Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, abril 21

La injustícia del futbol.

Bé, gairebé un dia després de la final, podem veure les coses en una mica de perspectiva i segurament tothom veu la derrota d’ahir d’una altra manera. Està clar que ahir per la nit, en calent, després de la enèsima injustícia arbitral, i veient com va plantejar el partit el madrid, la derrota d’ahir va sentar prou malament a la culerada. Primer perquè l’únic que va voler guanyar la final va ser el Barça, després perquè va quedar demostrat una vegada més, que els estaments segueixen amb més ganes de que guanyi el madrid que no pas el barça, per molt que alguns plorons de Madrid facin veure a la gent realitats diferents i per últim perquè si senta malament perdre contra l’etern rival encara més.
Però tots els culers a començament de temporada signarien guanyar la lliga i la champions i que el madrid guanyi la copa, perquè no ens enganyem, és dels tres el trofeu de menys valor, encara que des de la caverna ara que l’han guanyat ells vulguin donar-li un valor a la copa que feia 17 anys que no li donaven. És com la supercopa d’Espanya, que quan no està el madrid disputant-la és una copeta d’estiu i quan la juga el Madrid si la guanya és el primer títol de la temporada.
Dic això per la flipada dels mitjans que parlen de que s’ha trencat l’hegemonia del millor Barça de la història gràcies al ploramiques de Setúbal, parlen de que el primer títol de la temporada l’ha guanyat el madrid (ja s’obliden de la supercopa que ha guanyat el Barça aquest any), parlen de canvis de cicles, etc. quan el Barça té gairebé el títol de lliga a la butxaca i encara s’han de jugar les semis.
És curiós com encaren les coses segons l’equip al que afecta. Primer parlen d’aficions exemplars i resulta que a Messi van estar mig partit amb el laser a la cara (aquesta vegada no toca parlar dels danys a la vista i estudis com van fer amb qui tots sabem), van insultar a la novia d’un jugador en repetides ocasions, van faltar al respecte als catalans en més d’una ocasió i van insultar i se’n van riure de l’afició culé i sobretot de Piqué quan va acabar el partit.
No deixa de ser sorprenent que faltin al respecte al Barça i que en canvi s’hagin indignat tant amb l’anunci de les manetes per exemple. He mirat a les webs merengues i no he vist per cap lloc les botifarres de l’impresentable de Pepe. Ahir fins i tot a les tertúlies tenien la barra de dir que no havien vist res quan va sortir clarament per la tele durant el partit. Però clar la maneta de Piqué, AL SEU CAMP I DAVANT LA SEVA AFICIÓ, era una afronta imperdonable i el Barça no sabia guanyar. En canvi ahir no va sortir per cap banda el tema de les botifarres del descerebrat a l’afició blaugrana.
Destacar també el comportament esportiu de l’equip i l’afició perquè després del partit “barriobajero” que es va cascar el madrid i l’actitud de molts jugadors blancs la segona part de la pròrroga “cobrant-se” amb Piqué totes les ràbies prèvies va ser lamentable, així com algun que altre jugador que no va merèixer acabar el partit per les seves jugades subterrànies que “casualment” ni l’àrbitre ni els liniers van ser capaços de veure.
Però bé, parlo de la injustícia del futbol perquè el madrid ha guanyat als despatxos i amb la pressió de l’entorn, el que no pot guanyar per joc i és una llàstima que es menysprea per part de la federació a la base de la selecció que tanta glòria els ha donat. I tot per a beneficiar al mateix equip de sempre, l’equip de la capital, que necessitava guanyar aquest any almenys la copa del rei per a quadrar una mica els números i enterrar les urgències. És molt trist el menyspreu al barça, l’equip que millor fa propaganda d’aquest país amb el seu joc brillant i totalment d’atac, que per a que guanyin almenys la copa del rei hagi de venir un àrbitre madridista a donar-li les avantatges suficients per a que pugui aspirar a guanyar-la.
Perquè d’haver xiulat un àrbitre decent aquest partit no es perd ni de conya perquè a la primera part el madrid ja hagués hagut de jugar amb deu. Pero clar. Ja sabia el que feia el ploramiques de Setúbal que des dels quarts de final que cada vegada que parla diu 40 vegades que els seus equips sempre juguen amb 10 contra el Barça. Que algun dels partits algun àrbitre havia de fer tot el possible per a que no passes això, malgrat que per les entrades sigui totalment injust. Ja ho va intentar dissabte passat el gomines, però va haver un penal d’últim home que era impossible menjar-se la targeta, però com a compensació els va regalar l’empat. Ahir tocava l’àrbitre que millor li va al madrid per aquest tipus de partits.
