Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, septiembre 9

Les incoherències de la pilota d’or.

Volia parlar del bàsquet però com que a Catalunya no està molt ben vist això i a la gent li sua bastant la selecció al final m’he decidit per la pilota d’or i el bàsquet ho he comentat al blog en castellà.

Per a començar s’hauria de dir que realment tota la història de la pilota d’or ha sorgit per un caprici del senyor (per dir-li d’alguna manera) Mourinho i de la premsa cavernària que els ha anat de luxe per a no parlar de les misèries futbolístiques del Madrid de la primera jornada de lliga. El dia després del partit ja va sortir Mourinho concedint entrevistes als diferents mitjans, a parlar de coses intranscendents i a plorar de que els arbitres ajuden al barça. Després la xorrada de si Pep i ell es donaven la mà a la convenció d’entrenadors, van seguir amb el tema d’Ibra (el que deia a Itàlia ell i el seu representant un cop fitxat pel Milà).

Un cop acabat aquest tema i calmats els ànims va sortir el tema de la corrupció de Laporta (de moment pressumta), que si Villa es volia llevar la bandera espanyola que bota a les botes perquè el Barça el pressiona (tema molt recurrent de la premsa cavernària, barrejar política i esport, els funciona sempre). Inclús els vaig sentir rajar de Pau Gasol per no anar al mundial i anar a l’Expo amb una marca xinesa que li paga (però en canvi per a aquesta mateixa premsa no els molesta que Nadal no vagi a la davis per a entrenar-se per a encarar la temporada com deu mana, és veu que per portar la canyellera amb la bandera d’Espanya o el bou a les bambes ja és més patriota que Pau). Total, un seguit de històries que després el finde van empalmar amb “la roja” i les motos i els altres esports. I al final no s’ha parlat gens del lamentable partit del Madrid contra el Mallorca. I el tema que més joc que els ha donat que ha estat el tema de la pilota d’or.

La pilota d’or que en lloc de tindre més prestigi cada any, amb les seves decisions totalment errònies el que estan fent és que sigui una vergonya aquest guardó. Ara han unit la pilota d’or i el Fifa Worl Player (uns el votaven periodistes i l’altre seleccionadors i capitans) per a no fer el ridícul i que la premsa i els del món del futbol votin al mateix.

Perquè es suposa que la pilota d’or és per al millor jugador del món però en canvi és tan incoherent que es basen amb els títols que s’han guanyat col•lectivament. I cada any entren en contradiccions. L’any que li van donar a Cristiano li van donar perquè va fer 40 gols i va guanyar dos títols amb el Manchester. La majoria van donar-li el guardó pels títols del seu equip i els gols quan Messi ja era millor que ell (de fet a la eliminatòria amb el Manchester va ser l’argentí el que va destacar dels dos, encara que passés injustament el Manchester amb el gol d’Scholes). L’any que li van donar a Cannavaro li van donar perquè Itàlia va guanyar el mundial.

Ara en canvi, la premsa cavernària (que vol que el guanyi Casillas però ni ells s’ho creuen) que diuen que se l’endugui un espanyol, per guanyar el mundial i que sinó que ho faci Forlan (perquè si el guanya Sneijder o Robben suposa un error haver-lo venut el Madrid i com li han de fer una crítica a Florentino aquests llepaculs!!!) . Altres diuen que l’ha de guanyar Sneijder perquè l’Inter va fer triplet i va arribar a la final del mundial. Altres diuen que Robben pel mateix més o menys que Sneijder. I un altre sector que diu que l’’ha de guanyar Forlan perquè li van donar el trofeu de millor jugador del mundial (totalment injust) i perquè va guanyar l’Europa League.

Però en canvi han tingut que sortir els dos favorits espanyols per a dir qui el mereix realment, i aquest és el senyor Leo Messi.

Els que diuen que l’ha de guanyar Sneijder no ho entenc tampoc, perquè el senyor Milito va ser la peça fonamental del triplet de l’Inter (va fer dos gols a la final i dos a la semi de champions, el gol de la final de copa d’ Itàlia i el màxim golejador del Calcio i el que va fer el gol l’últim partit) i en canvi perquè un entrenador incompetent no el va ficar i casi que no va jugar el mundial ja l’ha de guanyar Sneijder. El qual hauríem de recordar que NO va guanyar el mundial tampoc.

Robben el mateix que Sneijder més o menys i Forlan no va fer tan gran mundial com es diu, ja que li van donar per arribar a semis un equip amb un país de 4 milions d’habitants, però és que amb l’Uruguay xutava les faltes, penals i tot per tant normal que fos el més destacat. Encara que si que va guanyar l’Europa League.

Però clar, es suposa que si li dones a Cannavaro pel mundial, aquest any li has de donar a Xavi o Iniesta. Encara que a mi m’agrada més Iniesta s’ha de reconèixer que la temporada d’Iniesta ha estat bàsicament el mundial perquè ha estat trencat gairebé tot l’any per tant se l’hauría d’endur Xavi, encara que si es premia al jugador individualment hauria de ser Messi primer i Iniesta segon.

Però resulta que el que està l’últim a les travesses és el que realment se’l mereix. Em sembla molt bé el corporativisme i tot el que es vulgui per a que el guanyi un dels dos espanyols.

En canvi tots els partits tots els comentaristes i seleccionadors i la majoria de jugadors coincideixen a l’hora de dir que Messi és el millor jugador del món però molts d’ells entren en la incoherència de dir “però la pilota d’or se la mereix tal o qual”. A veure, la pilota d’or és al millor jugador o per a qui és??? Se suposa que es per al millor i no per al que hagi guanyat una copa, o dos o tres. Perquè per a això que facin un trofeu al millor equip i que li donin al que guanyi més coses, igual que hi ha els botes d’or, els zamora, golden foot, etc.

Però que un jugador que ha marcat 47 gols, que ha estat el pitxitxi de la champions, de la lliga, que va marcar 4 gols contra l’Arsenal i que ha guanyat 4 títols, per no guanyar el mundial (quan un jugador no fa un equip i tots sabem que Maradona no es que fossa un entrenador sinó un pallasso) ja no es mereix la pilota d’or?? És una vergonya la veritat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario