Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, septiembre 16

A l’ombra de Xavi.

La veritat és que no hi ha res com tindre a la premsa de cara i ser mediatic per a que es manipuli la realitat.
Ho dic perquè em sembla molt bé que es vulgui alabar a Xavi pel joc que desplega i tal però no a costa de posar un escaló més a baix a Iniesta.
Ho dic perquè estic cansat de veure a la premsa com sembla que si Xavi no juga que el Barça caigui en picat quan no es així de cap forma, que Xavi té que ser el salvador de tot el que fa el Barça. Em sembla que es passen una mica. Això és un  joc d’equip, que amb la selecció passa el mateix. Llavors que no es poden fer rotacions?? No té sentit.
Segons la meva opinió el millor es Messi i després va Iniesta , tots dos a bastant distància de Xavi. Però aquest al ser català, a la premsa culé té molt més interès per destacar-lo per si li donen la pilota d’or que sigui per a un català, que no l’ha guanyat mai  cap. Però em sembla que s’està sent molt injust amb Andres Iniesta.
Perquè això de les grans passades i de que juga tant bé i fa jugar a l’equip Iniesta ho pot fer perfectament, una altra cosa és que estigui envoltat de la gent adequada i a la posició adient.
Perquè a Iniesta no se quina moda és aquesta, que per a que jugui keyta (la nineta de l’ull de Pep Guardiola) s’ha de prescindir d’un jugador que en la seva posició és probablement el que té més classe i el que juga millor. A mi em fa mal a la vista veure a iniesta desplaçat a una banda i havent de fer un sacrifici defensiu enorme quan jugant a la seva posició, per col·locació hauria de córrer la meitat. I per la seva polivalència és sacrifica a un jugadoràs en la seva posició. I é suna cadena perquè si sacrifiques a Iniesrta a un extrem llavors es queda fora Pedro.
Perquè al final una bona passada depèn de com acaba, i la passada de Xavi de l’altre dia, per exemple, si Messi no l’acaba de forma brillant no s’hagués parlat més. En canvi Iniesta va donar un recital i no n’ha parlat ningú. I estic parlant de la premsa culé. Així a cop d’ull recordo una passada d’Iniesta a Xavi amb una mitja volta espectacular que el deixa davant del porter (i que Xavi falla, com moltes i moltes de les seves arribades a l’àrea) i una altra a Abidal que acaba amb passada de la mort i Villa no encerta a rematar.
A més de unes quantes jugades que se’n va anar de dos i tres jugadors només fintant i amb canvis de ritme i tocs genials.
Ho dic més que res perquè per a mi després de Messi, va ser el millor i en canvi mires la premsa i sembla que ens hagi salvat Xavi respecte al dia de l’Hèrcules. Doncs aquell dia, per si no se’n van adonar, Xavi va jugar tota la segona part, quan encara anaven 0-1 i no va servir de res. Ho dic per coses com aquestes:
La mejor versión del conjunto blaugrana reapareció cuando en el campo estuvieron los buenos. Es decir, cuando regresaron al equipo Alves, Puyol, Xavi y Busquets y Messi encontró socios con los que explotar todo sus extraordinarios recursos” Lluis Mascaró, Sport.
Total que jugui Iniesta no serveix per  a res no?? Doncs jo quan juga Messi i Iniesta al seu lloc ja estic més que tranquil, després que surti qui vulgui.

 Estaremos de acuerdo en que Messi, Xavi, Iniesta y Villa son los grandes valores ofensivos de este equipo. Uno es el talento en estado puro, otro el director de orquesta, el tercero el futbolista completo y el cuarto, el goleador” Joan Mª batlle, Sport.

El futbolista completo?? És una broma o que?? Iniesta és talent en estat pur igual que Messi, en la seva posició. Jo fa anys que no veig a un jugador amb la classe d’Iniesta al món del futbol.



XAVI,9: Vital
Renunciar al mejor centrocampista del mundo, aunque no esté al cien por cien, siempre es un riesgo. Ayer salió de titular y dio un recital. Falló un gol cantado pero dio una asistencia genial a Leo que abrió el cerrojazo.

INIESTA,8:Genial
Hilvanó alguna jugadas que podrían pasarse en las escuelas de fútbol para ejemplificar la definición de jugador con clase. Recibió patadas por todo el cuerpo, pero afortunadamente salió indemne.

