Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



sábado, abril 9

Catalonia is not spain.

Això posava a la pancarta que hi havia penjada al Camp Nou el dia de champions i que ha servit un cop més per a veure la hipocresia i la inexistent tolerància que hi ha al país i premsa cavernaria en quant el tema no és el de “una grande y libre”.
És un tema més que indignant perquè l’únic que els interessa i pel qual els dol profundament, és perquè no es poden aprofitar dels èxits del Barça, reconeguts mundialment i que no poden apropiar-se’ls sota la seva bandera espanyola. Això és el que els pica.
I jo cada cop que veig aquestes històries m’indigno bastant perquè comencen sempre els seus arguments dient que no volen que es relacioni cap tipus de política amb l’esport, però casualment sempre surten aquests debats quan relacionen a Catalunya o al País Vasc. No parlen d’aquestes coses quan als estadis més “espanyolistes” es veuen per la tele banderes anticonstitucionals, banderes franquistes, es canta puta Catalunya o els criden terroristes als jugadors vascos o fins i tot a Oleguer quan va passar que va donar una opinió política. Tampoc surten quan els polítics promotors de la unió d’Espanya utilitzen a la selecció espanyola per a fer també política. Llavors si que es pot dubtar del compromís dels jugadors que són propietaris de l’estil que els ha donat el mundial i la euro. A la mínima ja es dubta que els catalans s’esborren de la selecció, que si es baixen les calcetes per a tapar l’escut i coses per l’estil. Llavors no molesta que es relacioni política amb esport. Almenys que parlin clar i no vagin amb tonteries i diguin que no els agrada barrejar política amb esport quan els beneficiats són Catalunya o el País Vasc. Perquè no serà que no foten merder amb el tema de l’himne cada cop que un equip català o vasc juga la copa de la sangonera reial.
El que més gràcia em fa, però, és que l’excusa que donaven és que vaia mala imatge que donava internacionalment Espanya per aquesta pancarta perquè ofenia al país i al seu futbol. Ofenia de que?? Que prefereixen que doni la imatge d’un país que no té llibertat d’expressió?? Això és el que voldrien ells, controlar-ho tot com fa uns anys. La imatge la dona l’equip al camp i segur que molta gent ni se’n va adonar de la pancarta, però ja es van encarregar els que no els agrada barrejar política amb esport de recordar-ho.
És que el més absurd de tot és que diguin que el Barça pertany al futbol espanyol i que ha de representar la bandera i les subnormalades que diuen, que si ha de respectar al país, etc. Que ha de respectar??
Si des de dins del país, aquest que tant defensen la seva unitat són els primers que ens tiren pedres!! La única conclusió futbolística que van treure els mitjans cavernaris del partit contra el Shaktar, és que l’equip ucraïnès eren poc més que una banda i que el Barça havia jugat malament i que eren un coladero en defensa i van tindre sort de guanyar perquè la defensa rival era molt dolenta. En canvi el Madrid, li regalen el partit als quinze minuts, juguen un primer temps horrorós i es troben dos gols a pilota aturada. Després la baixada física i mental dels anglesos va fer la resta. Però en canvi no diuen res d’això, l’únic important va ser el resultat i que si el Madrid va fer un partidas. I el barça poc més que li van regalar el partit i els mateixos jugadors que quan juguen amb Espanya són uns cracks ara al Barça són uns paquets. Diuen que el Shaktar són una banda i es queden tan amples, quin periodisme mare meva. Un periodisme que parla de tres ocasions de gol clares del Shaktar i que casualment s’oblida de que la primera ocasió d’ells hi ha una falta claríssima a Alves que l’àrbitre incomprensiblement no veu i la segona ocasió un jugador rival trepitja la cama de Valdes i deixa seguir la jugada. Per a això volen que el Barça els representi, per a llençar merda a l’equip quan juga amb un estranger??
Si els darrers anys s’està veient que el Barça és l’exemple a seguir per part de molts de clubs i d’universitats, institucions, etc, que venen a fer un seguiment i estudis de com treballa el Barça. I en canvi des del mateix país en el que estem vivint de moment (per desgràcia) són els que estan posant contínuament pals a les rodes, intentant desprestigiar al club, traient mèrits a l’equip per a donar-li aire al seu estimat equip. Aquest equip al que defensen si que és l’equip del seu país, perquè fan el possible per ajudar-lo. Però és que el pitjor de tot no és que ho facin dintre de les competicions espanyoles, sinó que també ho fan internacionalment. Partit que juga el Barça internacional, quan acaba el partit els analistes del nostre país semblen tertúlies dels equips rivals. És increïble.
Aquesta gent, que volen que representin el Barça als espanyols, són els primers de protestar en contra del barça davant les institucions. Com pot ser que demanin això, uns mitjans que envien al seu sicari de torn per a queixar-se a Platini que un àrbitre afavoreix al Barça en un partit de champions contra un equip anglès?? Això és fer país? Això és el que volen que defensem?? Un país que després de que el Inter ens robes una champions descaradament surt al carrer a celebrar-ho amb les càmeres i saltant davant la cibeles. És patètic.
Per tant, a mi em sembla perfecta la pancarta i que el Barça passi del país veí, que no ens vol per a res més que per a aprofitar-se dels jugadors catalans per a guanyar títols de seleccions i per a intentar promocionar-s’hi el seu país a costelles del Barça. Però clar volen promoció però en canvi el govern li donen 3 kilos per temporada al Madrid per fer promoció
Per cert Mourinho que ja aplica la mateixa tàctica que va fer servir amb l’Inter quan va saber que jugarien les semis. Comença la pressió per a que els àrbitres afavoreixen a la champions al seu equip perquè futbolísticament ho té magre. Ja vol recórrer a les màfies de despatxos. El dia després del partit contra el Totenham ja va sortir plorant i dient que ja s’estava preparant per a jugar contra deu a les semis. La premsa ja fa dies que li està fent el treball. Ahir va sortir el titella de Mourinho, el senyor Karanka, molt ben alliçonat pel que el controla i el va fer sortir per a dir el que pensava Mourinho però amb la cara de l’altre per a seguir amb la seva aureola de sant que li volen posar des de fa unes setmanes. Ara resulta que van plorant perquè el Barça ha provocat targetes per a complir cicles en partits intranscendents i que no els han sancionat. Però casualment s’obliden de que al Madrid no el van sancionar per això, sinó per tot el paripe que van fer i l’espectacle d’anar Dudek a dir-li a Casillas, l’altre cridar per a avisar als jugadors, el teatre de Mou fent-se l’indignat, etc. No pel fet en si de provocar les targetes perquè això ho fa tothom. L’única diferència es que la resta de jugadors i tècnics ho tenen parlat abans de sortir i ells ho van improvisar al moment i es va notar massa. Casualment només ploren perquè als del Barça no els han sancionat, cosa que fa que encara se’ls vegi més el llautó. Perquè el dia abans de dir-ho la premsa i el titella resulta que els jugadors del Villareal Cazorla i Nilmar van fer el mateix. Però clar, aquests es veu que si que ho poden fer....Hipòcrites totals.
L’únic interes de tot això és el de pressionar als despatxos a la UEFA per a que a l’anada de champions li portin a un altre amic de Mourinho, co ml’any passat el seu soci Benquerença, a tangar-li l’eliminatòria al Barça. I tant els mitjans com el club ho estan fent descaradament.
Però clar el Barça no ha de fer cas de res de tot això i fer país i fer propaganda d’Espanya. Com que ens tracten tant bé....

No hay comentarios:

Publicar un comentario