidats Xavi i Iniesta diuen que el millor és Messi o el club i entrenador diu que és Messi. Perquè no segueixen com deu mana al Barça i perquè no recorden la temporada de Messi (bé les temporades, des de que no es trenca) que porta el millor jugador de la història. No és ja una qüestió de que siguis del Barça o no sinó de reconèixer l’evidència. I si volen donar la pilota d’or al millor jugador individual, perquè un club o selecció hagi guanyat més, allà ells si volen fer-li perdre el prestigi d’aquest trofeu (igual que l’any que se’l va endur Cannavaro), però em fa molta gràcia la gent que diu que Cristiano o qualsevol altre jugador és millor que Messi. Els cules podem donar gràcies de coincidir amb el millor jugador de la història i de poder-lo gaudir cada tres dies en un nou partit de futbol.
Doncs bé el blog d’avui és de participació col·lectiva perquè la memòria no em dona per a comentar tots els moments que se’m posa la pell de gallina de recordar-ho. Apart del gol d’Iniesta a Stamford Bridge (el gol que jo recordi que he celebrat i he cridat més i durant més temps) la gent que pugui entrar espero que col·labori i que digui el moment en que ell recordi amb més emoció, del que es sol dir “gallina de piel” d’aquests anys en que hem gaudit de Messi. En una altra ocasió ja ho farem de la història però avui ja que compleix 10 anys que Reixach va signar a un mocador al millor de tots els temps, mereix que es recordin els millors moments del crack de cracks.
Volia posar alguns enllaços de youtube per a recordar alguns gols però és que no tindria prou lloc perquè n’hi un munt que són espectaculars. La veritat és que cada vídeo que veig de jugades o de gols se’m posa la carn de gallina la veritat. És una cosa espectacular. Es ideal per a un dia que estàs a casa i no fan res a la tele i no tens res a fer, posar-te un vídeo amb les millors jugades i els millors gols, increíble i recomanable per a tota persona que digui que no és el millor. Així se’n adonarien de l’evidència i callarien la boca.
Però bé podria parlar del gol al Getafe, els 4 del Arsenal, els del 2-6, etc, Perquè els que senten el Barça han vibrat en cada gol. Jo diré el gol que marca a la final amb el Manchester quedant-se en suspens a l’aire i marcant amb el cap. El partit amb el que li va dir al tontet de Cristiano (encara que pe mi abans ja era millor que ell) “aquí estic jo i se t’ha acabat el xollo i se t’ha acabat fer el tontet company”.
Esperem que no es cansi mai d’estar al barça i que segueixi amb l’ambició de ser el millor perquè això suposarà que tots els culers disfrutarem molts anys.

6 comentarios:

  1. Doncs així, sense pensar gaire, pel que fa a la "gallina de piel" amb Leo, coincideixo amb tu: l'eslalom del Getafe, el gol de Roma... i el del mundialet amb el pit/escut/cor.

    Una altra imatge que sempre que recordo em fa somriure i sentir-me be és quan, a la celebració al Camp Nou (que anava una miqueta tocat) va dir allò de "y el año que viene lo vamos a ganar todo otra vez"... ja veus quina tonteria. ;-)

    ResponderEliminar
  2. Es que és el que et dic. N'hi ha tants de moments de Messi que no acabariem mai. És el gran problema que té. Quan Cristiano o qualsevol que no es Messi fa un bon partit, estan mig any babejant i donant pel cul. En canvi messi ho fa tant sovint que pràcticament ni ho destaquen. Diuen otro partidazo de Messi o algo per l'estil i a l'endemà ja no es parla més perquè s'accepta com a una cosa habitual.
    Si l'any passat va portar una seguida que gairebé cada partit feia dos gols i jugades espectaculars!!! Però clar li han de donar la pilota d'or a un español pel mundial o a Sneijder pels títols de l'Inter quan Milito va ser molt més important que ell. Lamentable.
    El dia este de "lo vamos a ganar todo" anava molt ple el cabró...jajaja.
    A mi em fa molta gràcia una foto que recordo que va sortir a una portada que esta assegut al corner sonrient amb les cames obertes, que pareix un crio petit quan juga per l'arena del parc i és feliç. Si al final Messi és això , un adult ja que viu el futbol com si fossa un nen. És la diferència amb el niñato.

    ResponderEliminar
  3. Sí, se quina foto dius i m'encanta.

    I és per això, per aquesta sensació de que sembla un crio feliç, que m'animo i em sento bé quan recordo aquell moment.

    És la gent normal. :-D

    ResponderEliminar
  4. Quins collons!:

    "MANUEL MALAGÓN. - El Atlético-Barcelona será una buena vara de medir para varios candidatos al Balón de Oro. Por parte rojiblanca Forlán y por parte azulgrana Xavi, Iniesta y, por qué no, Messi, a quien sus compañeros y técnicos están alabando en los últimos días."

    al Marca.

    ResponderEliminar
  5. Ens l'han trencat!!! :-(

    Tito! on t'has ficat? et trobo a faltar aquí i al "tirando".

    ResponderEliminar
  6. Els de movistar que m'han deixat 4 dies sense internet. Ja em fot ja, perquè aquests dies han passat moltes coses i la meva memòria no recull tot el que he pensat quan he vist els partits i tal. Que hi farem!!!
    Aveure si aquesta nit mentre juguin els de tv3 puc publicar alguna cosa. Ara em toca anar a remolc!! jeje.
    Vinga ens parlem.
    Per cert de quina zona ets?? Perquè el teu parlar no sembla de Barcelona capital, de fet sembla més de les terres de l'ebre d'on soc jo alguna que altra expressió...

    ResponderEliminar