Són definicions de l’1x1 del diari Sport. No se a mi em sembla que el partit d’ahir, Iniesta no va jugar ni molt menys pitjor que Xavi, però bé és lo que té tindre a la premsa de cara que de les definicions se’n desprèn que si Xavi no juga no funciona el barça.
El més sorprenent és que aquesta mateixa premsa és la que el volia fer fora farà cosa d’uns tres anys. Com canvien les coses.
No se, reduir el joc del Barça a que jugui Xavi o no em sembla molt absurd i de ser un periodista regular.
Perquè la diferència del partit del Pao amb el de l’Hercules. Apart de que el Pao són unes mares en defensa, que és el més important a l’hora d’analitzar-ho. No em sembla justa dir que va ser per Xavi. Perquè per a mi va ser més una qüestió de llevar a Keyta, que jugues Busquets de pívot, Iniesta al seu lloc i Pedro de titular. Més que no jugui Xavi. Perquè l’important és la movilitat a dalt i la velocitat de circulació i Pedro a mi em sembla un jugador indispensable avui dia perquè té una movilitat i un joc elèctric amb les dos cames que inclús pot baixar a jugar al mig del camp. A més de que Abidal el van llevar del central clar. Són moltes coses per a reduir tan fàcilment i sempre a favor del mateix. Desde que va tornar després de la lesió que el que sento més quan parlen d’Iniesta “necessita recuperar la forma i el joc que feia abans”, senyors ja fa temps que l’ha recuperat la forma. El que necessita és jugar a la seva posició, que una cosa és que jugui a l’extrem un dia i l’altra és que sigui l’extrem habitual del Barça.
L’any passat, tot l’any demanant a Iniesta, quan jugava Xavi tots els partits. Ara que està Iniesta resulta que la peça clau és Xavi. No se, podrien ser una mica més coherents a l’hora de valorar les coses i no passar de l’eufòria un partit a personalitzar quan hi ha una derrota.
Ni era una desgràcia perdre amb l’Hercules ni ara per aquest partit es guanyarà tot. Que passen del cel a l’infern en un partit.
Esperem a veure que fan al Calderón que serà un partit espectacular, a veure com respon l’equip amb un rival més perillós.
Per acabar, veient la premsa aquests dies.. Ibra està justificant la seva sortida del Barça a marxes forçades i donant la raó al tècnic de que sobrava aquí, malgrat la seva gran qualitat futbolística. En dues setmanes s’ha cobert de glòria el xicot....

2 comentarios:

  1. Molt bones, xaval!

    Vagi per davant que sóc un enamorat futbolístic de Don Andrés. Opino com tú, que és millor que Xavi.

    Un cop deixat això ben clar, comentar-te que discrepo amb tu en un parell de coses: crec que encara li falta "un punt" de forma (i de confiança) i també penso que no té res a fer en la lluita per la pilota d'or.

    Per mi, el guanyador de la pilota d'Or, que és un premi individual, hauria de ser Messi. Però com ha estat any de Mundial (i sembla que això es té molt en compte) m'agradaria que el guanyés Xavi que, a més d'haver fet una bona temporada, s'ha proclamat campió del món.

    Don Andrés no compta, ja que ha estat lessionat molt temps. Malgrat ser també campió del món, la seva temporada ha estat molt fluixa comparada amb la dels altres dos aspirants culers.

    A més a més, estic segur que tant el Leo com l'Andrés podran optar al premi, una altra vegada, en un futur molt proper... mentre que al Xavi se li acaben les oportunitats.

    ResponderEliminar
  2. Està clar. Disculpa que no t'hagi contestat abans però anit no em vaig poder connectar.
    T'he de dir que a mi no em sap cap mal que s'endugui la pilota d'or Xavi eh. És més, tot i que m'agrada més Iniesta no tinc cap problema en reconèixer que entre aquests dos se la mereix Xavi per la temporada sencera. Encara que jo penso que malgrat el mundial per a mi la millor temporada l'ha fet Messi.
    El que em sap greu és el tracte de la premsa cap a Iniesta, no me sap cap greu que s'alabi a xavi però a Iniesta molts cops se'l posa per sota de xavi i per a mi no és així. Malgrat que ha estat tot l'any lesionat i no ha brillat como Xavi.
    Respecte a la forma, em sembla que no el veurem mai més amb el pes que tenía abans de lesionar-se. Em sembla que la feina de musculació que li van fer per a recuperar-lo l'any passat, per desgràcia li ha fet guanyar una massa muscular que li resta un poc de l'agilitat que tenia abans. Igual ara no es lesiona tant, però no es mou tant fàcil com abans. Tot i que cada partit que juga és espectacular la classe que despren amb els moviments. Tot i que l'slalom que feia abans em sembla que no li veurem molts cops més.
    I respècte a la pilota d'or entre tots dos, si té tanta importància el mundial per a mi Iniesta ha estat molt millor que Xavi. Per això parlo sempre de la incoherència. Perquè ara diuen que per tot l'any se la mereix Xavi i no Iniesta i quan es parla de Messi diuen que no ha fet un bon mundial...llavors en que quedem???
    El problema que té Messi és que està tant espectacular durant tot l'any, que sembla que sigui ja una cosa normal quan és una cosa que igual no ho veiem mai més a can Barça.

    ResponderEliminar