Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



jueves, abril 28

Qui és el que no sap perdre??

Primer que res donar les gràcies al Barça per les alegries que ens està donant i demano que li facin un monument al que va aconseguir el fitxatge de leo Messi perquè ha permès que tinguem el millor jugador de la història, que el puguem gaudir cada partit que juga el Barça i que s’ha format a la casa amb els valors adequats per a tenir la humilitat i la educació per a no caure com molts mites que ho tenien tot per triomfar i que l’autocomplaença els ha fet llençar la carrera per la borda. Gràcies Leo Messi per tindre aquest esperit competitiu que tens per guanyar sempre, per aquestes ganes de jugar i per prendre’t el futbol com si fossis un nen petit que juga al carrer malgrat la pressió i la pasta que cobres.
M’ha agradat també veure com la directiva (espero que no es tirin enrere), almenys sembla que té ganes de denunciar a tot personatge que intenti minimitzar les victòries del Barça amb mentides i manipulant la realitat. És del poc que estan fent de moment aquesta junta. Em fa gràcia veure al senyor Bartomeu ahir dir que tot el que ha dit Pep a la roda de premsa famosa estan d’acord i que li donen tot el suport. No senyor Bertomeu, el que ho havia de dir era vostè i no fer que l’entrenador del barça s’hagi de defensar a ell mateix i al club dels atacs constants que venen de fora. Ara diu que ja estan cansats i que no en deixaran passar cap però potser si hagués parlat ell o el president del Barça a Pep no li caldria fer d’entrenador, d’ambaixador del club i de president al mateix temps. Els veig molt valents per a enviar a la gent als jutjats però molt covards a l’hora de parlar. Que hi farem, esperem almenys que denunciïn tant a Mou com a Cristiano perquè han fet unes declaracions penoses.
Anant al partit, em fa molta gràcia els anàlisis que fan des de la caverna. Parlen d’un mal partit de futbol que anava per a 0-0 i que el àrbitre es va carregar amb l’expulsió de Pepe, segons ells immerescuda. Ja s’han encarregat de manipular imatges per a fer creure als  fanàtics blancs el que volen. L’assassí futbolístic de Pepe el que haurien de fer és no deixar-lo jugar a futbol perquè directament està com una cabra. Em sembla lamentable que des de Madrid es vulgui fer passar com una víctima d’una expulsió injusta. Clar, entenc que després d’anar clavant tacs a la lliga i copeta sense sanció, que es pensin que es pot fer. L’entrada és terrorífica a l’alçada del genoll i li clava els tacs a la tíbia. És molt penós que l’entorn, afició i club en lloc de condemnar l’acció animal del guarro de Pepe que en canvi el posin com a heroi. Aquest és el madrid de Mourinho, un equip que es queixa perquè als seus jugadors no els deixen pegar patades de vermella per a poder guanyar. Així està el Madrid i aquesta és la imatge que donen a l’exterior. El més penós de tot és que encara condemnen als jugadors del Barça per lo que ells diuen simular. Clar clar. Pedro simula que Arbeloa li fa una obstrucció sense pilota i diuen que es queixa de la cara. I per a justificar-ho diuen que no el toca i treuen la imatge quan es produeix el xoc, però clar casualment s’obliden de que Pedro li arriba a l’alçada de l’espatlla a Arbeloa i que el xoc es a la cara de Pedro. Després parlen de simulació d’Alves a la patada del guarro i posen la imatge i l’aturen just en el moment en que encara no ha contactat, així és una altra injustícia. Després tenen la poca vergonya de dir que Marcelo xafa a Pedro de forma involuntària quan resulta que el rastrero de Marcelo es veu com mira a terra i el xafa dues vegades voluntàriament. Però clar això no ho van veure i diuen que és involuntari. Penal i expulsió que no xiula, però clar el beneficiat és el Barça. El més penós de tot és veure com després de l’acció encara li recrimina a Pedro. Increïble.
Però la cosa no acaba aquí, perquè resulta que el trampós de Marcelo li pega a la cara de Busquets davant mateix de l’àrbitre i aquest es caga als calçotets. Va la pilota a di Maria que es llença escandalosament i veu la groga Alves. Era la quarta falta que el trampós de Di María es llençava a la piscina, però clar era la única manera d’atacar i aquest no diuen res de que simula, perquè el madrid de la única forma que ha aconseguit fer perill al barça ha estat amb faltes laterals. Però és que l’única ocasió del madrid ve d’una pilota penjada a l’àrea en una d’aquestes accions i Pepe està en fora de joc i en lloc de xiular-lo com refusa un del Barça deixa seguir i acaba amb l’únic xut a porta del Madrid. Menció també per al marrano d’Adebayor que encara es queixa de que els jugadors del Barça es llancen quan li pega un cop de puny claríssim a Busquets i que només rep groga, es veia venir perquè ja havia tombat a Alves perquè l’estaven torejant i Busi li busca un canyo i s’endu el cop de puny. Penós. Així com el barroer de Ramos que li perdonen la targeta als 4 minuts de partit i li treuen a la segona part per una falta a Messi i el rastrero de Ramos no se li ocorre una altra cosa que passar pel costat quan Messi està a terra xafar-lo i pegar-li patada. Si senyor Ramos!! Però es que no acaba aquí la cosa perquè en un xoc amb Keyta va i li pega patada quan estan tots dos a terra.
Aquest és el joc de Mourinho amb un planter de 400 kilos. Sort que tot el món estava veient el partit i que van poder veure quin equip juga a futbol i quin equip juga a rugby.
Perquè parlant del partit fa gràcia que la premsa cavernaria digui que el Barça va jugar horrible. Clar, igual volien que el Barça no aprengués dels seus errors i anessin com a bojos a atacar per agafar-los a la contra. No se’n van adonar de que eren ells els que jugaven a casa?? No se’n va adonar Mourinho que tenia tres davanters a la banqueta?? Em fa gràcia el portuguès que sempre juga aquestes eliminatòries amb la mateixa tàctica. Jo no se que diuen que és un gran entrenador i un gran estratega si les lligues que ha guanyat han estat defensant i jugant a la contra i les eliminatòries robant i jugant d’una forma patètica a futbol. Però clar quan guanya és perquè dona lliçons tàctiques i quan perd és perquè li roben sempre. A veure si aprenem a fer jugar als equips a futbol Mourinho, que fan pena. Va ser l’àrbitre el que va fer relliscar a Marcelo per a que Afellay marxes tan fàcilment?? Va ser l’àrbitre el que va deixar entrar a Messi fins a l’àrea petita i rematar tot sol?? L’àrbitre va aguantar als 4 defenses que es pixa Messi en el segon gol??
I tots els lloros de Mou que l’únic que fan és repetir el que diu en lloc de criticar les tàctiques, no sigui que el senyor Florentino s’enfadi. Que facin una mica d’autocrítica i que mirin la premsa internacional, potser llavors veient que ningú acusa a l’àrbitre igual se n’adonen de que estan fent el ridícul. Per cert, una premsa que vol que el Barça faci publicitat del país allà on va i resulta que la premsa parla de robatori quan tots dos equips són del mateix pais, una premsa que està indignada perquè el Barça té peu i mig a la final. I després volen que ens sentim representats?? Una merda home.
Va sortir a TV3 un reportatge que es deia l’infiltrat i era un càmera i un periodista que anava per les grades i veient el que deien aquesta gentussa a tots els catalans i cules va ser més que vergonyosa. Gent sortint del camp i desitjant la mort dels catalans i insultant de males maneres. Aquesta és la “senyorial” afició del Madrid si senyor. Un estadi que va prohibir entrar senyeres al camp, un estadi que es va dirigir a l’afició al final del partit en castellà quan per tota Europa ho han fet en català. Que fora d’espanya et parlin en català i que no tinguin els collons a un estadi espanyol manen ous...
El Barça no va jugar el partit més brillant en atac però en cap moment va perdre el seu estil de toc i de conservar la pilota. Que no voleu vindre, doncs nosaltres tampoc arriscarem que alguna en tindrem. I així va ser. La diferència amb els altres dos partits és que no van arriscar gens a la mitja lluna central, on els altres partits els robaven la pilota i amb una passada a Cristiano es plantaven davant del porter. Ahir els mitjos del Barça, en lloc d’arriscar una passada horitzontal o una conducció endarrerien la pilota de primeres i de primeres el de darrera li passava al de l’altre costat. Així els mitjos merengues no arribaven a donar patades ni a treure’ls la pilota. Total que els davanters (per dir algo perquè estaven defensant) no van rascar bola. Però clar és més fàcil culpar a l’àrbitre que trobar solucions un entrenador que cobra 15 kilos a l’any. Amb jugadors com Granero, Kaka, Higuain, Benzema, etc. la única solució que veu aquest gran entrenador és jugar amb un central i doble pivot defensiu al mig del camp. Els dos extrems jugant de laterals i el davanter centre jugant de mitja punta. Si senyor Mourinho!! I la premsa merengue que acusa del mal partit al Barça per jugar un joc combinatiu, controlar molt la bola i no jugar verticals. Si jugant així van tindre dues ocasions claríssimes i el madrid no va xutar a porta. Qui és l’equip de les 9 copes?? Qui és l’equip dels 400 kilos?? És patètic que acusin al Barça del mal partit quan van ser ells els que no van voler jugar.
Però el fet més indignant ha estat veure com encara acusen al Barça de conducta antiesportiva. Va home va...

miércoles, abril 27

Ja era hora.

Bé, començarem la entrada donant les gràcies a Pep Guardiola per posar al seu lloc a l’impresentable del ploramiques de Setúbal. Amb un to un pel agressiu al final ha hagut de contestar, ja que ni la cúpula blaugrana ni el director tècnic, amb la seva absurda postura de quedar bé amb tothom, han obert la boca mentre la premsa i mitjans cavernaris han llençat merda i merda sobre el planter i sobretot sobre l’entrenador. Al final ha hagut de sortir l’entrenador, una vegada més, a defensar l’entitat mentre els de dalt van de dinarets i a quedar bé amb tothom. Això amb Laporta s’hagués tallat rapidet i no s’hagués estat tota la temporada pressionant d’aquesta manera a la plantilla. Es veu que només interessa a la nova junta quadrar els números per a no haver d’avalar i tapar-ho tot amb la gestió anterior. Tot l’any igual, ha hagut d’explotar Pep i després tota la directiva donant-li la raó. No companys les coses no van així, els que heu de parlar sou vosaltres i no l’entrenador i defensar al vostre entrenador que per alguna cosa esteu.
Però bé entrant en matèria, potser el que ha dit Pep algunes paraules les hagués pogut “polir” una miqueta, però es que el fons del que diu és totalment cert. El tècnic no ha volgut entrar en tot l’any al que li deien des de la caverna i als de la “central lechera” que de seguida anaven a dir-li que havia dit el ploramiques de Setúbal sobre el Barça o sobre l’entrenador. Al final, com que aquest és un covard, per molt que se les doni de valent, sempre ha llençat la pedra i ha amagat la mà. Així tota la premsa palmera li ha encarat les coses i així ningú l’havia pogut acusar de anar sistemàticament contra el Barça, encara que tothom sabia per on anava la cosa. Fins que ha comès l’error de nombrar directament a l’entrenador. Perquè Pep no ha volgut entrar mai en el seu joc perquè mai l’havia denunciat directament, no per por al portuguès, sinó per una qüestió de no estar a la guerra constant, sempre ha preguntat si havia dit el seu nom o el del Barça, i com que ha fet tot l’any el covard, no ho havia fet. Per tant Pep sempre deia que no tenia res a dir. El portuguès es pensava que Pep li tenia por, quan resulta que és una persona molt culta i que té una facilitat de paraula i de lideratge bestial i al final el portuguès ahir se’n va anar cap a casa amb una bona “cornada”. Perquè Pep li va contestar d’una forma brillant i sense entrar al joc de ploramiques del portuguès, que és la única tàctica que pot fer servir. La gent rastrera és l’únic que sap fer, crear confrontació i aprofitar el seu poder mediatic per a pressionar.
Perquè ara resulta que Pep està nerviós, que ha entrat al seu joc, que té por, que es fa la víctima, que té canguelo, i un llarg etc. de teories absurdes amb les quals la premsa cavernaria ha volgut tapar el contingut real de les dues rodes de premsa. És el que fan habitualment.
Però resulta que en tot l’any ningú d’aquestos ha dit en cap moment que el portuguès estigues nerviós, ni que tingues canguelo, ni que intentes fer-se la víctima. Al contrari, tot el que deia li donaven la raó i manipulaven dades per a constatar una mentida. Però clar ara es fan els indignats per lo de la “central lechera”. Que agafin la premsa de tot l’any i la revisin bé, que potser els cau la cara de vergonya. Encara que han aconseguit el que volien, els dona igual la imatge mentre aconsegueixin canviar les tornes i que els estaments els tornin a ajudar.
Però bé, entrant en detalls, resulta que el ploramiques de Setúbal surt a la roda de premsa i el primer que diu és que el Barça ha pressionat a la uefa per a que l’àrbitre no sigui portuguès i resulta que avui a un dels “seus” diaris diuen que l’àrbitre ho sabia des de feia una setmana. Així que parles bocamoll?? Després resulta que té la poca vergonya de dir que Pep pertany a un grup que només forma ell (amb la corresponent lamentable riseta de fons dels palmeros, que malament està la premsa!!) de queixar-se per un encert de l’àrbitre. No es pot ser més cínic i més hipòcrita. Ja no se’n recorda de com va acusar a l’àrbitre per l’expulsió justa de Del Horno de fa uns anys, no se’n recorda de com es va queixar de la clara expulsió de Motta al Camp Nou l’any passat (quan ja no tenia ni que jugar perquè a l’anada va fer mèrits més que suficients per acabar expulsat), tampoc recorda (i fa una setmana) com es va queixar de l’expulsió encertada de Albiol a la lliga. Quines coses eh...Després va i recorda “l’escàndol” de Stamford Bridge i l’expulsió de V. Persie. Però una vegada més li falla la memòria al molt hipòcrita. No recorda ja l’escàndol amb el chelsea quan l’any passat va robar amb l’Inter que no li van xiular dos penals a favor al Chelsea a casa claríssims (i un a San Siro) i va ser l’any passat, encara més actual, ni se’n recorda com contra el Barça de Frank va eliminar al Barça agafant un central a Valdes i passant amb aquest gol. Tampoc se’n va recordar de l’anada amb (casualitats de la vida) Stark xiulant al Camp Nou que no va expulsar a Ballack ni va xiular el penal sobre Henry. Tampoc recorda el gol mal anul·lat a Bojan que els deixava fora de la final. Casualment, la seva memòria només recorda al senyor Obrevo, igual que tots els mitjans cavernaris. Això se li’n diu hipocresia i cinisme.
Després la roda de premsa de Pep, va perdre les formes quan es va posar directament amb el portuguès però la resta ni va faltar a ningú ni va dir res que no fos veritat. Ara diuen que plora per les baixes i que té por. Tot el contrari. Ho diu perquè ja fa dies que sembla que el barça estigui totalment afonat per una derrota contra el madrid. L’entrenador del Barça no diu el dels davanters del madrid per a plorar de que ell no els té, sinó per a deixar clar que l’equip que s’ha gastat 400 kilos és el madrid no el Barça. Que sembla que el barça sigui l’equip que es gasta milions i milions quan està competint al màxim nivell amb un equip amb majoria de canterans. Quan és un equip que és l’admiració de tothom pel seu estil i per jugar amb tanta gent de la casa. Però clar aquests jugadors de la casa només se’ls hi té respecte quan juguen amb la selecció. Ho fa servir per a veure si la gent se n’adona d’una vegada que un equip amb 3 davanters centres titulars amb la seva selecció els asseu a tots per a jugar a defensar amb un central de mitja punta. I aquest entrenador té la poca vergonya de posar-se amb el sistema de joc cule després de guanyar la copa. Amb la plantilla tant extensa que diuen i que val tants de calers i l’única solució tàctica del “gran” entrenador portugués és jugar amb l’autobus darrera i posar un trivot defensiu?? Penós, i encara parlen de lliçons tàctiques...
Ahir Pep estava molt enfadat perquè el portuguès no té cap respecte per als seus companys de professió com ha demostrat tot l’any i que és una mala persona. Per això diu el que diu, perquè una persona que hauria d’estar agraïda al Barça perquè li van donar l’oportunitat d’aprendre gran part del que ha après i ell l’única forma que té de agrair-ho és minimitzar a l’equip i faltar al respecte a una persona que el va defensar quan estava a can Barça. Aquest é Mourinho, jo jo i només jo. Ho ha fet a cada lloc que ha estat i ho seguirà fent. Per al portuguès era tan fàcil (ja que va de súper llest parafrasejant a Einstein i que després és tan burro de no saber interpretar les paraules d’un entrenador) com parlar amb Pep. Però clar li interessava més creure a la central lechera que no pas a un company de professió. Així aprofita per a pressionar una mica més l’arbitratge i fer creixer la tensió i donar carnassa als mitjans cavernaris. Un Pep que demostra que li pega mil voltes al portuguès que diu tu vas amb Einstein doncs jo vaig amb una cançó de Lluis Llach.
En resum que un entrenador ha fet servir tot l’any les rodes de premsa per pressionar estaments i per intentar desestabilitzar al club cule i se l’ha alabat per tot el que ha fet des de la caverna i ara ho fa l’entrenador del Barça per a motivar a la seva plantilla i posar les coses al seu lloc i l’han deixat per terra. Cada vegada entenc menys el periodisme...

martes, abril 26

Encara sou a temps.

És flipant el poc crèdit que té l’equip que passarà a l’historia possiblement com el que està jugant millor a futbol. Després volen que el Barça defensi al país veí quan juga internacionalment i que facin publicitat d’aquesta gentussa que ha aprofitat el més mínim descuit per a afonar al millor equip del món. Ja fa anys que des de fora de Catalunya s’intenten minimitzar els mèrits del barça i del seu fantàstic joc, basant-se en algo tan simple como el resultat i aprofitant per a tapar amb un marcador tot el que ha passat al camp. Ara resulta que un equip, que esta a no res de guanyar la lliga, que ha arribat a la final de copa i la ha perdut en un cara o creu, després de ridiculitzar al Madrid durant gran part del partit i que està a semifinals per cinquè anys en sis anys (4 consecutives) i ja s’està parlant de canvis de cicles, de que l’equip està enfonsat i subnormalades per l’estil. Com poden acusar des de la caverna al barça de prepotència quan una vegada més demostren que no tenen el més mínim respecte per un equip que ha fet història i que gran part dels seus jugadors han donat la glòria a la selecció?? Clar, però ara no juguen amb la “roja”, ara se’ls pot matxacar i menysprear perquè estan amb el seu club i a ells només els interessa el Madrid. La premsa cavernària juga a no perdre mai. Des del primer dia que parlen d’aquestes semis com un premi per al futbol espanyol i perquè un equip espanyol accedirà a la final. Però clar, mentre que no estigui decidit, tots a mort amb el Madrid, que si per una d’aquestes no guanya així encara tenen el carro de ser un equip espanyol. Després, tots desitgen a mort que el Barça guanyi per a poder estar al moment adequat i poder televisar ells l’esdeveniment, però mentrestant tots amb el Madrid que per a ells és l’autèntic equip espanyol que juga les semis, els culers són una comparsa. Jo si fos el president del barça, a la final no concediria ni una entrevista als mitjans cavernaris ni a la seva premsa perquè senzillament no s’ho mereixen. Ahir resulta que les portades de Madrid atacaven sense pietat a l’entrenador del Barça, unes acusant de que estava nerviós i l’altra amb eurocanguelos. Si en tenien de ganes d’aprofitar aquest moment i treure tota la bilis que portaven dintre. Ara ja porten dos dies matxacant a Pep i menyspreant a l’equip blaugrana, que sembla que jugui el Madrid contra un equipet europeu de poca monta. Ja estan a la final. Doncs el cop serà més fort. Per a començar ja els han posat un àrbitre “amic”, per molt que vulguin vendre la moto de que es fan de Messi. Si fos tant fan de Messi no deixaria que li peguessin les patades que li han pegat quan ha xiulat al barça. Però clar, que és un àrbitre més que permissiu amb el joc dur han “oblidat” comentar-ho, també han oblidat dir que és un àrbitre que van matxacar quan va xiular-los contra l’olimpique i que no va xiular un penal per unes mans. Ara l’han posat per a que “arregli” l’afronta que els va fer a octaus. També s’han oblidat de dir, casualment, que va xiular al Barça les semis contra el chelsea i es va menjar un penal claríssim i una expulsió del seu “amic” Ballack de llibre. Però clar la memòria selectiva de la caverna se’ls ha oblidat aquest arbitratge, guarden tots els seus esforços amb el senyor Obrevo a la tornada d’aquestes semis. Per a desprestigiar la victòria d’aquella champions d’un equip “espanyol”. Però clar després volen que el Barça es senti espanyol i que faci publicitat del país...clar clar.
Però el títol ve perquè d’aquesta gentussa no em sorprèn. El que més em sorprèn és el poc crèdit que té aquest equip i la poca confiança de molts aficionats i l’entorn culé. Em sembla patètic veure com des de l’entorn blaugrana ja sembli que el Barça no pugui guanyar. Encara sou a temps. Tota aquesta gent que ara parleu que si el barça físicament està tant malament, que parleu de que el ploramiques de Setúbal li té la mesura presa al barça, tots aquests que dieu que el Barça va regalar la copa al Madrid, encara sou a temps de canviar-vos al Madrid. De canviar a un equip que no li importa jugar bé i que només li interessa guanyar per damunt de tot, que dona la imatge que dona als milions d’espectadors que estan veient aquests clàssics fora del país, que la seva pròpia afició els xiula al camp quan estan jugant i que després perquè en una contra fan un gol i guanyen acaben el partit aplaudint a l’equip i fent reverències i adoracions a la versió 2.0 de Capello i que fins uns minuts abans del gol xiulaven la merda de joc que feia el seu equip. Encara sou a temps de canviar-vos a un equip que prioritza no rebre gols que fer un espectacle digne de l’equip que representen, que amb un planter que ha costat 400 kilos l’única opció tàctica del seu entrenador i futbolística dels seus jugadors és que els extrems facin de laterals defensant, que els seus davanters estiguin defensant al seu camp, que juguin amb centrals al mig camp i migcampistes incrustats al centre de la defensa. Defensant amb 11 tios al seu camp i fent falta i pegant patades a tot el que passa prop d’ells aprofitant la permissivitat arbitral (arbitres que se suposa que estan per impartir justícia al camp i que van en contra de l’espectacle), i tot això el dia que els està mirant tot el món futbolístic. Parlen de gran primera part del Madrid el dia de copa del rei. Doncs bé jo tinc algunes dades al respecte que són significatives. El Madrid va fer 15 faltes a la primera part de la copa i va perdre tot el temps que va poder, tallant el ritme de joc sempre que tenia l’oportunitat. Es van jugar al voltant de 15 minuts de temps efectiu de joc (si si heu llegit bé), 15 minuts de futbol. La resta patades i joc brusc i temps aturat, amb tots els jugadors anant a pressionar a l’àrbitre en cada jugada que xiulava i provocant als jugadors del barça amb clavades de tacs il·legals, patades per darrere i recadets que l’àrbitre ni xiulava falta o deixava seguir per no amonestar. Després en un parell de jugades que l’àrbitre no va xiular res, recuperació de pilota i passada llarga on Cristiano fa un xut de canari que Pinto atura sense cap problema i la rematada de cap de Pepe després d’una passada de la banda en una jugada aïllada. Però clar com que el Barça no va xutar i el Madrid fa el pal de l’assassí futbolístic el Madrid ja va fer una gran primera part. Per pegar patades i evitar que es jugués a futbol. Després casualment s’oblida la gran segona part del Barça que va acorralar al Madrid i que de no ser per san Iker perd la copa clarament. Després la prorroga era una loteria i més amb l’equip culé fos per l’esforç d’intentar atacar mentre que els altres estaven tancats en 30 metres els onze tios defensant. Aquest és l’equip que rep tants elogis per part de la caverna i manipula la realitat per a que la culerada es posi nerviosa i molts inclús ni tinguin confiança en l’equip. Per tant, tots aquests que penseu que el Barça no pot passar, us podeu passar a l’altre equip, no passa res. L’important és que es quedin els cules que passi el que passi li agrairan a l’equip la temporada que ha fet i com s’han sobreposat a les adversitats en forma de lesions llargues de molts defenses i que han fet el millor joc de l’any. L’equip ha arribat amb opcions de guanyar-ho tot fins a l’últim moment i jo crec que hi haurà doblet del dos títols més importants del món del futbol, malgrat que des d’alguns llocs ara la copa del rei sigui més important que la lliga....
Em fa molta gràcia també els que parlen de lliçons tàctiques i de que el joc del Barça ja no és el que era..clar clar. Lliçó tàctica posar 11 tios al teu camp defensant i aprofitar la velocitat dels de dalt en una contra?? Això és una lliçó tàctica?? Això es fa des de els inicis del futbol i ho han fet entrenadors com Clemente, Capello i molts més. Caparrós va empatar a 0 al Camp Nou a vuitens de copa, no cal cobrar 15 milions l’any per a fer aquesta tàctica. La veritat és que em donen molta pena aquesta gent que parla de lliçons tàctiques i que li donen més mèrit al catenaccio que als entrenadors que fan el possible per a jugar a l’atac. Aquest és el mèrit. Un equip que porta anys guanyant-ho tot i que no té cap urgència històrica i que en una final davant l’etern rival jugui a intentar crear joc i no a tancar-se darrera. Un equip que amb la lliga al sac intenta guanyar al camp del segon i sentenciar la lliga quan veritablement no fa falta. Un equip que anirà a atacar i fer gols a camp contrari en una semifinal de la champions. En canvi, sents i llegeixes i sembla que sigui més important i tingui més valor que un entrenador posi un central al mig del camp a “repartir”, que jugant-te la lliga juguis al teu camp amb onze tios defensant i deixant una herba molt alta i sense regar per a perjudicar l’espectacle, que aprofitis que el món del futbol avui en dia sigui un negoci i que li interessi més que vagin apareixent velles glòries i cares noves en lloc de protegir el futbol per a mantenir el negoci. Tot això es defensa únicament perquè un partit acaba en empat a 1 i l’altre 1-0 després de 120 minuts. I del futbol que queda?? És igual que ara resulta que l’important és només guanyar.
Per tant, visca el barça i visca els equips que juguen a l’atac per a que l’aficionat li compensi en aquestos temps haver-s’hi gastat un dineral en una entrada per a veure bon futbol. La resta queden a l’oblit com a equips mediocres que són. L’Inter l’any passat va fer el triplet i en canvi l’equip considerat com el millor per tothom (excepte a caverna) és el Barça. Amb això ens hem de quedar els cules passi el que passi, encara que jo estic convençut de la victòria. I tots aquests culers que he escoltat els darrers dies, que si el Madrid està millor, que si ens eliminaran i que ja teniu el cagalló, us queda un dia per a canviar d’equip...

jueves, abril 21

La injustícia del futbol.

Bé, gairebé un dia després de la final, podem veure les coses en una mica de perspectiva i segurament tothom veu la derrota d’ahir d’una altra manera. Està clar que ahir per la nit, en calent, després de la enèsima injustícia arbitral, i veient com va plantejar el partit el madrid, la derrota d’ahir va sentar prou malament a la culerada. Primer perquè l’únic que va voler guanyar la final va ser el Barça, després perquè va quedar demostrat una vegada més, que els estaments segueixen amb més ganes de que guanyi el madrid que no pas el barça, per molt que alguns plorons de Madrid facin veure a la gent realitats diferents i per últim perquè si senta malament perdre contra l’etern rival encara més.
Però tots els culers a començament de temporada signarien guanyar la lliga i la champions i que el madrid guanyi la copa, perquè no ens enganyem, és dels tres el trofeu de menys valor, encara que des de la caverna ara que l’han guanyat ells vulguin donar-li un valor a la copa que feia 17 anys que no li donaven. És com la supercopa d’Espanya, que quan no està el madrid disputant-la és una copeta d’estiu i quan la juga el Madrid si la guanya és el primer títol de la temporada.
Dic això per la flipada dels mitjans que parlen de que s’ha trencat l’hegemonia del millor Barça de la història gràcies al ploramiques de Setúbal, parlen de que el primer títol de la temporada l’ha guanyat el madrid (ja s’obliden de la supercopa que ha guanyat el Barça aquest any), parlen de canvis de cicles, etc. quan el Barça té gairebé el títol de lliga a la butxaca i encara s’han de jugar les semis.
És curiós com encaren les coses segons l’equip al que afecta. Primer parlen d’aficions exemplars i resulta que a Messi van estar mig partit amb el laser a la cara (aquesta vegada no toca parlar dels danys a la vista i estudis com van fer amb qui tots sabem), van insultar a la novia d’un jugador en repetides ocasions, van faltar al respecte als catalans en més d’una ocasió i van insultar i se’n van riure de l’afició culé i sobretot de Piqué quan va acabar el partit.
No deixa de ser sorprenent que faltin al respecte al Barça i que en canvi s’hagin indignat tant amb l’anunci de les manetes per exemple. He mirat a les webs merengues i no he vist per cap lloc les botifarres de l’impresentable de Pepe. Ahir fins i tot a les tertúlies tenien la barra de dir que no havien vist res quan va sortir clarament per la tele durant el partit. Però clar la maneta de Piqué, AL SEU CAMP I DAVANT LA SEVA AFICIÓ, era una afronta imperdonable i el Barça no sabia guanyar. En canvi ahir no va sortir per cap banda el tema de les botifarres del descerebrat a l’afició blaugrana.
Destacar també el comportament esportiu de l’equip i l’afició perquè després del partit “barriobajero” que es va cascar el madrid i l’actitud de molts jugadors blancs la segona part de la pròrroga “cobrant-se” amb Piqué totes les ràbies prèvies va ser lamentable, així com algun que altre jugador que no va merèixer acabar el partit per les seves jugades subterrànies que “casualment” ni l’àrbitre ni els liniers van ser capaços de veure.
Però bé, parlo de la injustícia del futbol perquè el madrid ha guanyat als despatxos i amb la pressió de l’entorn, el que no pot guanyar per joc i és una llàstima que es menysprea per part de la federació a la base de la selecció que tanta glòria els ha donat. I tot per a beneficiar al mateix equip de sempre, l’equip de la capital, que necessitava guanyar aquest any almenys la copa del rei per a quadrar una mica els números i enterrar les urgències. És molt trist el menyspreu al barça, l’equip que millor fa propaganda d’aquest país amb el seu joc brillant i totalment d’atac, que per a que guanyin almenys la copa del rei hagi de venir un àrbitre madridista a donar-li les avantatges suficients per a que pugui aspirar a guanyar-la.
Perquè d’haver xiulat un àrbitre decent aquest partit no es perd ni de conya perquè a la primera part el madrid ja hagués hagut de jugar amb deu. Pero clar. Ja sabia el que feia el ploramiques de Setúbal que des dels quarts de final que cada vegada que parla diu 40 vegades que els seus equips sempre juguen amb 10 contra el Barça. Que algun dels partits algun àrbitre havia de fer tot el possible per a que no passes això, malgrat que per les entrades sigui totalment injust. Ja ho va intentar dissabte passat el gomines, però va haver un penal d’últim home que era impossible menjar-se la targeta, però com a compensació els va regalar l’empat. Ahir tocava l’àrbitre que millor li va al madrid per aquest tipus de partits.
Suposo que Florentino li enviarà per correu, perquè donar-li ahir era massa descarat, la rèplica petiteta de la copa que es van endur els jugadors, perquè és el que més mèrits va fer per a que el Madrid guanyes ahir. Però és que no només va ajudar a la final, sinó a l’anada de semis amb el famós gol fantasma mal anul·lat i l’arbitratge lamentable durant tot el partit. Per tant jo crec que mereix una rèplica per a que la gaudeixi a casa. Després de perdonar i perdonar targetes resulta que expulsa a Di Maria per una xorrada a l’últim minut de la pròrroga per a “maquillar” la cosa. Com ha entès a la perfecció com a de xiular per a ser internacional i que li donin un any més el guruceta els de Marca...
Em fa molta gràcia veure que hi ha molta gent que diu que el Madrid la primera part va ser millor. És més fàcil ser millor quan et permeten xafar als rivals i no treure ni targeta groga, quan permeten als davanters que en quan et desborda el lateral li facis falta. Quan un equip fa 15 faltes en una part i veu una targeta per agafar per la samarreta directament no es juga a futbol. Cada vegada entenc menys el futbol.
El futbol es suposa que s’ha de beneficiar a l’equip que intenta fer espectacle, sinó se l’estan carregant. Doncs bé, resulta que s’impedeix regar un camp per afavorir al que defensa, s’eliminen les targetes per reiteració i es permet que cada cop que hi ha un desequilibri es faci falta i surti “gratis” (Ozil li va fer quatre faltes seguides a Adriano quan ja l’havia desbordat i es van quedar en no res per posar un exemple) i vagin com a bojos a tallar el joc. Es suposa que per això al reglament es van posar les faltes per reiteració per a penalitzar una mica com es fa al bàsquet. Igual que la llei de l’avantatge, que se suposa que és per a que l’infractor malgrat intenti tallar la jugada que si pot seguir no es pari la jugada. Doncs bé, d’una jugada per afavorir l’espectacle ara es passa a una “artimanya” per a no treure targetes. Així és molt més fàcil. Els fores de joc en cas de dubte s’ha de deixar seguir i resulta que Pedro marca en posició més que justa i s’anul·la de seguida. De en cas de dubte deixar seguir s’ha passat a en cas de dubte aixeco i així demà no surto en portada. És molt penós. Des de que el madrid va marcar no es va jugar res a futbol i no es va ni afegir un minut. Com pot ser que amb el joc de tots dos equips el Barça acabi el partit amb 24 faltes?? Si la segona part va tenir un 80% de possessió?? Perquè un cop avançat al marcador el madrid tot era falta en atac. Li clava Carvalho els tacs al genoll a Piqué a la frontal, falta en atac. Li pega una tarrascada Ramos a la frontal quan anava Piqué a controlar, falta en atac. Curiosament al reves no va xiular-la ni de Carvalho sobre Pedro (encara li treu groga a Pedro, que indignant) ni de Marcelo sobre Pedro. Però clar no era qüestió de donar faltes a la frontal, no sigui cosa que marquin...
Això no treu que Pep per a mi, s’equivoca amb els canvis, ja que si ha de treure a Villa, per a mi era per Thiago i donar llibertat a Iniesta i no treure a Afellay que encara no sap ni on es troba. També hagués tret a Puyi per Adriano a la prorroga per a tancar la defensa i no cedir contres com va passar. Però bé, ell sabrà. Seria una mica injust també culpar a Pinto perquè no va fer mal partit però al gol pot fer bastant més i amb la pilota als peus es va notar la falta de Valdes perquè va regalar moltes possessions a la primera part.
Respecte a que el madrid va ser superior a la primera part, per a mi no és cert. L’única diferència es que a la primera part el Barça les pilotades des de la defensa per part del madrid no van tindre la suficient sang freda como van tenir a la segona part que rebutjaven de cap sense miraments i moltes van caure a peus del madrid. I les que no podien endur-se els blancs agafaven als mitjos del Barça d’esquenes i els tombaven a falta (total com era gratis). D’aquí van venir la majoria de jugades de contra del madrid i per això no va ser tant fluida la primera part del Barça. Perquè el madrid no va crear res amb cap jugada de combinació, excepte la paret del gol quan ja estava tothom fos.


lunes, abril 18

Més difícil però el final serà el mateix.

El clàssic va acabar amb empat a 1 però ni les sensacions ni el que va passar al camp no té res a veure amb el marcador. Veient als dos equips i la permissivitat que té un dels dos serà més difícil però al final es guanyarà perquè el Madrid va demostrar futbolísticament poca cosa per a poder guanyar al Barça.
Poc es pot parlar futbolísticament del partit perquè un va sortir a defensar amb 9 homes i l’altre a no perdre el partit, Per tant, el segon partit més vist de la història entre tots dos va donar una imatge ben pobra de cara a l’espectador, però que tot el món va veure que el Madrid és molt inferior al Barça jugant a futbol i va fer el ridícul mundialment, per molt que els aficionats del madrid, acabessin satisfets (inexplicablement) de fer el ridícul davant de tot el món i tenint una possessió de entre el 20 i 25 per cent.
Primer perquè el madrid va jugar a casa seva com si fos el Numancia (amb tots els respectes, és per lo de defensa numantina...) amb una por de no acabar golejat i que a la premsa cavernaria inexplicablement parlen de lliçó tàctica i de que és l’única manera. Amb un àrbitre com el gomines és molt possible. El Barça no va fer el millor partit de la temporada, però és que no eren els culers els que havien de forçar la màquina. Eren els merengues els ofesos, els que es jugaven la lliga i els que havien de fer alguna cosa que jugaven a casa. Si que van fer alguna cosa si, defensar i pegar patades amb i sense pilota. És l’únic que van fer durant el partit. El Barça va donar la sensació que mentre no fos exigit pel madrid, l’empat a 0 ja li anava bé i va jugar a desgastar-se el mínim de cara al partit del dimecres.
Tampoc és fàcil jugar quan et deixen la gespa més alta del normal i sense regar durant tot el dia per a que la pilota no corri. Ja va utilitzar aquesta tàctica el València d’una forma lamentable i no en tenia cap dubte que el ploramiques de Setúbal faria el mateix. Més que res perquè ho ha fet cada cop que ha jugat amb el barça. La federació, fifa i companyia estaria bé que miressin aquestes coses perquè després van fent campanyes i anuncis de fair play i resulta que el fair play només els interessa quan obren la butxaca i deixen caure la pasta. No dic que obliguin a un equip a jugar com vulgui el Barça, però igual que els clubs al començament de la lliga donen unes dimensions al camp i dintre dels paràmetres establerts haurien de fer el mateix amb la gespa. Si el madrid vol jugar amb el camp amb aquestes condicions que ho faci des del començament de lliga i tots els partits de casa els jugui amb la gespa alta i sense regar. No els dies que m’interessa si i els altres no. Al final el va perjudicar al ploramiques passar-se de llest perquè el mal bot que va fer la gespa és el que va suposar el penal i expulsió d’ Albiol. En lloc de fer l’hipòcrita de plorar perquè sempre juga amb deu el que ha de fer és jugar net. Però clar, del bot no va parlar però de quedar-se amb deu si, no fos cas que li fessin la culpa al gran deu del madridisme. L’expulsió va ser tant clara que és ridícul que es queixi.
Deixant la gespa de banda, no és fàcil tampoc jugar quan toques la pilota i un cop no la tens et peguen una patada per darrere i l’àrbitre ho permet. Els recadets de Xabi Alonso (amb lo noble que era dintre d’un camp i que rastrero que s’ha tornat. La patada que li pega la primera jugada al tendó que es va lesionar Xavi i per darrere i encara amenaçant és vomitiva, això són companys de selecció si senyor), de Kedira i sobretot de Pepe van ser tant lamentables que l’àrbitre és mereix que li posin la repetició del partit i li peguin quatre clatellades i el posin a la nevera perquè va ser molt penós. Va haver-hi una jugada que li van deixar fins a tres recadets a Xavi i l’àrbitre no va ni xiular falta. La primera pilota que va tocar Busquets Benzema li va fer fins a tres faltes i l’àrbitre fins que no el va tombar no va tenir els ous de xiular.
Però menció especial per a Pepe. Aquest personatge va demostrar una vegada més que no té el cap per a jugar a futbol i que si no jugués al madrid no tindria fitxa de professional perquè estaria sancionat de per vida. Encara recordo la jugada de Casquero, com després encara torna a pegar-li quan està a terra, agafar-lo dels cabells, xafar-lo, etc. i després, com encara no en té prou pega un cop de puny a Albin. Però clar això només són deu partits, si jugues al madrid clar. El partit del dissabte va ser un recital d’anar com un boig a pegar patades al que li passava prop d’ell, sense mirar res. Amb el corresponent permís de l’àrbitre clar, que donava llei de l’avantatge per a no xiular la falta i no amonestar al jugador. El que venen fent tot l’any quan juga un equip contra el Barça clar. Després surten les estadistiques i resulta que només té 5 faltes. Clar, 5 faltes xiulades, les que ha deixat seguir no compten i les que directament ni ha xiulat tampoc. Que Pepe acabes el partit ja va ser indignant, però que l’acabés sense cap targeta va ser tant ridícul com veure que la premsa cavernaria l’ha destacat com al millor jugador del partit.
Després resulta que Marcelo li pega cop de puny a Busquets, davant mateix del linier i no va ser ni falta. Molt penós l’arbitratge del gomines, però que havíem d’esperar, del protegit de Diaz Vega, el que mana als àrbitres i que el seu linier va ser el pare del gomines que va xiular el clàssic. Curiositats de la vida no?? El fill del linier del supermerengue Diaz Vega xiula a favor del Madrid cada cop que el xiula. Aquest àrbitre és el mateix que va xiular fa uns anys al Madrid i va expulsar a Yeste per una simulació de Casillas. Es curiós però sempre la lia a favor del madrid i li donen el clàssic.
Total que amb l’arbitratge rebut resulta que encara hem de llegir i escoltar als mitjans que l’àrbitre va afavorir al Barça perquè no va expulsar a Alves i perquè no va sancionar a Messi. Per favor!!!
Si es moria de ganes per a que el madrid marques un gol, si de les tres faltes que va xutar Cristiano només era la que li van fer a Ozil. Si la primera part acaba amb 15 faltes del madrid i el Barça amb dos targetes. El ploron plorava per la diferencia de criteri, clar que ni va haver però a favor de l’equip blanc. Quina “punteria” per a treure-li la groga a Piqué per protestar i que es perd el proper partit, quan va anar tot l’equip a demanar el clar penal sobre Villa. Després encara demanen l’expulsió d’Alves quan la primera li treu després d’una lipotímia d’Adebayor i encara volen que li tregui la segona quan els acaba de regalar un penal totalment inexistent per a que puguin empatar. És una vergonya.
Que demanin la groga sobre Messi em sembla bé perquè era targeta clara i el gest de Messi va ser bastant penós i reprovable. No calia i ara els ha donat munició per a tapar el que va passar al camp, com ahir les tertúlies cavernaries que es van passar el programa parlant d’això. Jo penso que buscava fer-la rebotar contra la tanca i que se li va escapar una mica, però no és un gest que als cules ens hagi agradat massa. Almenys a mi. Però d’aqui al linxament a que l’han sotmès hi ha un abisme, perquè li tenien ganes i després del que va fer els ha donat corda per a rajar d’ell fins al dimecres...Perquè ni sortiran les provocacions merengues, ni les agressions durant el partit, ni les escopinades de Pepe al túnel de vestidors, ni res...
Ara per a rematar la feina Undiano Mallenco, àrbitre que ha expulsat a dos jugadors del Barça en dos clàssics diferents i que l’any passat a Cornellà després d’unflar els pericos als culers va expulsar més que rigorosament a Alves. Ha fet arbitratges lamentables al Barça contra el madrid però com que els partits han acabat amb victòria cule perquè tenien un equipas han quedat maquillades i la gent no se’n recorda, Però aquest any ha xiulat 4 penals en 3 partits al madrid i és el que va anular el gol legal del Sevilla en copa. Ja podem resar perquè si el gomines va deixar pegar, aquest encara més. Pepe ja es frega les mans.


sábado, abril 16

Qui tingui la sort de poder anar, que xiuli.

Estem a pocs dies de la final de copa de la sangonera reial i resulta que la premsa cavernaria ja comença a preparar políticament la final per aprofitar i guanyar simpaties de cara a fotre merda a sobre de l’aficionat blaugrana.
Per això el motiu de la entrada d’avui. Qui tingui la sort de poder assistir a la final de copa que xiuli el més fort que pugui quan soni l’himne espanyol a veure si els de la caverna patriòtica se n’adonen d’una vegada que es un disbarat. Estic fart de sentir com aquesta premsa no para d’insultar i de faltar al respecte als cules o vascs perquè tenen una manera de pensar diferent d’ells. El més penós de tot és que acusen a aquestos d’aprofitar l’esport per a fer política independentista. Però clar, ells no es veuen el melic i tenen la poca vergonya de fer-ho i callar la boca. Vaia colla d’hipòcrites.
Perquè per a començar haurien de respectar que molta gent en aquest país no està d’acord en gastar-se 34 milions d’euros en tenir una sangonera i a la seva família sense fer res i anant de viatget en viatget, i costant-nos una pasta a tots els habitants d’aquest país. Tampoc volem que pagant tots aquesta gent invitin a altres monarquies o familiars propers d’aquestes per a “rentar-los la cara” i aconseguir privilegis similars per a quan viatgin als seus respectius països. Em sembla que ja els hi paguen prou cada any com per a que a sobre no paguin aquestes coses de la seva butxaca. És una vergonya.
Hi haurà que diran que és necessari i que la copa és seva però això són coses totalment innecessàries perquè aquesta competició la juguen a molts països i es diu copa de la lliga i no passa absolutament res. A més de que no costa un dineral en seguretat i una pèrdua enorme d’entrades que les podria aprofitar gent que paga una quota als clubs que hi juguen i que no poden anar per a que gent que li sua el futbol vagi a desfilar.
Però el pitjor de tot és l’ hipocresia de la premsa cavernaria (que a la vegada és patriòtica) que diu que els catalans volen fer política d’aquest esdeveniment. No senyors, els que estan fent política són la gentussa que un cop guanyats els títols amb la selecció volien treure mèrit al valor dels jugadors catalans, són ells els que volen imposar l’himne a gent que no el reconeix com a seu aprofitant un esdeveniment esportiu. Que ho vulguin fer amb les seves seleccions, em sembla igual de polític perquè no deixa de ser un partit de futbol, però que vulguin imposar l’himne a una competició de clubs és una vergonya. Si volen posar himnes, que posin els del Barça i el madrid que per a això els tenen i no haver de faltar al respecte a la gent que no sent com a seu aquest himne horrorós que a més és una marxa militar. Però en canvi a la premsa cavernaria li sembla bé que en un partit de futbol es posi el “seu” himne. Així estan tots contents. I per a demostrar que a “ous” no els guanya ningú resulta que han ampliat d’una forma bestial la capacitat de so per a que l’himne silenciï els xiulets de la part cule. Aquesta és la seva democràcia, intentar imposar les seves idees per sobre de les altres, com fan els altaveus nacionals amb els catalans, que disposen d’un munt de canals més i de molta més difusió nacional per a deixar als catalans com si fossin dimonis i sense que aquestos ens puguem defensar perquè només tenim cobertura autonòmica. Perquè a més una comunitat veïna on es veia tv3,i que casualment està al poder els que abanderen la lluita contra la xiulada de l’himne, que són tan tolerants que prohibeixen que es pugui veure a la seva comunitat autònoma. Aquesta és la seva tolerància, que tant demanen als catalans quan sona la merda d’himne espanyol, i ells en canvi censuren tot el que no els interessa.         
A sobre les penoses amenaces de que si es xiula l’himne es suspendrà el partit. Pitjor per a ells que hauran de tornar els diners de les entrades i totes les pèrdues que tindrà,. Si la gent paga la seva entrada i vol xiular l’himne o a la sangonera reial el que han de fer es plantejar-s’hi el format. Si volen anular el partit que ho facin, o que siguin una mica democràtics i deixin que qualsevol persona es pugui expressar com li doni la gana.
Segons la premsa cavernaria és un atemptat a la unió nacional i subnormalades per l’estil. No veus que als cules ens tenen en tanta bona estima. L’altre dia, sense anar més lluny, acaba el partit de champions i les cares dels de TVE eren un poema. Quan una persona ha de dir que està tant satisfeta i contenta de que el barça hagi passat no es que sigui una cosa molt alegre. Si poses el dual dos en català i resulta que el que retransmet el partit fa més força que els aficionats del shaktar. Per a treballar a tve si ets català has de ser del madrid?? No hi ha cap català que no se li noti que vulgui que guanyi el shaktar i treballi a TVE??. El crit que va pegar a l’eliminatòria anterior quan va marcar el Barça va ser espectacular....
Però bé avui és el primer de molts assalts que es produiran els pròxims 20 dies, els cules no en volem llençar ni un, volem veure la seva cara de prepotents després d’una derrota que els faci mal. Com mal els ha fet aquests darrers anys, que encara no han paït i que estan a punt d’acabar desquiciats. Veuen manetes per totes bandes, tot els ofèn. Resulta que porten anys passant per la cara de la gent els seus trofeus i victòries, moltes d’elles més fosques que menys, i ara no poden suportar que els passin les victòries per la cara. Porten tota la vida dient als aficionats no madridistes que som uns plorons i uns “segundones” i a la mínima que els portaves una mica la contraria ja sortien amb les seves 9 champions i 31 lligues com a argument per a tot i fotent-se’n dels rivals. Ara resulta que d’ells no ten pots riure gens ni mica. A la mínima ja els estàs ridiculitzant o tens prepotència. Patètic. Resulta que porten tot l’any llençant merda sobre el Barça, des de l’entorn, club i entrenador, fins al punt d’utilitzar un mitjà per a acusar a un club de dopatge i ara veus la premsa i tele i sembla que el Barça sigui el dimoni i que ells siguin uns sants. Molta memòria selectiva és el que tenen. És el que passa quan estàs acostumat a anar el primer i que et facin fora i caiguis uns quants llocs de cop..
Però bé com diu un que jo se “qui riu l’últim, riu i millor”. Jo de moment me’n ric perquè en un principi, si no hi ha contratemps d’última hora, torna el gran capità, quan més se’l necessitava. Gran noticia per a la culerada i per a l’equip, esperem que avui surti de titular perquè sortint d’una lesió li pega 30 voltes a Milito.
Per acabar un vídeo molt emocionant, que d’altra banda només amb la gran banda sonora que té com a música de fons, no feien falta ni les paraules. Espectacular i totalment adient per a un equip que passi el que passi, no se li pot retreure res perquè ja ens han donat moments inoblidables i els que ens seguiran donant. Així doncs, qui tingui la sort d’assistir a la final a donar-ho tot, a recolzar al màxim als jugadors que ho mereixen i a menjar-s’hi a l’afició rival, sempre esportivament no escalfant la violència com fan altres i després s’amaguen....

lunes, abril 11

Milito, tens la cara folrada company.

El partit de dissabte va ser bastant complicat i sort que Villa va forçar de seguida el penal perquè la cosa no pintava gens bé la veritat. Primer perquè semblava que el Barça pensava que guanyaria caminant i després perquè les poques ocasions que es tenien es fallaven incomprensiblement. El que no m’estranya és que Pep Guardiola estigui emprenyat como una mona amb els mitjans de comunicació perquè estan cometent els errors de prepotència que tant critiquen de la caverna. Per a la premsa, per posar un exemple, el partit d’Almeria gairebé no existia i ja es parlava dels clàssics, malgrat que Pep no para de frenar-los els peus. Després com el dissabte, al acabar el partit, tots els mitjans “quanta raó tenia Pep de que costaria amb l’Almeria, quin partit més difícil” i vinga a llepar-li el cul. El que han de fer és no faltar al respecte als rivals i després no hauran d’anar donant-li la raó. Entre la premsa que s’està passant de prepotent i algunes cagades de la directiva i màrqueting li estan fent la feina de motivació a Mourinho. Quan un va pel camí de la humilitat (encara que sigui de cara a la galeria, això només ho sap ell) i la resta pel de la prepotència, és per a estar una mica enfadats. El Madrid ha perdut molta simpatia dels rivals i aficionats per la seva actitud històricament prepotent i ara que el Barça és l’equip de moda, en lloc d’aprendre dels errors rivals fan el mateix. Penós. Per exemple, el Barça demà juga champions i fa dos dies que es parla més del clàssic que de la champions...
Però bé el títol de l’entrada ve, una vegada més, per l’egoista de Milito, que cada cop s’està guanyant més a pols l’enemistat dels culers. Resulta que està tot el temps que va estar recuperant-s’hi, cobrant una pasta i no poca, per part del club. L’equip i la institució li va donar tot el suport i la tranquil·litat del món per a recuperar-se i un cop recuperat resulta que el molt egoista comença a queixar-se de que no juga quan ha demostrat amb escreix que gairebé costa més driblar a un con d’entrenament que al jugador argentí. Un jugador que a més està alentint el ritme de circulació perquè necessita almenys tres tocs per a deixar-se la pilota en condicions de fer una passada. Un jugador que degut al seu mal estat, fa que la resta de jugadors juguin molt més estressats perquè han d’estar pendents de la seva cagada per a corregir-la. Li van donar totes les facilitats per a marxar a l’hivern per a tenir més minuts, però clar el xic volia cobrar un pastón igual i tal com estan les coses al futbol ningú li podia pagar el que demanava. Així doncs, resulta que se’l queden malgrat que fa més nosa que servei avui en dia, que li està tallant la progressió als de la pedrera, que cada cop que juga la caga i no poc. Sense anar més lluny l’últim partit, el gol del Almería, que es queda en terra de ningú i reacciona tardíssim i malament. Una de dos, o deixava al que estava amb la pilota i se’n anava a cobrir al que marxava sol per dalt, o bé anava a pel que tenia la pilota per a donar temps als companys a baixar. Doncs no, el tio va i no va ni a per un ni a per l’altre i es queda al mig fora de l’abast de la passada i trencant el possible fora de joc del que marca. Però bé tot això, a mi personalment em sembla penós, però una errada (o 40) les pot tindre qualsevol, jo des de que va tindre el problema Abidal hagués posat a Bartra al costat de Piqué. Pep va decidir que Fontas, també pot jugar perfectament, no és tant ràpid com Bartra però és molt aprofitable i és esquerrà (suposo que el va pujar per això). Però no, resulta que juga Busi o juguem amb un menys quan juga Milito. Però a mi el que em va cabrejar més, és el numeret que va muntar quan el van canviar. Després de tot el que li han fet hauria de donar gràcies. Que et canvien al segon temps, doncs una mica de respecte per la resta que molts entrenen millor que tu i no juguen. Doncs no, l’egoista de Milito resulta que va agafar una emprenyada que va muntar un numeret de xutar botelles i d’emprenyar-se com una mona. Així pagues tot el que han fet per tu company?? Patètic. Que no jugui més en tot l’any home, no s’ho mereix pel seu estat físic, no s’ho mereix pel que aporta al camp i ara encara s’ho mereix menys per no tenir respecte pels companys.
Però bé, seguint amb l’anàlisi, una vegada més Thiago demostra que està per jugar al primer equip quan Xavi o Iniesta no puguin estar o quan s’hagi de donar rotacions. Fins i tot ara que s’ha lesionat Bojan, no és descartable que jugui molt més i que Iniesta jugui de fals extrem, pot ser no als partits més importants, però si a l’hora de donar descans a Pedro o Villa. També pot ser l’hora de provar a Jefren o a Nolito. El primer, per a mi és un jugadoras, llàstima de les lesions perquè li passa com a Messi els primers anys. És hora de veure si serveix o no per al primer equip o si s’ha de cedir l’any que ve, o Nolito a veure si pot servir per a l’any que ve o el deixen marxar per les seves aspiracions personals. Tampoc entenc l’ansietat que té l’entorn pel tema Villa. Si el Barça no guanyes s’entendria que se li exigís una mica més, però el Barça està guanyant còmodament i si falla, doncs ja els farà, que els jugadors van a ratxes.
Per cert, una vegada més arbitratge penós que li fan al Barça. És increïble com encara tenen la cara dura de dir que l’ajuden. Comença a ser més que sospitosa aquesta punteria que tenen a l’hora d’amonestar a jugadors del Barça apercebuts. Als 10 minuts resulta que a Mascherano, la primera falta que fa, li treuen la targeta. La gent pot dir, és que la jugada el reglament diu que ho és. Però és que el reglament és per a tots igual. No pot ser que a Masche li treguin a la primera falta que fa, en un entrepà entre dos jugadors i que després un jugador rival agafi a Bojan pels pantalons i el deixi en calçotets i no tregui groga. O les entrades duríssimes que van fer al mig del camp. Em comença a fartar la llei de l’avantatge. És suposa que aquesta llei és per a que malgrat la falta, l’infractor no surti beneficiat i la jugada quan hi ha perill pugui seguir i acabar amb ocasió de gol. Però els àrbitres resulta que se l’han agafat com una “trampeta” per a no amonestar als jugadors. Que deixi seguir no vol dir que després no amonesti al jugador. Però en el cas del Barça, casualment, moltes d’aquestes jugades beneficien a l’infractor que pega la gran patada i es queda en res.
Per acabar, molt sospitoses les designacions arbitrals. Per al clàssic de lliga el gomines, fill d’un assistent de Diaz Vega (la majoria recordarà els seus colors) que el dia del Getafe es va menjar dos penals a Villa i no va treure una groga al Geta fins al minut 90. Per a la copa, com no, Undiano. Àrbitre que sap com xiular per a que li donin el Guruceta tots els anys i que la premsa cavernaria el tingui com el preferit. Ha xiulat 4 penals en 4 partits al Madrid, molts d’ells molt dubtosos i que deixa pegar al Madrid el que vulguin. Últims arbitratges recordats, gol mal anul·lat al Sevilla a l’anada de semis (el famós gol fantasma), que va perdonar l’expulsió a uns quants jugadors del Madrid i que ve de menjar-se un penal i fer un arbitratge lamentable al Chelsea-Man U de champions (amb el valent que va ser Fermín el del banderin a Sevilla i com es va cagar a Londres..). Per si es lesiona Undiano han posat a Teixeira, què és el que va anular el gol legal de Negredo a la tornada i que sempre que xiula al Barça li toca sortir per potes..
Amb la tàctica que està preparant Mou de posar a Pepe de pivot i encaixonar amb el triangle Pepe-Carvalho-Albiol o Ramos a Messi i unflar-lo a patades. La tàctica que es va veure a Bilbao és molt possible que la veiem a la final de copa i la eliminatòria de champions, i més amb arbitratge d’Undiano i arbitratges europeus. Ja podem resar perquè no li trenquin el turmell a Messi o Iniesta....

sábado, abril 9

Catalonia is not spain.

Això posava a la pancarta que hi havia penjada al Camp Nou el dia de champions i que ha servit un cop més per a veure la hipocresia i la inexistent tolerància que hi ha al país i premsa cavernaria en quant el tema no és el de “una grande y libre”.
És un tema més que indignant perquè l’únic que els interessa i pel qual els dol profundament, és perquè no es poden aprofitar dels èxits del Barça, reconeguts mundialment i que no poden apropiar-se’ls sota la seva bandera espanyola. Això és el que els pica.
I jo cada cop que veig aquestes històries m’indigno bastant perquè comencen sempre els seus arguments dient que no volen que es relacioni cap tipus de política amb l’esport, però casualment sempre surten aquests debats quan relacionen a Catalunya o al País Vasc. No parlen d’aquestes coses quan als estadis més “espanyolistes” es veuen per la tele banderes anticonstitucionals, banderes franquistes, es canta puta Catalunya o els criden terroristes als jugadors vascos o fins i tot a Oleguer quan va passar que va donar una opinió política. Tampoc surten quan els polítics promotors de la unió d’Espanya utilitzen a la selecció espanyola per a fer també política. Llavors si que es pot dubtar del compromís dels jugadors que són propietaris de l’estil que els ha donat el mundial i la euro. A la mínima ja es dubta que els catalans s’esborren de la selecció, que si es baixen les calcetes per a tapar l’escut i coses per l’estil. Llavors no molesta que es relacioni política amb esport. Almenys que parlin clar i no vagin amb tonteries i diguin que no els agrada barrejar política amb esport quan els beneficiats són Catalunya o el País Vasc. Perquè no serà que no foten merder amb el tema de l’himne cada cop que un equip català o vasc juga la copa de la sangonera reial.
El que més gràcia em fa, però, és que l’excusa que donaven és que vaia mala imatge que donava internacionalment Espanya per aquesta pancarta perquè ofenia al país i al seu futbol. Ofenia de que?? Que prefereixen que doni la imatge d’un país que no té llibertat d’expressió?? Això és el que voldrien ells, controlar-ho tot com fa uns anys. La imatge la dona l’equip al camp i segur que molta gent ni se’n va adonar de la pancarta, però ja es van encarregar els que no els agrada barrejar política amb esport de recordar-ho.
És que el més absurd de tot és que diguin que el Barça pertany al futbol espanyol i que ha de representar la bandera i les subnormalades que diuen, que si ha de respectar al país, etc. Que ha de respectar??
Si des de dins del país, aquest que tant defensen la seva unitat són els primers que ens tiren pedres!! La única conclusió futbolística que van treure els mitjans cavernaris del partit contra el Shaktar, és que l’equip ucraïnès eren poc més que una banda i que el Barça havia jugat malament i que eren un coladero en defensa i van tindre sort de guanyar perquè la defensa rival era molt dolenta. En canvi el Madrid, li regalen el partit als quinze minuts, juguen un primer temps horrorós i es troben dos gols a pilota aturada. Després la baixada física i mental dels anglesos va fer la resta. Però en canvi no diuen res d’això, l’únic important va ser el resultat i que si el Madrid va fer un partidas. I el barça poc més que li van regalar el partit i els mateixos jugadors que quan juguen amb Espanya són uns cracks ara al Barça són uns paquets. Diuen que el Shaktar són una banda i es queden tan amples, quin periodisme mare meva. Un periodisme que parla de tres ocasions de gol clares del Shaktar i que casualment s’oblida de que la primera ocasió d’ells hi ha una falta claríssima a Alves que l’àrbitre incomprensiblement no veu i la segona ocasió un jugador rival trepitja la cama de Valdes i deixa seguir la jugada. Per a això volen que el Barça els representi, per a llençar merda a l’equip quan juga amb un estranger??
Si els darrers anys s’està veient que el Barça és l’exemple a seguir per part de molts de clubs i d’universitats, institucions, etc, que venen a fer un seguiment i estudis de com treballa el Barça. I en canvi des del mateix país en el que estem vivint de moment (per desgràcia) són els que estan posant contínuament pals a les rodes, intentant desprestigiar al club, traient mèrits a l’equip per a donar-li aire al seu estimat equip. Aquest equip al que defensen si que és l’equip del seu país, perquè fan el possible per ajudar-lo. Però és que el pitjor de tot no és que ho facin dintre de les competicions espanyoles, sinó que també ho fan internacionalment. Partit que juga el Barça internacional, quan acaba el partit els analistes del nostre país semblen tertúlies dels equips rivals. És increïble.
Aquesta gent, que volen que representin el Barça als espanyols, són els primers de protestar en contra del barça davant les institucions. Com pot ser que demanin això, uns mitjans que envien al seu sicari de torn per a queixar-se a Platini que un àrbitre afavoreix al Barça en un partit de champions contra un equip anglès?? Això és fer país? Això és el que volen que defensem?? Un país que després de que el Inter ens robes una champions descaradament surt al carrer a celebrar-ho amb les càmeres i saltant davant la cibeles. És patètic.
Per tant, a mi em sembla perfecta la pancarta i que el Barça passi del país veí, que no ens vol per a res més que per a aprofitar-se dels jugadors catalans per a guanyar títols de seleccions i per a intentar promocionar-s’hi el seu país a costelles del Barça. Però clar volen promoció però en canvi el govern li donen 3 kilos per temporada al Madrid per fer promoció
Per cert Mourinho que ja aplica la mateixa tàctica que va fer servir amb l’Inter quan va saber que jugarien les semis. Comença la pressió per a que els àrbitres afavoreixen a la champions al seu equip perquè futbolísticament ho té magre. Ja vol recórrer a les màfies de despatxos. El dia després del partit contra el Totenham ja va sortir plorant i dient que ja s’estava preparant per a jugar contra deu a les semis. La premsa ja fa dies que li està fent el treball. Ahir va sortir el titella de Mourinho, el senyor Karanka, molt ben alliçonat pel que el controla i el va fer sortir per a dir el que pensava Mourinho però amb la cara de l’altre per a seguir amb la seva aureola de sant que li volen posar des de fa unes setmanes. Ara resulta que van plorant perquè el Barça ha provocat targetes per a complir cicles en partits intranscendents i que no els han sancionat. Però casualment s’obliden de que al Madrid no el van sancionar per això, sinó per tot el paripe que van fer i l’espectacle d’anar Dudek a dir-li a Casillas, l’altre cridar per a avisar als jugadors, el teatre de Mou fent-se l’indignat, etc. No pel fet en si de provocar les targetes perquè això ho fa tothom. L’única diferència es que la resta de jugadors i tècnics ho tenen parlat abans de sortir i ells ho van improvisar al moment i es va notar massa. Casualment només ploren perquè als del Barça no els han sancionat, cosa que fa que encara se’ls vegi més el llautó. Perquè el dia abans de dir-ho la premsa i el titella resulta que els jugadors del Villareal Cazorla i Nilmar van fer el mateix. Però clar, aquests es veu que si que ho poden fer....Hipòcrites totals.
L’únic interes de tot això és el de pressionar als despatxos a la UEFA per a que a l’anada de champions li portin a un altre amic de Mourinho, co ml’any passat el seu soci Benquerença, a tangar-li l’eliminatòria al Barça. I tant els mitjans com el club ho estan fent descaradament.
Però clar el Barça no ha de fer cas de res de tot això i fer país i fer propaganda d’Espanya. Com que ens tracten tant bé....

