Bueno aquest blog parlarà d'aspectes relacionats amb els esports. Parlarà de diferents aspectes i diferents esports. La intenció és que sigui un blog interactiu i que la gent que hi entri pugui opinar al respecte, així com aportar diferents idees per a noves entrades del blog. Espero que no sigue un blog totalment personal i que hi hagi debat entre els que hi puguin entrar sempre amb el respecte corresponent i sense insultar a ningú.



miércoles, septiembre 8

La injustícia del premi príncep d'Astúries

Bé, avui la cosa va del premi príncep d’Astúries, que a mi personalment, per molta unanimitat que parlen em causa vergonya aliena veure como li han donat a la selecció espanyola de futbol. Primer que res m’ha semblat molt penós l’homenatge i el record al “senyor” Samaranch per la seva dedicació tota la vida a l’esport i als jocs. Casualment s’obliden de l’època durant la qual era un falangista i estava al costat del malparit de Franco. Però clar estes coses casualment s’obliden, però tampoc em vull estendre en això, perquè la intenció d’aquest bloc és parlar d’esports.

Després de veure tots els candidats, em sembla bastant indignant veure com no se l’ha emportat la gran figura del handbol espanyol, don David Barrufet, amb unes qualitats humanes espectaculars i amb una trajectòria immaculada de més de vint anys. Un període de temps durant el qual no ha parat de donar títols tant a nivell d’equip com de seleccions. A més de ser un exemple per a tots els nens practicants de l’handbol i d’altres esports. Exemple en tot moment de saber estar i que ha reflectit una enorme esportivitat, tant en la victòria com en la derrota i que ja voldrien més d’un esportista dels que ja han estat premiats anteriorment.

Personalment em sembla una vergonya, perquè és que a més no ha quedat ni entre els tres finalistes i se li ha donat a la Passaban i Gebresselasie (que aquests dos no em semblen malament la que em sembla malament és la de Espanya de futbol). És per a fer-s’ho mirar i per a comprovar que realment aquest jurat no jutja d’una forma objectiva i pels èxits d’una carrera esportiva, sinó d’una forma totalment subjectiva i per “amiguismes”.

Perquè a Brasil li van donar en quant va guanyar el cinquè mundial i ara a Espanya per un sol mundial els hi donen el premi? Aquest premi és d’un paletisme total. No se, no entenc els criteris. Han dit també en més d’una ocasió que hi ha hagut ocasions, en que no han donat el premi a gent, que primer li han preguntat si assistiria a buscar el premi en persona i sinó passaven a un altre. També si mirem els arguments pels quals els han donat el premi a Espanya:

"La selección ha tenido la virtud de crear una técnica y un estilo de juego admirados mundialmente y que se presentan en muchos países como pauta a seguir", "Los jugadores y técnicos han dado ejemplo de ansias de superación, espíritu de equipo, sencillez y compromiso con los valores del deporte. Los éxitos futbolísticos han logrado en esta ocasión la máxima trascendencia popular, social y deportiva, tanto en España como fuera de ella", "desde el punto de vista social ha logrado que todo el país vibrara con sus triunfos y los hiciera suyos".

Veient aquests criteris em plantejo varies coses: si es premia el punt de vista social tots els anys podem premiar als que guanyin perquè tots els països quan els seus equips triomfen surten al carrer, aquest criteri és penós.

Després parlen de vendre l’estil, la forma de guanyar, l’exemple que donen i la repercussió mediàtica de la que tant farden.

Llavors els cules que hem de pensar, que el Barça després de guanyar 6 títols (que mai ningú ho ha fet), amb el futbol que han fet, molt millor que el d’Espanya, perquè per molt que es diu del gran joc durant el mundial no és que hagi fet tant gran futbol (en part per la mania de ficar a Xabi Alonso al doble pivot que va tallar la circulació fluïda del “tiki-taka” i que va posar a Xavi desplaçat del seu lloc. Però clar tots sabem l’equip on juga no? Així tenen alguna excusa per a quan es diu que la selecció és el Barça, que els senta como una punyalada, acostumats que a que “fúria espanyola” la posava el madrid). El Barça no va ser un exemple per a tot el món per la humilitat que han demostrat i la gana per guanyar i pel seu esperit solidari (el primer equip que paga a Unicef per tindre publicitat a la samarreta ajudant a necessitats mentre els clubs grans s’enduen 15-20 kilos per posar-se Siemens, Vodafone, etc.)?? Llavors perquè no li van donar al Barça aquest premi si complia tots els requisits pels quals li han donat a “la roja”??? Per ser un equip de Catalunya?? Perquè no era el madrid?? És la única explicació possible que hi veig perquè no s’explica per cap lloc. A més de nodrir a la selecció amb 7 canterans que li han donat el segell aquest del que ara tant farden...

Però clar, així premiant a Espanya, així tots poden vacil•lar d’equip. Aquest mateixos que ara flipen amb el futbol d’Espanya, el millor futbol d’Espanya (que és com un partit normalet del Barça) per a ells és espectacular i mai vist i en canvi quan el fa el Barça segons la mateixa premsa és un futbol avorrit, de massa toc....

Per una altra part, amb la tonteria del prestigi i de l’estel de l’escut, el que faran és forçar als jugadors del Barça ja sigui oficial o amistós per la tonteria del prestigi en lloc de provar a jugadors nous. Ahir després del partit contra Argenitna en algunes tertúlies j vaig escoltar que jugadors com Xavi havien de jugar tos els partits per a mantenir el prestigi...que penosos són xaic!!.

Demà si no hi ha cap suggeriment o bé serà de la incoherència del balón d’or o del partit de la selecció de bàsquet d’avui, que em sembla que s’ha perdut per una mala gestió tècnica en moments puntuals..

2 comentarios:

  1. Hola, tito!

    He passat per aquí per saludar-te.

    Ara no se que fer, si "postejar" de tant en tant aquí o al castellà.

    Bé, marxo a dormir, que avui he fet 10 hores de feina i el cos i el cervell em demanen descans! :-D

    Apasiau!

    ResponderEliminar
  2. Com vulguis, normalment la intenció és no repetir els blogs. El que el tema et sembli millor. He repetit aquest perquè me semblava prou adient però la intenció és no repetir els que estiguin en castellà.
    Bona nit i que vagi bé.

    ResponderEliminar