Suposo que Florentino li enviarà per correu, perquè donar-li ahir era massa descarat, la rèplica petiteta de la copa que es van endur els jugadors, perquè és el que més mèrits va fer per a que el Madrid guanyes ahir. Però és que no només va ajudar a la final, sinó a l’anada de semis amb el famós gol fantasma mal anul·lat i l’arbitratge lamentable durant tot el partit. Per tant jo crec que mereix una rèplica per a que la gaudeixi a casa. Després de perdonar i perdonar targetes resulta que expulsa a Di Maria per una xorrada a l’últim minut de la pròrroga per a “maquillar” la cosa. Com ha entès a la perfecció com a de xiular per a ser internacional i que li donin un any més el guruceta els de Marca...
Em fa molta gràcia veure que hi ha molta gent que diu que el Madrid la primera part va ser millor. És més fàcil ser millor quan et permeten xafar als rivals i no treure ni targeta groga, quan permeten als davanters que en quan et desborda el lateral li facis falta. Quan un equip fa 15 faltes en una part i veu una targeta per agafar per la samarreta directament no es juga a futbol. Cada vegada entenc menys el futbol.
El futbol es suposa que s’ha de beneficiar a l’equip que intenta fer espectacle, sinó se l’estan carregant. Doncs bé, resulta que s’impedeix regar un camp per afavorir al que defensa, s’eliminen les targetes per reiteració i es permet que cada cop que hi ha un desequilibri es faci falta i surti “gratis” (Ozil li va fer quatre faltes seguides a Adriano quan ja l’havia desbordat i es van quedar en no res per posar un exemple) i vagin com a bojos a tallar el joc. Es suposa que per això al reglament es van posar les faltes per reiteració per a penalitzar una mica com es fa al bàsquet. Igual que la llei de l’avantatge, que se suposa que és per a que l’infractor malgrat intenti tallar la jugada que si pot seguir no es pari la jugada. Doncs bé, d’una jugada per afavorir l’espectacle ara es passa a una “artimanya” per a no treure targetes. Així és molt més fàcil. Els fores de joc en cas de dubte s’ha de deixar seguir i resulta que Pedro marca en posició més que justa i s’anul·la de seguida. De en cas de dubte deixar seguir s’ha passat a en cas de dubte aixeco i així demà no surto en portada. És molt penós. Des de que el madrid va marcar no es va jugar res a futbol i no es va ni afegir un minut. Com pot ser que amb el joc de tots dos equips el Barça acabi el partit amb 24 faltes?? Si la segona part va tenir un 80% de possessió?? Perquè un cop avançat al marcador el madrid tot era falta en atac. Li clava Carvalho els tacs al genoll a Piqué a la frontal, falta en atac. Li pega una tarrascada Ramos a la frontal quan anava Piqué a controlar, falta en atac. Curiosament al reves no va xiular-la ni de Carvalho sobre Pedro (encara li treu groga a Pedro, que indignant) ni de Marcelo sobre Pedro. Però clar no era qüestió de donar faltes a la frontal, no sigui cosa que marquin...
Això no treu que Pep per a mi, s’equivoca amb els canvis, ja que si ha de treure a Villa, per a mi era per Thiago i donar llibertat a Iniesta i no treure a Afellay que encara no sap ni on es troba. També hagués tret a Puyi per Adriano a la prorroga per a tancar la defensa i no cedir contres com va passar. Però bé, ell sabrà. Seria una mica injust també culpar a Pinto perquè no va fer mal partit però al gol pot fer bastant més i amb la pilota als peus es va notar la falta de Valdes perquè va regalar moltes possessions a la primera part.
Respecte a que el madrid va ser superior a la primera part, per a mi no és cert. L’única diferència es que a la primera part el Barça les pilotades des de la defensa per part del madrid no van tindre la suficient sang freda como van tenir a la segona part que rebutjaven de cap sense miraments i moltes van caure a peus del madrid. I les que no podien endur-se els blancs agafaven als mitjos del Barça d’esquenes i els tombaven a falta (total com era gratis). D’aquí van venir la majoria de jugades de contra del madrid i per això no va ser tant fluida la primera part del Barça. Perquè el madrid no va crear res amb cap jugada de combinació, excepte la paret del gol quan ja estava tothom fos.


No hay comentarios:

Publicar un comentario