lunes, abril 4

Només falta lligar el sac.

Primer que res, abans d’entrar en la lliga dues coses que no m’han agradat massa. La primera, evidentment ha estat veure com Rossell cada vegada que obre la boca és per a cagar-la. Ja estava bé quan s’amagava dels mitjans i no obria la boca. Almenys així el portaveu del Barça era l’entrenador i mostrava el respecte amb els rivals corresponent. Que des de la capital no li tinguin al Barça això és una altra història, però ells veuran el que fan, han escollit el camí de la difamació i la provocació perquè estan desesperats, però això de cara a la gent que no és del Madrid li està fent perdre el prestigi a marxes forçades i ells veuran si estan fent el correcte o no. Per això no m’agrada que el president del Barça vagi provocant i fent declaracions fora de to. Entre altres coses perquè a més és molt incoherent. Després d’obrir la bocassa que té, uns dies després demana perdó, però és tant inútil parlant que al final dona la impressió que l’únic que fa és demanar perdó als socis barcelonistes, la resta que es fotin. No se, hauria de canviar d’assessor o que parli un altre de part d’ell perquè està fent el ridícul. Una cosa es que pensi el que pensen la majoria, que futbolísticament el Barça està molt per sobre del Madrid i l’altra és anar parlant de golejades abans de jugar. Entre altres coses perquè poden posar a Lahoz o Undiano i robar la copa o tindre mala sort. A un partit tot pot passar i d’aquesta manera l’únic que pot passar és que passis a la història com un Boluda més i el seu famós “chorreo”.
Després el tema Pep amb la RAI i el periodista. S’ha parlat de que són paraules robades, que si no havien de sortir a la llum. Sembla mentida que amb tot el que controla Pep li passi això. Si no vols que et passi això el que has de fer és no dir-ho i així evites aquestes històries. És sorprenent també que digui que està cansat i que s’està acabant el seu temps quan tens l’equip que tens, amb les ganes de guanyar que tenen i com cada vegada que parlen, parlen d’ell amb total admiració i parlant de que és indispensable. Aquestes declaracions no eren pertinents i més si estaven gravant. Que ho digui fora de micros amb el periodista és una cosa i que ho digui davant d’una càmera o un micro és una altra...Però bé ja ho ha explicat en roda de premsa i tots tranquils perquè depèn de que és cansin els jugadors d’ell i viceversa. Encara que a la premsa cavernària no li hagin interessat aquestes explicacions i misteriosament hagin desaparegut de l’escena mediàtica i ja s’hagin bolcat amb les paraules a la RAI per a sembrar la preocupació i una treta més per a intentar desestabilitzar. És curiós com aquests mitjans tenen la capacitat de manipular la informació i rebuscar algunes coses on ningú les trobaria i coses que es diuen en mitjans de difusió mundial que quedin en oblit com si no haguessin passat, amb l’objectiu de manipular la realitat...
Però bé anant al partit contra el Villareal a mi personalment em va decepcionar molt l’equip groguet la veritat. Es parla que si el Barça no va xutar a porta la primera part, que si Valdes va ser dels millors (un partit més que dona els tres punts, però clar només es recorda quan falla. Valdes, el millor porter del món per a jugar com juga el Barça i dels millors del món per a qualsevol equip, llàstima que no té la premsa que tenen altres...), que si el gol va ser amb la mà i bla bla bla. Tot per a no dir que la superioritat del Barça va ser insultant. La primera part gairebé no va xutar a porta, i què?? El que jugava a casa i s’està jugant la tercera plaça amb el Valencia són ells, el Barça amb un empat ja li anava bé. El lamentable és veure com l’equip que juga a casa, que suposadament té un futbol amb la pilota brillant i el partit que ho ha de demostrar resulta que es tira enrere, amb doble pivot defensiu i a intentar aprofitar les contres. Excepte els dos primers xuts que para Valdes i els últims deu minuts quan ho tenia coll avall i era el mateix perdre per un que per dos gols, el Villareal no va passar de mig camp. Amb una possessió del 30% i amb Cani a la banqueta. Lamentable la actitud grogueta però per als cules perfecte. A més jugant amb una duresa de malperdres que a mi personalment em va decepcionar molt, una perquè no és el seu estil, i l’altra perquè l’àrbitre ho va permetre, sobretot sobre el “rookie” Thiago, que sembla que per ser de la pedrera ja podia ser l’ase dels cops, la trepitjada voluntària sobre Alves, les patades un cop la pilota ja no estava, etc. Molt penós l’arbitratge la veritat, però que s’ha de dir d’un àrbitre que xiula a 30 metres de la jugada.
Curiós també que es parli del gol de Piqué com dient que al Barça li van regalar els tres punts i que “casualment” desaparegui dels resums cavernaris i les seves movioles totalment manipulades el fora de joc que li xiulen a Thiago que es quedava sol davant del porter. Un fora de joc quan el jugador culé estava 2-3 metres més enrere que la defensa. No entenc com es pot xiular un fora de joc tant clar que no és. “Casualment” li van xiular un fora de joc exactament igual a l’ Sporting, però també ha desaparegut dels resums i movioles.
Però la nota més positiva de totes és el que jo vinc dient des de fa molt temps. Hi ha vida després de Xavi. La seva absència no es va notar per a res el dissabte i jugadors com Thiago serveixen per a pressionar a l’Arsenal i baixar una mica els fumets a Wenger per a que no se li’n vagi la bola demanant el que demana per un jugador que li va robar al Barça. El que no m’acaba de convèncer és Afellay. Fins al moment té un problema, que té massa por a cagar-la, juga massa rígid i a no cometre errors. Esperem que es vagi soltant i demostri perquè està al Barça, perquè de moment el que està demostrant és que no calia gastar-se 3 milions en aquest jugador. Esperem que ens calli la boca en els pròxims partits i temporades.
El Barça va jugar un partit molt seriós, tranquil pel resultat del Madrid, on un empat li anava bé i va optar més per controlar la pilota i no atacar tant incisivament. Jugant amb alguns suplents i amb una solució de centrals d’emergència. Bon partit que calla la boca als mitjans que fa dos anys que parlen de que el planter del Barça és curt i de que el Madrid té millor planter. Ahir es va demostrar que només saben inflar globus i jugadors i que el temps i el futbol els va deixant en ridícul.
El Madrid va empatar amb l’Sporting (amb sis baixes) i la premsa l’única explicació que li veu és que tenia les baixes de Marcelo, Benzema (jugador que van portar a Adebayor perquè no el volien i ara sembla que és vital), Cristiano i Xabi Alonso. I que l’àrbitre els va robar. Aíxí no cal rajar de Mourinho. On està doncs la gran plantilla?? El grans fons d’armari del que han presumit tot l’any?? Excuses i més excuses.
Ahir el Barça va jugar sense Puyi ni Abidal, sense Xavi, sense Pedro i més de mitja part sense Messi. I va ser capaç de guanyar amb solvència al camp del tercer, jugant un xaval de la pedrera i acabant amb Thiago i Jonatan dos Santos al camp. A mi m’agradaria que jugues Fontas aquests partits que no està Puyi per a no variar molt l’equip, però amb un jugador com Mascherano (ja no sembla tant car com molts deien eh??) es poden permetre el luxe de posar a Busi de central.
La lliga ja està al sac, ara només falta lligar-la al bernabeu, encara que jo aniria a jugar el clàssic amb el Barça B de seguir amb els 8 punts de renta i guardar l’onze tipus per a Valencia.