Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



lunes, septiembre 13

La diferència de tracte de les seleccions i el virus Fifa

Bé aquesta setmana la diada se’ns va indigestar esportivament parlant. El Barça va fer un molt mal partit i el B va sortir golejat de la seva visita a Cartagena.

És la primera de moltes setmanes que passarà això per a que les federacions es lucrin amb els jugadors que mantenen i els paguen el sou els seus clubs.

La diferència de tracte entre Barça i Madrid ha quedat ben patent després de la primera parada per seleccions.

Al madrid jugadors com Pepe, cristiano Ronaldo, Marcelo, Ramos, Casillas, etc han jugat ben descansadets gràcies per una part al senyor Del Bosque i per una altra part per la permissivitat de les seves seleccions a no anar convocats sense fer-los cap prova. Total que de l’onze titular excepte higuain la majoria de jugadors del madrid estaven ben descansadets per a afrontar el partit de Lliga. Casillas no va jugar a Mèxic, Ramos tampoc, Marcelo va dir a la federació brasilera que tenia molèsties i gastrointeritis i no va viatjar a Barcelona a l’stage que feia la selecció (en canvi l’endemà ja entrenava amb el madrid i va tindre que assistir Adriano que no estava convocat), el senyor Benzema va jugar un partidet per Europa després de saltar-se el primer per una suposada lesió al turmell, Cristiano van dir els serveis mèdics del madrid que tenia per a tres setmanes i no va ni viatjar per a que l’examines ningú (casualment es va recuperar en un temps rècord i durant la setmana que els seus companys es jugaven la classificació ell feia anuncis en calçotets) per una contusió!!!, Pepe sortia d’una lesió i es suposava que no podia jugar però en canvi va jugar tranquil•lament els 90 minuts. Aquest dos últims van jugar dos partits de classificació que els deixen molt malament després d’empatar i perdre. La resta de titulars del partit només Xabi i Higuain van jugar un partit d’esforç físic considerable i van ser els dos pitjors del madrid amb diferència. Perquè Kedira i Ozil van jugar amb la poderosa Azerabaian (6-1) a casa i Portugal amb Noruega per tant Carvalho no es que tingues molta exigència que diguem.

Però en canvi si mirem el tracte al barça és diametralment oposat, resulta que els blancs parlen amb les federacions i no cal que viatgin els jugadors per a fer-los proves, ja se’n fien. Però en canvi el Barça amb els informes mèdics sobre Xavi i Puyol resulta que els fan viatjar igual. El primer juga 45 minuts en els dos partits amb molèsties al tendó d’Aquiles. Cosa que fa que Pep hagi de dosificar-lo i no pugui jugar contra l’Hercules per un caprici del seleccionador espanyol. El cas de Puyol encara és més sagnant perquè no li fan ni proves i el fan entrenar i als cinc minuts es trenca. Total que no va poder jugar tampoc per precaució el partit amb els que li pugen el salari. Jefren lesionat. I tots els intenracionals espanyols i argentins del Barça que van tindre molts minuts amb el conseqüent esforç i que Pep va decidir donar descans.

No és una excusa perquè amb l’equip que va treure s’havia de guanyar si o si. Però també és cert que no van poder jugar d’inici Puyol (amb el corresponent Abidal de central, a mi personalment no m’agrada gens de central) ni a Milito per l’esforç. No va poder jugar Xavi i Pedro va ser suplent, a més de jugar Mascherano en lloc de Busquets. Piqué va haver de jugar per collons perquè suposo que era el que estava millor dels tres. No serveix comexcusa però tots aquestos jugadors no van sortir amb la “xispa” habitual que estem acostumats a veure. Si a això se li suma que la federació va designar al successor de Perez Burrull per a intentar aigualir la festa com és Velasco Carvalho. Del col•legi MADRILENY i que sempre que pita al Barça la gent acaba encrespada amb ell. Però dels àrbitres més avant.

Si haguessin jugat partits de classificació importants cap problema, perquè tots tenen obligacions amb les seleccions. El que no es normal és que amb el temps que portem de temporada que ja s’hagin hagut de jugar dos amistosos a Sudamèrica i Centreamèrica amb el corresponent contracte de que ha de jugar aquest i aquell per l’afany recaptatori de la federació espanyola. A més de que el que estan buscant és el vot per a la candidatura de España-Portugal d’una forma lamentable.

I el senyor Rosell (que per cert a qui tenia al costadet a la llotja el dia de l’Hercules??? A un senyor d’unió anomenat Duran i Lleida??? No vull pensar malament però comença a confirmar-me les meves sospites de a quin partit és més afí el senyor Rosell. La veritat és que compleix amb el "perfil" completament) que molts de somriures i de quedar bé i ens estan vacil•lant des de totes les parts.

Ara resulta que la federació Argentina ha firmat un contracte perquè el senyor Messi hagi de jugar obligat en un amistós a Japó i que si no juga la federació argentina perd 200000 euros. Que es diu aviat. Comença a ser hora que els clubs quan es reuneixen, en lloc d’anar a dinar aquí o allà i de viatges comencin a parar els peus a les seleccions.

Perquè si és un partit oficial no es pot dir res, però aquests partits que t’obliguen per contracte a posar aquest o aquell per a guanyar diners i que els clubs que els paguen parin el cul cada vegada ja comença a estar bé la broma aquesta. Però el principal problema és que la premsa i els clubs només armen escàndol quan els afecta a ells. El madrid ben content de que passi això i els mitjans encara més. Per això no hi ha unanimitat mai i així les seleccions fan el que volen.

O tots iguals o no ningú. No pot ser que algunes seleccions tinguin una mà menys ferma a l’hora de convoca r i fer jugar i que la federació espanyola després de donar-li aquest jugadors un estil i uns títols que no haguessin guanyat mai amb la “casta y coraje madridista” comencin a respectar al Barça. I això comença perquè el senyor Rosell comenci a pegar cops de puny damunt la taula que pareix un “mindundi”. I el tema Messi comença a ser hora també que la federació argentina respecti al club que els hi paga. No pot ser que uns amb una trucada s’estalvien viatjar i convocatòries i que altres amb serveis mèdics baix el braç se’ls passin pel forro i juguin amb risc de trencar-se.

1 comentario: